9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Εισβολή» (2007) σκηνοθεσία Όλιβερ Χιρσμπίγκελ, Τζέιμς Μακτίγκ

Μυστηρίου – Μετά την ανατίναξη ενός διαστημικού λεωφορείου πάνω από την Αμερική, αρκετοί πολίτες της χώρας αρχίζουν να έχουν παράξενη συμπεριφορά και σιγά σιγά μεταμορφώνονται σε άβουλα όντα, σαν να έχουν προσβληθεί από κάποιον ιό.

Η ψυχολόγος, Κάρολ Μπένελ (Νικόλ Κίντμαν) και ο συνάδελφός της Δρ. Μπεν Ντρίσκολ (Ντάνιελ Κρεγκ) είναι οι μόνοι δύο άνθρωποι στη Γη που γνωρίζουν ότι ο ιός έχει μετατραπεί σε πανδημία και προσβάλλει τα θύματά του στον ύπνο τους.

Η Κάρολ αντιλαμβάνεται ότι ο πρώην σύζυγός της είναι θύμα της πανδημίας και ότι ο γιος της, ο οποίος είναι μαζί του, είναι ο μόνος που κρατά το κλειδί για να σταματήσει η εξάπλωση της πανώλης.

Αποφασισμένη να σώσει το παιδί της και να σταματήσει την εξάπλωση του ιού, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το καταφέρει..

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Ντάνιελ Κρέγκ, Τζέρεμι Νόρθαμ, Τζέφρι Ράιτ, Σίλια Γουέστον, Βερόνικα Κατράιτ, Τζόζεφ Σόμερ, Σηλια Γουέστον.

*Open, Τετάρτη 05/10 στις 21:00

«Το βουνό ανάμεσα μας» (2017) σκηνοθεσία Χάνι Αμπού Ασάντ

Δραματική, δράσης, περιπέτεια – Δύο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, η Άλεξ Μάρτιν (Κέιτ Γουινσλετ) και ο Μπεν Μπας (Ίντρις Έλμπα) νοικιάζουν από κοινού ένα αεροπλάνο για να αποφύγουν τις καθυστερήσεις των αεροδρομίων και να φτάσουν άμεσα στον προορισμό τους.

Το αεροπορικό ατύχημα όμως που θα συμβεί πάνω από μία χιονισμένη οροσειρά, θα τους αναγκάσει να δημιουργήσουν ένα δεσμό εμπιστοσύνης προκειμένου να επιβιώσουν στις ακραίες καιρικές συνθήκες.
Όταν πια καταλαβαίνουν ότι δεν θα τους ψάξει κανείς, αποφασίζουν να ξεκινήσουν το ταξίδι προς τον πολιτισμό διαμέσου εκατοντάδων μιλίων άγριας φύσης, δίνοντας ο ένας στον άλλο δύναμη για να συνεχίσουν.

Σε αυτές τις συνθήκες θα ανακαλύψουν τη δύναμη που κρύβει ο ίδιος τους ο εαυτός και που δεν πίστευαν πραγματικά ότι υπάρχει μέσα τους…

Παίζουν: Κέιτ Γουίνσλετ, Ίντρις Έλμπα, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Μπο Μπρίτζες.

*Skai, Τετάρτη 05/10 στις 21:00

«Επικίνδυνη ομορφιά» (2020) σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Δραματική Δράσης – Η Άβα είναι μία αδίστακτη γυναίκα-δολοφόνος. Αν και στην δουλειά της είναι απίστευτα αποτελεσματική συνεχώς παραβιάζει τα πρωτόκολλα με αποτέλεσμα να εξοργίζει τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης στην οποία ανήκει.

Πλέον έχει γίνει η ίδια στόχος και πρέπει να ξεφύγει από τους πρώην εργοδότες της.

Παίζουν: Τζέσικα Τσάστεϊν, Κόλιν Φάρελ, ζίνα Ντέιβις.

*Star, Τετάρτη 05/10 στις 21:00

«Η Κόκκινη Τζόαν» (2018) σκηνοθεσία Τρέβορ Ναν

Δραματική – Η Τζούντι Ντεντς αντιμετωπίζει την κατηγορία της Βρετανίδας κατασκόπου που έδωσε το κλειδί της ατομικής βόμβας στους Σοβιετικούς.
Η ταινία αφηγείται τη ζωή της Μελίτα Νόργουντ, η οποία για μισό σχεδόν αιώνα ήταν όχι μόνο η σημαντικότερη κατάσκοπος της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά κι εκείνη με τη μεγαλύτερη χρονικά θητεία, καθώς δρούσε ανενόχλητη κάτω από το μανδύα της δημόσιας υπαλλήλου και η δράση της αποκαλύφθηκε στο κοινό από την ίδια, όταν έδωσε σε μεγάλη ηλικία πλέον, συνέντευξη Τύπου στον κήπο του σπιτιού της.

Μεγάλοι έρωτες, πάθη, μυστικά και προδοσίες με φόντο μερικά από τα πιο σημαντικά επιστημονικά και ιστορικά γεγονότα του προηγούμενου αιώνα.

Ως αριστούχος φοιτήτρια φυσικής στο Κέιμπριτζ λίγο πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Τζόαν ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τις κομμουνιστικές ιδέες μέσα από τη μοιραία γνωριμία της με δύο ρωσικής καταγωγής Εβραίους μετανάστες από τη Γερμανία και μέλη του κομμουνιστικού κόμματος, αρχικά με τη μυστηριώδη Σόνια και μετά με τον ξάδερφό της, Λέο, με τον οποίο θα ζήσει έναν θυελλώδη έρωτα, γεμάτο από αποχωρισμούς κι επανασυνδέσεις.

Η Τζόαν θα συμμετάσχει ως βοηθός και γραμματέας ενός καθηγητή της στα άκρως απόρρητα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης για την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας μέσα σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας, αλλά και πυρετώδους ανταγωνισμού με τις άλλες υπερδυνάμεις του πλανήτη.

Τα δύο ξαδέρφια θα της ζητήσουν να συνεργαστεί με τους Σοβιετικούς και να αποκαλύψει όσα γνωρίζει, ενώ όμως αρχικά η Τζόαν θα αρνηθεί, η ρίψη από τους Αμερικανούς της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι θα την κάνουν να αλλάξει γνώμη και τότε η νεαρή κοπέλα θα αρχίσει τη ριψοκίνδυνη κατασκοπική της δράση, ενώ την κατάσταση θα περιπλέξουν η επανεμφάνιση του Λέο μετά από μακρόχρονη απουσία στον Καναδά, αλλά και το ρομάντζο ανάμεσα στη νεαρή γυναίκα και τον καθηγητή της.

Παίζουν: Τζούντι Ντεντς, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Σόφι Κουκσον, Τομ Χιουτζες, Νινα Σοσάνια.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 05/10 στις 22:00

«Τζαμάικα» (2017) σκηνοθεσία Αντρέας Μορφονιός

Ο Άκης (Σπύρος Παπαδόπουλος) οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του. O Τίμος (Φάνης Μουρατίδης) είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία.

Ο Άκης και ο Τίμος, δεμένοι από μικροί ως αδέλφια αποξενωμένοι όμως στην ενήλικη καθημερινότητά τους, πρωταγωνιστούν σε μια συγκινητική, τρυφερή, αισιόδοξη και άκρως ανθρώπινη ταινία για τη σαρωτική δύναμη της ζωής και την αδελφική αγάπη που ξεπερνάει όλες τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος.

Οι κοινές αναμνήσεις, τα ταξίδια μακρινά ως τη Τζαμάικα -το άπιαστο όνειρο που μοιράστηκαν παιδιά-, το αστείρευτο χιούμορ του Τίμου και η αγνή ψυχή του Άκη υφαίνουν μια σπαρταριστή και λυτρωτική ιστορία που σφύζει από χιούμορ, συναίσθημα και αγάπη για τη ζωή.

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Μελέτης Ηλίας, Νίκος Παντελίδης, Μαίρη Ευαγγέλου, Ίρις Πανταζάρα, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκος Ορφανός.

*Alpha, Τετάρτη 05/10 στις 22:40

«Χωρίς Ίχνη» (2007) σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ

Αστυνομική Μυστηρίου – Ο Πάτρικ Κένζι (Κέισι Άφλεκ) και η Άντζι Τζενάρο (Μισέλ Μόναγκαν), ζευγάρι στη ζωή και ιδιωτικοί ντετέκτιβ, ερευνούν την μυστηριώδη εξαφάνιση της τετράχρονης Αμάντα μακΚρέντι στη φτωχογειτονιά του Ντόρτσεστερ στη Βοστόνη.

Ρωτώντας στα γύρω σπίτια και συχνάζοντας στα μπαρ της περιοχής για να αλιεύσουν πληροφορίες από όποιον μπορεί να γνωρίζει κάτι για τη μυστηριώδη υπόθεση, έμποροι ναρκωτικών που προμηθεύουν τη μητέρα της Αμάντα, πρώην κρατούμενοι, αλλά και εκμεταλλευτές παιδιών εμπλέκονται στην υπόθεσή τους.

Ο Πάτρικ και η Άντζι ασχολούνται μεθοδικά και δεν αργούν να φτάσουν στο συμπέρασμα πως το μυστικό βρίσκεται μπροστά στα μάτια τους. Συνεργάζονται με τον αστυνομικό Ρέμι Μπρέσαντ (Έντ Χάρις) και τον αρχηγό της αστυνομίας Τζακ Ντόιλ (Μόργκαν Φρήμαν), αν και κανείς από τους δύο δεν τους παίρνει στα σοβαρά

Παίζουν: Μόργκαν Φρήμαν, Έντ Χάρις, Κέισι Άφλεκ, Μισέλ Μόναγκαν, Έιμι Ράιαν, Τίτους Γουέλινερ.

*Open, Τετάρτη 05/10 στις 23:15

«Rambo: Το Τελευταίο Αίμα» (2019) σκηνοθεσία Αντριάν Γκρούνμπεργκ

Περιπέτεια – Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την πρώτη ταινία, ο Σιλβέστερ Σταλόνε επιστρέφει ως ένας από τους κορυφαίους ήρωες δράσης όλων των εποχών, ως Τζον Ράμπο.

Ο Ράμπο θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του και να φέρει ξανά στην επιφάνεια τις ανελέητες πολεμικές του ικανότητες με σκοπό να πάρει εκδίκηση στην τελευταία του επικίνδυνη αποστολή. Έτσι, ταξιδεύει στο Μεξικό με σκοπό να σώσει την ανιψιά του, η οποία έχει πέσει θύμα απαγωγής από ένα μεξικανικό καρτέλ.

Το τελευταίο κεφάλαιο της θρυλικής σειράς είναι ένα θανάσιμο ταξίδι εκδίκησης και αίματος…

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Παζ Βέγκα, Σέρτζιο – Περίς Μεντσέτα, Αντριάνα Μπερέζα.

*Star, Τετάρτη 05/10 στις 23:30

«Αμνησία» (2014) σκηνοθεσία Ρόουαν Τζόφε 

Μυστηρίου Τρόμου – Η Κριστίν Λούκας ξυπνάει κάθε πρωί, χωρίς να θυμάται τι έχει γίνει την προηγούμενη μέρα, εξαιτίας ενός σφοδρού ατυχήματος. Δίπλα της είναι ο άνδρας της Μπεν, ο οποίος της εξηγεί  ότι περνάει ένα μετατραυματικό σοκ και πρέπει να παραμένει στο σπίτι και να αναπαύεται. Όλα ανατρέπονται όμως όταν ένας γιατρός τη βοηθάει να ανακτήσει σταδιακά τη μνήμη της και να βάλει σε σειρά τα σκόρπια κεφάλαια του παρελθόντος, εκεί όπου η ηρωίδα ανακαλύπτει ότι κάποιος επιχείρησε να τη σκοτώσει. Αυτό θα την κάνει να αμφισβητήσει τα πάντα και τους πάντες και να αναζητήσει την αλήθεια…

Παίζουν: Μαρκ Στρονγκ, Κόλιν Φερθ, Νικόλ Κίντμαν, Αν – Μαρί Νταφ.

*Alpha, Τετάρτη 05/10 στις 00:45

«Η Τελετή» (2011) σκηνοθεσία Μίκαελ Χάφστρομ

Μυστηρίου Τρόμου – Ο Μάικλ Κόβακ ((Κόλιν Ο’ Ντόναγκιου) αν και φοιτητής θεολογίας διατηρεί τον σκεπτικισμό του απέναντι στις πρακτικές εξορκισμού που διδάσκεται στη σχολή του Βατικανό.
Επιμένει ότι η ψυχιατρική μπορεί να βοηθήσει περισσότερο από τους εξορκισμούς, όσους “διακατέχονται ” από τον Διάβολο.

Ο Πάτερ Λούκας (Άντονι Χόπκινς) με χιλιάδες εξορκισμούς στο βιογραφικό του, τον καλεί ως μαθητευόμενό του. Όταν αντιμετωπίζουν μαζί μία περίπτωση που ξεπερνά ακόμη και τις δυνατότητες του πάτερ Λούκας, ο Μάικλ δυσκολεύεται να εξηγήσει και να ελέγξει τις αντιστάσεις του, νιώθοντας ότι έρχεται αντιμέτωπος με την πίστη του.

Μπορεί το κακό να γίνει τόσο βίαιο, τόσο τρομακτικό που να τον οδηγήσει να αμφισβητήσει όλα όσα πρεσβεύει;
Τα λόγια του Πάτερ Λούκας τον συνοδεύουν: «Το να επιλέξεις να μην πιστέψεις στο Διάβολο δεν θα σε προστατεύσει από αυτόν.»

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Κόλιν Ο’ Ντόναχιου, Άλις Μπράγκα, Ρούτγκερ Χάουερ, Τόμπι Τζόουνς.

*Star, Τετάρτη 05/10 στις 01:30