12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δώδεκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων» (2009) σκηνοθεσία Σπάικ Τζόνζε

Δραματική Περιπέτεια – Ο Σπάικ Τζόουνζ μας μεταφέρει στο ταξίδι ενός αγοριού στο μαγεμένο δάσος της φαντασίας του, λίγο πριν το κατώφλι της εφηβείας.

Ο 9χρονος Μαξ μετά από έναν καβγά με τη μητέρα του, το σκάει από το σπίτι και αναζητά καταφύγιο σε μία βάρκα, που άθελά του θα τον οδηγήσει στη χώρα των μαγικών πλασμάτων.

Εκεί θα πείσει τα μαγικά πλάσματα που βρίσκονται σε διαμάχη ότι είναι ο καταλληλότερος για να γίνει βασιλιάς τους, να τα βοηθά και να τα κυβερνάει.

Με τις φωνές των: Σπάικ Τζόνζε, Μαξ Ρέκορντς, Πολ Ντέινο, Κάθριν Κίνερ, Μαρκ Ράφαλο.

*Open, Πέμπτη 17/11, στις 21:00

«Δημήτρη μου, Δημήτρη μου» (1967) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης 

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Ο Δημήτρης είναι ένας πετυχημένος λαϊκός τραγουδιστής που κάποια στιγμή καλείται να τραγουδήσει στους αρραβώνες της όμορφης Μαριάννας, κόρης του εργοστασιάρχη Γεράσιμου Καρρά.

Όμως, τόσο ο Δημήτρης όσο και η Μαριάννα νιώθουν ο ένας για τον άλλο μια ακατανίκητη έλξη που τους ωθεί στο να αποφασίσουν να παντρευτούν, κάνοντας έτσι έξω φρενών τον πατέρα της, ο οποίος σκέφτεται να αποκληρώσει την κόρη του. Ωστόσο, η φωνή της λογικής και της πονηριάς συνάμα, τον κάνουν να θέσει σε εφαρμογή το δόλιο σχέδιο του γραμματέα του.

Συγχωρεί το ζευγάρι και αναθέτει στον Δημήτρη τη διεύθυνση του εργοστασίου. Ο στόχος του είναι να καταλάβει η Μαριάννα ότι η εξουσία και το χρήμα θα διαφθείρουν και τον Δημήτρη, που έτσι δεν θα διαφέρει σε τίποτα από τους άλλους άνδρες.

Αλλά τα πράγματα δεν δικαιώνουν τις δόλιες προσδοκίες του, καθώς ο Δημήτρης αποδεικνύεται παιδί μάλαμα, πράγμα που όλοι αναγκάζονται να αποδεχθούν.

Παίζουν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ,Ξένια Καλογεροπούλου,Σαπφώ Νοταρά,Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

*Skai, Πέμπτη 17/11, στις 21:00

«Μαχητές των δρόμων 7» (2015) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν

Δράσης – Ο Ντόμινικ Τορέτο μαζί με όλη την παρέα, επιστρέφουν στις ΗΠΑ, μετά τη μεγάλη τους, νικητήρια αναμέτρηση με τον Όουεν Σο.

Ωστόσο ο αδερφός του Όουεν Σο, o αδίστακτος Ντέκαρντ Σο, θέλει να πάρει εκδίκηση για τον αδερφό του. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση μέσω ενός πράκτορα αλλά και ένας Σομαλός τρομοκράτης, ανταγωνίζονται για το ποιος θα κλέψει πρώτος ένα ψηφιακό πρόγραμμα διαδικτυακής τρομοκρατίας, με το όνομα «Μάτι του Θεού».

Ο Ντόμινικ και ο Μπράιαν συγκεντρώνουν ξανά την ομάδα τους έχοντας διπλή αποστολή: να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις του Σο και να βρουν πρώτοι το «Μάτι του Θεού», σε μια τρελή διαδρομή από την Καλιφόρνια μέχρι και το Αμπου Ντάμπι, φυσικά με τα αυτοκίνητα!

Και έτσι ξεκινάει μια νέα, καταιγιστική περιπέτεια…

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Τζέισον Στέιθαμ, Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κερτ Ράσελ, Τζιμόν Χούνσου, Ταϊρίς Γκίμπσον, Λούντακρις, Έλσα Πατάκι.

*Star, Πέμπτη 17/11, στις 21:00

«Λευτέρης Δημακόπουλος» (1993) σκηνοθεσία Περικλής Χούρσογλου

Δραματική Ελληνική Ταινία – Μεσολόγγι, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ο Παναγιώτης συναντά τον φίλο του, Λευτέρη Δημακόπουλο, με τον οποίο έχουν να συναντηθούν πολύ καιρό.

Στις πρώτες στιγμές της συνάντησής τους και μες σ’ αυτό το κέφι που φαινόταν ατελείωτο, εισχώρησε η πρώτη εικόνα της παλιάς τους ζωής, των φοιτητικών χρόνων, του αγώνα. Είναι 15 χρόνια από τη ζωή που χτίζει ένα λαμπρό παιδί. Είναι τα χρόνια που αλλάζει, η νιότη που χάνει. Είναι οι αξίες που χάνει. Είναι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς που συνειδητοποιεί πως θυσιάζει μια ζωή για να έχει το δικαίωμα να αποκτήσει ακόμα μία.

Με ύφος λιτό, σχεδόν ντοκιμαντερίστικο, ο σκηνοθέτης σκιαγραφεί έναν πολίτη του δυτικού κόσμου, κρατώντας την απαραίτητη απόσταση από τα γεγονότα. Η νεανική ορμή, το πάθος για την επιτυχία και η φωτιά της αναζήτησης, οδηγούν τον Λευτέρη Δημακόπουλο σε μια μεθοδική, σχεδόν εθελουσία κάθοδο προς το αδιέξοδο. Μια κάθοδο σκοτεινή, μελαγχολική, όπως η νοσταλγία της εφηβείας και της χαμένης αθωότητας.

Παίζουν: Νίκος Γεωργάκης, Μαρία Σκουλά, Νίκος Ορφανός, Μανώλης Μαυροματάκης.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 17/11, στις 22:00

«Απ’τα κόκαλα βγαλμένα» (2011) σκηνοθεσία Σωτήρης Γκορίτσας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο νεαρός ειδικευόμενος ορθοπεδικός γιατρός Γιώργος Σπυράτος αρχίζει την επαγγελματική του καριέρα στο δημόσιο νοσοκομείο των «Αγίων Πάντων». Εκεί, ανακαλύπτει το πώς ένα σύστημα που σχεδιάστηκε για να θεραπεύει, να προσφέρει, να ανακουφίζει, έχει εξελιχθεί σ’ ένα παρανοϊκό βασανιστήριο που εξουθενώνει τους πάντες, Άγιους και μη. Μέσα στο αγριεμένο αυτό κοινωνικό τοπίο, ο νεαρός γιατρός θα παλέψει για να περάσει ανάμεσα από τις επικίνδυνες συμπληγάδες αντιμαχόμενων νεοελληνικών μικρόκοσμων που απειλούν να τον κατασπαράξουν. Παράλληλα με τους ασθενείς που θεραπεύει θα δώσει και τον δικό του αγώνα επιβίωσης.

Παίζουν: Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Ήμελλος, Άννα Κουτσαφτίκη, Στέλιος Μάινας, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μηνάς Χατζησάββας, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιώτα Φέστα, Κώστας Μπερικόπουλος, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου, Υβόννη Μαλτέζου, Χάρης Φραγκούλης κ.ά.

*Ant1, Πέμπτη 17/11, στις 22:00

«Σκοτεινά Εγκλήματα» (2016) σκηνοθεσία Αλέξανδρος Αβρανάς

Αστυνομικό θρίλερ –  Ο Τάντεκ, ένας αστυνομικός ανακαλύπτει τρομερές ομοιότητες ανάμεσα σε μια άλυτη υπόθεση δολοφονίας και ένα αστυνομικό μυθιστόρημα του Κρίστοφ Κόζλοφ. Πιστεύει πως ο δολοφόνος είναι ο συγγραφέας, καθώς μέσα στο βιβλίο περιγράφεται η δολοφονία πριν καν γίνει. Έτσι, ο Τάντεκ προσπαθεί να συνδέσει τον συγγραφέα με το έγκλημα, ενώ στην πορεία γίνεται εμμονικός με τον συγγραφέα και την σύντροφό του.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Μάρτιν Τσόκας, Σαρλότ Γκένσμπουργκ, Βλαντ Ιβάνοφ, Κάτι Ούτινεν.

*Alpha, Πέμπτη 17/11, στις 22:40

«Θύμα Απάτης» (2013) σκηνοθεσία Μπράιαν Τρέντσαρντ Σμιθ

Μυστηρίου Περιπέτεια – Όταν ο βασικός πληροφοριοδότης του FBI απαγάγεται, το μόνο στοιχείο που μένει πίσω είναι ένα κομμένο δάχτυλο.

Η σύζυγός του Ρεμπεκα Σκοτ, μια θαρραλέα δημοσιογράφος που εργάζεται σε εφημερίδα της Νέας Υόρκης πιστεύει οτι ο σύζυγός της είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό ατύχημα πριν δυο χρόνια.

Μια μέρα, την προσεγγίζει ο Πράκτορας Νέλσον για να την ενημερώσει ότι ο σύζυγός της όχι μόνο προσποιήθηκε τον θάνατό του, αλλά ότι ζει στην Αυστραλία με άλλη ταυτότητα, νέα σύζυγο και ξεκινώντας μια νέα ζωή.

Ο Πρακτορας Νελσον, της λέει επίσης ότι είδε τον σύζυγό της να σκοτώνεται από πυροβολισμούς. Η Ρεμπέκα, σοκαρισμένη από τις απρόσμενες αυτές ειδήσεις και παρά τις αντίθετες παροτρύνσεις του Πράκτορα Νέλσον, θα ταξιδέψει στην Αυστραλία για να διαλευκάνει το μυστήριο.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν αντίξοες καταστάσεις, ενώ τόσο η ίδια όσο και ο Πράκτορας Νελσον θα αποτελέσουν στόχο άγνωστων εγκληματιών.

Παίζουν: Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Εμανουέλ Βοζιέ, Έβερτ ΜακΚουίν, Τάι Χάνγκερφορν, Κέλλυ Άτκινσον, Μπράιαν Τρεντσαρντ Σμιθ.

*Skai, Πέμπτη 17/11, στις 23:00

«Showtime» (2002) σκηνοθεσία Τομ Ντέι 

Κωμωδία – Ο Μιτς Πρέστον είναι ένας σκληρά εργαζόμενος αστυνομικός ντετέκτιβ, αφωσιομένος πλήρως και αποκλειστικά στις προκλήσεις της δουλειάς του.

Όταν κάποια στιγμή τον βάλει στο μάτι μια διάσημη τηλεοπτική παραγωγός, θα πειστεί να πρωταγωνιστήσει σε ένα ριάλιτι σόου με θέμα τη καθημερινή ζωή των αστυνομικών.

Τα πράγματα δε θα είναι και τόσο εύκολα για τον Μιτς, καθώς δεν είναι πολύ λάτρης των τηλεοπτικών φώτων, αντίθετα από τον Τρέι Σέλαρς, τον τηλεοπτικό παρτενέρ του, που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τραβήξει τα φώτα πάνω του

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Έντι Μέρφι, Γουίλιαμ Σάντλερ.

*Open, Πέμπτη 17/11, στις 23:15

«Love Me Not» (2017) σκηνοθεσία Αλέξανδρος Αβρανάς

Δραματική Ελληνική Ταινία Μυστηρίου – Ένα ζευγάρι προσλαμβάνει νεαρή μετανάστρια για να γίνει παρένθετη μητέρα. Ως φιλοξενούμενη των εργοδοτών της, απολαμβάνει την πλούσια ζωή τους, ενώ μοιάζει να δένεται και να συνυπάρχει αρμονικά μαζί τους. Ωστόσο, κάτω από την επιφάνεια, μια πλουσιοπάροχη ασφάλεια ζωής προϋποθέτει το τίμημα μιας ανθρώπινης ζωής, προκειμένου να εισπραχθεί.

Μια τέλεια παγίδα. Ποια είναι η αισθητική του ψέµατος και πως εκφράζεται; Ποιοι είναι αυτοί οι χαρακτήρες που δεν επηρεάζονται και δεν µετακινούνται από τον στόχο τους µπροστά στην ανθρώπινη επαφή µε την µετανάστρια;
Είναι όντως αυτό το ζευγάρι προϊόν της σηµερινής κοινωνίας όπου οι ηθικοί δεσµοί έχουν πια ατονήσει;

Ή µήπως εκφράζουν τη βαθιά σχέση της έννοιας της προσωπικής ταυτότητας µε το χρήµα; Άλλωστε όπως θα δούµε και στο δεύτερο και τρίτο µέρος της ταινίας, η έννοια του αµοραλισµού συνεχίζει να υπάρχει και απλά να µεταλλάσσεται αλλάζοντας χέρια.

Παίζουν: Χρήστος Λούλης, Ελένη Ρουσσινόυ, Σελεστίν Αποσπόρη, Μαρία Σκουλά, Ρένι Πιττακή, Βίκυ Τσίρου, Στέφανος Κοσμίδης, Νίκος Χατζόπουλος, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Μάνος Βακούσης.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 17/11, στις 00:00

«The Equalizer 2» (2018) σκηνοθεσία Αντουάν Φούκουα

Δράσης Τρόμου – Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ως Ρόμπερτ Μακόλ, ένας αντιήρωας που κινείται στο σκοτάδι σαν φάντασμα, αθόρυβα και αποτελεσματικά απονέμοντας δικαιοσύνη όταν οι αδύναμοι χρειάζονται βοήθεια.

Δεν θέλει να αλλάξει τον κόσμο, αλλά όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βία δεν μπορεί να την προσπεράσει, θα εκμεταλλευτεί τις ικανότητές του και θα τις αξιοποιήσει για να πετύχει τον σκοπό του.
Αναπόφευκτα θα πρέπει να κάνει και μια βουτιά στο παρελθόν του και να ξεπεράσει τους προσωπικούς του δαίμονες, όταν οι παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται κάνουν την εκδίκηση προσωπική υπόθεση για τον Ρόμπερτ.

Πόσο μακριά θα φτάσει όμως για κάποιον που αγαπάει; Θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα με τους άρτια εκπαιδευμένους δολοφόνους που βρίσκονται πλέον στο κατόπι του;

Παίζουν: Ντένζελ Γουάσινγκτον, Πέδρο Πασκάλ, Αστον Αντερς, Μπιλ Πούλμαν, Μελίσα Λίο.

*Mega, Πέμπτη 17/11, στις 00:10

«Οι Φόνοι της Οικογένειας Μπόρντεν» (2018) σκηνοθεσία Κρεγκ Μακνίλ Γουίλιαμ

Δραματική Μυστηρίου – Η Λίζι Μπόρντεν (Κλοέ Σεβινί) υπήρξε το κεντρικό πρόσωπο σε ένα από τα πιο μακροχρόνια μυστήρια της αμερικανικής ιστορίας.

Η Λίζι, ανύπαντρη στα 32 της και απομονωμένη, ύστερα από μια ολόκληρη ζωή γεμάτη μοναξιά και μέσα σε μια οικογένεια που την πιέζει ψυχολογικά και ενώ ζει υπό τον απόλυτο έλεγχο του πατέρα της, βρίσκει την αδελφή ψυχή της στο πρόσωπο της υπηρέτριας Μπρίτζετ Σάλιβαν (Κρίστεν Στιούαρτ).

Όταν η Μπρίτζετ έρχεται να εργαστεί στο σπίτι τους ως οικονόμος, μια στενή σχέση θα δημιουργηθεί ανάμεσα στις δύο γυναίκες, οι οποίες θα καταλήξουν σε ένα σατανικό σχέδιο με τραγική κατάληξη.

Παίζουν: Τζεφ Πέρι, Τζέιμι Σέρινταν, Κλοέ Σεβινί, Κρίστεν Στιούαρτ, Φιόνα Σόου.

*Alpha, Πέμπτη 17/11, στις 02:00

«Kill Bill: Volume 1» (2003) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Δράσης – Πρωταγωνίστρια η Νύφη η οποία μετά από τέσσερα χρόνια ξυπνάει στο νοσοκομείο από κώμα εξαπολύοντας την εκδικητική της μανία εναντίον του Μπιλ, πρώην εργοδότη της και της παλιάς της ομάδας, αφήνοντας πίσω πληθώρα πτωμάτων.

Σχεδιασμένο ως φόρος τιμής στις ταινίες με πολεμικές τέχνες, τα Spaghetti Western και τις ταινίες με Σαμουράι και με την κεντρική ηρωίδα να φοράει την ίδια στολή που φορούσε ο Μπρους Λι στην ταινία Το παιχνίδι του θανάτου, ο Κουέντιν Ταραντίνο στήνει μια εντυπωσιακά στυλιζαρισμένη ταινία με σκηνές βίας που μαγνητίζουν το μάτι.

Με τέλεια χορογραφημένες σκηνές μάχης και δράσης που αγγίζουν τα όρια του cult και με πετυχημένο συνδυασμό διαφορετικών τρόπων κινηματογράφησης, καθώς και έντονη επίδραση και αναφορές στο ασιατικό σινεμά, η ταινία είναι το πιο εντυπωσιακό και γυαλιστερό περιτύλιγμα που έχει γυριστεί εδώ και χρόνια.

Παίζουν: Ούμα Θέρμαν, Ντέιβιντ Καραντάιν, Ντάριλ Χάνα, Βιβίκα Α.Φοξ, Λούσι Λιού, Μάικλ Μάνστεν.

*Open, Πέμπτη 17/11, στις 02:15