ΠΑΟΚ: Προστατεύοντας την κληρονομιά μας (photos+video)

Η καμπάνια ενημέρωσης γίνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης

Γκράφιτι και συνθήματα από τα ανατολικά Βυζαντινά τείχη της Θεσσαλονίκης έσβησαν παίκτες του ΠΑΟΚ, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους νέους, ώστε να δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό στα μνημεία της πόλης.

Χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό, ο νεαρός και ιδιαίτερα ελπιδοφόρος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Μάριος Σιαμπάνης, μαζί με τον Άγγλο σέντερ φορ της ομάδας Τσούμπα Άκπομ, καθάρισαν συμβολικά μέρος των τειχών.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν καμπάνια ενημέρωσης κατά του φαινομένου που βανδαλίζει, αλλά και καταστρέφει μνημεία της πόλης.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ «η υποστήριξη της διατήρησης και ανάδειξης του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου αποτελεί υποχρέωση προς την παρακαταθήκη και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας απόλυτο σεβασμό στους καλλιτέχνες του γκράφιτι, θα δώσει στο προσεχές μέλλον την ευκαιρία να αναδείξουν μέσα από δημιουργικά projects το ταλέντο και τα έργα τους. Σεβασμός στα μνημεία, είναι σεβασμός στον πολιτισμό σου, είναι σεβασμός στον εαυτό σου. Μη γράφεις συνθήματα πάνω τους. Βροντοφώναξε την αγάπη σου για την ομάδα σου, μην τη γράφεις στα μνημεία», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, γένι και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες