Αιματηρό επεισόδιο στα ελληνοαλβανικά σύνορα – Ένας νεκρός, ένας τραυματίας (video)

Aιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα ανάμεσα σε Ελληνες αστυνομικούς και Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών.

Στις 6μ.μ. στην περιοχή Βησσάνη των Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για υπόθεση νακρκωτικών και μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών, τραυματίστηκε θανάσιμα ένας αλλοδαπός δράστης, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε πολύ ελαφρά.

Οι Έλληνες αστυνομικοί και συνοριοφύλακες, που περιπολούσαν στην περιοχή, περίπου 20 χιλιόμετρα από την συνοριογραμμή Ελλάδας – Αλβανίας, εντόπισαν στις 6 παρά 10 το απόγευμα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών σε δασική περιοχή και πλησιάζοντας στο σημείο ήρθαν αντιμέτωποι με τέσσερις αδίστακτους και οπλισμένους Αλβανούς, οι οποίοι τους προσέγγισαν ανά δύο από δεξιά και αριστερά, ρωτώντας ποιοι είναι και τι θέλουν, ενώ άλλο ένα ή δύο άτομα κατόπτευαν τον χώρο από κάποιο κοντινό ύψωμα.

Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους ελέγξουν, οι δράστες άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί βρήκαν κάλυψη και ανταπέδωσαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια πραγματική μάχη μεταξύ των δύο πλευρών. Ένας από τους Αλβανούς έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών, ενώ οι υπόλοιποι διέφυγαν προς το δάσος και ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Ο αστυνομικός είχε άγιο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η σφαίρα διαπέρασε το ρούχο του και “έξυσε” το χέρι του στην περιοχή της μασχάλης, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ποσότητα περίπου 100 κιλών χασίς που μετέφεραν οι δράστες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αυτών που διέφυγαν. Στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο συνεργός τους έφτασε ιατροδικαστής για αυτοψία.

Έθνος