7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ζητείται Πιστό Αρσενικό» (2001) σκηνοθεσία Τόνι Γκόλντγουιν

Κωμωδία Ρομαντική – Η Τζέιν είναι μια νέα γυναίκα που εργάζεται ως παραγωγός σε πρωινό τηλεοπτικό σόου στη Νέα Υόρκη.
Ο γοητευτικός Ρέι είναι ο νέος συνεργάτης της στο σόου.

Η σχέση τους εξελίσσεται όμορφα και σύντομα αποφασίζουν να συγκατοικήσουν. Δεν θα προλάβει όμως να ξεπακετάρει στο διαμέρισμα που νοίκιασαν μαζί, αφού ο Ρέι της ζητά τελευταία στιγμή να χωρίσουν λέγοντας της ότι δεν είναι έτοιμος για τέτοια δέσμευση.

Έχοντας μείνει άστεγη και μόνη, η Τζέιν σύντομα θα καταφέρει να ξαναβρεί τα πατήματά της μέσα από την δημοσιογραφική περσόνα της Δρ. Μάρι Τσαρλς, που με τα άρθρα της για τις ερωτικές συνήθειες και συμπεριφορές των αντρών θα προκαλέσει μεγάλο θόρυβο.

Παίζουν: Άλσεϊ τζαντ, Χιου Τζάκμαν, Γκρεγκ κινίαρ, Μαρίζα Τομέι, Έλεν Μπάρκιν, Τζες Πλατ.

*Open, Τετάρτη 12/10 στις 21:00

«War» (2007) σκηνοθεσία Φίλιπ Άτγουελ

Δράσης Τρόμου – Πριν από τρία χρόνια, ο Ρογκ, διαβόητος επαγγελματίας δολοφόνος, είχε σκοτώσει τον πράκτορα του FBI Τομ Λόουν και την οικογένειά του. Από τότε, η εκδίκηση έγινε εμμονή για τον Τζακ Κρόφορντ, πρώην συνάδελφο του Λόουν, που ορκίστηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να εντοπίσει και να δολοφονήσει τον Ρογκ. Η επανεμφάνιση του Ρογκ στο Σαν Φρανσίσκο σηματοδοτεί και την έναρξη ενός πολέμου ανάμεσα στην ιαπωνική και την κινέζικη μαφία.

Παίζουν: Τζετ Λι, Τζέισον Στέιθαμ, Ναντίν Βελάσκεθ, Λουίς Γκουζμάν, Ντέβον Αόκι, Ρίο Ισιμπάσι

*Skai, Τετάρτη 12/10 στις 21:00

«Tenet» (2020) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν

Δράσης – Με φόντο τον αινιγματικό κόσμο της διεθνούς κατασκοπείας, ένας ανώνυμος πράκτορας της CIA, γνωστός ως «Πρωταγωνιστής», στρατολογείται από μια μυστηριώδη οργάνωση με την ονομασία «Tenet», για να συμμετάσχει σε μια παγκόσμια αποστολή, που εκτυλίσσεται όμως πέρα από τον πραγματικό χρόνο.

Η αποστολή του είναι να αποτρέψει τον Αντρέι Σατόρ, έναν αποστάτη Ρώσο ολιγάρχη με ικανότητες πρόγνωσης, από το να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο «Πρωταγωνιστής» σύντομα θα κατακτήσει την τέχνη της «χρονικής αντιστροφής» ως τρόπο αντιμετώπισης της απόλυτης απειλής, που πρόκειται να έρθει…

Παίζουν: Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, Ρόμπερτ Πάτινσον, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μάικλ Κέιν, Κένεθ Μπράνα, Ααρον Τέιλορ Τζόνσον, Κλεμάνς Ποεζί, Χιμές Πατέλ, Μάρτιν Ντόνοβαν,

*Star, Τετάρτη 12/10 στις 21:00

«Happy End» (2017) σκηνοθεσία Μίκαελ Χάνεκε

Δράμα –  Η Αν (Ιζαμπέλ Ιπέρ) έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση από τον πατέρα της, Ζορζ (Ζαν-Λουί Τρεντινιάν) έχοντας να διαχειριστεί τις πιθανώς καταστροφικές συνέπειες ενός εργατικού ατυχήματος σε ένα από τα εργοτάξια της επιχείρησης ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει τον γάμο της με τον Λόρενς. Ο αδερφός της (Ματιέ Κασοβίτς) αναλαμβάνει την επιμέλεια της έφηβης κόρης του από τον πρώτο του γάμο μετά τη μυστηριώδη δηλητηρίαση της μητέρας της και πρώην συζύγου του. Όμως τι μυστικά κρύβει;

Παίζουν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, Ματιέ Κασοβίτς, Φαντίν Αρντουάν, Τόμπι Τζόουνς.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 12/10 στις 22:00

«Η Εποχή των Δολοφόνων» (2013) σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν Τζόνσον

Δραματική Δράσης Τρόμου – Ο Μπέντζαμιν Φορντ, είναι αμερικάνος βετεράνος, που είχε πάρει μέρος στον πόλεμο της Βοσνίας. Πλέον ζει σε ένα σπίτι απομονωμένο μέσα στο δάσος, προσπαθώντας να ξεχάσει το παρελθόν του, το οποίο όμως θα ξαναζωντανέψει εξαιτίας ενός παράξενου επισκέπτη.

Ο Εμίλ Κόβακ, ένας περίεργος Ευρωπαίος τουρίστας, κάνει έντονη την παρουσία του στην περιοχή και ανάμεσα στους δύο άνδρες αναπτύσσεται μια ασυνήθιστη φιλία. Στην πραγματικότητα, όμως, ο απρόσμενος επισκέπτης είναι ένας πρώην Σέρβος στρατιώτης, που θέλει μονάχα ένα πράγμα, να πάρει εκδίκηση.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μίλο Βεντιμίλια, Ελίζαμπεθ Όλιν.

*Open, Τετάρτη 12/10 στις 23:00

«V for Vendetta» (2005) σκηνοθεσία Τζέιμς ΜακΤιγκ

Δραματική Δράσης – Μεταφερόμαστε στο μέλλον, όταν η Μεγάλη Βρετανία θα βρεθεί κάτω από το ζυγό ενός διεφθαρμένου, ολοκληρωτικού καθεστώτος.

Ηγέτης και απόλυτος άρχοντας, ο Άνταμ Σάτλερ, που οι μιλιταριστικές του μέθοδοι έχουν επιβάλλει τον φόβο και τον τρόμο. Σ’ αυτόν τον παρακμιακό κόσμο των καταδοτών και των αδίστακτων μυστικών πρακτόρων, η Ίβι γνωρίζεται με τον V, έναν μασκοφόρο ιδεαλιστή τρομοκράτη, ειδικό στις πολεμικές τέχνες και αποφασισμένο να ανατρέψει το φασιστικό καθεστώς του Σάτλερ.

Έχοντας συλλάβει ένα ιδιοφυές σχέδιο προκειμένου να ανατινάξει το κοινοβούλιο στις 5 Νοεμβρίου – όπως είχε επιχειρήσει ο αναρχικός Γκάι Φοκς την ίδια ημερομηνία το 1605 – ο V θέτει σε εφαρμογή τις ανορθόδοξες μεθόδους του και χειρίζεται τους πράκτορες του Σάτλερ ως πιόνια του ενώ η Ίβι ζει τα δρώμενα από κοντά και ο αστυνομικός ντετέκτιβ Φιντς βρίσκεται στο κατόπι του…

Παίζουν: Χιούγκο Γουίβινγκ, Νάταλι Πόρτμαν, Τζον Χαρτ, Στίβεν Ρία, Στίβεν Φράι.

*Star, Τετάρτη 12/10 στις 00:10

«Τα Φαντάσματα των Πρώην» (2009) σκηνοθεσία Μαρκ Γουότερς

Κωμωδία – Ο Κόνορ Μιντ, είναι ο τύπος του… κατά συρροή γυναικά. Αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα, όσο γρήγορα αλλάζει τα πουκάμισα σαν τις γυναίκες. Θέλει να δείχνει κομψός, ακαταμάχητος, πετυχημένος. Και όχι μόνο να δείχνει, αλλά να είναι και να αισθάνεται – ειδικά όταν ξέρει ότι είναι ικανός να χωρίσει με τρεις διαφορετικές γυναίκες την ίδια στιγμή, ακόμα και μέσω τηλεδιάσκεψης, αν χρειαστεί. Όταν, όμως καλείται να παραβρεθεί στο γάμο του αδελφού του, το φάντασμα του θείου του, Γουέιν, που τον δίδαξε το βασικό μότο του “αγάπησέ τες και παράτησέ τες”, επιστρέφει για να του διδάξει κάτι άλλο αυτή τη φορά: τι σημαίνει να αγαπά. Δύσκολο μάθημα, φυσικά, που για να πετύχει θα χρειαστεί να συνδράμουν και κάποια άλλα  φαντάσματα, όπως αυτά των πρώην του –έστω και πολύ σύντομων- σχέσεων.

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Τζένιφερ Γκάρνερ, Έμμα Στόουν, Μάικλ Ντάγκλας, Μπρέκιν Μέιερ, Λέισι Τσάμπερτ, Αν Άρτσερ.

*Alpha, Τετάρτη 12/10 στις 01:15