Πλήθος κόσμου το απόγευμα της Κυριακής 20 Νοεμβρίου,  στο Μπαϊρακτάριο Δημοτικό Ωδείο Καστοριάς, στην παρουσίαση του βιβλίου της Βιβής Φαρσαλιώτου “75 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ 1 ΒΡΑΔΥ ΜΑΖΙ Αληθινές ιστορίες δίχως τέλος” από τις εκδόσεις «ΓΡΑΦΗΜΑ»

Το βιβλίο παρουσίασαν η Παρούλα Νάσκου-Περράκη, Αφ. Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Παν. Μακεδονίας και ο Χάρης Μακρής, Μ.Α. Φιλόλογος, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, πρ. Συντονιστής Εκπαίδευσης Εξωτερικού και ο κ. Νίκος Μηταράς πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με νεοπλασματική ασθένεια και Φίλων αυτών “ΜΑΖΙ ΣΟΥ”

Η αρθρογράφος – δημοσιογράφος Βιβή Φαρσαλιώτου βαθιά συγκινημένη με έναν λόγο από καρδιάς, ξεκίνησε την όμορφη εκδήλωση μιλώντας μας για το βιβλίο της.

«Οι ‘Ήρωες του βιβλίου μου, (οι κεντρικοί και της Παρένθεσης, αλλά και όσοι απλά αναφέρονται στις ιστορίες) είναι υπαρκτοί, είναι αληθινοί, συνεχίζουν να ζουν ανάμεσά μας, χωρίς να είναι Ήρωες. Είναι Άνθρωποι που έδωσαν στη ζωή μου άλλο νόημα, την έκαναν να φαίνεται πολύτιμη, ανήγαγαν τα προσωπικά μου μικροπροβλήματα σε αμφισβητήσιμα μεγέθη, ανάψανε φώτα ομίχλης για να προχωρώ καλύτερα, μου έμαθαν να μη λέω πολλά, να σκέπτομαι καλύτερα, να χαμηλώνω τα μάτια, να συμμαζεύω τα «εγώ» μου και να απλώνω την ψυχή μου.

Για τους λόγους αυτούς, όφειλα να τους ανοίξω – καθαρό και ξαγκαθιασμένο- τον δρόμο για την, μέσω του scripta manent, αιωνιότητα.

Η Ελπίδα μου για να φτιάξω αυτό το βιβλίο, ήταν να καταφέρει έστω κι ένας –ακόμη- άνθρωπος, σήμερα –αύριο ή χρόνια μετά, να δει με τον τρόπο που είδα εγώ τη ζωή γύρω μου. Έστω κι ένας άνθρωπος σήμερα –αύριο ή χρόνια μετά, να κερδίσει έστω κι ένα ελάχιστο «κάτι».

Γιατί, τότε έχουν πραγματική Αξία τα πράγματα, όταν «κάτι» έχει να κερδίσει ο Άνθρωπος, κι αυτό το «κάτι» δεν πιάνεται με το χέρι.

Σας ευχαριστώ που ήδη έχετε μπει κι εσείς, ο καθένας με τον τρόπο του, στον χορό του «75 μέρες και 1 βράδυ μαζί». Μακάρι να μη διαψεύσω τις προσδοκίες σας.»

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα Βιβλιοπωλεία ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΥ στην οδό Μητροπόλεως, και ΝΙΚΗΣ ΔΟΥΚΗ- ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΕΣΗ στον πεζόδρομο της Κολοκοτρώνη στην Καστοριά καθώς και σε eshops και σε κεντρικά Βιβλιοπωλεία σ’ όλη την Ελλάδα.

Φωτογραφίες:

Δείτε το video της εκδήλωσης: