9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Τελευταία Λεγεώνα» (2007) σκηνοθεσία Νταγκ Λεφλέρ

Περιπέτεια – Ρώμη 476 μ.Χ. Η μέχρι τότε πανίσχυρη αυτοκρατορία κινδυνεύει.

Την παραμονή της ανακήρυξης του 12χρονου Ρωμύλου Αυγούστου (Τόμας Μπρόντι Σανγκστερ) σε αυτοκράτορα, ο σαμάνος μέντορας προβλέπει μεγάλο κακό. Την ίδια νύχτα οι γονείς του σκοτώνονται και ο ίδιος αιχμαλωτίζεται από τους Γότθους σε οχυρό του νησιού Κάπρι. Ο στρατηγός Αυρήλιος (Κόλιν Φερθ) θα τον ελευθερώσει, αλλά στη συνέχεια θα ανακαλύψει ότι οι βυζαντινοί σύμμαχοί τους έχουν συνταχθεί με το πλευρό των Γότθων.
Η προδοσία αυτή τους αναγκάζει να φτάσουν την ένατη λεγεώνα και να αντιμετωπίσουν μαζί τον εχθρό.

Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Κόλιν Φερθ, Ίαν Γκλεν, Τζων Χάνα, Πίτερ Μάλαν, Τζέιμς Κόσμο, Αλεξάντερ Σίντινγκ, Τόμας Μπρόντι Σανγκστερ.

*Open, Τετάρτη 14/09 στις 21:00

«Τζέιμς Μποντ Πράκτωρ 007: Ο Κόσμος δεν Είναι Αρκετός» (1999) σκηνοθεσία Μάικλ Άπτεντ

Περιπέτεια – Ο Σερ Ρόμπερτ Κινγκ, μεγιστάνας του πετρελαίου και προσωπικός φίλος της Μ, δολοφονείται σε βομβιστική επίθεση.

Τώρα, ο Τζέιμς Μποντ αναλαμβάνει την προστασία της  Ηλέκτρα, κόρης του και μοναδικής κληρονόμου της περιουσίας του. Μετά από έρευνες, ο Μποντ μαθαίνει πως υπεύθυνος για τη δολοφονία του Κινγκ είναι ο Ρενάρ, ένας ψυχοπαθής τρομοκράτης, που δεν αισθάνεται τον πόνο εξαιτίας μιας σφαίρας σφηνωμένης στον εγκέφαλό του.

Ο Ρενάρ σκοπεύει να πλήξει την Ευρώπη με μια πυρηνική βόμβα!

Με τη βοήθεια της δρ Κρίστμας Τζόουνς και του Βαλεντίν Ζουκόβσκι, πρώην πράκτορα της KGB, ο Μποντ θα κάνει ό,τι μπορεί για να ματαιώσει τα σχέδια του Ρενάρ…

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Σοφί Μαρσό, Ρόμπερτ Καρλάιλ, Ντενίζ Ρίτσαρντς, Τζούντι Ντεντς, Τζον Κλιζ.

*Star, Τετάρτη 14/09 στις 22:00

«Τι Όμορφη Μέρα Θεέ Μου!» (2014) σκηνοθεσία Τζέναρο Νουνζιάντε

Κωμωδία – Ο Κέκο Ζαλόνε είναι ο Κέκο, ένας πορτιέρης σε νυχτερινό κλαμπ, ελαφρώς μπουμπούνας, που ονειρεύεται να γίνει αστυνομικός.
Το σώμα όμως τον απορρίπτει για τρίτη φορά στις εισαγωγικές εξετάσεις. Ίσως φταίει και το ότι κατά την προφορική εξέταση ο Κέκο ανέφερε ότι ο λόγος που ήθελε να ενταχθεί στην αστυνομία ήταν οι παροχές σε είδος και η αναξιοκρατία!

Διαθέτει ωστόσο τις κατάλληλες γνωριμίες και μία θεία που επιθυμεί διακαώς να πετύχει ο ανιψιός της, έτσι καταφέρνει να δουλέψει σε μία εταιρεία σεκιούριτι, ως υπεύθυνος ασφαλείας στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου.

Τα ευτράπελα ακολουθούν το ένα το άλλο και η αποκορύφωση έρχεται όταν ο Κέκο γνωρίζει και ερωτεύεται την όμορφη Φάρα, μία αδίστακτη γυναίκα που έχει σκοπό να ανατινάξει το μουσείο. Η Φάρα βρίσκει το ιδανικό θύμα στο πρόσωπό του και, τον χρησιμοποιεί για να φέρει εις πέρας τα επικίνδυνα σχέδια της.

Παίζουν: Κέκο Ζαλόνε, Λουίτζι Λουτσιάνο, Ναμπίχα Ακάρι, Ρόκο Παπαλέο, Ιβάνο Μαρεσκότι, Αννα Ρίτα ντελ Πιάνο, Λουίτζι Λουτσιάνο.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 14/09 στις 22:00

«Το Σινικό τοίχος» (2016) σκηνοθεσία Γίμου Ζανγκ

Περιπέτεια φαντασίας – Στον 10ο αιώνα μ.Χ. στην Κίνα, δύο μισθοφόροι πολεμιστές, κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους για πυρίτιδα, φυλακίζονται στο Σινικό Τείχος. Εκεί διαπιστώνουν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα του κόσμου. Υπερφυσικά τέρατα που, σύμφωνα με τον θρύλο, «ξυπνούν» κάθε 60 χρόνια, πολιορκούν το Σινικό Τείχος και από τη μια στιγμή στην άλλη, η αναζήτησή της μοίρας μετατρέπεται σε ένα ταξίδι ηρωισμού. Οι δύο μισθοφόροι ενώνονται με έναν τεράστιο στρατό επανδρωμένο με τους καλύτερους πολεμιστές της Κίνας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή τη φαινομενικά ασταμάτητη δύναμη.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Πέδρο Πασκάλ, Γουίλεμ Νταφόε, Τιάν Τζινγκ, Άντι Λάου, Λου Χαν.

*Ant1, Τετάρτη 14/09 στις 22:00

«Σκοτεινό Ποτάμι» (2003) σκηνοθεσία Κλιντ ‘Ιστγουντ 

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Τρία αγόρια, οι Τζίμι Μάρκαμ (Σον Πεν), Σον Ντιβάιν(Κέβιν Μπέικον) και Ντέιβ Μπόλι (Τιμ Ρόμπινς), παίζουν χόκεϊ σε ένα δρόμο της Βοστόνης το 1975. Ένα αυτοκίνητο με δύο άνδρες, οι οποίοι παριστάνουν τους αστυνομικούς, σταματά και λένε στον Ντέιβ να μπει μέσα στο αμάξι.

Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, τα αγόρια είναι πλέον ενήλικοι άνδρες και ενώ ζουν ακόμα στη Βοστόνη έχουν χαθεί. Ο Τζίμι είναι πρώην απατεώνας που διευθύνει ένα μαγαζί στη γειτονιά, ενώ ο Ντέιβ είναι εργάτης και ακόμα τραυματισμένος ψυχολογικά από την απαγωγή του. Οι δυο τους είναι ακόμα γείτονες και πλέον φέρουν συγγένεια από το γάμο του Ντέιβ με την ξαδέρφη της γυναίκας του Τζίμι.

Η 19χρονη κόρη του Τζίμι, Κέιτι έχει κρυφά σχέση με τον Μπρένταν Χάρις, ένα αγόρι που ο Τζίμι απεχθάνεται.
Την ίδια νύχτα, η Κέιτι δολοφονείται.

Ο Σον, ο Ντέιβ και ο Τζίμι, συνδέονται με αφορμή τη δολοφονία της κόρης του τελευταίου. Ο Σον ήταν ο αστυνομικός που επιτηρούσε την περιοχή όπου έγινε το έγκλημα, ενώ ο Τζίμι, πρώην κατάδικος, θέλει απελπισμένα να πάρει το νόμο στα χέρια του.

Παίζουν: Σον Πεν, Τιμ Ρόμπινς, Κέβιν Μπέικον, Λόρενς Φίσμπερν, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Λόρα Λίνεϊ.

*Open, Τετάρτη 14/09 στις 23:00

«Κλεφτρόνι και Tζέντλεμαν» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Λέων Στάθης πιστεύει ότι με το που θα πάρει το πτυχίο του, θα λύσει αυτόματα το πρόβλημα της εργασίας, αλλά βρίσκεται μπροστά σε τοίχους και κλειστές πόρτες που για να ανοίξουν απαιτείται το απαραίτητο «μέσο».

Καθώς αναζητά δουλειά από πόρτα σε πόρτα, συναντά τη Μαρίνα και την ερωτεύεται. Η κοπέλα, που έχει δεσμό με ένα κλεφτρόνι μηχανών και εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του πατέρα της, θέλει να γίνει σκηνοθέτης, έτσι ζητά από τον Στάθη να τη βοηθήσει και αυτός ανταποκρίνεται ολόψυχα και αποτελεσματικά.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σπύρος Καλογήρου, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Έφη Πίκουλα, Ευαγγελία Σαμιωτάκη.

*Alpha, Τετάρτη 14/09 στις 23:40

«Anon» (2018) σκηνοθεσία Αντριου Νίκολ

Μυστηρίου – Στο προσεχές μέλλον δεν υπάρχει ιδιωτική ζωή ή ανωνυμία. Oλες οι προσωπικές στιγμές καταγράφονται και το έγκλημα φθίνει. Στην απόπειρα του να ρίξει φως σε μια σειρά από φόνους, ο αστυνομικός Σαλ Φρίλαντ πέφτει πάνω σε μια νεαρή γυναίκα, η οποία δεν έχει κανένα ψηφιακό αποτύπωμα και άρα είναι αόρατη στο σύστημα.

Η μυστηριώδης γυναίκα γνωστή ως The Girl, δεν έχει ταυτότητα, ιστορία ή οποιοδήποτε αρχείο. Ο Σαλ πρέπει να την εντοπίσει πριν γίνει ο ίδιος το επόμενο θύμα.

Παίζουν: Κλάιβ Οουεν, Αμάντα Σέιφριντ, Κολμ Φιόρε, Μαρκ Ο’ Μπράιαν, Σόνια Γουάλγκερ και Ιντο Γκόλντμπεργκ.

*Skai, Τετάρτη 14/09 στις 00:00

«Οι Μαχητές του Θρόνου» (2014) σκηνοθεσία Νικ Πάουελ 

Περιπέτεια – Ύστερα από τη δολοφονία του βασιλιά και πατέρα τους από το μεγαλύτερο αδελφό τους, ο κληρονόμος του βασιλικού θρόνου και η αδερφή του είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν το βασίλειο. Η συνάντησή  τους με έναν μυστηριώδη σταυροφόρο, θα είναι μοιραία και μαζί του θα διεκδικήσουν πίσω το θρόνο, που δικαιωματικά τους ανήκει.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Χέιντεν Κρίστενσεν, Αλεξάντρε Μπέιλι.

*Star, Τετάρτη 14/09 στις 00:40

«Hitman: Εκτελεστής 47» σκηνοθεσία Αλεξάντερ Μπαχ

Δράσης Τρόμου – Ο Πράκτορας No. 47 έχει σχεδιαστεί γενετικά για να γίνει μια τέλεια φονική μηχανή, με αξεπέραστη δύναμη, ταχύτητα, αντοχή και ευφυΐα. Είναι επαγγελματίας εκτελεστής και το όνομά του προκύπτει από τα δύο τελευταία ψηφία του barcode στο πίσω μέρος του λαιμού του. Ο τελευταίος του στόχος είναι μια τεράστια εταιρεία που σχεδιάζει να ξεκλειδώσει το μυστικό του παρελθόντος του Πράκτορα No. 47, ώστε να δημιουργήσει έναν στρατό δολοφόνων με ικανότητες που ξεπερνούν ακόμη και τις δικές του.

Παίζουν: Ρούπερτ Φρεντ, Κίραν Χάιντς, Ζάκαρι Κουίντο, Χάνα Γουέρ.

*Skai, Τετάρτη 14/09 στις 02:00