6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Φίρμα» (1993) σε σκηνοθεσία Σίντνεϊ Πόλακ

Μυστηρίου – Ο Μιτς Μακ Ντιρ ετοιμάζεται να αποφοιτήσει από τη Νομική σχολή του Χάρβαρντ και ήδη η φήμη του ως νέο αστέρι της δικηγορίας τού έχει αποφέρει μια αξιοζήλευτη επαγγελματική πρόταση από μια νομική εταιρεία, που του προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ο ίδιος και η σύζυγός του.

Όταν όμως στην πορεία, το FBI τον ενημερώνει ότι η αυτή η εταιρεία εμπλέκεται σε εγκληματικές πράξεις, ο Μιτς αναλαμβάνει να διερευνήσει την υπόθεση, αλλά σύντομα θα χρειαστεί να προστατεύσει την ίδια του τη ζωή.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζιν Τρίπλχορν, Τζιν Χάκμαν, Εντ Χάρις, Χόλυ Χάντερ, Χολ Χόλμπρουκ.

*Open, Δευτέρα 07/11 στις 21:00

«Ο Ναυαγός» (2000) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις

Δράμα, περιπέτεια, ρομαντική – Ο Τσακ Νόλαντ εργάζεται ως μηχανικός συστημάτων στην εταιρία FedEx και ζει με την οικογένειά του μια εντελώς συνηθισμένη ζωή. Όμως ένα μοιραίο αεροπορικό ταξίδι θα αλλάξει τα πάντα. Το αεροπλάνο με το οποίο ταξιδεύει παθαίνει βλάβη και συντρίβεται στον ωκεανό. Ο Τσακ βρίσκεται ξαφνικά ναυαγός σε ένα έρημο νησί – ο αγώνας του για επιβίωση έχει μόλις αρχίσει.

Παίζουν:Τομ Χανκς, Έλεν Χαντ, Νικ Σίρσι, Πολ Σάντσεζ, Λέονιντ Σίντερ, Ντέιβιντ Άλεν Μπρουκς, Πήτερ Βον Μπεργκ.

*Skai, Δευτέρα 07/11 στις 21:00

«Και ο Θεός να Βάλει το Χέρι του» (2013) σκηνοθεσία Τζέναρο Νουνζιάντε 

Κωμωδία – Ο Κέκο μένει ξαφνικά άνεργος και η γυναίκα του τον διώχνει από το σπίτι. Παρόλα αυτά έχει τάξει στον γιο του να τον πάει ονειρικές διακοπές και σκοπεύει να κρατήσει την υπόσχεση του.

Παίζουν: Κέκο Τζαλόνε, Μίριαμ Νταλμάζι, Ορσέτα Ντε Ρόσι.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 07/11 στις 22:00

«Ηφαίστειο» (1997) σκηνοθεσία Μικ Τζάκσον

Δράμα, δράσης – Ένας σεισμός στο Λος Άντζελες είναι ο πρώτος κρίκος σε μια αλυσίδα τρομακτικών φυσικών καταστροφών που πρόκειται να επακολουθήσει. Ένα ηφαίστειο εκρήγνυται ξαφνικά και απειλεί την πόλη με ολικό αφανισμό. Οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν είναι ο Μάικλ Ρορκ, ο υπεύθυνος εκτάκτων αναγκών του Λος Άντζελες, και η γεωλόγος Έιμι Μπαρνς.

Παίζουν: Αν Χέσι, Τόμι Λι Τζόουνς, Γκάμπι Χόφμαν, Ντον Τσιντλ, Ζακελίν Κιμ.

*Alpha, Δευτέρα 07/11 στις 00:00

«Το Στοιχειωμένο Πλοίο» (2002) σκηνοθεσία Στιβ Μπεκ

Μυστηρίου Τρόμου – Το πλήρωμα διάσωσης ενός Ναυαγοσωστικού προσλαμβάνεται για να ρυμουλκήσει ένα εγκαταλελειμμένο επιβατηγό πλοίο το οποίο πλέει ακυβέρνητο κάπου στον Βερίγγειο πορθμό.
Όταν φτάνουν εκεί διαπιστώνουν ότι το πλοίο είναι το «Αντόνια Γκράτσα» , ένα ιταλικό υπερωκεάνιο, το οποίο έχει εξαφανιστεί, ενώ ήταν γεμάτο επιβάτες, το 1962.

Μία από τις φήμες που συνοδεύουν το πλοίο είναι ότι κουβαλούσε και ένα μεγάλο θησαυρό, έτσι αποφασίζουν να το ρυμουλκήσουν στο κοντινότερο λιμάνι και να καρπωθούν ότι ανακαλύψουν.

Όμως μια σειρά από ανεξήγητα περιστατικά συμβαίνουν και οι δυσάρεστες εκπλήξεις τους κάνουν να υποψιάζονται ότι αυτό που κρύβεται μέσα στα αμπάρια του πλοίου είναι κάτι πιο σκοτεινό και αδυσώπητο.

Το πλοίο είναι στοιχειωμένο από τα φαντάσματα των επιβατών που πέθαναν στο ταξίδι του 1962 και δεν αφήνουν το πλήρωμα να απομακρυνθεί.

Τα μέλη του πληρώματος διάσωσης αρχίζουν να δολοφονούνται και να εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Όταν η θαρραλέα Μωρίν ανακαλύπτει το φρικιαστικό μυστικό που προκάλεσε το χαμό των επιβατών του «Αντόνια Γκράτσα» και αντιλαμβανόμενη τον τωρινό κίνδυνο για την ομάδα της, προσπαθεί να τους ειδοποιήσει προτού είναι αργά.

Παίζουν: Τζουλιάνα Μαργκούλις, Καρλ Ούρμπαν, Έμιλι Μπράουνινγκ, Φραντσέσκα Ρετοντίνι, Γκάμπριελ Μπερν, Ντέσμοντ Χάριγκτον, Ρον Έλτραντ.

*Open, Δευτέρα 07/11 στις 00:15

«Σφαίρες Στο Μεξικό» (2019) σκηνοθεσία Κάθριν Χάρντγουικ

Περιπέτεια – Η Γκλόρια Φουέντες είναι Λατίνα – Αμερικανίδα μακιγιέζ από το Λος Άντζελες, η οποία ταξιδεύει στην Τιχουάνα του Μεξικό για να επισκεφτεί την καλύτερή της φίλη. Σκοπός της είναι να τη βοηθήσει να κλέψει τις εντυπώσεις για να διακριθεί στον διαγωνισμό ομορφιάς για την Miss Bala.

Μπλέκεται όμως άθελά της στα πόδια ενός Μεξικάνικου καρτέλ που θέλει να δολοφονήσει τον διεφθαρμένο διευθυντή της αστυνομίας και την απαγάγει. Παράλληλα, η φίλη της αγνοείται…

Θα καταφέρει η Γκλόρια να ανακαλύψει την δύναμη που κρύβει μέσα της και να σώσει τη ζωή της φίλης της, αλλά και τη δική της;

Παίζουν: Τζίνα Ροντρίγκεζ, Ισμαέλ Κρουζ Κόρδοβα, Άντονι Μακί, Άισλιν Ντερμπέζ, Ματ Λαούρια.

*Mega, Δευτέρα 07/11 στις 01:10