7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

j

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Πέρασμα» (2014) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δραματική Ρομαντική – Τρία ζευγάρια από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα της δεκαετίας του ‘40 βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει μέσα στη δίνη ενός εμφυλίου πολέμου και να ανατρέπεται μετά το συγκλονιστικό ναυάγιο του πλοίου Ταϊπίνγκ, στο οποίο θα χάσουν τη ζωή τους 1.500 επιβάτες μαζί με το πλήρωμα…

Υπερπαραγωγή σε σκηνοθεσία Τζον Γου, βασισμένη στο ιστορικό γεγονός της βύθισης του ατμόπλοιου Ταϊπίνγκ το 1949, που χαρακτηρίζεται ως ο αντίστοιχος «Τιτανικός» της Κίνας.

Παίζουν: Ζανγκ Ζιγί, Τακέσι Κανεσίρο, Σονγκ Χι Κίο, Χουάνγκ Σιαόμινγκ.

*Open, Δευτέρα 15/8 στις 21:00

«Αναχώρηση για Παρίσι 15:17» (2018) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δράμα – Στις 21 Αυγούστου του 2015, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε καθηλωμένος την είδηση ότι μια τρομοκρατική επίθεση στο τρένο Thalys #9364 με προορισμό το Παρίσι, είχε αποτραπεί μετά τη σωτήρια επέμβαση τριών θαρραλέων, νεαρών Αμερικάνων. Η πορεία της κοινής τους ζωής, από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους και πολλά απίθανα περιστατικά, που τους οδήγησαν σε αυτή τη μεγάλη στιγμή ηρωισμού. Μέσα από αυτή την τρομαχτική δοκιμασία, η φιλία τους αποδείχτηκε το μεγαλύτερο όπλο, ένα «όπλο», που τους επέτρεψε να σώσουν τις ζωές περίπου 500 ανθρώπων.

Παίζουν: Άντονι Σάντλερ, Άλεκ Σκαρλάτος, Σπένσερ Στόουν, Τζούντι Γκριρ, Τζένα Φίσερ.

*Star, Δευτέρα 15/8 στις 22:00

«Σκιά» (2018) σκηνοθεσία

*Open, Δευτέρα 15/8 στις 21:00

«Μαλένα» (2000) σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε

Δραματική, ερωτική, πολεμικό δράμα –  Τις μέρες του 1940, όταν η Ιταλία μπαίνει στον πόλεμο, δύο πράγματα συμβαίνουν στον δωδεκάχρονο Ρενάτο. Παίρνει το πρώτο του ποδήλατο και συναντά για πρώτη φορά την όμορφη Μαλένα, που μόλις μετακόμισε στην Σικελική πόλη προκειμένου να είναι μαζί με τον άντρα της Νίκο. Όμως ο Νίκο φεύγει για τον πόλεμο και η Μαλένα βρίσκεται στο έλεος των πεινασμένων ανδρικών ματιών και των κακών γυναικείων γλωσσών.

Παίζουν: Μόνικα Μπελούτσι, Τζουσέπε Σουλφάρο, Λουτσιάνο Φεντερίκο, Ματίλντε Πιάνα, Γκαμπριέλα ντι Λούτσιο, Άντζελο Μαρία Πελεγκρίνο, Γκαετάνο Αρονίκα.

*SKAI, Δευτέρα 15/8 στις 23:00

«Περάστε… Φιλήστε… Τελειώσατε!» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία, μιούζικαλ – Εκμεταλλευόμενος τη συνωνυμία του με ένα βιομήχανο και με τη βοήθεια μιας φίλης του, ο Πάνος πηγαίνει σε μια κρουαζιέρα, ελπίζοντας να κερδίσει τις καρδιές πλουσίων γυναικών. Πράγματι, ο γυναικείος πληθυσμός του πλοίου τον ερωτεύεται παράφορα.

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Βάσια Παναγοπούλου, Ρίκα Βαγιάνη, Ρίκα Διαλυνά, Βίνα Ασίκη, Κώστας Καραγιώργης, Έλενα Στρατή.

*Alpha, Δευτέρα 15/8 στις 23:40

«Ζεις Μόνο μία Φορά» (2010) σκηνοθεσία Ας Άνταμς

Αστυνομική Δραματική – Έπειτα από πέντε χρόνια κάθειρξης, ο νεαρός Τσανς αποφυλακίζεται και επιστρέφει στο σπίτι του, προσπαθώντας να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στη σύντροφό του και τον πατέρα του που παραμένει στη φυλακή ισόβια. Όταν όμως αποφασίζει να βοηθήσει ένα φίλο του που είναι χρεωμένος σε έναν εγκληματία της περιοχής, οι ισορροπίες διαταράσσονται ..

Παίζουν: Μπράιαν Πρίσλεϊ, Ταράτζι Π. Χένσον, Εντ Χάρρις.

*Open, Δευτέρα 15/8 στις 23:45

«Στη Σκιά του Νόμου» (2017) σκηνοθεσία Ρέτζιναλντ Χάντλιν

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Το 1940, ο Θέργκουντ Μάρσαλ είναι νεαρός δικηγόρος που διασχίζει τη χώρα υπερασπιζόμενος στις δικαστικές αίθουσες αθώους Αφροαμερικανούς από άδικες κατηγορίες. Μια από τις πρώτες δίκες του Θέργκουντ, όταν έκανε τα πρώτα βήματα στην καριέρα του ήταν η υπόθεση ενός Αφροαμερικανού ονόματι Τζόσεφ Σπελ, που κατηγορήθηκε άδικα για βιασμό και απόπειρα δολοφονίας από το λευκό αφεντικό του, την Έλινορ Στράμπινγκ.

Ο ρατσιστής δικαστής απαγορεύει στον Μάρσαλ να μιλήσει στο δικαστήριο, αναγκάζοντας τον Φρίντμαν, έναν άλλο δικηγόρο, να ενεργήσει ως επικεφαλής σύμβουλος και έτσι μαζί δίνουν μία μάχη κατά του ρατσισμού.

Ο Μάρσαλ πολέμησε με πάθος τον ρατσισμό και έμεινε γνωστός για τη δικαστική υπόθεση που κατήργησε τους φυλετικούς διαχωρισμούς στα σχολεία της Αμερικής. Ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Παίζουν: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Τζος Γκαντ, Κέιτ Χάντσον, Τζέιμς Κρόμγουελ, Κίσα Σαρπ.

*Mega, Δευτέρα 15/8 στις 01:40

«Εκτελεστές Παλαιάς Κοπής» (2016) σκηνοθεσία Σάσα Μπένετ

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Η συμμορία Άρτσερ επιστρέφει, συλλαμβάνεται κατά τη διάρκεια μιας παράτολμης ληστείας στο κέντρο του Λονδίνου και οδηγείται στη φυλακή.
Εκείνο που δεν γνωρίζουν οι Αρχές είναι πως όλα όσα έκαναν ήταν μέρος ενός καλά οργανωμένου σχεδίου, ώστε να βοηθήσουν τον παλιό φίλο και μέντορα τους, Μπριγκς, να δραπετεύσει.
Εν μέσω αντίπαλων συμμοριών και μιας χαοτικής εξέγερσης, το ερώτημα είναι ένα: θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν το σχέδιο τους, ή είναι πλέον πολύ ξεπερασμένοι για τη νέα γενιά κακοποιών;

Παίζουν: Λισέτ Άντονι, Τζούλιαν Γκλόβερ, Πάτρικ Μπέργκιν, Ίαν Όγκιλβι.

*Star, Δευτέρα 15/8 στις 01:45