10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Zoolander: Ο Άρχοντας της Πασαρέλας» (2001) σκηνοθεσία Μπεν Στίλερ

Κωμωδία – Ο Ντέρεκ Ζουλάντερ είναι το πιο διάσημο και ματαιόδοξο -αν και όχι και τόσο ευφυές- υπερ-μοντέλο. Η φήμη του έχει εκτοξευτεί από τη διάσημη πόζα του «Blue Steel» και ο ίδιος θεωρεί ότι κανείς δεν απειλεί τον θρόνο του.

Τώρα όμως ο Ντέρεκ Ζουλάντερ βρίσκεται στη χειρότερη φάση της ζωής του. Έχει παραγκωνιστεί από τη θέση του καλύτερου μοντέλου από τον Χάνσελ, χάνει τους κολλητούς του σε ένα περίεργο δυστύχημα, ενώ η οικογένεια του δεν θέλει να τον βλέπει.

Ο Χάνσελ, κερδίζει τον τίτλο του Μοντέλου της Χρονιάς και ο Ντέρεκ πέφτει θύμα ενός μανιακού σχεδιαστή μόδας, ο οποίος του κάνει πλύση εγκεφάλου, πείθοντάς τον να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας!

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Κριστίν Τέιλορ, Όουεν Ουίλσον, Γουίλ Φέρελ, Μίλα Γιόβοβιτς, Τζέρι Στίλερ.

*Open, Τετάρτη 16/11 στις 21:00

«Ο Βράχος» (1996) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης, περιπέτεια – Απογοητευμένος από την αδιαφορία της αμερικανικής κυβέρνησης να αποζημιώσει τις οικογένειες νεκρών στρατιωτών της ομάδας του, ο στρατηγός Φρανκ Χάμελ αποφασίζει να καταλάβει με τους άντρες του την υψίστης ασφαλείας φυλακή του Αλκατράζ.

Κρατώντας ομήρους 83 τουρίστες, απειλεί να εξαπολύσει ένα ισχυρό βιολογικό όπλο στο Σαν Φρανσίσκο, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά του. Το Πεντάγωνο και το F.B.I. αναζητούν λύση απεγνωσμένα.

Για να αντιμετωπίσουν όμως άμεσα την κατάσταση, δεν έχουν άλλη λύση, από το να ζητήσουν τελικά τη βοήθεια ενός πρώην κρατουμένου αυτών των φυλακών, ο οποίος υπήρξε ο μοναδικός έγκλειστος που κατάφερε ποτέ να αποδράσει από εκεί.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Νίκολας Κέιτζ, Εντ Χάρρις, Ντέιβιντ Μορς, Γουίλιαμ Φόρσαϊθ, Μάικλ Μπίεν.

*Skai, Τετάρτη 16/11 στις 21:00

«Ο Επιβάτης» (2018) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ Σερά

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ο Μάικλ ΜακΚόλει (Λίαμ Νίσον) είναι μάνατζερ σε μία απρόσωπη ασφαλιστική εταιρία και ζει με την σύζυγό του και τον γιό τους σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Όπως τόσοι άλλοι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με τον γιο του να είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις σπουδές του στο κολέγιο.

Ξαφνικά μία μέρα η κατάσταση του γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, πάει στην δουλεία του και του ανακοινώνουν ότι απολύεται. Παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι το μόνο γεγονός που θα του χαλάσει το βράδυ. Στην συνήθη διαδρομή με το τρένο επιστρέφοντας σπίτι του, μια επιβάτης κάθεται απέναντι του , του συστήνεται ως Τζοάνα και του κάνει μία δελεαστική πρόταση: να βρει ποιος επιβάτης του τρένου δεν είναι τακτικός, με ανταμοιβή ένα απίστευτο οικονομικό έπαθλο.

Μία εύκολή δουλειά θα έλεγε κάποιος. Όχι όμως για έναν πρώην αστυνομικό που έχει ισχυρή ηθική συνείδηση.O Μάικλ δέχεται να βρει τον «ύποπτο» ανάμεσα στο πλήθος των επιβατών χρησιμοποιώντας το μυαλό και το ταλέντο του στο να αποκαλύπτει ταυτότητες. Σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι βρίσκεται στο κέντρο μιας θανάσιμης συνωμοσίας που θα καταλήξει στην δολοφονία όλων όσων βρίσκονται στο τρένο ενώ αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να το αποτρέψει.

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και ο Μάικλ προσπαθεί να στηριχθεί στους τακτικούς συνεπιβάτες του που γνωρίζει χρόνια προσπαθώντας ταυτόχρονα να παγιδέψει τους δολοφόνους, να αποκαλύψει την συνωμοσία και το τρένο με τους επιβάτες να φθάσει σώο και ασφαλές στο τέρμα.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Βέρα Φαρμίγκα, Πάτρικ Γουίλσον, Σαμ Νιλ.

*Star, Τετάρτη 16/11 στις 21:00

«Ο Ανθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα» (2016) σκηνοθεσία Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ

Βιογραφική Δραματική – Ο Φρανσίσκο Παέσα – πρώην μυστικός πράκτορας της Ισπανικής Κυβέρνησης και ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την σημαντικότερη επιχείρηση εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης των Βάσκων, της ETA – παγιδεύεται από την ίδια του την κυβέρνηση και αναγκάζεται να φύγει από τη χώρα.

Όταν τελικά θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ισπανία, είναι απένταρος και η προσωπική του ζωή έχει καταρρεύσει. Είναι εκείνη η στιγμή που θα τον επισκεφθεί ο Λουίς Ρολντάν, ο πανίσχυρος πρώην Διοικητής της Αστυνομίας και θα του προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια, για να τον βοηθήσει να διαφυλάξει τα δώδεκα εκατομμύρια δολάρια που κλάπηκαν από τον προϋπολογισμό που είχε υπό τον έλεγχο του.

Το κο-φτερό μυαλό του Παέσα θα οργανώσει την εκδίκηση του, με στόχο να αρπάξει τα λεφτά του Ρολντάν, και να ξεγελάσει μια ολόκληρη χώρα, σε μια ευφυή και περίπλοκη επιχείρηση, αντάξια του καλύτερου ταχυδακτυλουργού.

Παίζουν: Εδουάρδo Φερνάντεζ, Χοσέ Κορονάδο, Μάρτα Ετούρα και Κάρλος Σάντος

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 16/11 στις 22:00

«Φαντασία» (2019) σκηνοθεσία Αλέξης Καρδαράς

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Μια ταινία για την ανεμελιά, την αφθονία και τους έρωτες της δεκαετίας του ’90 και στο επίκεντρο της πλοκής ένα μοιραίο ερωτικό τρίγωνο.

Η Φωτεινή (Ρένα Μόρφη) είναι η όμορφη νέα κοπέλα με την ωραία φωνή που έρχεται από την επαρχία στην Αθήνα και την παίρνει υπό την προστασία του, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ο Χρηστάκης, παλιός φίλος και συνεργάτης της μητέρας της (Βίκυ Παπαδοπούλου), η οποία χάθηκε πρόωρα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ένα συμβάν που η μικρή Φωτεινή, συνοδηγός τη μοιραία στιγμή, δεν ξεπέρασε ποτέ ουσιαστικά. Και ο Κόκκινος (Γιάννης Στάνκογλου) είναι ο νόστιμος μάγκας, παντρεμένος και φτασμένος, που ποθεί τη Φωτεινή από την πρώτη στιγμή που την αντικρίζει, και την κατακτά, με απρόβλεπτες, αρχαιοελληνικές συνέπειες.

Παίζουν: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Καλλιρόη Μυριαγκού, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Νταλιάνης, Άννα Καλαϊτζίδου, Ανδρέας Νάτσιος.

*Ant1, Τετάρτη 16/11 στις 22:00

«Ρόμποκοπ 3» (1993) σκηνοθεσία Φρεντ Ντέκερ

Δράσης – Ο Robocop σώζει και πάλι την κατάσταση. Αυτή τη φορά ο μισός άνδρας / μισό ρομπότ αναλαμβάνει αδίστακτους προγραμματιστές που θέλουν να εκδιώξουν μερικούς ανθρώπους από τη γη τους.

Η εταιρία OCP βάζει μπρος το σχέδιο της προς αντικατάσταση του Ντιτρόιτ με το Delta City, μια σύγχρονη μητρόπολη χωρίς έγκλημα. Βέβαια, οι κάτοικοι της πόλης δεν έχουν καμία όρεξη να αφήσουν τα σπίτια τους για χάρη της εταιρίας.

Έτσι, σχηματίζεται ένας στρατός για να τους διώξει, και οι κάτοικοι απαντούν με ομάδες αντίστασης. Ο Ρόμποκοπ πρέπει να αποφασίσει ποιος αληθινά σέβονται τον νόμο και ποιος όχι.

Παίζουν: Ρόμπερτ Τζον Μπούρκ, Νάνσι Άλεν, Μάριο Μασάντο.

*Open, Τετάρτη 16/11 στις 23:00

«Στα Μαχαίρια» (2019) σκηνοθεσία Ράιαν Τζόνσον

Κωμωδία Μυστηρίου – Oταν ο φημισμένος συγγραφέας Χάρλαν Θρόμπι βρίσκεται νεκρός στην έπαυλή του έπειτα από τον εορτασμό των 85ων γενεθλίων του, ο πάντα περίεργος αλλά και ευγενής Ντετέκτιβ Μπενουά Μπλανκ προσλαμβάνεται μυστηριωδώς για να ερευνήσει το έγκλημα.

Από την δυσλειτουργική οικογένεια, ως το αφοσιωμένο υπηρετικό προσωπικό ο Μπλανκ βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστό από παραπλανητικά στοιχεία και ψέματα που τον εμποδίζουν να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τον πρόωρο θάνατο του Χάρλαν.

Παίζουν: Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Εβανς, Ανα ντε Αρμας, Τζέιμι Λι Κέρτις, Ντον Τζόνσον, Τόνι Κολέτ, Μάικλ Σάνον.

*Star, Τετάρτη 16/11 στις 23:15

«Η Πολιορκία» (1998) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Δράσης – Όταν ένα λεωφορείο εκρήγνυται στο Μπρούκλιν επιβεβαιώνοντας τις τρομοκρατικές απειλές που προηγήθηκαν εναντίον της Νέας Υόρκης, ο Άντονι Χάμπαρντ, ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η Ελίζ Κραφτ, μια μυστική πράκτορας της CIA και ο Στρατηγός Γουίλιαμ Ντεβερό, καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσουν τους ανθρώπους, την πόλη και εν τέλει τη χώρα ολόκληρη από την καταστροφή. Ένας από αυτούς όμως, ίσως δεν σταθεί ικανός να τιμήσει τον όρκο του απέναντι στο σύνταγμα της χώρας.  Δράση, αγωνία και διλήμματα από ένα κλασικό πια στο είδος του θρίλερ που παρακολουθείται με αμείωτη ένταση.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ανέτ Μπένινγκ, Μπρους Γουίλις, Τόνυ Σαλούμπ.

*Alpha, Τετάρτη 16/11 στις 00:00

«Angel Eyes» (2001) σκηνοθεσία Λιούις Μαντόκι

Δραματική Ρομαντική – Μια νύχτα, κατά τη διάρκεια μιας καταδίωξης, η Σάρον Πογκ (Τζένιφερ Λοπέζ), αστυνομικός στο Σικάγο, κινδυνεύει να πέσει θύμα μιας μοιραίας ενέδρας. Παρεμβαίνει όμως ένας μυστηριώδης άγνωστος, ο Κατς (Τζιμ Καβίζιελ), ο οποίος αφοπλίζει τον δολοφόνο και της σώζει τη ζωή.

Η Σάρον και ο Κατς νιώθουν ότι έχουν ξανασυναντηθεί… Ενώ ερωτεύονται σιγά-σιγά κι αρχίζουν να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, ανακαλύπτουν την αλήθεια και αναγκάζονται να έλθουν αντιμέτωποι με σκοτεινά μυστικά από το παρελθόν τους.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Τζιμ Καβίζελ, Σόνια Μπράγκα, Τέρενς Χάουαρντ.

*Mega, Τετάρτη 16/11 στις 01:10

«Ο Απόστολος Πέτρος και το Τελευταίο Δείπνο» (2012) σκηνοθεσία Γκάμπριελ Σάμπλοφ

Δραματική – Λίγες μέρες πριν την εκτέλεσή του στη Ρώμη, ο Απόστολος Πέτρος αναπολεί τον πολύτιμο χρόνο που μοιράστηκε με τον Ιησού, περιγράφοντας σε έναν από τους δεσμοφύλακές του τη ζωή, τη διδασκαλία και την απόλυτη θυσία του Δασκάλου του.

Παίζουν: Ρόμπερτ Λόγκια, Μπρους Μαρτσιάνο, Λόρενς Φούλερ, Ράιαν Αλόζιο, Σάρα Πίκριλ, Ντέιβιντ Κάλαγουεϊ.

*Alpha, Τετάρτη 16/11 στις 02:30