7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«JFK: Η Ιστορία Που Χαράχτηκε Στη Μνήμη Μας» (1991) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Απορρίπτοντας τα συμπεράσματα της επιτροπής Ουόρεν για τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, ο Τζιμ Γκάρισον, ένας εισαγγελέας της Νέας Ορλεάνης προσπαθεί να αποδείξει την ύπαρξη συνωμοσίας.

Ο Γκάρισον είναι ο ενσαρκωτής του αμερικανικού φιλελευθερισμού, ο άνθρωπος που ανάγει σε φετίχ την ελευθερία σκέψης και πληροφόρησης και δεν μπορεί ν’ αποδεχτεί το γεγονός ότι ένας ολόκληρος παρακρατικός μηχανισμός ορθώνεται μπροστά στο δημοτικό πολίτη και του στερεί το δικαίωμα να μάθει τι ακριβώς έγινε με τον Κένεντι. Κάτω από αυτή την οπτική θυμίζει τον Ζαν- Λουί Τρεντινιάν του «Ζ», μια ταινία που ο Στόουν έχει ως πρότυπο για το «JFK».

Παίζουν:  Κέβιν Κόστνερ, Κέβιν Μπέικον, Τόμι Λι Τζόουνς, Λόρι Μέτκαλφ, Γκάρι Όλντμαν, Μάικλ Ρούκερ, Τζέι Ο. Σάντερς, Σίσι Σπέισεκ.

*Open, Τρίτη 22/11 στις 21:00

«Transformers 4: Εποχή Αφανισμού» (2014) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τη μάχη στο Σικάγο και όλα τα Transformers βρίσκονται σε αχρηστία ή κρύβονται από τους ανθρώπους, αφού το ανθρώπινο είδος τους καταδιώκει μανιωδώς.

Ο Όπτιμους Πραΐμ κρύβεται μεταμορφωμένος σε παλιό φορτηγό το οποίο, έρχεται στην κατοχή του ιδεαλιστή ρομαντικού εφευρέτη Κεΐντ Γιεΐγκιερ (Μαρκ Γουόλμπεργκ). Όταν ο Κέιντ το καταλάβει θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον Όπτιμους να ανακαλύψει την αλήθεια σχετικά με τους λόγους όπου οι άνθρωποι διώκουν τους Transformers και να αποδώσει την δικαιοσύνη.

Παράλληλα ένας επιχειρηματίας με πολιτικές διασυνδέσεις κατορθώνει να δημιουργήσει δικά του Transformers τα οποία θα χρησιμοποιήσει για να αλλάξει για πάντα τις ισορροπίες μεταξύ ανθρώπου και μηχανών.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Νίκολα Πέλτζ, Κέλσι Γκράμερ, Τζακ Ρεΐνορ, Τ.Τζέι Μίλερ, Λι Μπίνκπινγκ, Σοφία Μάιλς.

*Skai, Τρίτη 22/11 στις 21:00

«Η Λιακάδα Μέσα Μου» (2017) σκηνοθεσία Κλερ Ντενί

Κωμωδία Ρομαντική – Η Ιζαμπέλ είναι μια Παριζιάνα καλλιτέχνις και χωρισμένη μητέρα που δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να βρει τον αληθινό έρωτα.

Παρόλο που το κενό μεταξύ αυτού που ψάχνει και των αντρών που παρουσιάζονται στην ζωή της μεγαλώνει συνεχώς, οι διαφορετικοί άντρες έχουν όλοι κάτι το μοναδικό, ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που αναζητά.

Οι ελπίδες, οι προσδοκίες και η απογοήτευση κάνουν πολλούς κύκλους και προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για γέλιο, καθώς παρ’ όλες τις ατυχίες, η προσπάθεια της Ιζαμπέλ συνεχίζεται.

Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Ξαβιέ Μποβουά, Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι, Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 22/11 στις 22:00

«Αόρατος Εχθρός» (2015) σκηνοθεσία Γκάβιν Χουντ 

Δραματική Μυστηρίου Περιπέτεια – Η συνταγματάρχης Κάθριν Πάουελ (Ελεν Μίρεν) είναι επικεφαλής μιας βάσης στο Λονδίνο που ανήκει στις μυστικές υπηρεσίες και χρησιμοποιεί drones για την περάτωση των επιχειρήσεών της. Στην τρέχουσα ατζέντα βρίσκεται η σύλληψη επικίνδυνων τρομοκρατών, στο Ναϊρόμπι, στην Κένυα.

Το σκηνικό κλιμακώνεται, όταν οι συνθήκες επιτάσσουν η απλή σύλληψη να μετατραπεί σε εξολόθρευση, αφού οι τρομοκράτες ετοιμάζονται άμεσα για αποστολές αυτοκτονίας. Από τη βάση του στη Νεβάδα, ο πιλότος drone Στηβ Γουότς (Άαρον Πολ), είναι έτοιμος να αφανίσει τους στόχους, όταν ένα 9χρονο κοριτσάκι εμφανίζεται απροσδόκητα κοντά στη ζώνη πυρός.

Με τον κίνδυνο των απρόβλεπτων παράπλευρων απωλειών να μπαίνουν στην εξίσωση, αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση θα πρέπει να σταθμίσει πολύ καλά όλα τα ενδεχόμενα και τις συνέπειές τους.

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Άλαν Ρίκμαν, Άαρον Πολ, Μπαρκχαντ Αμπντι.

*Alpha, Τρίτη 22/11 στις 00:00

«Αυστηρώς Κατάλληλο» (2008) σκηνοθεσία Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππα

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Δυο νέοι Έλληνες σκηνοθέτες, ταλαιπωρημένοι στο κυνήγι της επιχορήγησης, που προσπαθούν να βρουν παραγωγό για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους.

Ο τίτλος της “το τέλος του πάθους” και το θέμα της οι τραγικοί έρωτες της Φαίδρας, της Μαντάμ Μποβαρύ και της ‘Aννας Καρένινα.

Κανένας παραγωγός δεν δέχεται να βάλει χρήματα σε μια τόσο καλλιτεχνική ταινία. Έτσι πέφτουν στα νύχια του Τάκη Πανουργιά, ο οποίος διαθέτει μια μικρή παρακμασμένη εταιρεία παραγωγής και ένα σκοτεινό παρελθόν.

Στην δεκαετία του ’70 ο Πανουργιάς ήταν βασιλιάς της τσόντας.

Ο Πανουργιάς δέχεται να βάλει χρήματα αλλά έχει ένα κρυφό σχέδιο. Να γυρίσει την κανονική ταινία μεν, αλλά ταυτόχρονα στα ίδια σκηνικά με άλλους “ηθοποιούς” να γυρίσει την Φαίδρα, την Μποβαρύ και την Καρένινα σε τσόντα.

Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Πηνελόπη Πιτσούλη, Δημήτρης Τζουμάκης, Δήμητρα Στογιάννη.

*Mega, Τρίτη 22/11 στις 00:10

«Γεννημένοι Δολοφόνοι» (1994) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Δραματική Δράσης – Αυτή είναι η ιστορία ενός ζευγαριού, του Μίκι και της Μάλορι Νοξ, που διατρέχουν τις ΗΠΑ, συχνά σκοτώνοντας αυτούς που είχαν την ατυχία να βρεθούν στον δρόμο τους.

Έγινε πασίγνωστη παγκοσμίως για το βίαιο περιεχόμενό της και τα εμπνευσμένα «αντιγραφικά» εγκλήματα. Η ταινία Γεννημένοι Δολοφόνοι (Natural Born Killers) έλαβε το χρίσμα της 8ης πιο αμφιλεγόμενης ταινίας στην ιστορία του κινηματογράφου, από το Entertainment Weekly, το 2006

Ο Μάικ και η Μάλορι, με τραυματικές παιδικές εμπειρίες, γίνονται εραστές και στη συνέχεια κατά συρροήν δολοφόνοι ενώ δοξάζονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο ντετέκτιβ Τζακ Σκανέτι αρχίζει να τους ψάχνει, νιώθοντας ένα άσβεστο μίσος, αφού και η μητέρα του είχε δολοφονηθεί από έναν κατά συρροήν δολοφόνο. Εν τω μεταξύ, ο Μίκυ και η Μάλορι παντρεύονται και γίνονται επίσημο ζευγάρι δολοφόνων.

Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να τους θαυμάζουν λόγω της δημοσιότητας που έχουν τα εγκλήματά τους, ειδικά στην εκπομπή του Γουέιν Γκέιλ. Ο κόσμος έλεγε: «Αν γίνω δολοφόνος, θέλω να γίνω σαν τον Μίκυ και την Μάλορι Νοξ»….

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γούντι Χάρελσον, Τζούλιετ Λιούις, Τομ Σάιζμορ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ρόντνεϋ Ντέηντζερφιλντ, Ρίτσαρντ Λάινμπακ, Εντ Γουάιτ.

*Open, Τρίτη 22/11 στις 01:00

«Τα Τελευταία 8 Λεπτά» (2011) σκηνοθεσία Ντανκαν Τζόουνς

Δράσης Μυστηρίου – Ο Τζέικ Τζιλενχααλ είναι ο στρατιώτης Κόλτερ Στίβενς, ο οποίος ξυπνά μέσα σε ένα επιβατικό τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο, χωρίς να έχει καμιά ιδέα για το πώς βρέθηκε εκεί.

Το τελευταίο πράγμα που θυμάται είναι να πετάει με ένα ελικόπτερο για μια αποστολή στο Ιράκ.
Όμως για τους ανθρώπους γύρω του, συμπεριλαμβανομένης και της φίλης του Κριστίνα, αλλά και της αντανάκλασής του στον καθρέφτη είναι κάποιος άλλος. Είναι ο Σον Φεντρες, δάσκαλος σε σχολείο.
Ενώ μιλάει για αυτό το μπέρδεμα στη Κριστίνα, το τρένο συγκρούεται με ένα άλλο τρένο και σκοτώνονται όλοι.

Ο Στίβενς ξυπνά απότομα μέσα σε ένα αμυδρά φωτισμένο πιλοτήριο. Μέσω μιας οθόνης βίντεο, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Κόλιν Γκουντγουίν επαληθεύει την ταυτότητα του Στίβενς και του λέει ότι η αποστολή του είναι, να βρει τον βομβιστή του τρένου πριν τον στείλει πίσω στη στιγμή που ξύπνησε στο τρένο.

Πιστεύοντας ότι δοκιμάζεται σε μια προσομοίωση, ο Στίβενς βρίσκει τη βόμβα σε έναν αεραγωγό μέσα στην τουαλέτα, αλλά δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον βομβιστή, προσπαθώντας να τον εξουδετερώσει πριν το τρένο εκραγεί ξανά….

Παίζουν: Τζέικ Τζιλενχααλ, Μισέλ Μοναγκαν, Βέρα Φαρμιγκα, Τζέφρι Ράιτ, Μισέλ Αρντεν, Ράσελ Πήτερς.

*Star, Τρίτη 22/11 στις 01:00