9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις εννιά ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Το Δόλωμα» (1964) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Ελληνική ταινία, αισθηματική κομεντί – Ο Μπάμπης, μικροαπατεώνας και χαρτοκλέφτης, με αριστοκρατικό παρουσιαστικό, αποφασίζουν με το φίλο του, τον Μάνθο, να πάνε στη Ρόδο, νησί που μαζεύει υψηλής στάθμης τουρισμό, για να κλέψουν στα χαρτιά πλούσιους που θα πέσουν στα δίχτυα τους. Μα για να πετύχει το κόλπο χρειάζεται και κάποιο δόλωμα. Το δόλωμα είναι η πολύ όμορφη Καίτη, χορεύτρια και τραγουδίστρια σε καμπαρέ της Τρούμπας, που την εμφανίζουν σαν αδελφή του Μπάμπη, χήρα και με πολλά λεφτά. Προτού όμως γίνουν τα παραπάνω, την εκπαιδεύουν κατάλληλα για να μάθει να συμπεριφέρεται σαν κυρία του καλού κόσμου. Έτσι λοιπόν η Καίτη μορφώνεται και ψαρεύει τους αφελείς πλούσιους.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Ντίνος Ηλιόπουλος, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Ανδρέας Μπάρκουλης, Δημήτρης Νικολαϊδης, Περικλής Χριστοφορίδης, Κώστας Νάος, Νίκος Φέρμας, Αθηνόδωρος Προύσαλης.

*Alpha, Κυριακή 20/11, στις 22:00

«Φωνάζει ο Κλέφτης» (1965) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας υπερβολικά έντιμος άνθρωπος, ο Τιμολέων Λάμπρου (Ντίνος Ηλιόπουλος), έχει χάσει πολλές φορές την δουλειά του εξαιτίας αυτής της εντιμότητας, βρίσκει το πορτοφόλι ενός στρατηγού (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), προέδρου ενός μεγάλου δημόσιου οργανισμού και πηγαίνει στο σπίτι του για να του το επιστρέψει.

Δεν γνωρίζει, όμως, ότι το πορτοφόλι εμπεριέχει ένα γράμμα που αποδεικνύει μια απάτη που αφορά τον γαμπρό του στρατηγού. Στο σπίτι τον υποδέχεται η γυναίκα του στρατηγού, η Λία (Ρένα Βλαχοπούλου), η οποία είναι και η μόνη που γνωρίζει για την απάτη του αδελφού της (Ανδρέας Ντούζος), και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πάρει στην κατοχή της το πορτοφόλι.

Όταν, όμως, επιστρέφει ο στρατηγός στο σπίτι, εντυπωσιάζεται από την τιμιότητα του Τιμολέοντος και τον προσλαμβάνει στον οργανισμό.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ρένα Βλαχοπούλου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Ντούζος, Νινή (Δέσποινα) Τζαννέτ, Νικήτας Πλατής, Θάνος Μαρτίνος, Φίτσα (Σοφία) Ντάβου.

*Open, Κυριακή 20/11, στις 22:00

«American Gangster» (2007) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Φρανκ Λούκας, εμπόρου ναρκωτικών που υποδύεται ο Ντένζελ Ουάσιγκτον, ο οποίος ξεκίνησε ως φτωχός Αφροαμερικανός στη Νότια Καρολίνα του ΄30, για να κυριαρχήσει στο εμπόριο ναρκωτικών στην Αμερική. Μεσουράνησε την περίοδο που μαινόταν ο πόλεμος στο Βιετνάμ, μεταφέροντας με τα αεροπλάνα του στρατού τα ναρκωτικά από την Ασία κατευθείαν στην Αμερική, παρακάμπτοντας την Ιταλική μαφία και στη συνέχεια τα διοχέτευε σε ολόκληρη τη χώρα.

Σταδιακά, προμηθεύοντας τους δρόμους με ανόθευτα ναρκωτικά σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, αποκτά τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών, κατατροπώνει τα υπόλοιπα συνδικάτα του εγκλήματος και εξελίσσεται σε εξέχοντα κοινωνικό παράγοντα. Έβγαζε καθημερινά εκατομμύρια δολάρια, όπως είχε παραδεχτεί και ο ίδιος και στην επιχείρηση ανήκαν μόνο μέλη της οικογένειάς του, γνωστοί ως country boys.

Με τα χρήματα πλήρωνε αδρά τις υπηρεσίες των στρατιωτών που μετέφεραν τα ναρκωτικά αλλά και πολλούς αστυνομικούς για να μην τον εμποδίζουν στις δουλειές τους. Ο Ρίτσι Ρόμπερτς (Ράσελ Κρόου) ήταν ο έντιμος αστυνομικός που θα τον έβγαζε εκτός παιχνιδιού, αφού μετά από πολύμηνη έρευνα συνέλαβε τον Λούκας και τα υπόλοιπα μέλη της επιχείρησης. Με πολύ κόπο βρήκε τις δραστηριότητες του Λούκας, τον εντόπισε και τον παγίδευσε, τη στιγμή που απολάμβανε τη μεγάλη ζωή και κανείς δεν τον υποψιαζόταν.

Ωστόσο ο Λούκας συνεργάστηκε με την αστυνομία, έδωσε ονόματα και πληροφορίες αλλά και πλήθος διεφθαρμένων αστυνομικών, τους οποίους χρημάτιζε και ο ίδιος. Τελικά εξέτισε ποινή μόλις 5 χρόνων.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ράσελ Κρόου, Τσιούετελ Έτζιοφορ, Τζος Μπρόλιν, Ϊντρις Έλμπα, Λιμάρι Ναδάλ, Κάρλα Γκουτζινο, Κούμπα Γκούντιγκ Τζιούνορ, Τεντ.

*Ant1, Κυριακή 20/11, στις 23:00

«John Wick: Κεφάλαιο 2» (2017) σκηνοθεσία Τσαντ Σταέλσκι

Δράσης – Ο θρυλικός John Wick έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αναγκάζεται όμως να επιστρέψει.

Ένας παλιός του εχθρός δίνει ένα τεράστιο ποσό προκειμένου να θανατωθεί. Το «συμβόλαιο θανάτου» είναι διεθνές και πληρωμένοι εκτελεστές από όλο τον κόσμο τον αναζητούν.

Ο John όμως δεν είναι εύκολος στόχος…

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Ίαν Μακ Σέιν, Ρούμπι Ρόουζ.

*Star, Κυριακή 20/11, στις 23:50

«Επικηρύσσοντας την Πρώην» (2010) σκηνοθεσία Άντι Τέναντ

Δράσης Κωμωδία Ρομαντική  – Ο Τζέραλντ Μπάτλερ είναι ο Μάιλο Μπόιντ, ένας πρώην αστυνομικός του τμήματος της Νέας Υόρκης και ένας, μάλλον άτυχος κυνηγός επικηρυγμένων.

Μέχρι που ξαφνικά, αναλαμβάνει την υπόθεση των ονείρων του: πρέπει να εντοπίσει τη ρεπόρτερ και πρώην σύζυγό του, Νικόλ Χάρλι(Τζένιφερ Άνιστον) και να τη δει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Η Νικόλ είχε συλληφθεί για επίθεση σε αστυνομικό, αποφυλακίστηκε με εγγύηση, αλλά δεν εμφανίστηκε στη δίκη της, περιμένοντας τον πληροφοριοδότη της για ένα αποκλειστικό θέμα.

Ο Μάιλο θα κερδίσει 5.000 δολάρια αν την συλλάβει και αρχικά πιστεύει ότι πρόκειται για μια εύκολη δουλειά, όταν όμως η αποστολή του μπλέκεται με την υπόθεση συγκάλυψης φόνου του πληροφοριοδότη της Νικόλ, συνειδητοποιεί πως τίποτα δεν θα είναι εύκολο σε αυτή την ιστορία με την πρώην σύζυγό του.

Οι δύο πρώην παρασύρονται σε μια απίστευτη καταδίωξη, προσπαθώντας τελικά να υπερασπίσουν τη ζωή τους. Οι γαμήλιοι όρκοι μπορεί να μοιάζουν δύσκολοι, απ’ ότι φαίνεται όμως, η επιβίωση είναι ακόμα δυσκολότερη.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζένιφερ Άνιστον, Κριστίν Μπαράνσκι, Τζίο Πέρεζ, Ματ Μαλόι, Κριστίν Μπαράνσκι, Τζέισον Σουντέκις.

*Mega, Κυριακή 20/11, στις 00:10

«Επικίνδυνη Αποστολή» (1996) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Δράσης – Ο Ίθαν Χαντ είναι ένας ικανότατος κατάσκοπος που κατηγορείται άδικα για το θάνατο των µελών της οµάδας του στην προηγούμενη αποστολή τους. Ο µόνος τρόπος για να αποδείξει την αθωότητά του, αλλά και να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά, είναι να δράσει µόνος. Ο Ίθαν θα χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες του και όλα τα μέσα που διαθέτει και θα βρεθεί μπροστά σε µία σοκαριστική αλήθεια!

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Γιον Βόιτ, Εμανουέλ Μπεάρ, Ζαν Ρενό, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*Alpha, Κυριακή 20/11, στις 00:15

«Δύσκολος Στόχος» (1993) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δραματική Δράσης ΠεριπέτειαΗ Νατάσα μόλις κατέφθασε στη Νέα Ορλεάνη για να επισκεφτεί τον πατέρα της, Νταγκ. Μόνο που ανακαλύπτει πως ο πατέρας της αγνοείται εδώ και αρκετό καιρό.

Στην προσπάθειά της να τον βρει, η Νατάσα γνωρίζεται με τον Τσανς Μπουντρό, ένα νεαρό ναύτη, που αποφασίζει να τη βοηθήσει στις έρευνές της. Οι δυο τους ανακαλύπτουν πως ο πατέρας της Νατάσα δολοφονήθηκε από μια συμμορία που οργανώνει επί παραγγελία κυνηγητικούς αγώνες με θύματα… ανθρώπινα θηράματα! Επικεφαλής της συμμορίας, ο μισθοφόρος Εμίλ Φουσόν. Ο άνθρωπος που ο Τσανς δεν θ αργήσει να αντιμετωπίσει…!

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Λανς Χένρικσεν, Γιάνσι Μπάτλερ.

*Star, Κυριακή 20/11, στις 02:15

«Το Στοιχειωμένο Πλοίο» (2002) σκηνοθεσία Στιβ Μπεκ

Μυστηρίου Τρόμου – Το πλήρωμα διάσωσης ενός Ναυαγοσωστικού προσλαμβάνεται για να ρυμουλκήσει ένα εγκαταλελειμμένο επιβατηγό πλοίο το οποίο πλέει ακυβέρνητο κάπου στον Βερίγγειο πορθμό.
Όταν φτάνουν εκεί διαπιστώνουν ότι το πλοίο είναι το «Αντόνια Γκράτσα» , ένα ιταλικό υπερωκεάνιο, το οποίο έχει εξαφανιστεί, ενώ ήταν γεμάτο επιβάτες, το 1962.

Μία από τις φήμες που συνοδεύουν το πλοίο είναι ότι κουβαλούσε και ένα μεγάλο θησαυρό, έτσι αποφασίζουν να το ρυμουλκήσουν στο κοντινότερο λιμάνι και να καρπωθούν ότι ανακαλύψουν.

Όμως μια σειρά από ανεξήγητα περιστατικά συμβαίνουν και οι δυσάρεστες εκπλήξεις τους κάνουν να υποψιάζονται ότι αυτό που κρύβεται μέσα στα αμπάρια του πλοίου είναι κάτι πιο σκοτεινό και αδυσώπητο.

Το πλοίο είναι στοιχειωμένο από τα φαντάσματα των επιβατών που πέθαναν στο ταξίδι του 1962 και δεν αφήνουν το πλήρωμα να απομακρυνθεί.

Τα μέλη του πληρώματος διάσωσης αρχίζουν να δολοφονούνται και να εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Όταν η θαρραλέα Μωρίν ανακαλύπτει το φρικιαστικό μυστικό που προκάλεσε το χαμό των επιβατών του «Αντόνια Γκράτσα» και αντιλαμβανόμενη τον τωρινό κίνδυνο για την ομάδα της, προσπαθεί να τους ειδοποιήσει προτού είναι αργά.

Παίζουν: Τζουλιάνα Μαργκούλις, Καρλ Ούρμπαν, Έμιλι Μπράουνινγκ, Φραντσέσκα Ρετοντίνι, Γκάμπριελ Μπερν, Ντέσμοντ Χάριγκτον, Ρον Έλτραντ.

*Open, Κυριακή 20/11, στις 02:30

«Απειλή από το Παρελθόν» (2006) σκηνοθεσία Σέλντον Λέτιτς

Δράσης – Ο Φιλιπ Σαβάζ (Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ) είναι ένας βετεράνος του αμερικανικού στρατού που υπηρέτησε σε Ιράκ και Αφγανιστάν και υποφέρει από ισχυρή μετατραυματική αγχώδη διαταραχή.

Ο ίδιος βρίσκεται σε μία επώδυνη διαδικασία ανάρρωσης ενώ του προσφέρεται μία δουλειά στην ομάδα ασφαλείας του μποξέρ Γουέιν Μπάρκλεϊ (Ραζάκ Αντοτι).

Μία πρόσφατη αποφυλάκιση ενός ράπερ φαντάζει εξαιρετικά απειλητική για τον Γουέϊν με την αδερφή του Ταμάρα (Βιβικα Φοξ) να παίρνει πρωτοβουλίες για να τον προστατέψει. Σύντομα, ο Σαβάζ καταλήγει επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας αναλαμβάνοντας έτσι και το βάρος των αποφάσεων.

Οι κουλτούρες και το παρελθόν των Γουέιν και Σαβάζ συγκρούονται καθώς οι δυο τους θα πρέπει να συνεργαστούν για την ασφάλειά τους και για να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη απειλή.

Η πνευματική ετοιμότητα του Σαβάζ θα αμφισβητηθεί και θα δοκιμαστεί στις νέες ακραίες συνθήκες καθώς ο ίδιος θα θέσει χωρίς επιφυλάξεις συναισθηματικά εαυτόν στην αποστολή που του ανατέθηκε.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Βιβίκα Α. Φόξ, Ραζ Αντότι, Βιβ Λίκοκ, Πίτερ Μπράιαντ, Άντριαν Χόλμς.

*Mega, Κυριακή 20/11, στις 02:30