7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Κατηγορώ» (2019) σε σκηνοθεσία Ρόμαν Πολάνσκι

Δραματική – Στις 5 Ιανουαρίου, 1895, ο λοχαγός Άλφρεντ Ντρέιφους, ένας νέος αξιωματικός του γαλλικού στρατού κατηγορείται άδικα πως κατασκόπευε για λογαριασμό της Γερμανίας και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στο Νησί του Διαβόλου.

Ανάμεσα στους μάρτυρες αυτού του εξευτελισμού είναι ο Ζορζ Πικάρ, ο οποίος παίρνει προαγωγή για να διοικήσει τη μονάδα στρατιωτικής αντικατασκοπείας που τον εντόπισε.

Όταν, όμως, ο Πικάρ ανακαλύπτει πως τα μυστικά εξακολουθούν να διαδίδονται στους Γερμανούς, παρασύρεται σε ένα επικίνδυνο λαβύρινθο εξαπάτησης και διαφθοράς που απειλεί όχι μόνο την τιμή του αλλά και τη ζωή του.

Παίζουν: Ζαν Ντιζαρντάν, Λουί Γκαρέλ, Εμανουέλ Σενιέ.

*Open, Τρίτη 25/10 στις 21:00

«Οι Καλοκαιρινές μου Διακοπές» (2012) σκηνοθεσία Αντριάν Γκρούνμπεργκ

Αστυνομική Δράσης -Ένας εγκληματίας, ο Ντράιβερ, συλλαμβάνεται από τη μεξικανική αστυνομία, όταν προσπαθεί να περάσει τα σύνορα με ένα αυτοκίνητο γεμάτο κλεμμένα χρήματα.

Οδηγείται στην κακόφημη φυλακή El Pueblito και, ενώ κανείς δε γνωρίζει το μέρος όπου κρατείται, τον επισκέπτεται ένας διεφθαρμένος υπάλληλος της Αμερικανικής Πρεσβείας, ο οποίος τον εκβιάζει πως αν δεν του δώσει χρήματα, θα τον παραδώσει στις Αρχές.

Παράλληλα, ο Ντράιβερ γνωρίζεται με ένα μικρό φυλακισμένο αγόρι, που του μαθαίνει τους κανόνες επιβίωσης στη φυλακή, αλλά κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Κέβιν Μπαλμόρ, Ντάνιελ Χιμένες Κάτσο.

*Skai, Τρίτη 25/10 στις 21:00

«Διασχίζοντας το Παρίσι» (1956) σκηνοθεσία Κλωντ Ωτάν-Λαρά

Δραματική – Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ο Μαρτέν, ένας αξιοπρεπής άντρας, είναι άνεργος και δέχεται να κουβαλήσει τέσσερις βαλίτσες γεμάτες με χοιρινό κρέας στο Παρίσι.

Δεδομένου ότι ο συνέταιρός του έχει συλληφθεί, ζητά από έναν άγνωστο που ονομάζεται Γκραντζίλ να τον βοηθήσει.
Εκείνος, όμως, είναι εκτός ελέγχου και η διαδρομή τους είναι γεμάτη κινδύνους.

Καθώς το ταξίδι φτάνει στο τέλος του, ο Μαρτέν μαθαίνει ότι ο Γκραντζίλ είναι ένας διάσημος καλλιτέχνης που απλώς αναζητούσε λίγη περιπέτεια. Και οι δύο συλλαμβάνονται, αλλά ο Μαρτέν είναι ο μόνος που πληρώνει ακριβά την περιπέτειά τους.

Παίζουν: Λουί ντε Φινές, Ζαν Γκαμπέν, Μπουρβίλ, Ζακ Νατό, Ζανέτ Μπατί, Ζωρζέτ Ανι.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 25/10 στις 22:00

«Χαμένος Παράδεισος» (2014) σκηνοθεσία Αντρέα Ντι Στέφανο

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Ο Νικ θεωρεί ότι έχει βρει τον επί γης παράδεισο όταν φτάνει στην Κολομβία, εκεί όπου έχει μετακομίσει ήδη ο αδερφός του.

Τιρκουάζ λίμνες, κατάλευκες αμμουδιές, τέλεια κύματα, όλα μοιάζουν σαν όνειρο για τον νεαρό Καναδό σέρφερ, ειδικά όταν συναντά τη Μαρία, μία πανέμορφη νεαρή Κολομβιανή, την οποία ερωτεύεται παράφορα.

Ο πρώτος καιρός περνά ειδυλλιακά, μέχρι που η Μαρία τον συστήνει στον θείο της, τον θρυλικό έμπορο ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ.

Σιγά-σιγά, ο Νικ θα μπει όλο και πιο βαθιά στην τεράστια εγκληματική οργάνωση του Εσκομπάρ, η δεσποτική αλλά και χαρισματική προσωπικότητα του οποίου ελέγχει τους πάντες γύρω του.

Θα μπορέσει να ξεφύγει από τα φονικά δίχτυα του καρτέλ όταν πια η κατάσταση εκτροχιαστεί.

Παίζουν: Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Τζος Χάτσερσον, Μπρέιντι Κορμπέ, Κλαούντια Τράισακ, Άνα Ζιραρντό, Κάρλος Μπαρδέμ.

*Open, Τρίτη 25/10 στις 23:45

«Bank Bang» (2008) σκηνοθεσία Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Αστυνομική Ελληνική Κωμωδία – Δύο αδέρφια, ο Μιχάλης (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) και ο Νώντας (Δημήτρης Ήμελλος), δουλεύουν σε γραφείο κηδειών και προσπαθούν να πιάσουν την καλή. Όμως, ο Νώντας έχει μπλεξίματα με την ελληνική μαφία και πρέπει να συγκεντρώσει άμεσα ένα, διόλου ευκαταφρόνητο, ποσό. Έτσι, προτείνει στον Μιχάλη να αρχίσουν να ληστεύουν τράπεζες.

Για κακή τους τύχη, ο αρχηγός της αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας έχει αρχίσει να τοποθετεί μυστικούς αστυνομικούς στα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών, κάνοντας τη ζωή των δύο αδερφών ακόμα δυσκολότερη.

Η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ελέγχου όταν ο Μιχάλης γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο μία τραπεζικής υπάλληλου με ιδιαίτερα «γραφική» οικογενειακή ζωή

Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Δημήτρης Ήμελλος, Μαρίσσα Τριανταφυλίδου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Τζένη Μπότση, Θάνος Σαμαράς, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος.

*Mega, Τρίτη 25/10 στις 00:00

«Ένοχο Αίμα» (2002) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Τέρι Μακ Κάλεμπ, πρώην πράκτορας του FBI μετά το έμφραγμα και την μεταμόσχευση καρδιάς που υποβλήθηκε απολαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο του, σε ένα πλωτό σπίτι στο Λος Άντζελες, υπό την αυστηρή ιατρική παρακολούθηση της καρδιολόγου Μπόνι Φοξ (Αντζέλικα Χιούστον).

Όταν όμως δέχεται την επίσκεψη της Γκαμπριέλα Ρίβερς που του ζητά να επιστρέψει στην ενεργό δράση για να ανακαλύψει τον δολοφόνο της αδερφής της, δεν μπορεί να αρνηθεί για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι γιατί η νεκρή αδερφή της Γκαμπριέλα είναι αυτή που του έδωσε το μόσχευμα καρδιάς και ο δεύτερος, γιατί ο δολοφόνος είναι ένας μανιακός serial killer, που ο Μακ Κάλεμπ κυνηγούσε για χρόνια χωρίς επιτυχία.

Δεδομένης την επιβαρυμένης υγείας του που δεν του επιτρέπει ούτε αυτοκίνητο να οδηγήσει, θα πείσει έναν νεαρό γείτονα τον Buddy Noone (Τζέφ Ντάνιελς) να γίνει ο σωφέρ του σε αυτή την αποστολή.

Παρ΄όλη την προβληματική του φυσική κατάσταση, θα μπορέσει άραγε ο Μακ Κάλεμπ να φέρει εις πέρας την αποστολή του;

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Αντζέλικα Χιούστον, Τζεφ Ντάνιελς, Ντίλαν Γουόλς.

*Star, Τρίτη 25/10 στις 00:40

«Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ» (2019) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Πολεμική – Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ εξιστορεί μία από τις πιο φημισμένες μάχες μεταξύ του αμερικανικού και ιαπωνικού στόλου, που έδωσε στις αμερικανικές δυνάμεις το προβάδισμα στο μέτωπο του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αφηγείται την ιστορία των αξιωματικών και των στρατιωτών, που χρησιμοποίησαν το ένστικτο τους, το σθένος τους και τον ηρωισμό τους για να νικήσουν τον εχθρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Παίζουν: Εντ Σκράιν, Πάτρικ Γουίλσον, Λουκ Έβανς, Άαρον Έκχαρτ, Νίκ Τζόνας, Μάντι Μουρ, Ντένις Κουέιντ, Γούντι Χάρελσον.

*Open, Τρίτη 25/10 στις 02:00