12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Τζέιμς Μποντ Πράκτωρ 007: Quantum of Solace» (2008) σκηνοθεσία Μαρκ Φόστερ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Τζέιμς Μποντ έχει δει μπροστά στα μάτια του να πεθαίνει η γυναίκα που αγαπούσε, η Βέσπερ Λιντ. Μια γυναίκα που θυσιάστηκε για εκείνον, αν και τον είχε προδώσει. Για εκείνον είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει.

Επιστρέφει δυναμικά αποφασισμένος να αποκαλύψει τον «εγκέφαλο» πίσω από τη σκοτεινή οργάνωση του Μίστερ Γουάιτ. Ο Μποντ και η Μ ανακρίνουν τον Μίστερ Γουάιτ και οι πληροφορίες, που καταφέρνουν να του αποσπάσουν, τους κατευθύνουν στην Αϊτή.

Δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί πως πίσω από τη συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται η εταιρία Quantum, μια εταιρία με πολύ σκοτεινά σχέδια. Η Quantum ήταν εκείνη που εκβίαζε τη Βέσπερ προκειμένου να βγάλει από τη μέση τον Μποντ.

Ο Τζέιμς Μποντ έρχεται αντιμέτωπος με τον πλούσιο επιχειρηματία Ντόμινικ Γκριν, μέλος της οργάνωσης Quantum, ο οποίος παριστάνει τον περιβαλλοντολόγο με σκοπό να στήσει πραξικόπημα στη Βολιβία για να αποκτήσει τον έλεγχο των αποθεμάτων νερού. Ο Μποντ ζητά εκδίκηση για το θάνατο της Βέσπερ Λιντ ενώ έχει τη βοήθεια της Καμίλ Μόντες, η οποία θέλει να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία της οικογένειάς της.

Παίζουν: Ντάνιλε Γκρεγκ, Όλγα Κουριλένκο, Ματιέ Αμαρλικ, Τζέμα Άρτερτον, Τζούντι Ντεντς, Ντέιβιντ Χάρμπορ, Τζιανκάρλο Τζιανίνι.

*Star, Παρασκευή 23/09, στις 21:00

«Ραντεβού στον Αέρα» (1966) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Στο Παρίσι γίνεται διαγωνισμός για την ανάδειξη της “Μις Ευρώπη” και η Τζένη (Ρένα Βλαχοπούλου) συνοδεύει την αδελφή της, Μαίρη (Ελένη Προκοπίου), η οποία λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό.

Όταν χάνει τον τίτλο, η Τζένη γίνεται έξαλλη και επιστρέφουν στην Αθήνα. Στο μεταξύ η Μαίρη γνωρίζει και ερωτεύεται τον Δημήτρη (Αντρέας Ντούζος), ο οποίος όμως αναχωρεί ξαφνικά για την Ελλάδα.

Λίγο αργότερα ο Δημήτρης, που υπηρετεί στην αεροπορία, μαζί με δύο φίλους του σμηνίτες (Κώστας Βουτσάς & Γιάννης Βογιατζής-τραγουδιστής), θα συναντήσει την Μαίρη μαζί με δύο φίλες της (Μάρθα Καραγιάννη και Χλόη Λιάσκου) και έτσι θα δημιουργηθούν τρία ζευγάρια ερωτευμένων. Οι σμηνίτες για να μπορούν να βλέπονται συχνότερα με τις κοπέλες τους πείθουν τον διοικητή τους να διοργανώσουν μια παράσταση για την αεροπορία, στην οποία του υπόσχονται ότι θα συμμετέχει και η αγαπημένη του ηθοποιός, Ρένα Βλαχοπούλου.

Έτσι πείθουν την Τζένη, την αδελφή της Μαίρης, η οποία μοιάζει εκπληκτικά με την γνωστή ηθοποιό, να υποδυθεί την Βλαχοπούλου.

Εκεί αρχίζει ένα ερωτικό γαϊτανάκι, όπου την Τζένη την ερωτεύεται ένας αξιωματικός της Αεροπορίας (Γιάννης Βογιατζής), ο οποίος νομίζει ότι πρόκειται για τη μεγάλη σταρ.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Ανδρέας Ντούζος, Χλόη Λιάσκου, Αννίτα Δαλέζιου, Ελένη Προκοπίου, Γιάννης Βογιατζής.

*Ant1, Παρασκευή 23/09, στις 21:00

«Ένα Αξέχαστο Καλοκαίρι» (2017) σκηνοθεσία Κάρλα Σιμόν

Δραματική Οικογενειακή – Η εξάχρονη Φρίντα κοιτάζει σιωπηλά τα τελευταία αντικείμενα που μπαίνουν σε κουτιά στο διαμέρισμα της μητέρας της που έχει πεθάνει.
Αποχαιρετώντας την, οι φίλοι της ακολουθούν το αυτοκίνητο κουνώντας τα χέρια τους.
Αν και η οικογένεια του αγαπημένου θείου της την υποδέχεται με ανοιχτή αγκαλιά, η Φρίντα χρειάζεται πολύ καιρό να συνηθίσει το νέο της σπίτι στην εξοχή, μακριά από τη Βαρκελώνη.

Οι στιγμές παιδικού ενθουσιασμού και ξεγνοιασιάς, εναλλάσσονται με μοναχικές σκέψεις. Το βράδυ, η Φρίντα προσεύχεται για τη μητέρα της, που της λείπει τόσο πολύ, ενώ την ημέρα προσπαθεί να βρει τη θέση της σε αυτή τη νέα ζωή.

Παίζουν: Λάια Αρτίγιας, Πάουλα Ρόμπλες, Μπρούνα Κουζί, Μπέρτα Πίπο, Έτνα Καμπιγιό, Νταβίντ Βερνταγκουέρ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 23/09, στις 22:00

«Παιχνίδι Κατασκόπων» (2001) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει και όμως εν έτη 1991, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Κίνα , ένας πράκτορας της CIA, ο Μπίσοπ (Μπραντ Πιτ) συλλαμβάνεται με την κατηγορία της κατασκοπίας και καταδικάζεται σε εκτέλεση.

Ο μέντοράς του πίσω στην Αμερική, Νέιθαν Μιούιρ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) αν θέλει να τον σώσει πρέπει να φέρει εις πέρας την πιο δύσκολη αποστολή της καριέρας του. Μόλις μία μέρα πριν τη συνταξιοδότησή του, θα λογοδοτήσει στις μυστικές κρατικές υπηρεσίες για να τους πείσει να προσπαθήσουν να τον σώσουν.

Στο Λάνγκλεϊ, έδρα της CIA, οι αξιωματούχοι αναλογίζονται το κόστος που θα είχε η παρέμβαση του προέδρου στην επίτευξη των στόχων της διπλωματικής αποστολής.
Θα μπορέσει άραγε να πείσει τον πρόεδρο να πάρει ενεργό μέρος στις εξελίξεις;

Ο Μιούιρ ήταν υπεύθυνος για την στρατολόγησή του Μπίσοπ, τον εκπαίδευσε και δούλευε αποκλειστικά για αυτόν..

Ξεκινώντας μια κούρσα ενάντια στον χρόνο, στους διαδρόμους του Λάνγκλεϊ, ο Νέιθαν ανατρέχει στο παρελθόν, τότε που συνεργαζόταν με τον Μπίσοπ, συγκεντρώνει πληροφορίες, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί ευκαιρίες και παίζει το δικό του παιχνίδι κατασκόπων.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μπραντ Πιτ, Κάθριν ΜακΚόρμακ.

*Ant1, Παρασκευή 23/09, στις 23:00

«Οικογενειακή Ζωή» (1971) σκηνοθεσία Κεν Λόουτς

Δραματική – Η Τζάνις είναι η μικρότερη κόρη μιας κλασικής μικροαστικής οικογένειας, που αποφασίζει να κάνει την επανάστασή της ενάντια στους γονείς της, χωρίς να έχει υπολογίσει ποια ακριβώς θα είναι η αντίδρασή τους και πόσο μεγάλες είναι οι δικές της αντοχές.

Στη λυσσαλέα διαμάχη που θα ακολουθήσει, νικητής θα είναι ή αυτή, ή οι αξίες της οικογένειάς της και η μοίρα του ηττημένου θα είναι ο απόλυτος αφανισμός.

Παίζουν: Γκρέις Κέιβ, Σάντι Ράντκλιφ, Μπιλ Ντιν, Μίχαελ Ρίνταλ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 23/09, στις 23:15

«Ο Διάβολος Φοράει Prada» (2006) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φράνκελ

Κομεντί – H Άντι Σακς, μια νεαρή και ατημέλητη δημοσιογράφος, μετακομίζει στη Νέα Υόρκη για να κυνηγήσει τα όνειρά της. Εκεί, θα καταλήξει να εργάζεται ως βοηθός της διευθύντριας σύνταξης του περιοδικού μόδας Runway, της στριφνής και απαιτητικής Μιράντα Πρίσλεϊ. H Μιράντα τα θέλει όλα και η Άντι απλά τρέχει να ικανοποιήσει κάθε εξωφρενικά παράλογη επιθυμία της. O καιρός περνά και η Άντι προσαρμόζεται υπέροχα, αλλά με μια μικρή λεπτομέρεια. Η προσωπική της ζωή, οι φίλοι, ακόμα και ο σύντροφός της, γίνονται οι παράπλευρες απώλειες αυτής της ισχυρής σχέσης εξάρτησης μεταξύ των δύο γυναικών.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Αν Χάθαγουεϊ, Άντριαν Γκρένιερ, Σάιμον Μπέικερ, Έμιλι Μπλαντ, Στάνλεϊ Τούτσι.

*Skai, Παρασκευή 23/09, στις 23:15

«Ολυμπία» (2019) σκηνοθεσία Χάρι Μαυρομιχάλης

Βιογραφική Κομεντί – Η συγκλονιστική ιστορία μιας γυναίκας που βρήκε τη δική της φωνή με τους δικούς της όρους για να διεκδικήσει μια τεράστια δημιουργική δύναμη στον κόσμο. Επαναστατεί ενάντια στον παλιό της κόσμο, τους συντηρητικούς Έλληνες γονείς και αντί να περιμένει δίπλα στο τηλέφωνο να χτυπήσει, ίδρυσε τη δική της θεατρική εταιρεία στο Νιου Τζέρσεϊ.

Με σημείο αφετηρίας τα 80ά της γενέθλια και για διάρκεια τριών ετών, ο κινηματογραφικός φακός ακολουθεί τη Δουκάκη σε πρόβες, οικογενειακές στιγμές και προσωπικές περιδινήσεις, ώσπου τη συνοδεύει σε ένα ταξίδι επιστροφής στις ρίζες, στην Ελλάδα.

Προσιτή και πληθωρική, η Δουκάκη συνομιλεί ανοιχτά με τους προσωπικούς της δαίμονες και εξομολογείται, χωρίς περιστροφές, τις πιο μύχιες σκέψεις της.
Σε μια συναρπαστική ιστορία που συνδυάζει άψογα το παρελθόν και το παρόν, ανοίγει την καρδιά της και εκθέτει τον πιο αληθινό της εαυτό στο κοινό. Η ωμή ειλικρίνεια με την οποία η Ολυμπία μας οδηγεί στα μύχια του εαυτού της είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει.

Όπως μαρτυρούν συνάδελφοι ηθοποιοί με τους οποίους έχει μοιραστεί τα φώτα της δημοσιότητας οι Laura Linney, Diane Ladd, Whoopi Goldberg και Austin Pendleton, η Ολυμπία είναι «τρελοκομείο», κάτι που αποδεικνύεται ότι είναι ο δείκτης της απόλυτης λογικής της.

Το πορτρέτο κορυφώνεται στα σκαλιά του πατρογονικού σπιτιού του Δουκάκη στο νησί της Λέσβου και παρακολουθούμε την Ολυμπία να ολοκληρώνει τόσο τον προσωπικό όσο και τον επαγγελματικό της κύκλο.

Παίζουν: Κάρι Άνθολις, Έντουαρντ Άσνερ, Λέσλι Αγιβαζιάν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 23/09, στις 23:50

«Άφθαρτος» (2000) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Δραματική  Μυστηρίου – Έπειτα από ένα συγκλονιστικό σιδηροδρομικό ατύχημα που θα αφήσει πίσω του 131 άψυχα σώματα, ο Ντέιβιντ Νταν, ένα απλός οικογενειάρχης και φύλακας ασφαλείας, θα είναι και ο μοναδικός επιζών. Όταν στην πορεία αρχίζει να καταλαβαίνει ότι το παραπάνω γεγονός δεν είναι το μόνο από τα τόσα παράξενα που του συμβαίνουν τελευταία, θα συναντήσει τυχαία τον Ιλάιζα Πρινς, έναν ιδιόμορφο χαρακτήρα και ειδήμονα σε ιστορίες κόμιξ, που θα επιχειρήσει να ρίξει φως στις ανεξήγητες καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω του…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ρόμπιν Ράιτ.

*Open, Παρασκευή 23/09, στις 23:45

«Αδίστακτα Πρόσωπα» (1997) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δράσης – Ο πράκτορας του FBI, Σον Άρτσερ αναλαμβάνει να εντοπίσει ένα βιολογικό όπλο-βόμβα, που έχει τοποθετήσει σε άγνωστο σημείο του Λος Άντζελες, ο αδίστακτος τρομοκράτης Κάστορ Τρόι, τον οποίο ο Σον προσπαθεί πολύ καιρό τώρα να συλλάβει ως υπεύθυνο για το θάνατο του παιδιού του στο παρελθόν.

Η ενέδρα που θα στήσει στον Κάστορ Τρόι και τον αδελφό του, θα ρίξει μεν τον αρχιτρομοκράτη σε κώμα, όμως δεν μπορεί να μιλήσει για να βοηθήσει την έρευνα. Ο μόνος που μπορεί να γνωρίζει σε ποιο σημείο βρίσκεται η βόμβα, είναι ο αδελφός του, Πόλαξ. Αποφασισμένος ο Σον να δώσει τέλος στα παρανοϊκά τους σχέδια, θα προβεί σε μια επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση, που θα του επιτρέψει να «αποκτήσει» το πρόσωπο του αντιπάλου του. Με τον τρόπο αυτό, πιστεύει ότι έτσι θα ξεγελάσει τον Πόλαξ, για να του αποσπάσει το ακριβές σημείο της βόμβας.

Τα πράγματα όμως γίνονται πιο περίπλοκα, αφού και ο Τρόι κάνει ακριβώς το ίδιο, όταν συνέρχεται από το κώμα και διαπιστώνει ότι το πρόσωπό του έχει… εξαφανιστεί! Ένα ξέφρενο παιχνίδι ταυτοτήτων έχει μόλις ξεκινήσει, όπου η αλήθεια δεν είναι πάντα αυτό φαίνεται.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Νίκολας Κέιτζ, Τζόαν Άλλεν, Τζίνα Γκέρσο, Νικ Κασσαβέτις, Αλεσάντρο Νιβόλα.

*Alpha, Παρασκευή 23/09, στις 00:00

«Απόδραση από τον Εφιάλτη» (2019) σκηνοθεσία Λίζα Ρόμπινσον

Δραματική – Η ταινία αφηγείται την πραγματική ιστορία της ηθοποιού Κάθριν Οξενμπεργκ – γνωστής για το ρόλο της ως Αμάντα Κάριγκτον στην επιτυχημένη σειρά της δεκαετίας του 80, Δυναστεία.

Η Κάθριν αποφασίζει να στείλει την 20χρονη κόρη της Ιντια σε ένα σεμινάριο για ενίσχυση των ηγετικών ικανοτήτων, που διοργανώνει ένας οργανισμός ονόματι NXIVM.

Στην πορεία όμως, ενώ η Ιντια φαίνεται να έχει ενσωματωθεί στον οργανισμό, η Κάθριν ανακαλύπτει ότι κάτι ύποπτο κρύβεται πίσω από την δράση του.

Με τρόμο συνειδητοποιεί ότι η κόρη της έγινε μέλος μιας αίρεσης που σκοπό έχει να κακοποιεί ψυχικά και σωματικά νεαρές γυναίκες.

Παίζουν: Άντρεα Ροθ, Πίτερ Φατσινέλι, Σάρα Φλέτσερ, Τζάσπερ Πόλις.

*Mega, Παρασκευή 23/09, στις 01:10

«Ο Ξυπόλητος Τζο» (1989) σκηνοθεσία Φιλ Άλντεν Ρόμπινσον

Δραματική Οικογενειακή Φαντασίας – Ένας αγρότης από την Άιοβα, ο Ρέι Κινσέλα (Κέβιν Κόσνερ), ζει μαζί με τη γυναίκα του Άνι και την κόρη του Κάριν στη φάρμα τους και νιωθει συνεχώς πως θα γεράσει χωρίς να έχει καταφέρει τίποτε σημαντικό στη ζωή του.

Ένα απόγευμα ενώ περπατά μέσα στα καλαμποκοχώραφα, ακούει μια απόκοσμη φωνή μέσα στα καλαμπόκια του που του λέει «εάν το χτίσεις, αυτός θα έρθει». Αυτός αντιλαμβάνεται το μήνυμα ως προς το να χτίσει ένα γήπεδο του μπέιζμπολ στην φάρμα του.
Έτσι ξεκινά τη διαδικασία αν και ρισκάρει να χρεωκοπήσει αφού θα χρησιμοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος από τη φάρμα του.

Όταν τελικά το γήπεδο είναι έτοιμο, τότε είναι που παρουσιάζονται μπροστά του τα φαντάσματα του θρυλικού «Ξυπόλητου» Τζόε Τζάκσον (Ρέϊ Λιότα) και επτά συμπαικτών του από την ομάδα των Χουάιτ Σοκς του Σικάγο! Όταν οι φωνές συνεχίζουν να του δίνουν εντολές, ο Ρέι ζητά τη βοήθεια ενός συγγραφέα για να καταλάβει το νόημα των μηνυμάτων και το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτό το γήπεδο.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Ρέι Λιότα, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Έιμι Μάντιγκαν, Μπαρτ Λάνκαστερ, Γκάμπι Χοφμαν, Τίμοθι Μπασφιλντ.

*Ant1, Παρασκευή 23/09, στις 01:30

«Θανάσιμη Μητέρα» (2010) σκηνοθεσία Ντάρεν Λιν Μπούσμαν

Μυστηρίου Τρόμου – Μετά από μια αποτυχημένη ληστεία τράπεζας, τρία αδέρφια κατευθύνονται στο σπίτι της μητέρας τους (Ρεμπέκα ντε Μονέ) για να βρουν καταφύγιο.

Φτάνοντας, ανακαλύπτουν ότι το σπίτι έχει κατασχεθεί εδώ και μήνες και πλέον εκεί κατοικεί ένα νεαρό ζευγάρι που έχει καλέσει τους φίλους του να περάσουν μαζί το βράδυ.

Τα αδέρφια κρατούν όμηρους τους νέους ιδιοκτήτες, τη Μπεθ (Τζέιμι Κινγκ) και τον Ντάνιελ (Φρανκ Γκρίλο), ενώ σύντομα καταφθάνει και η Μητέρα (Ρεμπέκα ντε Μορνέ) μαζί με την αδερφή τους, Λύδια (Ντέμπορα Αν Γουόλ). Η Μητέρα είναι αποφασισμένη να κάνει κυριολεκτικά τα πάντα προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά της και να τα σώσει από τις επιπλοκές του νόμου, γι΄αυτό τρομοκρατεί και κρατά όμηρους τους νέους ενοίκους και τους καλεσμένους τους, ενώ έξω επικρατεί κατάσταση συναγερμού αφού ένας σαρωτικός τυφώνας πλησιάζει.

Τα πράγματα θα βγουν τελείως εκτός ελέγχου όταν κάποιοι από τους ομήρους, προσπαθούν να αποδράσουν και τιμωρούνται παραδειγματικά.

Παίζουν: Ρεμπέκα ντε Μονέ, Τζέιμι Κιγκ, Σον Ασμορ, Μπραϊάνα Εβιγκαν, Ντέμπορα Αν Γουόλ, Πάτρικ Τζον Φλίγκερ, Φρανκ Γκρίλο, Λίζα Μάρκος.

*Open, Παρασκευή 23/09, στις 02:00