10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Άδεια Γάμου» (2007) σκηνοθεσία Κεν Κουάπις

Κωμωδία Ρομαντική – Η Σάντι και ο Μπεν ετοιμάζονται να κάνουν το μοιραίο βήμα. Να παντρευτούν. Όσο προχωρούν όμως οι προετοιμασίες του γάμου αποδεικνύεται ότι στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να κολλήσουν δύο άνθρωποι που στα λόγια ταιριάζουν απόλυτα. Από τη μια, οι αντιθέσεις που μάλλον χωρίζουν παρά ενώνουν το ζευγάρι και, από την άλλη, ο κιτς περίγυρος, που βρίσκει την τέλεια παρανοϊκή έκφρασή του στο χαρακτήρα του Ρόμπιν Γουίλιαμς, είναι σίγουρες συνθήκες πρόκλησης γέλιου!

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μάντι Μουρ, Τζον Κραζίνσκι, Κρίστιν Τέιλορ.

*Open, Τετάρτη 23/11 στις 21:00

«Το Μούτρο: Η Επιστροφή» (2016) σκηνοθεσία Ντένις Γκάνσελ

Περιπέτεια – Ο Τζέισον Στέιθαμ, ο καλύτερος και πιο σκληροτράχηλος σταρ ταινιών δράσης, αναλαμβάνει και πάλι τον θρυλικό χαρακτήρα του Άρθουρ Μπίσοπ, σε μια ταινία που γράφει με αίμα και δράση τη συνέχεια της ιστορίας.

Αυτή τη φορά, ο μεθοδικός και αποτελεσματικός επαγγελματίας εκτελεστής Μπίσοπ έχει αποφασίσει να αφήσει για τα καλά πίσω το παρελθόν του, όμως η μοίρα -με τη μορφή του πιο σκληρού του αντιπάλου- έχει διαφορετικά σχέδια.

Τώρα ο θρυλικός εκτελεστής είναι πλέον αναγκασμένος φέρει σε πέρας τις πιο επικίνδυνες αποστολές της ζωής του, κάνοντάς τις μάλιστα να φανούν σαν ατύχημα, για να μπορέσει να σώσει τον μεγάλο του έρωτα.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζέσικα Άλμπα, Μισέλ Γιέο.

*Star, Τετάρτη 23/11 στις 21:00

«Νύχτα Επιβίωσης» (2020) σκηνοθεσία Ματ Εσκαντάρι

Δραματική Δράσης – Δύο αδέρφια, ο Τζέιμι (Σία Μπάκνερ) και ο Ματίας (Τάιλερ Τζον Όλσον), σεσημασμένοι εγκληματίες, μετά από μια ληστεία που στράβωσε και ο ένας από τους δύο τραυματίστηκε, το σκάνε αναζητώντας ιατρική βοήθεια.

Η νοσηλεία σε νοσοκομείο αποκλείεται, έτσι καταφεύγουν στο σπίτι ενός γιατρού Ριτσ Κλαρκ (Τσαντ Μάικλ Μάρεϊ), τον οποίο θα εκβιάσουν να τους βοηθήσει κρατώντας αιχμάλωτους την οικογένειά του και τον άρρωστο πατέρα του Φρανκ Κλαρκ (Μπρους Γουίλις).

Ο Φρανκ όμως διαπιστώνει ότι οι δύο ληστές δεν περιορίστηκαν στις απειλές, αλλά έχουν σκοτώσει τη γυναίκα του.
Τότε αποφασισμένος να σώσει την οικογένειά του, θα κάνει τα πάντα για να το κατορθώσει..

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τσαντ Μάικλ Μάρεϊ, Λίντια Χαλ, Σία Μπάκνερ, Ράλεϊ Γουλφ Ραχ, Τάιλερ Τζον Όλσον.

*Skai, Τετάρτη 23/11 στις 21:00

«Τέλος Διαδρομής» (2015) σκηνοθεσία Τζέιμς Πόνσολντ 

Βιογραφική Δραματική – Πρόκειται για την ιστορία της πενθήμερης συνέντευξης που διενήργησε ο ρεπόρτερ του Rolling Stone, Ντέιβιντ Λίπσκι στον βραβευμένο μυθιστοριογράφο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας.

12 Σεπτεμβρίου του 2008, ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας (DFW) βρέθηκε κρεμασμένος. Ήταν 46 ετών, αλλά είχε προλάβει να αναδειχθεί σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς συγγραφείς της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, από την ηλικία των 30 ετών.

Όταν ο ρεπόρτερ του Rolling Stone, Ντέιβιντ Λίπσκι, έσπευσε να τον συναντήσει σε μια περιοδεία του για τις ανάγκες μιας μακροσκελούς συνέντευξης, πίστευε ότι είχε στα χέρια του δημοσιογραφικό λαβράκι.

Καθώς οι μέρες περνούν, μια περίεργη και έντονη σχέση αρχίζει να δημιουργείται ανάμεσα στον δημοσιογράφο και τον συγγραφέα. Οι δύο άνδρες ανταλλάσσουν πειράγματα, γελούν και αποκαλύπτουν κρυφές πτυχές του εαυτού τους – χωρίς ποτέ να προδίδουν κατά πόσο είναι ειλικρινείς μεταξύ τους. Κατά έναν ειρωνικό τρόπο, η συνέντευξη δεν δημοσιεύτηκε ποτέ, και οι κασέτες με τις μαγνητοφωνημένες συζητήσεις τους, παρέμειναν για πάντα στο ντουλάπι του Λίπσκι.

Οι δύο άνδρες δεν συναντήθηκαν ποτέ ξανά.
Αυτό που ακολούθησε της συνάντησης των εκ διαμέτρου αντίθετων αντρών ήταν μια απρόσμενη φιλία. Κι ας μην έμελλε ποτέ τελικά να δημοσιευτεί η συνέντευξη στο διάσημο περιοδικό.

Παίζουν: Τζέισον Σίγκελ, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Άννα Κλαμσκυ, Τζόαν Κιούζακ, Μάμι Γκάμερ, Ρον Λίβινγκστον, Μίκι Σάμνερ, Μπέκι Αν Μπέικερ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 23/11 στις 22:00

«The Matrix» (1999) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Η ζωή κυλά ήρεμα για τον νεαρό χάκερ Τόμας Άντερσον (Κιανου Ριβς), μέχρι τη στιγμή που προσεγγίζεται από τον αινιγματικό Μορφέα (Λώρενς Φισμπουρν).

Αυτός θα του αποδείξει πως η ζωή του δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ψέμα, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για το έτος 2199 και οι μηχανές έχουν κυριεύσει τον κόσμο.

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορν, Κάρι-Άνν Μος, Χιούγκο Γουίβινγκ, Γκλόρια Φόστερ, Τζο Παντολιάνο, Πολ Γκοντάρ, Μπελίντα Μακ Κλόρι.

*Open, Τετάρτη 23/11 στις 23:00

«12 Χρόνια Σκλάβος» (2013) σκηνοθεσία Στιβ Μακουΐν

Βιογραφική Δραματική – Το 1841, ο Σόλομον Νόρθαπ είναι ένας ελεύθερος μαύρος άνδρας που ζει μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους στη Σαρατόγκα της Νέας Υόρκης, όπου εργάζεται ως βιολιστής.

Όταν θα εμφανιστεί μια προσοδοφόρα ευκαιρία για περιοδεία από δύο άνδρες που γνώρισε σε μια συναυλία, ο Νόρθαπ μετά από μια νύχτα εξόδου με τους δύο αυτούς άνδρες, ξυπνά από ένα φάρμακο που προκαλεί λήθαργο και βρίσκει τον εαυτό του αλυσοδεμένο στο πάτωμα σε μια φυτεία βαμβακιού στον αμερικανικό Νότο.

Εκεί θα τον αγοράσει ένας ιδιοκτήτης σκλάβος, ο Γουίλιαμ Φορντ, ο οποίος θα τον πουλήσει σε μια άλλη φυτεία που τη διοικεί ο σκληρός οδηγός σκλάβων Έντγουιν Επς.

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια θα ζήσει αυτό το Γολγοθά, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει έναν Καναδό, που θα του αλλάξει τη ζωή μια για πάντα.

Παίζουν: Τσιούιτελ Ιτζίοφορ, Μπραντ Πιτ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Φασμπέντερ, Πολ Ντάνο, Πολ Τζιαμάτι, Σάρα Πόλσον, Λουπίτα Νιόνγκο, Αντεπέρο Ονουγιέ.

*Skai, Τετάρτη 23/11 στις 23:00

«Δώδεκα Δυνατοί» (2018) σκηνοθεσία Νικολάι Φούγκλσιγκ

Πολεμική περιπέτεια –  Ο Λοχαγός των Ειδικών Δυνάμεων Ξηράς, Μιτς Νέλσον, βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει της μετακόμισης μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του στο νέο τους σπίτι. Το ημερολόγιο δείχνει 11 Σεπτεμβρίου. Το τηλεφώνημα, όμως, που θα δεχτεί ξαφνικά, αλλάζει το πρόγραμμά του δραματικά: το αμερικανικό έδαφος δέχεται επίθεση και ο ίδιος καλείται σε μια αποστολή που θα αλλάξει την πορεία των πραγμάτων οριστικά και αμετάκλητα.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Μάικλ Σάνον, Μάικλ Πένια, Τρεβάντε Ρόουντς, Ελσα Πατακί.

*Star, Τετάρτη 23/11 στις 23:15

«Επικίνδυνη Αποστολή» (1996) σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Δράσης – Ο Ίθαν Χαντ είναι ένας ικανότατος κατάσκοπος που κατηγορείται άδικα για το θάνατο των µελών της οµάδας του στην προηγούμενη αποστολή τους. Ο µόνος τρόπος για να αποδείξει την αθωότητά του, αλλά και να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά, είναι να δράσει µόνος. Ο Ίθαν θα χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες του και όλα τα μέσα που διαθέτει και θα βρεθεί μπροστά σε µία σοκαριστική αλήθεια!

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Γιον Βόιτ, Εμανουέλ Μπεάρ, Ζαν Ρενό, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*Alpha, Τετάρτη 23/11 στις 00:00

«Στα Καλά Καθούμενα» (2014) σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας

Κωμωδία – Η ζωή του Μπάμπη θα ανατραπεί μετά την επεισοδιακή συνάντησή του με την ωραία και δυναμική Αθηνά. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις, ανάμεσα στις οποίες ένα πιάνο που κρύβει έναν μεγάλο θησαυρό, μια γυναίκα που το έχει σκάσει από το σπίτι της, μια περιουσία που αναζητά κληρονόμο, μια άπιστη αρραβωνιαστικιά, ένα ύποπτο μοναστήρι και τελικά τον έρωτα.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Άννα Μαρία Παπαχαλαράμπους, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

*Mega, Τετάρτη 23/11 στις 00:10

«Ο Ρωμαίος Πρέπει να Πεθάνει» (2000) σκηνοθεσία Αντρέι Μπαρτκόβιακ

Αστυνομική Δράσης Περιπέτεια – Ο Χανγκ Σινγκ, πρώην αστυνομικός στο Χονγκ Κονγκ, καταφθάνει στις ΗΠΑ με σκοπό να εκδικηθεί το θάνατο του αδελφού του, πρώην αφεντικού του ασιατικού υποκόσμου. Μετά από έρευνες ανακαλύπτει πως υπαίτιος είναι ο Άιζακ Ο’ Ντέι, αρχηγός μιας αφροαμερικανικής συμμορίας.

Αυτό όμως που ο Χανγκ Σινγκ δεν περίμενε να συμβεί ήταν να ερωτευθεί κεραυνοβόλα την Τρις, κόρη του Άιζακ! Ο έρωτάς του για την κοπέλα βρίσκεται αντιμέτωπος με τους στόχους του για απονομή δικαιοσύνης.

Η έκβαση αυτού του δραματικού αγώνα εξαρτάται μόνο από τον ίδιο

Παίζουν: Τζετ Λι, Aaliyah, Αϊζάια Γουάσινγκτον, Ράσελ Γουόνγκ, DMX, Ντιλρόι Λίντο.

*Star, Τετάρτη 23/11 στις 02:00