Αποκάλυψη για τους αρχαιολόγους η άθικτη σαρκοφάγος γυναίκας ηλικίας 3.000 ετών

Η μούμια ήταν μέσα στις μια από τις δύο σαρκοφάγους που εντόπισε μια γαλλική αποστολή στη νεκρόπολη Αλ-Ασασίφ στη δυτική ακτή του ποταμου Νείλου

Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν οι αρχαιολόγοι καθώς στην πόλη του Λούξορ της Αιγύπτου εντόπισαν μια καλά διατηρημένη μούμια γυναίκας ηλικίας 3.000 ετών.

luxor07

Η μούμια ήταν μέσα στις μια από τις δύο σαρκοφάγους που εντόπισε μια γαλλική αποστολή στη νεκρόπολη Αλ-Ασασίφ στη δυτική ακτή του ποταμου Νείλου.

Οι επιστήμονες λένε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που άνοιξαν σαρκοφάγο η οποία μέχρι σήμερα παρέμενε απόλυτα σφραγισμένη.

luxor06

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου η γυναίκα είχε το όνομα Thuya αν και η εκπρόσωπος του υπουργείου υποστήριξε ότι γίνονται ακόμα προσπάθειες για την ακριβή ταυτοποίηση της μούμιας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Καλίντ αλ-Ανάνι «η μια σαρκοφάγος χρονολογείται από την εποχή της 17ης δυναστείας ενώ η δεύτερη είναι από την 18η δυναστεία». Η 18η δυναστεία χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ., μια περίοδο στην οποία έζησαν ορισμένοι από τους πιο ονομαστούς φαραώ, όπως ο Τουτανχαμών και ο Ραμσής ο 2ος.

Ο τάφος στον οποίο βρέθηκαν οι δύο σαρκοφάγοι ανήκε στον Thaw-Irkhet-If, τον επιβλέποντα των μουμιοποιήσεων στον ναό του Μουτ στο Καρμάκ. Ο τάφος που περιέχει μούμιες, σκελετούς και κρανία, χρονολογείται 4.000 πριν.

luxor04

luxor02

luxor05

luxor08

Πρώτο Θέμα