15 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές για όλα τα γούστα – Το καλύτερο βράδυ Σαββάτου ξεκινάει.

«Μπάτε Σκύλοι Αλέστε» (2016) σκηνοθεσία Κρις Ρενό, Γιάροου Τσένεϊ

Animation – Έχετε ποτέ σας αναρωτηθεί πώς περνούν την ημέρα τους τα αγαπημένα μας κατοικίδια, ενώ εμείς είμαστε εκτός σπιτιού; Μας περιμένουν καρτερικά να επιστρέψουμε ή μήπως έχουν κι αυτά τη ζωή τους και τον κοινωνικό τους κύκλο;

Φέτος το καλοκαίρι, ο Μαξ, ο Δούκας, η Γκίτζετ, η Κλόη και ο Μελ, από τη θαλπωρή των διαμερισμάτων τους, στην καρδιά του Μανχάταν, βρίσκονται ξαφνικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Κι όλα αυτά, εξαιτίας του ανταγωνισμού που γεννήθηκε ανάμεσα στον «κατοικίδιο» Μαξ και τον Δούκα, όταν η Κέιτι, η γλυκιά ιδιοκτήτης του Μαξ ξαφνικά τού φέρνει τον αδέσποτο Δούκα στο σπίτι.

Με τις φωνές των: Λούις Σ.Κ., Έρικ Στόουνστριτ, Άλμπερτ Μπρουκς, Λέικ Μπέλ, Τζένυ Σλέιτ, Μπόμπι Μόινχαμ, Ντάνα Κάρβεϊ, Κέβιν Χαρτ.

*Star, Σάββατο 17/09 στις 21:00

«Η Κόμισσα της Κέρκυρας» (1971) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη σιόρα Αντζολίνα, μια δύστροπη δασκάλα πιάνου και δις χήρα. Ένας επιχειρηματίας, ο Σωτήρης Καρέλης, εμφανίζεται στην Αντζολίνα και της ζητά να του πουλήσει το αρχοντικό της για να το κάνει ξενοδοχείο. Εκείνες τις μέρες φτάνει στην Κέρκυρα ένα ιταλικό μουσικό συγκρότημα, το οποίο έμεινε χωρίς τραγουδίστρια, αφού η σταρ τους, η Αλίντα Ρίτσι, δεν ήρθε στο νησί. Η Αντζολίνα πείθεται, όχι μόνο να τους φιλοξενήσει στο σπίτι της, αλλά και να αντικαταστήσει την Αλίντα Ρίτσι επί σκηνής. Κατόπιν, όταν έρχεται η Αλίντα Ρίτσι, αρχίζουν τα μπερδέματα.

Παίζουν Ρένα Βλαχοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Νόνικα Γαληνέα.

*Mega, Σάββατο 17/09 στις 21:00

«Σχέδιο Πτήσης» (2005) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Θρίλερ – Στη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης με αεροπλάνο τελευταίας τεχνολογίας όπου μεταφέρεται το φέρετρο του μακαρίτη άντρα της, η μηχανικός αεροσκαφών Κάιλ διαπιστώνει την εξαφάνιση της 7χρονης κόρη της, η οποία όχι μόνο δεν είναι στη λίστα επιβατών, αλλά και κανείς από τους επιβάτες ή το προσωπικό δεν την έχει δει.

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Πίτερ Σαρσαγκααρντ, Μαρλίν Λιβστον, Σον Μπιν, Κειτ Μπεαχαν.

*Skai, Σάββατο 17/09 στις 21:00

«Oh! Mammy Blue» (2018) σκηνοθεσία Αντόνιο Χενς

Κωμωδία – Η Λάουρα είναι μία Ισπανίδα τραγουδίστρια της ροκ που τώρα ζει σε έναν οίκο ευγηρίας. Ξαφνικά, την επισκέπτεται ένας άγνωστος εγγονός της, ο Χάιμε, που της ζητάει να του μάθει πώς θα γίνει ροκάς. Η Λάουρα τού γράφει ένα τραγούδι για έναν μουσικό διαγωνισμό. Αλλά για να πάρει μέρος, πρέπει να φτιάξουν συγκρότημα, και η Λάουρα έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια.

Παίζουν: Κάρμεν Μάουρα, Ραμόν Μπαρέα, ΑΜτόνιο Μολερο, Ναγκορ Αρανμπουρου, Μαρία Πουγιάλτε.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 17/09 στις 22:00

«Air Force One» (1997) σκηνοθεσία Βόλφγκανγκ Πίτερσεν

Δράσης – Στο προεδρικό αεροπλάνο των ΗΠΑ -το καλύτερα φυλασσόμενο αεροπλάνο στον κόσμο- ο Πρόεδρος Mάρσαλ επιστρέφει στην πατρίδα μαζί με τη γυναίκα του, την κόρη του και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους από ένα διπλωματικό ταξίδι στη Ρωσία. Μετά την επιτυχή έκβαση της συνεργασίας αμερικανών και ρώσων εναντίον του δικτάτορα του Καζακστάν, η παγκόσμια τάξη έχει πλέον αποκατασταθεί.

Όμως, λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους, μια ομάδα τρομοκρατών με επικεφαλής τον τρομερό Ίγκορ Κορσούνωφ, παίρνει αιφνιδιαστικά τον έλεγχο και κρατά ομήρους όλους τους επιβάτες μαζί με τον πρόεδρο και την οικογένειά του. Αίτημά τους είναι η άμεση απελευθέρωση του δικτάτορα και ανώτερου άρχοντα της χώρας τους, διαφορετικά θα ακολουθήσει το χάος. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει άμεσα να δώσει λύση προτού χυθεί περισσότερο αίμα, τη στιγμή που οι ισορροπίες του πλανήτη βρίσκονται πραγματικά στον αέρα.

Παίζουν:  Χάρισον Φορντ, Γκάρυ Όλντμαν, Γκλεν Κλόουζ, Γουέντι Κρούσον, Πολ Γκιλφόιλ, Γουίλιαμ Μέισι.

*Alpha, Σάββατο 17/09 στις 22:00

«Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε» (2018) σκηνοθεσία Χουάν Αντόνιο Μπαγιονά 

Περιπέτεια φαντασίας – Τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε, που το θεματικό πάρκο του Jurassic World καταστράφηκε ολοσχερώς από τους δεινοσαύρους, που το έσκασαν από τα κλουβιά τους. Η νήσος Νούμπλαρ έχει εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους, ενώ οι εναπομείναντες δεινόσαυροι τρέφονται με ό,τι υπάρχει στη ζούγκλα.

Όταν το ανενεργό ηφαίστειο του νησιού αρχίζει να ξυπνά, ο Όουεν και η Κλερ, ηγούνται μιας αποστολής διάσωσης, στην προσπάθειά τους να σώσουν τους εναπομείναντες δεινοσαύρους από την επερχόμενη καταστροφή ώστε να μην εξαλειφθεί το είδος τους. Φτάνοντας στο νησί και ενώ η λάβα αρχίζει να ξεχύνεται, αποκαλύπτεται μια φοβερή συνωμοσία, που θα μπορούσε να διαταράξει τη φυσική τάξη ολόκληρου του πλανήτη Γη…

Παίζουν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τεντ Λεβάιν, Τόμπι Τζόουνς.

*Star, Σάββατο 17/09 στις 22:50

«Επίθεση στον Συρμό» (2009) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Δράσης – Ένα άντρας που αυτοαποκαλείται Ράιντερ (Τζον Τραβόλτα) και οι συνεργάτες του καταλαμβάνουν ένα από τα τρένα του μετρό της Νέας Υόρκης.
Από το μετρό 6, στην 77η οδό αποσυνδέουν ένα από τα βαγόνια και παίρνουν ομήρους τους επιβάτες.

Ένας από τους υπαλλήλους του μετρό Ο Γουόλτερ Γκάρμπερ (Ντένζελ Ουάσιγκτον) λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από τους ληστές, οι οποίοι ζητάνε λύτρα 10 εκατομμυρίων δολαρίων να τους καταβληθούν μέσα στα επόμενα 60 λεπτά. Ο Ράιντερ τον προειδοποιεί πως κάθε λεπτό που περνάει από την προθεσμία θα σκοτώνει και έναν όμηρο.

Καθώς οι αρχές προσπαθούν να φέρουν εις πέρας τις διαπραγματεύσεις, αναρωτιούνται πώς οι απαγωγείς σχεδιάζουν να ξεφύγουν από το τρένο όταν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Παίζουν: Λούις Γκάζμαν, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Ντένζελ Γουάσινγκτον, Μάικλ Ρισπόλι, Τζον Τραβόλτα.

*Mega, Σάββατο 17/09 στις 23:00

«Red: Πράκτορες Παροπλισμένοι αλλά Πάντα Επικίνδυνοι» (2010) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Δράσης Κομεντί – Ο πράκτορας Φρανκ Μόουζες έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και ζει πλέον μια ήσυχη – πολλοί θα έλεγαν βαρετή – ζωή. Ξυπνάει νωρίς το πρωί, τρώει πρωινό, παίρνει τα χάπια του, κάνει ασκήσεις για να διατηρηθεί σε φόρμα και το βράδυ διαβάζει πάντα πριν κοιμηθεί.

Την απόλυτη ηρεμία του αναστατώνει μια ομάδα εκτελεστών, που προσπαθούν να τον σκοτώσουν. Όταν ο Φρανκ αντιλαμβάνεται ότι τόσο εκείνος όσο και άλλοι παλιοί του συνάδελφοι, έχουν γίνει στόχοι αδίστακτων εκτελεστών, αναλαμβάνει δράση.

Οι καλύτεροι πράκτορες θυμούνται ξανά τις μαχητικές τους ικανότητες, αποφασισμένοι να βρουν και να εξοντώσουν αυτούς, που τους θέλουν νεκρούς…

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Μόργκαν Φρίμαν, Μπρους Γουίλις, Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Τζον Μάλκοβιτς, Μαίρη-Λουίζ Πάρκερ

*Skai, Σάββατο 17/09 στις 23:00

«Ένας Μικρός Παράδεισος» (2011) σκηνοθεσία Νίκολ Κάσελ

Κομεντί Φαντασίας – Η Μάρλεϊ(Κέιτ Χάντσον) είναι μια χειραφετημένη κοπέλα, καριερίστα, που δεν έχει λύσει τα ζητήματά της με τους γονείς της και που, απολαμβάνοντας την ασφάλεια από τους δύο κολλητούς της φίλους, αλλάζει τους ερωτικούς της παρτενέρ σαν τα πουκάμισα, απρόθυμη να δεσμευτεί.

Μόνο που όταν ο καρκίνος, σε καλπάζουσα μορφή, θα της χτυπήσει την πόρτα, η Μάρλεϊ θ’ αναγκαστεί να αποδεχθεί την πραγματικότητα της ασθένειάς της αλλά και να επιτρέψει στον εαυτό της να αγαπήσει και να αγαπηθεί.
Από κακομαθημένο, ευέξαπτο, γκρινιάρικο κορίτσι θα δουλέψει με τον εαυτό της για να γίνει ανεκτική, ειλικρινής και μειλίχια.

Στο πλευρό της ο ογκολόγος του νοσοκομείου ( Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ) που νοσηλεύεται θα την βοηθήσει να συνειδητοποιήσει πως καμιά φορά η αγάπη μπορεί να είναι ίσως το πιο απαιτητικό ταξίδι της ζωής.

Παίζουν: Κέιτ Χάντσον, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Λούσι Παντς, Κάθι Μπέιτς, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Πίτερ Ντίνκλατζ.

*Alpha, Σάββατο 17/09 στις 00:45

«Μέχρι την Τελευταία Μέρα» (2007) σκηνοθεσία Μπράιαν Γκάναρ Κολ

Δράμα – Τρεις φίλοι λαμβάνουν το έντυπο της επιστράτευσής τους και καλούνται να παρουσιαστούν εντός 30 ημερών, για να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ο Τζορτζ επιτυχημένος δικηγόρος, ο Τζέιμς σκληροτράχηλος οδηγός ταξί και ο Άαρον, ένας ανασφαλής συγγραφέας.

Στο διάστημα αυτό, θα έρθουν αντιμέτωποι με την ιδέα της φιλίας, του καθήκοντος, της τιμής, αλλά και της πραγματικής επιθυμίας τους για αυτό που θέλουν να κάνουν στη ζωή τους, καθώς κανείς τους δεν ξέρει αν θα γυρίσει πίσω ζωντανός από τον πόλεμο.

Παίζουν: Ελάιζα Γουντ, Κρις Κλάιν, Τζον Μπένθαλ.

*Open, Σάββατο 17/09 στις 01:00

«Εξολοθρευτής: Η Σωτηρία» (2009) σκηνοθεσία ΜακΤζι 

Δράσης – Το 2018 η περίφημη Ημέρα της Κρίσης έχει πλέον αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της. Το δίκτυο Skynet έχει στρέψει τον πολυάριθμο στρατό Εξολοθρευτών ενάντια στο ανθρώπινο γένος, οδηγώντας τον πλανήτη σε πυρηνικό ολοκαύτωμα, με δισεκατομμύρια θύματα. Όμως, ο πόλεμος ανάμεσα στις μηχανές και την Αντίσταση μαίνεται κλιμακούμενος με την κάθε πλευρά να σχεδιάζει την τελική επίθεση.

Ενώ το Skynet ισχυροποιείται συνεχώς, η Αντίσταση υποκλέπτει ένα σήμα που η ηγεσία της θεωρεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον τερματισμό του πολέμου. Ο ανερχόμενος στην ιεραρχία Τζον Κόνορ όμως, που κουβαλά στους ώμους του τις προσδοκίες όσων των θεωρούν μέλλοντα ηγέτη της Αντίστασης, θα βρεθεί ενώπιον ενός κρίσιμου διλήμματος που απειλεί να ανατρέψει όλα όσα πίστευε για τον πόλεμο.

Το εάν μπορεί να εμπιστευθεί τον Μάρκους Ράιτ, έναν άνδρα που εμφανίστηκε μυστηριωδώς, με τελευταία του ανάμνηση την θανατική του καταδίκη, είναι πιθανό να κρίνει το αύριο της ανθρωπότητας…

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Σαμ Γουόρδινγκτον, Έλενα Μπόχαμ Κάρτερ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Άντον Γέλτσιν, Μουν Μπλάντγκουντ.

*Mega, Σάββατο 17/09 στις 01:10

«Ο Ξυπόλητος Τζο» (1989) σκηνοθεσία Φιλ Άλντεν Ρόμπινσον

Δραματική Οικογενειακή Φαντασίας – Ένας αγρότης από την Άιοβα, ο Ρέι Κινσέλα (Κέβιν Κόσνερ), ζει μαζί με τη γυναίκα του Άνι και την κόρη του Κάριν στη φάρμα τους και νιωθει συνεχώς πως θα γεράσει χωρίς να έχει καταφέρει τίποτε σημαντικό στη ζωή του.

Ένα απόγευμα ενώ περπατά μέσα στα καλαμποκοχώραφα, ακούει μια απόκοσμη φωνή μέσα στα καλαμπόκια του που του λέει «εάν το χτίσεις, αυτός θα έρθει». Αυτός αντιλαμβάνεται το μήνυμα ως προς το να χτίσει ένα γήπεδο του μπέιζμπολ στην φάρμα του.
Έτσι ξεκινά τη διαδικασία αν και ρισκάρει να χρεωκοπήσει αφού θα χρησιμοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος από τη φάρμα του.

Όταν τελικά το γήπεδο είναι έτοιμο, τότε είναι που παρουσιάζονται μπροστά του τα φαντάσματα του θρυλικού «Ξυπόλητου» Τζόε Τζάκσον (Ρέϊ Λιότα) και επτά συμπαικτών του από την ομάδα των Χουάιτ Σοκς του Σικάγο! Όταν οι φωνές συνεχίζουν να του δίνουν εντολές, ο Ρέι ζητά τη βοήθεια ενός συγγραφέα για να καταλάβει το νόημα των μηνυμάτων και το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτό το γήπεδο.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Ρέι Λιότα, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Έιμι Μάντιγκαν, Μπαρτ Λάνκαστερ, Γκάμπι Χοφμαν, Τίμοθι Μπασφιλντ.

*Ant1, Σάββατο 17/09 στις 01:15

«Η Κορυφή του Δάντη» (1997) σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Δράσης Περιπέτεια – Ο Χάρι Ντάλτον, ηφαιστειολόγος στο επάγγελμα, καταφθάνει στην Κορυφή του Δάντη, μια επαρχιακή πόλη στους πρόποδες ενός ηφαιστείου, στα νοτιοδυτικά του Ειρηνικού.

Εκεί ανακαλύπτει πως η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής έχουν πληγεί από ασυνήθιστες ασθένειες, και μετά από έρευνες πείθεται πως είναι θέμα χρόνου για το ηφαίστειο να εκδηλωθεί.

Έτσι, ενημερώνει τη Ρέιτσελ Γουάντο, δήμαρχο της πόλης, για το αναμενόμενο συμβάν, όμως η τελευταία αρνείται αρχικά να δώσει προσοχή στις προειδοποιήσεις του, από τη στιγμή που η ειδυλλιακή αυτή πόλη ελκύει αρκετούς τουρίστες και αποφέρει κέρδη στους κατοίκους της.

Δεν θ’ αργήσει όμως να έρθει η στιγμή που οι προβλέψεις του Ντάλτον θα αποβούν αληθινές και το ηφαίστειο θα «ξυπνήσει»…

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Λίντα Χάμιλτον, Τζέιμι Ρενέ Σμιθ, Τζέρεμι Φόλεϊ, Τσαρλς Χάλαχαν, Κερκ Τράτνερ.

*Star, Σάββατο 17/09 στις 01:30

«Τηλε…Φονικός Θάλαμος» (2002) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου –  Ο Στου Σέπαρντ (Κόλιν Φάρελ) είναι ένας καλλιτεχνικός μάνατζερ που χάρη στο ταλέντο στα ψέματα καταφέρνει όχι μόνο να επιβιώνει, αλλά να κάνει και μια άνετη ζωή.
Ένα πρωινό στο κέντρο της πόλης, αφού τελειώνει τις δουλειές του μπαίνει σ’ ένα τηλεφωνικό θάλαμο από τον οποίο και καλεί την ερωμένη του.
Όταν όμως τελειώνει τη συνομιλία του μαζί της, το τηλέφωνο χτυπάει.

Ξέρει ότι πρόκειται για λάθος κλήση, αλλά η περιέργεια τον προτρέπει να το σηκώσεις. Ένα τηλέφωνο που χτυπά απαιτεί απάντηση, αλλά όταν ο Στου Σέπαρντ απαντά οι απαιτήσεις του συνομιλητή του (Κήφερ Σάδερλαντ) θα τον εκπλήξουν δυσάρεστα: έχει βρεθεί εμπλεκόμενος σε ένα βασανιστικό “παιχνίδι”.

«Κλείσε», του λέει η φωνή «και θα βρεθείς νεκρός».

Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται ένας ελεύθερος σκοπευτής και τον απειλεί ότι θα τον πυροβολήσει αν το κλείσει.

Ένας αγωνιώδης διάλογος ξεκινά ανάμεσα στους δυο άνδρες, ενώ η αστυνομία έχει περικυκλώσει το θάλαμο, νομίζοντας ότι ο Στου είναι ο δολοφόνος.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Φόρεστ Γουιτάκερ, Κέιτι Χολμς, Ράντα Μίτσελ.

*Skai, Σάββατο 17/09 στις 02:30

«Σκοτεινό Ποτάμι» (2003) σκηνοθεσία Κλιντ ‘Ιστγουντ 

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Τρία αγόρια, οι Τζίμι Μάρκαμ, Σον Ντιβάιν και Ντέιβ Μπόλι, παίζουν χόκεϊ σε ένα δρόμο της Βοστόνης το 1975. Ένα αυτοκίνητο με δύο άνδρες, οι οποίοι παριστάνουν τους αστυνομικούς, σταματά και λένε στον Ντέιβ να μπει μέσα στο αμάξι.

Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, τα αγόρια είναι πλέον ενήλικοι άνδρες και ενώ ζουν ακόμα στη Βοστόνη έχουν χαθεί. Ο Τζίμι είναι πρώην απατεώνας που διευθύνει ένα μαγαζί στη γειτονιά, ενώ ο Ντέιβ είναι εργάτης και ακόμα τραυματισμένος ψυχολογικά από την απαγωγή του. Οι δυο τους είναι ακόμα γείτονες και πλέον φέρουν συγγένεια από το γάμο του Ντέιβ με την ξαδέρφη της γυναίκας του Τζίμι.

Η 19χρονη κόρη του Τζίμι, Κέιτι έχει κρυφά σχέση με τον Μπρένταν Χάρις, ένα αγόρι που ο Τζίμι απεχθάνεται.
Την ίδια νύχτα, η Κέιτι δολοφονείται.

Ο Σον, ο Ντέιβ και ο Τζίμι, συνδέονται με αφορμή τη δολοφονία της κόρης του τελευταίου. Ο Σον ήταν ο αστυνομικός που επιτηρούσε την περιοχή όπου έγινε το έγκλημα, ενώ ο Τζίμι, πρώην κατάδικος, θέλει απελπισμένα να πάρει το νόμο στα χέρια του.

Παίζουν: Σον Πεν, Τιμ Ρόμπινς, Κέβιν Μπέικον, Λόρενς Φίσμπερν, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Λόρα Λίνεϊ.

*Open, Σάββατο 17/09 στις 02:30