12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές για όλα τα γούστα – Το καλύτερο βράδυ Παρασκευής ξεκινάει.

«Κρίμα το Μπόι σου» (1970) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Μάριος, καλός άνθρωπος εκ φύσεως, βλέπει ότι ο φίλος του Δημήτρης χρειάζεται χρήματα και του δίνει ένα ποσό από το ταμείο της εταιρείας στην οποία εργάζεται. Ο Δημήτρης, όμως, δεν του τα επιστρέφει και ο Μάριος καταδικάζεται σε επταετή φυλάκιση. Οταν βγαίνει από την φυλακή, τον περιμένει ένα αυτοκίνητο…Ο οδηγός του τον πηγαίνει σε μια βίλα, όπου μαθαίνει ότι όλα όσα βλέπει, είναι δικά του. Στον κατάπληκτο Μάριο εμφανίζεται η Δανάη, μια πανέμορφη γυναίκα και του λέει ότι είναι χήρα του φίλου του Δημήτρη, ο οποίος, πριν πεθάνει, είχε δημιουργήσει μια μεγάλη περιουσία στο Κονγκό. Η Δανάη του δίνει τα χρήματα που του “χρωστάει” και ο τίμιος Μάριος τα παραδίδει στον σύμβουλο της εταιρείας. Ο Μάριος είναι τώρα ευτυχισμένος και ερωτευμένος με την Δανάη. Σε μια εκδρομή στην Υδρα, όμως…

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Ανδρέας Μπάρκουλης, Άρτεμις Τσάρμη, Άγγελος Μαυρόπουλος.

*Ant1, Παρασκευή 07/10, στις 21:00

«Τζένη – Τζένη» (1966) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Ρομαντική – Η Τζένη (Τζένη Καρέζη), φοιτήτρια της φιλολογίας και κόρη του κομματάρχη του νησιού Κοσμά Σκούταρη (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), επισκέπτεται συχνά τη βιβλιοθήκη του εφοπλιστή Μίλτου Κασσανδρή (Λάμπρος Κωνσταντάρας), πολιτικού αντίπαλου του πατέρα της.

Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ο Κασσανδρής κατεβάζει ως υποψήφιο τον ανιψιό του Νίκο Μαντά (Ανδρέας Μπάρκουλης), παιδικό φίλο της Τζένης.

Ο Νίκος έχει σπουδάσει και ζούσε στο εξωτερικό, όπου παντρεύτηκε κρυφά από τον θείο του την Υβόννη (Μαρία Σόκαλη) και τώρα που εγκαθίσταται στο νησί, βάζει τη γυναίκα του να μείνει στο ξενοδοχείο μέχρι να βρεθεί τρόπος να το πει στον θείο του.

Ο συνυποψήφιός του Μαντά είναι ο επί χρόνια εκλεγμένος στο νησί Γκόρτσος, ο οποίος έχει προβάδισμα αφού υποστηρίζεται από τον Σκούταρη.
Ο Κασσανδρής, βλέποντας ότι υπάρχει κίνδυνος να μην εκλεγεί ο ανιψιός του, σκαρφίζεται να παντρέψει με λευκό γάμο τη Τζένη με τον Νίκο, ώστε να εξουδετερώσει τον πολιτικό του αντίπαλο. Παράλληλα ξελασπώνει οικονομικά τον πατέρα της Τζένης- χωρίς εκείνος να το γνωρίζει- για να πείσει την Τζένη να συμμετάσχει σε αυτό τον γάμο.

Ο λευκός γάμος, όμως, θα φέρει τον έρωτα ανάμεσα στο ζευγάρι με απρόσμενες εξελίξεις.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ελένη Ζαφειρίου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος κ.α.

*Alpha, Παρασκευή 07/10, στις 21:00

«Υπόθεση: Αγνωστο DNA» (2014) σκηνοθεσία Φρεντερίκ Τελιέ

Αστυνομική Δραματική – Το 1991, ο επιθεωρητής στη δίωξη εγκλήματος Φρανκ Μανιέ είναι επικεφαλής στην εξιχνίαση της δολοφονίας ενός κοριτσιού. Καθώς θα συμβούν κι άλλα παρόμοια περιστατικά, ο Μανιέ δεν θα αργήσει να καταλάβει ότι οι φόνοι είναι έργο του ίδιου ατόμου.

Ο Μπουγκόν, ο προϊστάμενός του, τον συμβουλεύει να μην εμπλακεί πάρα πολύ. Είναι ήδη αργά: Ο Μανιέ καταδιώκει ασταμάτητα τον δολοφόνο μέχρι το σημείο να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της οικογένειάς του.

Παίζουν:  Ραφαέλ Περσονάζ , Ολιβιέ Γκουρμέ, Μισέλ Βιγιερμόζ, Ναταλί Μπαγιέ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 07/10, στις 22:00

«Οι Άλλοι» (2001) σκηνοθεσία Αλεχάντρο Αμενάμπαρ

Μυστηρίου Τρόμου – Ο Alejandro Amenabar σκηνοθετεί ένα γνήσιο ψυχολογικό θρίλερ, που παραπέμπει σε αυτά των δεκαετιών ΄50 & ΄60, στο οποίο ο θεατής τρομάζει περισσότερο με αυτά που … δεν βλέπει.

Κλειδωμένες πόρτες. Απουσία ηλεκτρικού ρεύματος. Σκούρες, χοντρές, βαριές, πάντα κλειστές κουρτίνες. Η Γερμανική κατοχή μόλις έχει λήξει.

Το σπίτι της Γκρέις (Νικόλ Κίντμαν) και των δυο παιδιών της (Αλακίνα Μαν και Τζέημς Μπέντλεϋ) στη νήσο Τζέρσεϊ στη θάλασσα της Μάγχης, είναι ένας αποπνικτικός λαβύρινθος, μέσα στον οποίο το φυσικό φως χάνεται και πεθαίνει.

Τις λιγοστές φορές που καταφέρνει να απλωθεί στο χώρο γίνεται το ίδιο απειλητικό με το σκοτάδι. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η ευαίσθητη υγεία των δύο παιδιών που πάσχουν από μια σπάνια μορφή φωτοευαισθησίας. Σύμφωνα με την Γκρέις, η έκθεσή τους στο φως του ήλιου είναι ικανή να τα σκοτώσει.

Γιατί αν στο σκοτάδι φωλιάζουν παλλόμενες, αυτόνομες σκιές κι ένα πιάνο που παίζει μόνο του, στο φως κρύβονται ψίθυροι, ανεξήγητοι βηματισμοί και θόρυβοι από μετακινούμενα έπιπλα.

Παίζουν: Αλεχάντρο Αμενάμπαρ, Νικόλ Κίντμαν, Αλακίνα Μαν, Τζέημς Μπέντλεϋ, Φιονούλα Φλάναγκαν, Έρικ Σάικς, Ελέιν Κάσιντυ, Κρίστοφερ Έκλεστον.

*Ant1, Παρασκευή 07/10, στις 22:45

«Τα Χίλια Πρόσωπα της Βροχής» (2017) σκηνοθεσία Ιζαμπέλ Πραλ

Δραματική – Ο Μάικ έχει απομονωθεί στο δωμάτιό του εδώ κι εβδομάδες. Δεν είναι άρρωστος. Επέλεξε από μόνος του να αποκοπεί από τον έξω κόσμο.
Η πόρτα του παραμένει κλειστή εδώ και εβδομάδες, αποκλείοντας ακόμη και την οικογένειά του.

Οι γονείς κι η αδελφή του δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι’ αυτό, παρά να στέκονται έξω από την πόρτα του, να τον παρακαλούν και να ελπίζουν.

Στην Ιαπωνία οι νέοι που τους συμβαίνει αυτό τους αποκαλούν:Hikikomori (απομονωμένος). Ήδη το φαινόμενο εξαπλώνεται και στον δυτικό κόσμο. Αυτό είναι το μόνο που καταφέρνουν να μάθουν οι γονείς και η αδερφή του από τους ειδικούς.

Στέκονται έξω από την κλειστή πόρτα, ζητούν, ικετεύουν, εκλιπαρούν, ξεσπούν, απελπίζονται, κατηγορούν, αγνοούν και ελπίζουν. Όλο αυτό το διάστημα η κλειστή πόρτα γίνεται ολοένα και περισσότερο ο καθρέφτης της ζωής τους.

Παίζουν: Μπγιάρνε Μέντελ, Έμμα Μπάντιγκ, Μπιμπιάνα Μπεγκλάου, Λούι Χόφμαν, Τζανίνα Φάουτζ, Τερέις Ντυρενμπεργκ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 07/10, στις 23:15

«Η Πρόταση» (2009) σκηνοθεσία Αν Φλέτσερ

Αισθηματική κομεντί – Όταν η Μάργκαρετ Τέιτ, ακριβοπληρωμένο στέλεχος σε εκδοτικό οίκο, κινδυνεύει να χάσει την άδεια παραμονής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να “επαναπατριστεί” στον Καναδά, αποφασίζει μέσα στην απόγνωσή της να δηλώσει αρραβωνιασμένη με τον Άντριου, τον ανυποψίαστο βοηθό της, τον οποίο ταλαιπωρεί καθημερινά για χρόνια.

Ο Άντριου δέχεται να συμμετάσχει στην απάτη, υπό την προϋπόθεση ότι θα επισκεφθούν το πατρικό του στην Αλάσκα, αφού η Μάργκαρετ θα πρέπει να γνωρίσει τα ιδιότροπα «πεθερικά» της. Σαν να μην της έφταναν λοιπόν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει, τα νέα –ξεκαρδιστικά- εμπόδια που θα προκύψουν, θα βγάλουν τη Μάργκαρετ όχι μόνο έξω από τα νερά της, αλλά και εκτός εαυτού. Όταν πίσω από την αδιαφορία και την περιφρόνηση κρύβεται ο έρωτας, το μόνο που χρειάζεται για να βγει στην επιφάνεια είναι μια μικρή αφορμή.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Ράιαν Ρέινολντς, Μαίρη Στίνμπεργκεν, Μπέτι Γουάιτ.

*Alpha, Παρασκευή 07/10, στις 23:15

«Ψίθυροι στο Σκοτάδι» (2006) σκηνοθεσία Πάτρικ Στέτνερ

Αστυνομική Δραματική Τρόμου – Ένας τηλεοπτικός παραγωγός, ο Γκάμπριελ Νουν (Ρόμπιν Γουίλιαμς) που περνά έναν δύσκολο χωρισμό, δέχεται μια κλήση από έναν κακοποιημένο έφηβο και σιγά σιγά μια φιλία αναπτύσσεται μεταξύ τους.
Ο 13χρονος είναι φανατικός θαυμαστής του Νουν και σύντομα ξεκινάει μια τηλεφωνική επικοινωνία με τη βοήθεια της μητέρας του, Ντόνα (Τόνι Κολέτ).

Όταν όμως ο Γκάμπριελ επιδιώξει να συναντηθεί με τον 13χρονο, η κατάσταση παίρνει ανεξέλεγκτη τροπή.
Ο Γκάμπριελ αρχίζει να αμφισβητεί την ταυτότητα του θαυμαστή του και αυτό είναι μόνο ένα, από τα προβλήματά του.

Παίζουν: Ρόμπιν Ουίλιαμς, Τόνι Κολέτ, Ρόρι Κάλκιν, Μπόμπι Καναβάλε, Σάντρα Ο, Τζο Μόρτον.

*Open, Παρασκευή 07/10, στις 23:45

«Ο Υποκινητής» (2006) σκηνοθεσία Σπάικ Λι

Περιπέτεια – Ένα φαινομενικά ήρεμο πρωινό ένα φορτηγάκι με τέσσερις επιβάτες σταματά έξω από το κεντρικό υποκατάστημα μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Μανχάταν. Τα τέσσερα άτομα μπαίνουν στην τράπεζα και με αστραπιαίες κινήσεις θέτουν εκτός λειτουργίας το σύστημα παρακολούθησης και εκτός μάχης τους φύλακες.

Οι άτυχοι πελάτες και το προσωπικό οδηγούνται στο υπόγειο, όπου υποχρεώνονται να φορέσουν φόρμες ίδιες με εκείνες των ληστών.

Παράλληλα, συναγερμός σημαίνει στην αστυνομία, που στέλνει επί τόπου τον έμπειρο διαπραγματευτή Κιθ Φρέιζερ (Ντένζελ Ουάσινγκτον) και πολλές ακόμη δυνάμεις. Όπως είναι φυσικό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της ληστείας δείχνει και ο πρόεδρος της τράπεζας, που αναθέτει στη μεσίτρια Μάντλιν Γουάιτ (Τζόντι Φόστερ) να φροντίσει για τη διασφάλιση των συμφερόντων του.

Τελικά πρόκειται για την τέλεια ληστεία τράπεζας ή κάποιος θέλει να παραπλανήσει κάποιον; Και ενώ οι ληστές παίζουν τη γάτα με το ποντίκι με τον Φρέιζερ, αλλάζοντας εκ περιτροπής ρόλους, η εμπλοκή της Μάντλιν, θα κάνει ακόμα πιο ασταθή την όλη κατάσταση, καθώς επεμβαίνει καταλυτικά, χωρίς όμως να αποκαλύπτει σε κανέναν τα πραγματικά συμφέροντά της.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κλάιβ Όουεν, Τζόντι Φόστερ, Κρίστοφερ Πάλμερ, Γουίλεμ Νταφόε.

*Ant1, Παρασκευή 07/10, στις 00:45

«Ζητείται Κουμπάρος» (2015) σκηνοθεσία σε Τζέρεμι Γκάρελικ

Κωμωδία – Ο Νταγκ(Τζος Γκαντ) είναι ένας συμπαθής αλλά κοινωνικά “ανύπαρκτος” γαμπρός. Παρόλο που η μέρα που θα παντρευτεί την γυναίκα των ονείρων του πλησιάζει, δεν έχει καταφέρει να βρει κουμπάρο. Για να λύσει το πρόβλημά του έχει λιγότερες από δύο εβδομάδες στη διάθεσή του. Απευθύνεται στον Τζίμι Κάλαχαν (Κέβιν Χαρτ), έναν επαγγελματία που… νοικιάζει κουμπάρους!

Στην περίπτωση του Νταγκ όμως πρέπει να επιστρατευτούν εφτά κουμπάροι και ο ίδιος να συμπεριφέρεται σαν ο απόλυτος κολλητός του…
Τα ευτράπελα δεν θα αργήσουν να συμβούν και να φέρουν τα πάνω κάτω.

Παίζουν: Τζος Γκαντ, Άφιον Κρόκετ, Άλαν Ρίτσον, Κεν Χάουαρντ, Κέβιν Χαρτ.

*Mega, Παρασκευή 07/10, στις 00:10

«Κόντρα σε όλους» (2019) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Δράσης – Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Ματ Ντέιμον και Κρίστιαν Μπέιλ πρωταγωνιστούν στο «Κόντρα σε Όλα» που είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία του οραματιστή Αμερικανού σχεδιαστή αυτοκινήτων Κάρολ Σέλμπι (Ντέιμον) και του ατρόμητου Βρετανού οδηγού Κεν Μάιλς (Μπέιλ)

οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και εναντιώθηκαν στις εταιρικές παρεμβάσεις, τους νόμους της φυσικής και τους προσωπικούς τους δαίμονες προκειμένου να κατασκευάσουν ένα επαναστατικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για την εταιρεία Ford Motor και να αναμετρηθούν με τα πανίσχυρα αγωνιστικά αυτοκίνητα του Έντσο Φερράρι στο 24ωρο πρωτάθλημα του Λε Μαν στη Γαλλία το 1966.

Παίζουν:  Ματ Ντέιμον, Κρίστιαν Μπέιλ, Καλτριονα Μπάλφι.

*Alpha, Παρασκευή 07/10, στις 01:30

«Κάνω τα Πάντα για Ένα Ραντεβού» (2005) σκηνοθεσία Στέφαν Μαρκ

Αισθηματική κομεντί – Ο Νικ Τζέκινς είναι και πάλι εργένης καθώς ο αρραβώνας του διαλύεται ξαφνικά. Με τη βοήθεια τού συγκάτοικου και καλύτερού του φίλου Τζεντ Ρόλλινς, μπαίνει και πάλι στη μάχη των ραντεβού. Σύντομα γνωρίζει την Μόνα και ο πραγματικός αγώνας ξεκινά. Διχάζεται μεταξύ της ανάγκης του ν αφοσιωθεί στο στήσιμο της επιχείρησής του και στην επένδυση σε μία σχέση. Συμβουλεύεται γονείς, φίλους και γνωστούς που ο καθένας έχει να του πει τη δική του αλήθεια και μπερδεύεται περισσότερο. Παρόλα αυτά δεν σταματάει τα Ραντεβού.

Παίζουν: Όστιν Πεκ, Λέσλι Μπέγκα, Στέφαν Μαρκ, Στέφανι Μπράουν.

*Open, Παρασκευή 07/10, στις 01:45

«Το βουνό ανάμεσα μας» (2017) σκηνοθεσία Χάνι Αμπού Ασάντ

Δραματική, δράσης, περιπέτεια – Δύο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, η Άλεξ Μάρτιν (Κέιτ Γουινσλετ) και ο Μπεν Μπας (Ίντρις Έλμπα) νοικιάζουν από κοινού ένα αεροπλάνο για να αποφύγουν τις καθυστερήσεις των αεροδρομίων και να φτάσουν άμεσα στον προορισμό τους.

Το αεροπορικό ατύχημα όμως που θα συμβεί πάνω από μία χιονισμένη οροσειρά, θα τους αναγκάσει να δημιουργήσουν ένα δεσμό εμπιστοσύνης προκειμένου να επιβιώσουν στις ακραίες καιρικές συνθήκες.
Όταν πια καταλαβαίνουν ότι δεν θα τους ψάξει κανείς, αποφασίζουν να ξεκινήσουν το ταξίδι προς τον πολιτισμό διαμέσου εκατοντάδων μιλίων άγριας φύσης, δίνοντας ο ένας στον άλλο δύναμη για να συνεχίσουν.

Σε αυτές τις συνθήκες θα ανακαλύψουν τη δύναμη που κρύβει ο ίδιος τους ο εαυτός και που δεν πίστευαν πραγματικά ότι υπάρχει μέσα τους…

Παίζουν: Κέιτ Γουίνσλετ, Ίντρις Έλμπα, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Μπο Μπρίτζες.

*Skai, Παρασκευή 07/10, στις 02:00