11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Το Βιβλίο της Ζωής» (2014) σκηνοθεσία Χόρχε Ρ. Γκουτιέρες 

Κινούμενα Σχέδια – Ο Μανόλο, είναι το νεαρότερο μέλος μίας οικογένειας ταυρομάχων. Ο ίδιος ωστόσο τρέφει μεγαλύτερη αγάπη για την μουσική παρά για το επάγγελμα που τον προορίζουν.
Διχασμένος ανάμεσα στις προσδοκίες των γονιών του και τις δικές του επιθυμίες, ξεκινά μια επική αναζήτηση που εκτείνεται σε τρεις θεαματικούς κόσμους, με σκοπό να ξαναβρεί την αγαπημένη του Μαρία, τον παιδικό του φίλο Χοακίν και να υπερασπιστεί τον τόπο του.

Με τις φωνές των: Φοίβος Ριμένας (Μανόλο), Στεφανία Φιλιάδη (Μαρία), Βασίλης Μήλιος (Χοακίν/παππούς Σάντσεζ), Τζίνη Παπαδοπούλου (Λαμουέρτε), Φώτης Πετρίδης (Σιμπάλμπα/Τσακάλ/Καρμέλιο Σάντσεζ), Πέτρος Δαμουλής (Κάρλος Σάντσεζ/Χόρχε Σάντσεζ/Τόμας), Δημήτρης Μάριζας (κηροπλάστης), Χρήστος Θάνος (στρατηγός Ποσάδα), Χρύσα Διαμαντοπούλου (Κάρμεν Σάντσεζ/γιαγιά Ανίτα), Πηνελόπη Σκαλκώτου (αδελφές Αντελίτα), Κώστας Αποστολίδης (ο καπετάνιος/ιερέας), Χάρης Μπόσινας, Κατερίνα Παναγάκου, Ρόζι Παπαϊωάννου, Μελίνα Χατζηγεωργίου.

*Open, Παρασκευή 18/11, στις 21:00

«Η Θεία μου η Χίπισσα» (1970) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η κυρά-Λένη, χήρα, που σπουδάζει την κόρη της στην Αμερική, εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, όπου έχει κερδίσει τη συμπάθεια του Στέφανου, ενός πλούσιου νεαρού ενοίκου του. Η κόρη της, Κάθριν, δεν ξέρει την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της μητέρας της.

Όταν φτάνει η κόρη της μαζί με τον χίπι μνηστήρα της, Τζόνι και τον πάμπλουτο ελληνοαμερικανό πατέρα του Πιτ, ο Στέφανος βοηθά την κυρά – Λένη να κρατήσει τα προσχήματα: τη ντύνει μεγαλοκυρία, της νοικιάζει μια σουίτα και αυτή αρχίζει να κυκλοφορεί στους χώρους του ξενοδοχείου με τον αέρα αρχόντισσας, ενώ ο ίδιος τη συνοδεύει, παριστάνοντας τον ανιψιό της. Η Ελένη, ο Στέφανος και ο Πιτ αναζητούν τον Τζόνι και την Κάθριν στα Μάταλα, όπου κατέφυγαν αποφασισμένοι να ζήσουν χωρίς τα λεφτά των γονιών τους.

Όταν φτάνουν όμως εκεί, μετά από μεγάλες περιπέτειες, ανακαλύπτουν ότι το ζευγάρι έχει χωρίσει. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, η κυρά-Λένη λέει την αλήθεια στην κόρη της αλλά δέχεται μια αναπάντεχη κληρονομιά από τον μακαρίτη άντρα της. Στο τέλος, ο Στέφανος, που έχει ερωτευθεί την Κάθριν, την κάνει γυναίκα του ενώ η κυρά-Λένη αποδέχεται την πρόταση γάμου του Πιτ…

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέας Μπάρκουλης, Νόρα Βαλσάμη, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Βασίλης Τσιβιλίκας

*Ant1, Παρασκευή 18/11, στις 21:30

«Μαδαγασκάρη 2» (2008) σε σκηνοθεσία Έρικ Νταρνέλ, Τομ Μακγκράθ

Κινούμενα Σχέδια – Ο Άλεξ το λιοντάρι και η υπόλοιπη παρέα που βρίσκονται στην Μαδαγασκάρη αποφασίζουν τώρα να επιστρέψουν στον ζωολογικό τους κήπο στη Νέα Υόρκη.
Έτσι φτιάχνουν ένα αεροπλάνο και ξεκινούν, αλλά το αεροπλάνο τους πέφτει σε έναν εθνικό δρυμό στην Αφρική και γνωρίζουν άλλα μέλη του είδους τους, ενώ ο Άλεξ ανακαλύπτει ότι έχει βασιλική καταγωγή και ότι είναι ο πρίγκηπας μιας αγέλης λιονταριών.

Δυστυχώς όμως το αεροπλάνο πέφτει στην Αφρική. Εκεί ο καθένας από την παρέα θα βρει και κάποιον δικό του.

Στο μεταξύ ο Άλεξ προσπαθεί να αποδείξει πως είναι ο καινούριος βασιλιάς της ζούγκλας και περιπέτειες δεν έχουν τελειωμό.

Με τις φωνές των: Σπύρος Ζουπάνος, Γεράσιμος Γεννατάς, Κατερίνα Γκίργκις, Διαμαντής Καραναστάσης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γρηγόρης Γαλάτης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Λεωνίδας Κακούρης, Θάνος Καλλίρης, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Νίκος Νίκας.

*Alpha, Παρασκευή 18/11, στις 21:40

«Οικογενειακές Ανισορροπίες» (2014) σκηνοθεσία Μάγια Φορμπς

Δραματική κομεντί – Βοστόνη, δεκαετία του ’70.
Μία οικογένεια αλλιώτικη από τις συνηθισμένες.
Ο μπαμπάς, Καμ Στούαρτ (Μαρκ Ράφαλο) δεν δουλεύει, ζει από ένα οικογενειακό εισόδημα το οποίο δεν επαρκεί για να συντηρεί την οικογένειά του, πάσχει από μανιοκατάθλιψη, μαζεύει μανιτάρια, μαγειρεύει νοστιμότατα γεύματα ή δουλεύει κάποιο από τα πολλά ημιτελή πρότζεκτ του.

Η σύζυγός του, Μάγκι (Ζόε Σαλντάνα) και οι δύο κόρες του, Αμίλια και Φέιθ, μετά από έναν νευρικό κλονισμό του Καμ που θα τον στείλει στο ψυχιατρείο, αφήνουν το σπίτι τους στην εξοχή και μετακομίζουν σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Κέμπριτζ, όπου η Μάγκι θα προσπαθήσει μάταια να βρει μια αξιοπρεπή δουλειά.

Χωρίς χρήματα και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, η Μάγκι κάνει αίτηση για μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Columbia και γίνεται δεκτή. Θεωρώντας ότι αυτή είναι η ευκαιρία που αναζητούσε για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον στις κόρες της, η Μάγκι ζητάει από τον Καμ να αναλάβει την φροντίδα των κοριτσιών, μέχρι εκείνη να ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη.

Άλλωστε, ο γιατρός συνέστησε μια καθημερινότητα με συγκεκριμένο πρόγραμμα και στα κορίτσια έχει λείψει πολύ ο μπαμπάς τους. Ο Καμ συμφωνεί, ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποκατασταθούν οι οικογενειακές ισορροπίες. Οι δύο ατίθασες κόρες του όμως, δεν πρόκειται να τον διευκολύνουν.

Η Μάγκι βρίσκεται πλέον στη Νέα Υόρκη και ο Καμ αντιλαμβάνεται ότι δεν θα τα βγάλει εύκολα πέρα. Μέσα στους επόμενους 18 μήνες, θα μάθει – αφού πρώτα πάθει – πώς να φροντίζει όχι μόνο τις ατίθασες κόρες του, αλλά και τον εαυτό του. Μετά από χρόνια αγώνων για να βρει τη θέση του σε αυτό τον κόσμο, ίσως τελικά να τα έχει καταφέρει.

Παίζουν: Μαρκ Ράφαλο, Ζόι Σαλντάνα, Ιμοτζεν Γουολοντάρσκι, Ασλεϊ Οφντερχαϊντ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 18/11, στις 22:00

«Βασικός Ύποπτος» (2018) σκηνοθεσία Σάιμον Κάιζερ

Αστυνομική Μυστηρίου – O Έβαν Μπερτς (Γκάι Πιρς) είναι καθηγητής φιλοσοφίας. Έχει μία φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή με τη γυναίκα του Έλεν (Μίνι Ντράιβερ) και τα δύο παιδιά τους.

Όμως, το παρελθόν του Έβαν κρύβει μια σειρά από ακατάλληλες σχέσεις με φοιτήτριες. Έχοντας ήδη αναγκαστεί να μετακομίσει λόγω αυτής της ανάρμοστης συμπεριφοράς, η οικογένεια θα καταρρεύσει, όταν ο Έβαν θεωρηθεί ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισης μιας νεαρής φοιτήτριας (Οντέγια Ρας).

Ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Μάλοϊ (Πιρς Μπρόσναν) αναλαμβάνει την υπόθεση και παλεύει να ανακαλύψει την αλήθεια, πριν το επόμενο χτύπημα του Έβαν.

Η πάντα υποστηρικτική Έλεν, αρχίζει να χάνει την πίστη της, καθώς είναι δύσκολο να ξεχωρίσει τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Εντωμεταξύ, ο Έβαν προσεγγίζει μια όμορφη φοιτήτρια, την Άννα (Αλεξάντρα Σιπ) με σκοπό να γίνει η επόμενη ερωμένη ή το επόμενο θύμα του.

Παίζουν: Γκάι Πιρς, Πιρς Μπρόσναν, Μίνι Ντράιβερ, Αλεξάντρα Σιπ, Κλαρκ Γκρεγκ, Οντίγια Ρας.

*Skai, Παρασκευή 18/11, στις 23:00

«Ντράιβερ, ο Ασύλληπτος Οδηγός» (1978) σκηνοθεσία Γουόλτερ Χιλ

Αστυνομική Δράση – Μια ιστορία σύγκρουσης δύο ανδρών με σιδερένια θέληση. Ο καθένας τους είναι ο καλύτερος σε αυτό που κάνει.

Ένα neo-noir φιλμ μυστηρίου από το Los Angeles των ’70s. Ένας εξαιρετικός οδηγός (Ράιαν Ο΄Νηλ) κλέβει αυτοκίνητα με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει ως οχήματα καταδίωξης σε ληστείες. Ο πρωταγωνιστής μας βρίσκει απέναντί του τον ντεντέκτιβ Μπρους Ντερμ, που δεν θα σταματήσει πουθενά αν δεν τον συλλάβει.

Η 23χρονη, τότε, Ιζαμπέλ Ανζάνι υποδύεται την μοιραία γυναίκα που ακολουθεί τον ήρωα χωρίς να διευκρινίζει τους πραγματικούς της σκοπούς.

Παίζουν: Ράιαν Ο΄Νηλ, Ιζαμπέλ Ανζανί, Ντένυ Μάκο, Φιντέλ Κορόνα, Ρίτσαρντ Κάρεϊ, Νικ Ντιμίτρι.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 18/11, στις 23:15

«Το Δίλημμα» (2011) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Κωμωδία – Δύο συνεργάτες και κολλητοί φίλοι από την εποχή του κολλεγίου, μοιάζει ο καθένας να έχει βρει τη γυναίκα της ζωής του. Ο ένας, ορκισμένος εργένης, περνά υπέροχα με την κοπέλα του και ο άλλος είναι ένας ευτυχισμένος σύζυγος. Όλα μοιάζουν ονειρικά στη ζωή τους μέχρι τη στιγμή που ο ένας ανακαλύπτει πως η γυναίκα του κολλητού του τον απατά. Και εκεί τίθεται το μεγάλο δίλημμα: να του αποκαλύψει την αλήθεια και να του καταστρέψει το γάμο ή να τον αφήσει να ζει μέσα στο ψέμα; Τι είναι άραγε προτιμότερο;

Ψάχνοντας βέβαια λίγο περισσότερο στις ζωές του φίλου και της γυναίκας του, προσπαθώντας να βρει αποδείξεις, προτού προβεί σε αποκαλύψεις, κι ενώ θέτει σε κίνδυνο, με την όλη του στάση και την ίδια του τη σχέση, ανακαλύπτει πως τελικά και ο φίλος του έχει κάποια καλά κρυμμένα μυστικά. Και μέσα σε όλα αυτά οι δύο συνέταιροι έχουν και μια προθεσμία επαγγελματικής φύσεως, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την αποκάλυψη της αλήθειας.

Παίζουν: Βινς Βον, Κέβιν Τζέιμς, Κουΐν Λατίφα, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζένιφερ Κόνελι, Γουϊνόνα Ράιντερ.

*Alpha, Παρασκευή 18/11, στις 23:40

«Miami Vice» (2006) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Αστυνομική – Ο Ρικάρντο Ταμπς και ο Σόνι Κρόκετ είναι πράκτορες του Τμήματος Ηθών της Αστυνομίας του Μαϊάμι. Καλοντυμένοι, χαρισματικοί, γοητευτικοί, αποτελεσματικοί και περιζήτητοι, τόσο στη δουλειά τους, όσο και στην προσωπική τους ζωή. Μια σειρά φόνων και φήμες για μία επικείμενη παράδοση ενός τεράστιου φορτίου κοκαΐνης, τους αναγκάζουν να λειτουργήσουν ως “μυστικοί” για να εντοπίσουν τους πραγματικούς αρχηγούς των συμμοριών της περιοχής, που κινούν τα νήματα του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Κρόκετ, αποπροσανατολισμένος από τη νέα του ταυτότητα, θα ερωτευθεί τη λάθος γυναίκα, την Ιζαμπέλα, μια Κινεζοκουβανή σύντροφο ενός από τους πλέον αδίστακτους λαθρεμπόρους όπλων και ναρκωτικών.

Η διπλή ταυτότητα, το ερωτικό πάθος αλλά και η αίσθηση του καθήκοντος, θα φτάσουν τους δύο αστυνομικούς στα άκρα, εκεί όπου την αλήθεια και το ψέμα χωρίζει μια λεπτή γραμμή, εκεί όπου μόνο ένα βίαιο ξέσπασμα μπορεί να γράψει το λυτρωτικό τέλος.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Κόλιν Φάρελ, Ναόμι Χάρις, Γκονγκ Λι, Τζον Oρτίζ.

*Ant1, Παρασκευή 18/11, στις 23:45

«Υπεράνω του Νόμου» (1988) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Αστυνομική Δράσης – Ο Νίκο Τοσκάνι, αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών του Σικάγο, ερευνά μια σημαντική υπόθεση εμπορίας κοκαΐνης.

Οι ύποπτοι, όμως, που συλλαμβάνει, αφήνονται ελεύθεροι με εντολή άνωθεν. Αμέσως μετά, οι ανώτεροί του στο σώμα, ζητούν από τον Νίκο να τους παραδώσει το σήμα του.

Ο Νίκο καταλαβαίνει ότι κάποιος υψηλά ιστάμενος είναι μπλεγμένος στο κύκλωμα της κοκαΐνης και αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να αποκαλύψει το σκάνδαλο.

Παίζουν: Στίβεν Σίγκαλ, Σάρον Στόουν, Παμ Γκριρ, Χένρι Σιλβα, Ντάνιελ Φαραλντο, Τζόζεφ Κοσάλα.

*Star, Παρασκευή 18/11, στις 01:15

«Suntan» (2016) σκηνοθεσία Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Δραματική Ελληνική Ταινία – Ο Κωστής είναι ένας 40άχρονος γιατρός που φτάνει στην Αντίπαρο για να αναλάβει την τοπική κλινική. Ο χειμώνας περνά ήσυχα και ανιαρά στο αραιοκατοικημένο νησί, το καλοκαίρι όμως όλα αλλάζουν. Η ρουτίνα του συνεσταλμένου Κωστή ανατρέπεται από τη στιγμή που μια ξέφρενη, διεθνής ομάδα νεαρών και όμορφων τουριστών, εισβάλλει απροσδόκητα στη βαρετή καθημερινότητά του. Ανάμεσά τους ο Κωστής θα ξεχωρίσει και θα ερωτευτεί παράφορα τη νεαρή Άννα, όμως, από εκείνη τη στιγμή και μετά, το ηδονιστικό καλοκαίρι στο νησί θα μετατραπεί σε μια σκοτεινή δίνη, που παρασέρνει την ανυποψίαστη παρέα σ’ ένα μονοπάτι που κρύβει σοκαριστικές εκπλήξεις και επικίνδυνες ακρότητες.

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Έλλη Τρίγγου, Χαρά Κότσαλη, Μιλού Φαν Γκρούσεν, Ντίμι Χαρτ, Μάρκους Κόλλεν, Γιάννης Τσορτέκης, Παύλος Ορκόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Σύλλας Τζουμέρκας, Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Τριανταφυλλίδης

*Alpha, Παρασκευή 18/11, στις 02:00

«Kill Bill: Vol.2» (2004) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Δράσης – Το δεύτερο μέρος του οράματος του Κουέντιν Ταραντίνο ολοκληρώνεται με τη Νύφη να συνεχίζει την εκδίκησή της! Στόχος της αυτή τη φορά είναι ο Μπαντ και η Ελ, τους οποίους πρέπει να σκοτώσει για να βρεθεί επιτέλους αντιμέτωπη με τον Μπιλ. Διαφορετικό από το πρώτο μέρος, το Kill Bill 2 επικεντρώνεται περισσότερο στους χαρακτήρες, στα αναπάντητα ερωτήματα και το παρελθόν αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές και ανατροπές!

Παίζουν: Ούμα Θέρμαν, Ντέιβιντ Κάρανταϊν, Ντάριλ Χάνα, Λούσι Λιού.

*Open, Παρασκευή 18/11, στις 02:30