Άγνωστοι απελευθέρωσαν χιλιάδες μινκ κατά τη διάρκεια διάρρηξης σε φάρμα στις ΗΠΑ

Οι αρχές του Οχάιο έχουν ήδη σημάνει γενικό συναγερμό μετά την απελευθέρωση χιλιάδων σαρκοβόρων μινκ στη διάρκεια διάρρηξης σε φάρμα το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, η μαζική απόδραση των μινκ σημειώθηκε μεταξύ 1 π.μ. και 4 π.μ., όταν άγνωστοι κατέστρεψαν την περίφραξη της Lion Farms USA Mink Farm, μετέδωσε το τοπικό κανάλι WANE15. Ως αποτέλεσμα, περίπου 25.000-40.000 μινκ απελευθερώθηκαν από τα κλουβιά.

Ευτυχώς, οι εργάτες του αγροκτήματος κατάφεραν να μαζέψουν τα μινκ που παρέμεναν στη φάρμα, αφήνοντας περίπου 10.000 από τα ζώα να αγνοούνται.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά από τα ζώα που διέφυγαν θανατώθηκαν λίγο μετά την ανεύρεσή τους, ενώ άλλα μινκ πέθαναν διασχίζοντας έναν κοντινό δρόμο όπου επιστρατεύτηκε ένα εκχιονιστικό μηχάνημα για να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών ζώων, ανέφερε το WFMZ.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποιος διέρρηξε τη φάρμα ή ποιο ήταν το κίνητρο, ωστόσο, οι δράστες φέρεται να έγραψαν με σπρέι «ALF» και «θα επιστρέψουμε» στον τοίχο όπου κόπηκε ο φράχτης.

Παρά τη «σαρκοφάγο» φύση τους, τα μινκ – που φτάνουν περίπου 1,5 κιλό – δεν συνιστούν απειλή για τον άνθρωπο. Ωστόσο, η τάση τους να κυνηγούν θηράματα μεγαλύτερα από το μέγεθός τους, καθιστά τα μινκ «ενοχλητικά παράσιτα για ιδιοκτήτες σπιτιών, κτηνοτρόφους και διαχειριστές ακινήτων», προειδοποίησε το γραφείο του σερίφη.

«Τα μινκ έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα δαπανηρά και προβληματικά για τους πτηνοτρόφους, καθώς και ιδιοκτήτες σπιτιών με διακοσμητικές λίμνες γεμάτες με κοί και άλλα ψάρια», προσθέτει.

Παρ’ όλα αυτά, το γραφείο του σερίφη εξέδωσε προειδοποίηση στο Facebook προς τους πολίτες να μην πλησιάζουν τα ζώα «γιατί μπορεί να δαγκώσουν».

lifo