9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Dodgeball: Μια ιστορία για γκαντέμηδες» (2004) σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ

Κωμωδία – Ο Πίτερ Λα Φλερ είναι ο ιδιοκτήτης ενός αποτυχημένου γυμναστηρίου με πελάτες όπως έναν κοκκαλιάρη σπασίκλα που ονειρεύεται να «ρίξει» μια μαζορέτα, έναν κλόουν που ντύνεται πειρατής και έναν εξυπνάκια ο οποίος έχει άποψη για όλα χωρίς να ξέρει τίποτα. Όταν το γυμναστήριο απειλείται από μια νέα και επιτυχημένη αλυσίδα γυμναστηρίων, ο Πίτερ θα προκαλέσει σε μάχη τον ιδιοκτήτη της σε έναν σκληρό αγώνα ντότζμπολ (τα μήλα), που θα κρίνει τα πάντα.

Παίζουν: Βινς Βον, Μπεν Στίλερ, Κριστίν Τέιλορ, Ριπ Τορν.

*Open, Πέμπτη 22/09, στις 21:00

«Tomb Raider» (2018) σκηνοθεσία Ρόαρ Ούτχαουγκ

Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας –Η Λάρα Κροφτ (Αλίσια Βικάντερ) είναι η ατίθαση κόρη ενός εκκεντρικού εξερευνητή, ο οποίος εξαφανίστηκε, όταν εκείνη ήταν ακόμα στην εφηβεία. Στα 21 της πια, χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα ή σκοπό στη ζωή της, η Λάρα περνάει τις μέρες της διασχίζοντας τους δρόμους του Ανατολικού Λονδίνου με το ποδήλατο της, ως ταχυμεταφορέας.

Το νοίκι βγαίνει με δυσκολία, όπως άλλωστε και τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο, τα οποία συνήθως δεν παρακολουθεί. Αποφασισμένη να χαράξει τη δική της πορεία, αρνείται τα σκήπτρα της παγκόσμιας αυτοκρατορίας του πατέρας της με το ίδιο πάθος που αρνείται να αποδεχθεί τον θάνατό του.

Θέλοντας να αντιμετωπίσει τα γεγονότα και να προχωρήσει στη ζωή της, επτά χρόνια μετά την εξαφάνιση του, η Λάρα θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο που περιβάλλει το θάνατό του.

Πηγαίνοντας ενάντια στην τελευταία του επιθυμία, αφήνει ό,τι ήξερε πίσω της και ξεκινάει για τον τελευταίο γνωστό προορισμό του πατέρα της: έναν τύμβο σε ένα μυθικό νησί που μπορεί να βρίσκεται στα ανοιχτά της Ιαπωνίας. Η αποστολή της όμως, δεν θα είναι εύκολη. Και μόνο η μετάβαση στο νησί είναι πάρα πολύ επικίνδυνη.

Το διακύβευμα για την Λάρα είναι τεράστιο, καθώς – ενάντια σε κάθε πιθανότητα και με μοναδικό όπλο το πολυμήχανο μυαλό της, την τυφλή πίστη της και το ατίθασο πνεύμα της – θα πρέπει να μάθει να ξεπερνά τα όριά της, ταξιδεύοντας προς το άγνωστο.

Αν καταφέρει να επιζήσει της επικίνδυνης αυτής περιπέτειας, τότε ίσως ανοιχτεί μπροστά της μια νέα ζωή, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του tomb raider.

Παίζουν: Αλίσια Βικάντερ, Ντόμινικ Γουέστ, Γουόλτον Γκόγκινς, Ντάνιελ Γου.

*Star, Πέμπτη 22/09, στις 21:00

«Το Τελευταίο Τρένο για τη Γιούμα» (2007) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Γουέστερν – Ο Κρίστιαν Μπέιλ είναι ο Ντον Έβανς, ένας βετεράνος του εμφυλίου πολέμου, επιστρέφει σε ένα μικρό ράντζο της Αριζόνα και εγκαθίσταται με τη γυναίκα και τους δύο γιους του.Όταν όμως το κοπάδι του αποδεκατίζεται λόγω ξηρασίας, ο ιδιοκτήτης του ράντζου τον απειλεί ώστε να βγάλει κέρδος πουλώντας το για να περάσει από κει ο καινούργιος σιδηρόδρομος. Απελπισμένος, για να βρει τα χρήματα που χρειάζεται παίρνει μέρος στο ανθρωποκυνηγητό που έχει στηθεί με σκοπό να πιαστεί ο διαβόητος εγκληματίας Μπεν Γουέιντ (Ράσελ κρόου), ώστε το ράντζο του. Το ομοσπονδιακό απόσπασμα κατορθώνει να συλλάβει τον διαβόητο κακοποιό και οι δυο τους περνάνε πολλές ώρες μαζί.

Ο Γουέιντ φαίνεται να το διασκεδάζει, κάτι σαν αλλαγή από το καθημερινό πρόγραμμα με τις παρανομίες και γνωρίζοντας η ομάδα του θα τον απελευθερώσει σύντομα. Γοητεύεται από τη ηθική του Έβανς, ο οποίος παλεύει για ελάχιστα χρήματα για να βιοπορήσει την οικογένειά του. Από ένα σημείο κι έπειτα, ο Γουέιντ εύχεται να παραμείνει δέσμιος για να μελετήσει την άδολη φύση του διώκτη του. Ο Έβανς από την άλλη υποκρίνεται πως δεν κρίνει το ληστή και μένει ουδέτερος στην αιτία που τον έχει οδηγήσει στην παρανομία. Δεν μπορεί να παραδεχθεί πως ένας ληστής και φονιάς έχει δίκιο και ορθό τρόπο σκέψης.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Κρίστιαν Μπέιλ, Πίτερ Φόντα, Μπεν Φόστερ.

*Skai. Πέμπτη 22/09, στις 21:00

«Ρεμπέτικο» (1983) σκηνοθεσία Φερρης Κώστας

Δραματική – Η ζωή της ρεμπέτισσας Μαρίκας Nίνου (Σωτηρία Λεονάρδου), από τη γέννησή της στη Σμύρνη του 1917, μέχρι και το θάνατό της στην Αθήνα του 1955.

Μέσω του Ρεμπέτικου ο Κώστας Φέρρης διασχίζει την προσφυγική Ελλάδα της Μικρασιατικής Καταστροφής και του Μεσοπολέμου, για να φθάσει μέχρι τη ναζιστική Κατοχή, τον Εμφύλιο και την Απελευθέρωση. Έχοντας ως εφόδιο τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου και την ποίηση του Νίκου Γκάτσου, μέσα από τα βιώματα μιας ομάδας ξεριζωμένων μουσικών, αλλά και τις πολιτικές αναταράξεις που συγκλόνισαν τη νεότερη Ελλάδα, η ταινία πραγματεύεται τη ρεμπέτικη μνήμη ως δομικό στοιχείο της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Παίζουν: Σωτηρία Λεονάρδου, Νίκο Καλογερόπουλο, Θέμιδα Μπαζάκα, Βίκυ Βανίτα

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 22/09, στις 22:00

«Απρόσκλητος Επισκέπτης» (2013) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Δράσης – Ο Φιλ Μπρόκερ, πρώην αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών, έχει πρόσφατα χάσει τη γυναίκα του και μετακομίζει, μαζί με τη 10χρονη κόρη του, σε μια ήσυχη επαρχιακή πόλη. Έχοντας κρατήσει κρυφή την προηγούμενη ταυτότητά του από τους νέους του γείτονες, ο Φιλ είναι αποφασισμένος να κάνει εκεί μια καινούρια αρχή. Ένα τυχαίο γεγονός όμως θα τον κάνει στόχο του Γκάτορ, ενός μεγαλέμπορου ναρκωτικών… Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Σιλβέστερ Σταλόνε, ο οποίος αρχικά ήθελε να πρωταγωνιστεί αλλά τελικά έδωσε τον ρόλο στον Tζέισον Στέιθαμ.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζέιμς Φράνκο, Γουϊνόνα Ράιντερ, Κέιτ Μπόσγουορθ, Ιζαμπέλα Βίντοβιτς.

*Open, Πέμπτη 22/09, στις 23:00

«Ασταμάτητο» (2010) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – Ένας βετεράνος μηχανοδηγός και ο νεαρός προϊστάμενός του συνεργάζονται για να σταματήσουν ένα ακυβέρνητο τρένο που μεταφέρει θανατηφόρες τοξικές ουσίες, το οποίο κατευθύνεται με ταχύτητα προς μια πυκνοκατοικημένη πόλη.

Τι θα μπορέσουν να κάνουν για να αποτρέψουν τον εκτροχιασμό του, που μπορεί να προκαλέσει την έκχυση των τοξικών στην πόλη και τον αποδεκατισμό των κατοίκων της; Η ταινία εμπνεύστηκε από την υπόθεση του συρμού, που το 2001 διάνυσε δίχως μηχανοδηγό, περίπου 106 χιλιόμετρα για δύο ώρες πάνω στις γραμμές, στο βορειοδυτικό Οχάιο.

Παίζουν: Ντένζελ Γουάσινγκτον, Κέβιν Κόριγκαν, Κέβιν Νταν, Ροζάριο Ντόσον, Κρις Πάιν, Κέβιν Τσάπμαν.

*Alpha, Πέμπτη 22/09, στις 23:40

«Λάρα Κρόφτ Τουμπ Ρέιντερ: Το Λίκνο της Ζωής» (2003) σκηνοθεσία Σάιμον Γουεστ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Το κουτί της Πανδώρας που σύμφωνα με το θρύλο, κρύβει την πιο μεγάλη δύναμη κακού που υπήρξε ποτέ είναι κρυμμένο κάπου στην αφρικάνικη ήπειρο, σε μια περιοχή γνωστή σαν “Το Λίκνο της Ζωής”.
Αποστολή της Λάρα Κροφτ (Αντζελίνα Τζολί) είναι να βρει το περιβόητο κουτί, πριν αυτό πέσει στα χέρια του τρελού νομπελίστα επιστήμονα Δρ. Τζόναθαν Ράις. Σκοπός του Ράις είναι να ελέγξει τη δύναμη του κακού προς ίδιον όφελος και για αυτό πρέπει να εμποδιστεί με κάθε κόστος.

Φυσικά, η Λάρα Κροφτ είναι το μόνο άτομο που μπορεί να συμβάλλει ώστε να διατηρηθεί η ζωή όπως την ξέρουμε, επιχειρώντας να εμποδίσει τον Ράις να πετύχει τον ύστατο σκοπό του: την παγκόσμια κυριαρχία!
Στο κυνήγι αυτό η Λάρα θα έχει στο πλευρό της τον πρώην πράκτορα Τέρι Σέρινταν (Τζέραρντ Μπάτλερ) με τον οποίον τη συνέδεαν κατά το παρελθόν συναισθηματικοί δεσμοί.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Τζέραρντ Μπάτλερ, Νοα Τέιλορ, Κρις Μπάρι, Κιαράν Χαιντς.

*Skai, Πέμπτη 22/09, στις 00:30

«Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» (2020) σκηνοθεσία Γιάννης Οικονομίδης

Κοινωνική σάτιρα – Η υπόθεση της ταινίας, που γυρίστηκε στη Λαμία, περιστρέφεται γύρω από μια γοητευτική γυναίκα, η οποία αποφασίζει να εγκαταλείψει τον επιχειρηματία σύζυγό της για έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου και πρώην λαϊκό τραγουδιστή.

Δεν αρκείται όμως σε αυτό – εγκαταλείποντας τη συζυγική εστία, παίρνει μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο σύζυγός της παρανοεί, και ορκίζεται εκδίκηση. Εν τω μεταξύ, ο υπόκοσμος της νύχτας στη μικρή επαρχιακή πόλη, μπαίνει σε αναβρασμό γύρω από το παράνομο ζευγάρι.

Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Λένα Κιτσοπούλου.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 22/09, στις 01:00

«Οι Γκαφατζήδες Των Σπηλαίων» (2009) σκηνοθεσία Χάρολντ Ρέιμις

Κωμωδία – Ένα επικό ταξίδι ξεκινά για δυο αργόσχολους κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες που εξορίζονται από το πρωτόγονο χωριό τους.
Ο κυνηγός Ζεντ εξορίζεται από τον Σαμάνο της φυλής όταν μαθεύτηκε ότι έφαγε τον καρπό από το Δέντρο της Γνώσης και προκάλεσε μια πυρκαγιά που έκαψε το χωριό.
Ο συλλέκτης Ο, απρόθυμα γίνεται συνοδοιπόρος του Ζεντ ώστε να ανακαλύψει τι έχει να του προσφέρει ο κόσμος εκεί έξω.

Ταξιδεύοντας, γίνονται μάρτυρες των σημαντικότερων προϊστορικών γεγονότων, όπως η δολοφονία του Άβελ από τον Κάιν, τον Αβρααμ και τον Ισαακ, τα Σόδομα και τα Γομορα… και επηρεάζουν την εξέλιξή του.

Παίζουν: Τζακ Μπλακ, ‘Ολιβερ Πλατ, Μάικλ Σέρα, Χανκ Αζάρια, Ντέιβιντ Κρος, Χάρολντ Ρέιμις.

*Mega, Πέμπτη 22/09, στις 01:10