Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον 50χρονο που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Κρήτη

Aυτοψία είχε δείξει την επικίνδυνη κλίση του πεύκου – Τι έγινε μετά τη σύλληψη του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Πρασίνου

Μία λεπτομέρεια έρχεται να δώσει μία ακόμα τραγική διάσταση στον θάνατο του 51χρονου Παναγιώτη ο οποίος καταπλακώθηκε από δέντρο την ώρα που περίμενε σε φανάρι σε κεντρική λεωφόρο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο άτυχος άνδρας έναν χρόνο πριν είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο όταν σε δρόμο του Ηρακλείου κάποιος παραβίασε stop και έπεσε πάνω του.

Ο 51χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο ενώ αρκετές ήταν οι ουλές που του άφησε το συγκεκριμένο τροχαίο.

Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης – λίγες ώρες πριν ο 51χρονος βρει τραγικό θάνατο στην λεωφόρο Δημοκρατίας – θυμήθηκε το σοβαρό τροχαίο που είχε και έδειχνε στην σύζυγό του τις ουλές του.

Συγκλονίζει το βίντεο με το τραγικό δυστύχημα

Σοκ προκαλεί το βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος επιχείρησης που δείχνει καρέ – καρέ την τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες στη λεωφόρο Δημοκρατίας όταν ένα τεράστιο πεύκο έπεσε και καταπλάκωσε τον 51χρονο Παναγιώτη οδηγώντας τον στο θάνατο.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το τεράστιο πεύκο που βρίσκεται αριστερά στην οθόνη αρχίζει να ταλαντεύεται έντονα. Την ώρα που ο 51χρονος είναι σταθμευμένος στο φανάρι περιμένοντας να ανάψει πράσινο, το τεράστιο δέντρο ξεριζώνεται από τη βάση του και πέφτει στο δρόμο καλύπτονται και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ο άτυχος Παναγιώτης καταπλακώθηκε και βρήκε τραγικό θάνατο.

Δείτε το video:

Αυτοψία είχε δείξει την επικίνδυνη κλίση του πεύκου

Αναπάντητα παραμένουν ακόμα τα ερωτηματικά για τα αίτια της πτώσης του τεράστιου πεύκου που σκότωσε τον 51χρονο Παναγιώτη σε κεντρική λεωφόρο του Ηρακλείου. Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ανέφεραν πως δεν υπήρξε κάποιο σημάδι που να δείχνει πως το δέντρο ήταν άρρωστο ή σάπιο ώστε να κριθεί ακατάλληλο και να ξεριζωθεί.

Ωστόσο, φαίνεται πως το συγκεκριμένο πεύκο είχε χαρακτηριστεί «επικίνδυνο» εξαιτίας της κλίσης που είχε σε αυτοψία που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάιο.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει με δηλώσεις του στο cretapost ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, Σταύρος Μαγκουσάκης.

«Στις 17 Μαΐου, μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου, καλέσαμε τους αρμόδιους φορείς και χρησιμοποιώντας ένα τουριστικό λεωφορείο κάναμε αυτοψία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Στην αυτοψία συμμετείχαν μέλη του Συνδέσμου, η δημοτική αστυνομία, η Τροχαία αλλά και άτομα από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου», επεσήμανε σχετικά ο κ. Μαγκουσάκης ο οποίος τόνισε ότι βρέθηκαν 15 «επικίνδυνα» σημεία μεταξύ αυτών και το δέντρο που έπεσε και σκότωσε τον 51χρονο.

«Κατά την διάρκεια της αυτοψίας βρήκαμε 15 δέντρα τα οποία είτε είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση, είτε δυσκόλευαν την διέλευση τουριστικών λεωφορείων λόγω μήκους και ύψους. Ένα απ’ αυτά τα σημεία ήταν και το δέντρο που σκότωσε τον συνάνθρωπό μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγκουσάκης.

Αμέσως μετά την αυτοψία καταρτίστηκε η λίστα με τα 15 επικίνδυνα σημεία και στάλθηκε με e-mail τόσο στην Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου όσο και στην δημοτική αστυνομία.

«Το e-mail αυτό στάλθηκε στις 19 Μαΐου. Έκτοτε δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια. Μόνο ένα τηλέφωνο δεχθήκαμε από την Υπηρεσία Πρασίνου για κάποιες διευκρινίσεις και τίποτε άλλο», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μαγκουσάκης.

Συνελήφθη ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου

Σε απολογία κάλεσε χθες η Ελληνική Αστυνομία τον Προϊστάμενο Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου ενώ προχώρησε και στη σύλληψη του με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και εξαιτίας της θεσμικής του ιδιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο Προϊστάμενος αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του Εισαγγελέα εφόσον συνεχίζεται και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της προανάκρισης για την έρευνα και την απόδοση ευθυνών που οδήγησαν στο τραγικό θάνατο τον άτυχο Παναγιώτη Μητρέλο.