11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Σρεκ 2» (2004) σκηνοθεσία Άντριου Άνταμσον, Κέλι Άσμπουρι, Κόνραντ Βερνόν

Κινούμενα Σχέδια – Μια φορά και έναν καιρό στη χώρα του πέρα, πέρα μακριά, βρέθηκαν ο τερατόμορφος Σρεκ και η τερατόμορφη πριγκίπισσα Φιόνα.

Το σίκουελ ξεκινά με το μήνα του μέλιτος του ζευγαριού, με τον Γάιδαρο να τους ενοχλεί μόνιμα. Μετά από τον ευτυχισμένο μήνα του μέλιτος, ανταποκρίνονται στην επίσημη πρόσκληση της βασιλικού ζεύγους-γονέων της Φιόνα.
Οι νεόνυμφοι, όμως, δεν θα αισθανθούν πολύ ευπρόσδεκτοι, καθώς κανείς δεν έχει προετοιμάσει τους δύο γονείς ούτε για την όψη του Σρεκ, αλλά ούτε και για την «αλλαγή» της κόρης τους.
Εκεί θα μπλέξουν στα σατανικά σχέδια της Καλής Νεράιδας που θέλει να ξεφορτωθεί τον Σρεκ για να μπορέσει ο γιος της, ο Πρίγκηπας Γλυκούλης, να παντρευτεί τη Φιόνα.

Με τις φωνές των: Μάικ Μάιερς, Έντι Μέρφι, Κάμερον Ντίαζ, Τζούλι Άντριους, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζον Κλις, Ρούπερτ Έβερετ, Τζένιφερ Σόντερς.

Στην Ελληνική εκδοχή δάνεισαν τις φωνές τους οι: Γιάννης Στεφόπουλος, Μαρία Ζερβού, Λυκούργος Μαρκούδης, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Σία Κοσκινά, Χρήστος Συριώτης, Τάσος Κωστής, Πέρη Ποράβου, Ντίνος Σούτης, Αντώνης Πάλλης, Σταύρος Μαυρίδης, Ηλίας Πλακίδης, Μανώλης Γιούργος, Κατερίνα Γκίργκις, Σπύρος Μπιμπίλας

*Alpha, Παρασκευή 11/11, στις 21:00

«Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους» (2013) σκηνοθεσία Νιλ Νάιτινγκεϊλ, Μπάρι Κουκ

Κινούμενα Σχέδια Περιπέτεια Φαντασίας – 0 εκατομμύρια χρόνια πριν, στην Αλάσκα, η παρατεταμένη εποχή της βαρυχειμωνιάς-τρεις μήνες ανελέητου σκότους, γεμάτοι βίαιες χιονοθύελλες- οδηγεί τους δεινόσαυρους νότια.

Ανάμεσα στους δεινόσαυρους συναντάμε τον Πίτση, έναν περίεργο αλλά ιδιαίτερα φιλικό Παχυρινόσαυρο. Από τη στιγμή που γεννιέται, ως ο μικρότερος νεοσσός, ο Πίτσης πρέπει να καταφέρει να επιβιώσει ανάμεσα σε ανταγωνιστικά αδέρφια, σε κακοτοπιές και απρόβλεπτες καταστάσεις αλλά και απέναντι σε άγρια αρπακτικά όπως το πανούργο «Τρόοδον» και ο δαιμόνιος «Γοργορόσαυρος».

Κουβαλώντας τη μνήμη της αποκαρδιωτικής εμπειρίας κατά την οποία ο ίδιος ο πατέρας του έπεσε θύμα των αιχμηρών δοντιών του Γοργορόσαυρου, ο Πίτσης αποφασίζει να συμμαχήσει με τον αδερφό του τον Σκάουλερ και τη φίλη του Τζούνιπερ.

Η ιδιαίτερη αυτή ομάδα, περνώντας από μια σειρά από ανατριχιαστικές αλλά και αστείες περιπέτειες καταφέρνουν τελικά να φτάσουν στον προορισμό τους.

Η ιστορία όμως συνεχίζεται και βλέπουμε τον Πίτση ως ενήλικα πλέον, ο οποίος αν και παραμένει αουτσάιντερ, δεν διστάζει να αναμετρηθεί με τους μεγαλύτερους για να κερδίσει την αναγνώριση από την αγέλη αλλά και την αγαπημένη του Τζούπιτερ.

Με τις φωνές των: Φοίβου Ριμένα, Κώστα Αποστολίδη, Υρούς Λούπη, Γεράσιμου Γεννατά, Κρατερού Κατσούλη, Αλέξανδρου Μπουρδούμη, Αργύρη Παυλίδη, Πωλίνας Ευαγγελάτου,

*Open, Παρασκευή 11/11, στις 21:00

«Η Θεία απ’ το Σικάγο» (1957) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Χαρίλαος, συνταξιούχος στρατηγός και αυστηρός οικογενειάρχης παλαιών αρχών, έχει τέσσερις κόρες. Οι τρεις έχουν φθάσει πια σε ηλικία γάμου, αλλά είναι πολύ δύσκολο να παντρέψεις τρεις κόρες όταν τις έχεις αναθρέψει με στρατιωτική κυριολεκτικά πειθαρχία και δεν τις αφήνεις να πάνε πουθενά χωρίς τη συνοδεία σου. Ο Χαρίλαος, όμως, έχει και μια αδελφή χήρα, την Καλλιόπη, που ζει μόνιμα στο Σικάγο και έχει εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις από εκείνον.

Η θεία από το Σικάγο φθάνει στην Αθήνα, εγκαθίσταται στο σπίτι του Χαρίλαου και κατορθώνει μέσα σε λίγο καιρό να ανατρέψει τις κατεστημένες αρχές του σπιτιού. Αλλάζουν  τα έπιπλα, τα ρούχα, υπάρχουν πια πικ-απ και ποτά και όλα όσα πρέπει να έχει ένα μοντέρνο σπίτι με τέσσερα νέα κορίτσια, γίνονται πραγματικότητα. Κόντρα στα ήθη και έθιμα της εποχής αλλά και του αδελφού της, η θεία βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο, που θα παντρέψει τις τρεις κοπέλες αλλά και την ίδια.

Παίζουν: Γεωργία Βασιλειάδου, Ορέστης Μακρής, Τζένη Καρέζη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Στέφανος Στρατηγός.

*Ant1, Παρασκευή 11/11, στις 21:30

«Ζωή σε Φιλμ» (2017) σκηνοθεσία Μαρκ Ρέισο

Δραματική – Ο Ματ (Τζέισον Σουντέικις) είναι ένας παραγωγός στη μουσική βιομηχανία και λίγο πριν την απόλυτη καταστροφή σε επαγγελματικό επίπεδο και το διαζύγιο που έχει ήδη εκδοθεί, δέχεται μία απρόσμενη επίσκεψη στο γραφείο του από την Ζούι (Ελίζαμπεθ Όλσεν).

Η Ζούι είναι η γυναίκα που φροντίζει τον πατέρα του Μπεν (Έντ Χάρις), ο οποίος είναι άρρωστος και παρά την μακροχρόνια απουσία του από τη ζωή των παιδιών του, απαιτεί από τον Ματ να θυμηθεί ότι είναι γιος του.

Ο Μπεν ήταν διάσημος φωτογράφος που θέλει να ικανοποιήσει μία τελευταία επαγγελματική του επιθυμία. Λίγο πριν το θάνατό του αφού είναι στο τελικό στάδιο της ασθένειας που τον ταλαιπωρεί, θέλει να εμφανίσει 4 φιλμ που βρήκε ξεχασμένα και είναι τραβηγμένα σε Kodachrome.

Το τελευταίο εργαστήριο που μπορεί να εμφανίσει τα φίλμ βρίσκεται στο Κάνσας και θα κλείσει αφού η εταιρεία kodak αποσύρει οριστικά αυτό το φιλμ από την αγορά.

Ο Ματ, αν και έχει 10 χρόνια να μιλήσει με τον πατέρα του, αποφασίζει να δεχτεί και να τον συνοδεύσει στο ταξίδι από το οποίο ελπίζει να ξαναβρεί τις ισορροπίες που έχει τόσο ανάγκη.

Ο Μπεν όμως δεν ξεχνά τις ιδιοτροπίες και τα ελαττώματά του, με αποτέλεσμα να έρχονται σε μια συνεχή ρήξη σε όλο το ταξίδι, ενώ επιμένει να αρνείται την αλλαγή του αναλογικού κόσμου σε ψηφιακό…

Παίζουν: Έντ Χάρις, Τζέισον Σουντέκις, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Μπρους Γκρινγουντ, Γουέντι Κρουσον, Ντένις Χέισμπερντ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 11/11, στις 22:00

«Η Άλλη Γυναίκα» (2014) σκηνοθεσία Νικ Κασαβέτης

Ρομαντική κωμωδία -Η Κάρλι (Κάμερον Ντιαζ), μια πετυχημένη δικηγόρος της Ν.Υόρκης, ανακαλύπτει ότι ο άντρας που έχει ερωτευτεί είναι παντρεμένος, αφού συναντάει τυχαία τη σύζυγό του Κέιτι (Λέσλι Μαν). Μετά από αυτή τη συνάντηση ξεκινά μια περίεργη φιλία μεταξύ των δύο γυναικών, η οποία ενισχύεται ακόμη περισσότερο, όταν ανακαλύψουν ότι υπάρχει και τρίτη γυναίκα, η Άμπερ( Κέιτ Άπτον) στη ζωή του άπιστου άνδρα.

Οι τρείς γυναίκες μαζί, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να πάρουν εκδίκηση και να καταστρέψουν τον κοινό τους «εχθρό».

Παίζουν: Κάμερον Ντιαζ, Λέσλι Μαν, Κέιτ Άπτον, Νικολάι Κόστερ Βαλνταου, Τείλορ Κίνεϊ, Ντον Τζόνσον, Νίκι Μιναζ.

*Alpha, Παρασκευή 11/11, στις 22:50

«Χαμένοι στον Ήλιο» (2015) σκηνοθεσία Τρέι Νέλσον

Δραματική Δράσης – Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Τζον, ενός μικροαπατεώνα, ο οποίος θα δημιουργήσει μια απρόσμενη σχέση με έναν ορφανό έφηβο που θα συναντήσει τυχαία σε μια περιπλάνησή του στην περιοχή του Μιζούρι.

Ο Τζον θα παρασύρει τον νεαρό σε μια σειρά από ληστείες που είχε σχεδιάσει, ενώ – όσο το ταξίδι τους συνεχίζεται – τόσο θα μπλέκουν σε μεγαλύτερες περιπέτειες και ταυτόχρονα, ο δεσμός μεταξύ τους θα δυναμώνει. Τα όριά τους θα δοκιμαστούν, ενώ παρακολουθούμε με αγωνία πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς για να ξεφύγει από το παρελθόν του.

Παίζουν: Τζος Ντουχάμελ, Τζος Γουίγκινς, Λιν Κόλινς , Έμα Φέρμαν, Μιλίνδα Ρόγιερ, Ντέμπορα Άμποτ.

*Skai, Παρασκευή 11/11, στις 23:00

«Τρέξε!» (2017) σκηνοθεσία Τζόρνταν Πιλ 

Μυστηρίου, τρόμου – O Κρις (Ντάνιελ Καλούγια) ετοιμάζεται να πάει στο πατρικό της κοπέλας του, της Ρόουζ (Άλισον Ουίλιαμς), για να γνωρίσει τους γονείς της (Μπράντλεϊ Γουίτφορντ και Κάθριν Κίνερ) και τον αδερφό της, Τζέρεμι (Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς). Εκείνος είναι Αφρο-Αμερικάνος, εκείνη είναι λευκή, αλλά, όπως επίμονα τον διαβεβαιώνει, οι μεγαλοαστοί, καλλιεργημένοι γονείς της δεν θα έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό για τη διαφυλετική σχέση της κόρης τους.

Αρχικά ο Κρις θεωρεί πως η παράξενη ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σπίτι, όπου το υπηρετικό προσωπικό είναι μαύροι, αλλά και κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας οικογενειακής συνάθροισης οφείλεται στη διαφυλετική επιλογή της Ρόουζ, σύντομα όμως, βρίσκεται αντιμέτωπος με την τρομακτική αλήθεια…

Τα δάκρυα κυλούν ποτάμι από το μαρμαρωμένο του πρόσωπο. Δεν είναι απλώς ένας ζωντανός-νεκρός. Παρακολουθεί τη διαγραφή του.

Παίζουν: Κάθριν Κίνερ, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ, Ντάνιελ Καλούγια, Άλισον Ουίλιαμς.

*Ant1, Παρασκευή 11/11, στις 23:00

«Anthony Zimmer: Το Μεγάλο Κόλπο» (2005) σκηνοθεσία Ζερόμ Σαλ

Αστυνομική Δραματική Ρομαντική – Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κάποιος για τον έρωτα; Ο Φρανσουά, ένας συνηθισμένος τύπος, ερωτεύεται παράφορα μια πανέμορφη γυναίκα που επιλέγει να καθίσει μαζί του στο τρένο και τον καλεί να περάσει το σαββατοκύριακο μαζί της στη Ριβιέρα.

Όταν η γυναίκα εξαφανίζεται το επόμενο πρωί και η αστυνομία τον ανακρίνει, ο Φρανσουά ανακαλύπτει ότι τον παγίδευσε για να τον εμφανίσει ως τον διαβόητο, καταζητούμενο σύζυγό της, τον Αντονί Ζιμέρ.
Παρόλο που του είπε ψέματα και τον χειραγώγησε, η ζωή του Φρανσουά αλλάζει οριστικά και είναι έτοιμος να δώσει τα πάντα, ακόμα και τη ζωή του, για να κρατήσει και πάλι στην αγκαλιά του αυτή τη μυστηριώδη γυναίκα.

Παίζουν: Σοφί Μαρσό, Ιβάν Ατάλ, Σάμι Φρεί, Ζιλ Λελούς, Σαμίρ Γκεμσί, Ντάνιελ Ολμπριχσκι.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 11/11, στις 23:15

«Αόρατη Κλωστή» (2017) σκηνοθεσία Πολ Τόμας Αντερσον

Δραματική, ρομαντική – Στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 ο σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ (Ντάνιελ Ντέι Λούις) και η αδερφή του, Σίριλ (Λέσλι Μάνβιλ) κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής, ντύνοντας μέλη βασιλικών οικογενειών, αστέρες του κινηματογράφου και εκπροσώπους της ανώτατης κοινωνικής τάξης.

Παράλληλα, πλήθος γυναικών μπαίνουν εφήμερα στη ζωή του ιδιόρρυθμου Ρέινολντς, ενσαρκώνοντας τις κατά διαστήματα μούσες του και σταδιακά παραχωρούν τη θέση τους στις επόμενες, που θα έχουν ανάλογη τύχη.

Η μόνη σταθερή γυναίκα στη ζωή του Ρέινολντς είναι η αδερφή του μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει, τυχαία, μια νεαρή γυναίκα, την Άλμα, η οποία γίνεται ερωμένη και μούσα του.

Από τη στιγμή που ερωτεύεται και παραδίδεται στην Άλμα συνειδητοποιεί πως διασαλεύεται η απόλυτα ελεγχόμενη και προγραμματισμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια ζωή του, και κάτι τέτοιο τον τρομοκρατεί.

Η απρόσμενη αυτή ερωτική σχέση έρχεται να μεταμορφώσει και τους δύο, αλλά και την ίδια την ερωτική τους σχέση.

Παίζουν: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Λέσλι Μάνβιλ, Βίκι Κριπς.

*Ant1, Παρασκευή 11/11, στις 01:00

«Μπραζιλέρο» (2001) σκηνοθεσία Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Βασίλης Αρβανιτάκης, σημαντικός τοπικός παράγοντας μιας επαρχιακής πόλης, που πριν από δέκα χρόνια είχε πάρει χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να χτίσει ένα λαογραφικό κέντρο, δέχεται την επίσκεψη δύο Ιταλών ελεγκτών. Όμως, τα κονδύλια έχουν ξοδευτεί για να εξασφαλίσει μια πιο άνετη ζωή στην οικογένειά του, αλλά και στην αγορά ενός Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή για την τοπική ομάδα. Έτσι, αρχίζει να μηχανεύεται τρόπους για να ξεγελάσει τους δύο Ευρωπαίους, που ζητούν απλώς να δουν το κτίσμα.

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Έλλη Τρίγγου, Μαρία Καλλιμάνη, Νικόλας Τριανταφυλλίδης, Μιλού Φαν Χρούσεν, Ντίμι Χαρτ.

*Alpha, Παρασκευή 11/11, στις 01:00

«Speed Racer» (2008) σκηνοθεσία Λάνα Γουατσόφσκι, Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Ο Speed Racer είναι μεγάλο ταλέντο στην οδήγηση αυτοκινήτων ταχύτητας.

Διαθέτει ένστικτο και είναι ατρόμητος, ωστόσο κουβαλάει την ανάμνηση του αδικοχαμένου αδελφού του. Eλπίζει να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα, υπερπηδώντας τα σοβαρά εμπόδια.

Ένα από αυτά είναι η ανακάλυψη, ότι η βιομηχανία αυτοκινήτων Royalton στήνει αγώνες για να αυξήσει τα κέρδη της.
Τώρα ο Speed Racer πρέπει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση ως τώρα.
Πρέπει να βρει τρόπο να συνεργαστεί με τον μεγάλο του αντίπαλο και να συμμαχήσουν για να κερδίσουν την αυτοκινητοβιομηχανία με τους δικού τους όρους…

Παίζουν: Εμίλ Χιρς, Κριστίνα Ρίτσι, Σούζαν Σάραντον, Άριελ Γουίντερ, Πόλι Λιτ, Μάθιου Φοξ.

*Open, Παρασκευή 11/11, στις 02:30