10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για να σου κρατήσουν συντροφιά αν δε βγεις απόψε.

«Της Κακομοίρας – Ο Μπακαλόγατος» (1963) σκηνοθεσία Ντίνος Κατσουρίδης

Κωμωδία – Ο Ζήκος (Κώστας Χατζηχρήστος), ένας επαρχιώτης, που δουλεύει υπάλληλος-μπακαλόγατος στο μπακάλικο του κυρ – Παντελή (Κώστας Δούκας), ονειρεύεται μεγαλεία και σκαρφίζεται διάφορους τρόπους για να τα φτάσει και δηλώνει ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα (Νέλλη Παππά), μια κοπέλα της γειτονιάς, η οποία, θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται στα αισθήματα του.

Ο Παντελής, αν και προχωρημένης ηλικίας, θέλει να παντρευτεί τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα (Ντίνα Τριάντη).

Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά εκείνος δεν αλλάζει γνώμη. Με τη βοήθεια μιας προξενήτρας (Μαρίκα Νεζέρ) και χωρίς να το ξέρει η Λίτσα, ο Παντελής συμφωνεί με τον πατέρα της κοπέλας τον κυρ-Μανώλη (Νίκος Φέρμας), έναν φτωχό εισπράκτορα, να γίνουν οι αρραβώνες την ημέρα των γενεθλίων της.

Όμως οι κοπέλες θέλουν να παντρευτούν τους αγαπημένους τους (Θανάσης Μυλωνάς και Νίκος Ρίζος).

Όταν τα ζευγάρια «κλέβονται», οι γονείς θα τους δώσουν την ευχή τους και ο Παντελής κι ο Ζήκος θα μείνουν ο ένας παρέα με την γκρίνια του άλλου.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Δούκας, Μαρίκα Νεζέρ, Νίκος Φέρμας, Ντίνα Τριάντη, Νέλλη Παππά, Θανάσης Μυλωνάς.

*Star, Παρασκευή 25/11, στις 20:50

«Χόρτον» (2008) σκηνοθεσία Τζίμι Χέιγουρντ, Στηβ Μαρτίνο

Κινούμενα Σχέδια – Ο Χόρτον, αλλοπαρμένος και καλόκαρδος, έξυπνος και ελαφρύς σαν το κλαράκι που κρατάει, ακούει φωνές προσώπων μέσα σε μια απειροελάχιστη σκονίτσα που βρίσκεται στην κορυφή ενός τριφυλλιού.

Εκεί, μέσα στη Who-ville, ζουν κανονικά, ανύποπτοι για το μικροσκοπικό τους μέγεθος, οι Who, και δεν έχουν ιδέα πως ανά πάσα στιγμή ο κόσμος τους μπορεί να κατασπαραχθεί από την όρεξη ενός μυρμηγκιού ή από το απρόσεκτο πάτημα ενός ζώου της ζούγκλας.

Παρά το γεγονός ότι όσοι τον περιβάλλουν πιστεύουν ότι έχει χάσει τα λογικά του, ο Χόρτον είναι αποφασισμένος να βοηθήσει.
Με οξυμένες τις αισθήσεις του, ο Χόρτον επικοινωνεί με το δήμαρχο της πόλης, τον οποίο προσπαθεί να προειδοποιήσει.

Το δήμαρχο τον θεωρούν λίγο ανυπόληπτο, παρ’ ότι είναι ευσυνείδητος και τίμιος, και τον Χόρτον τον θεωρεί περίπου αιρετικό και επικίνδυνο για την κοινωνική συνοχή μια στενόμυαλη και μισαλλόδοξη καγκουρίνα με επιρροή, η οποία βάζει έναν ψωραλέο αετό να του αρπάξει το τριφύλλι από την προβοσκίδα και να το καταστρέψει.

Με τις φωνές των: Γιάννης Ζουγανέλης (Χόρτον), Ηλίας Ζερβός (ο δήμαρχος), Νατάσα Ασίκη (Καγκουρό), Νίκος Νίκας (Βλαντ), Πέτρος Δαμουλής (Μόρτον), Σοφία Τσάκα (Σάλι), Θάνος Παπαϊωάννου (Ρούντι), Δημοσθένης Χαλκιόπουλος (Γιογιό), Τηλέμαχος Κρεβάικας (αρχηγός συμβουλίου), Λένα Μαραβέα (Δρ. Λαρού), Χρήστος Θάνος (Γιάμο), Άγγελος Μπούρας (Τόμι), Λέτα Μουσούτη (Δις Γελπ), Τζιμ Γιαννόπουλος (οδοντίατρος), Γιάννης Κότσιρας (αφηγητής), Σοφία Δαμουλή, Πωλίνα Ευαγγέλου, Μαρία Ζερβού, Χρήστος Ιστιρουμπής, Στεφέλενα Κονιάρη, Υρώ Μιχαλακάκου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Ρόζι Παπαϊωάννου.

*Open, Παρασκευή 25/11, στις 21:00

«Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας» (2010) σκηνοθεσία Ντιν Ντεμπλουά Κρις Σάντερς

Animation Ο νεαρός Βίκινγκ έφηβος ονόματι Χίκαπ- Ψάρης είναι ο γιος του αρχηγού και ζει στο νησί του Μπερκ που μαστίζεται από επιθέσεις δράκων που κλέβουν τα ζώα τους και καίνε τα σπίτια τους.

Αν και προσπαθεί να ακολουθήσει την παράδοση της φυλής του και να γίνει ένας δρακοφονιάς, η αδεξιότητά του και τα αποτυχημένα του σχέδια που σκαρφίζεται συνέχεια, τον έχουν μετατρέψει σε περίγελο.

Με ένα από τα κανόνια που εφηύρε τελικά κατορθώνει και αιχμαλωτίζει έναν τρομερό δράκο, την “Οργή της νύχτας” και σκοπεύει να τον θανατώσει για να κερδίσει την αποδοχή της φυλής.

Όταν όμως βρίσκει τον τραυματισμένο δράκο αβοήθητο σε ένα ξέφωτο, όχι μόνο δεν τον σκοτώνει αλλά κερδίζει την εμπιστοσύνη του και τον φροντίζει ενώ παράλληλα αρχίζει να τον εκπαιδεύει. Γίνονται φίλοι και τον ονομάζει Φαφούτη.

Με τις φωνές των: Τζέι Μπαρουσέλ, Τζεράρντ Μπάτλερ, Κρεγκ Φέργκιουσον, Αμέρικα Φερέρα, Τζόνα Χιλ, Κρίστοφερ Μιντζ-Πλας, Τ.Τζέι Μίλερ, Κρίστεν Γουίγκ, Ντέιβιντ Τέναντ.

*Alpha, Παρασκευή 25/11, στις 21:40

«Η Ζωή του Τζον Φ. Ντόνοβαν» (2018) σκηνοθεσία Ξαβιέ Ντολάν

Δραματική – Ο Τζον Φ. Ντόνοβαν είναι διάσημος ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, όταν πεθαίνει αιφνιδίως μετά από μία σειρά σκανδάλων.

Ένας θαυμαστής του, ο 11χρονος Ρούπερτ Τέρνερ είναι ο μόνος που γνωρίζει τι συνέβη στη ψυχή του Τζον.

Για πέντε χρόνια, ο Τζον και ο Ρούπερτ αλληλογραφούσαν κρυφά.

Fast-forward στο μέλλον, ο Ρούπερτ είναι ένας επιτυχημένος ηθοποιός και έχει γράψει ένα βιβλίο για την επικοινωνία του με τον Ντόνοβαν.

Σε μία συνέντευξή του, ο Ρούπερτ θα μιλήσει και θα αποκαλύψει όλα όσα γνωρίζει για την ταραγμένη ζωή του Τζον και όλους τους συμβιβασμούς που έκανε για την φήμη, καθώς και για τη δική του προσωπική ανάγκη να συνδεθεί με το είδωλό του.

Παίζουν: Κιτ Χάρινγκτον, Νάταλι Πόρτμαν, Σούζαν Σαράντον, Κάθι Μπέιτς, Μπεν Σνέτσερ, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 25/11, στις 22:00

«Το Σκηνικό του Τρόμου» (2003) σκηνοθεσία Μάικ Φίγκις

Θρίλερ μυστηρίου – Αναζητώντας διαφυγή από τους δύσκολους ρυθμούς της μεγαλούπολης, ο Κούπερ και η Λι Τιλσον μετακομίζουν στην εξοχή με τα δυο παιδιά τους. Το παλιό αρχοντικό στο Κολντ Κρικ μοιάζει ιδανικό γι αυτούς. Όμως το σπίτι των ονείρων τους θα αποδειχτεί αληθινός εφιάλτης, όταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης βγαίνει από τη φυλακή, όπου βρισκόταν για το φόνο της οικογένειάς του, και απαιτεί την επιστροφή του σπιτιού του, το οποίο κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό.

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Σάρον Στόουν, Τζουλιέτ Λιούις, Κρίστοφερ Πλάμμερ, Κρίστεν Στιούαρτ.

*Skai, Παρασκευή 25/11, στις 23:00

«Amateur» (1994) σκηνοθεσία Χαλ Χάρτλεϊ

Αστυνομική Δραματική Κομεντί – Η Ιζαμπέλ, μία πρώην καλόγρια βιοπορίζεται γράφοντας πορνογραφικές ιστορίες, ενώ η ίδια παραμένει παρθένα.

Περπατώντας στους δρόμους της Νέας Υόρκης συναντά, τον Τόμας, ένας μπερδεμένος άντρας που έχει αμνησία και προσπαθεί να βρει ποιος είναι.

Η κοινή τους προσπάθεια να ανακαλύψουν την ταυτότητα του Τόμας θα τους φέρει αντιμέτωπους με το βρώμικο παρελθόν του.
Ο Τόμας είναι ένας βίαιος άντρας που εμπλέκεται με τη βιομηχανία πορνό και έχει μετατρέψει την νεαρή σύζυγό του, Σοφία σε μία από τις γνωστότερες πορνοστάρ.

Η Σοφία θέλοντας να απαλλαγεί από αυτόν που τη μύησε στα ναρκωτικά σε ηλικία 12 ετών, την παντρεύτηκε και την έκανε πορνοστάρ, σε μία στιγμή απελπισίας τον έσπρωξε από το παράθυρο και πλέον τρέχει να κρυφτεί, πιστεύοντας ότι τον έχει σκοτώσει.

Παίζουν: Ιζαμπέλ Υπερ, Μάρτιν Ντόνοβαν, Ελίνα Λόουενσον, Ντέμιαν Γιουνγκ, Έρικα Ζίμπελ, Πάμελα Στιούαρτ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 25/11, στις 23:15

Star Trek Beyond (2016) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Δράσης – Σε μια αποστολή διάσωσης στο πιο μακρινό σημείο του διαστήματος, το USS Enterprise πέφτει σε ενέδρα του Κραλ, ενός αδίστακτου ορκισμένου εχθρού της Ομοσπονδίας. Καταλήγοντας σ’ έναν αχαρτογράφητο εχθρικό κόσμο, ο Κάπτεν Κερκ, ο Σποκ και το πλήρωμα χωρίζονται χωρίς τρόπο διαφυγής. Μόνο η Τζάιλα, μία επαναστάτρια εξωγήινη πολεμίστρια, μπορεί να τους βοηθήσει να βρεθούν και πάλι και να βρουν έναν τρόπο να φύγουν από τον πλανήτη, σε μια μάχη ενάντια στον χρόνο, πριν ο θανατηφόρος στρατός του Κραλ ξεκινήσει έναν γενικευμένο γαλαξιακό πόλεμο.

Παίζουν: Κρις Πάιν, Ζάκαρι Κουίντο, Ζόε Σαλντάνα, Αντόν Γιέλτσιν, Καρλ Έρμπαν.

*Alpha, Παρασκευή 25/11, στις 23:45

«Ντιέγκο Μαραντόνα» (2019) σκηνοθεσία Ασίφ Καπάντια

Βιογραφική – Μια συναρπαστική ταινία-ντοκιμαντέρ για την πολυτάραχη ζωή του πιο αγαπημένου αθλητή παγκοσμίως.

Η ξέφρενη πορεία του Ντίεγκο από την φτώχεια της φαβέλα στην απόλυτη δόξα μέσα από άγνωστα ντοκουμέντα από το προσωπικό του αρχείο.

Όμως υπάρχει και το τίμημα. Το τίμημα της δόξας. Η τρίτη ταινία από την Οσκαρική ομάδα πίσω από τα πολυβραβευμένα SENNA και AMY δημιουργήθηκε μέσα από 500 ώρες υλικού από το προσωπικό αρχείο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα που προβάλλεται για πρώτη φορά δημόσια.

Παίζουν: Ντιέγκο Μαραντόνα, Πελέ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 25/11, στις 00:10

«Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει 4.0» (2007) σκηνοθεσία Λεν Γουάιζμαν

Δράσης Ο Τζον Μακλέιν( Μπρους Γουίλις) επιστρέφει για ακόμα μία φορά για να σταματήσει κυβερνο-τρομοκράτες, που έχουν εισβάλλει σε κυβερνητικούς και εμπορικούς υπολογιστές σε όλη τη χώρα.

Ο θρυλικός αστυνομικός από τη Νέα Υόρκη έρχεται αντιμέτωπος με την τέταρτη, την πιο επικίνδυνή του αποστολή. Είναι η 4η Ιουλίου και ενώ οι Η.Π.Α γιορτάζουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, το εύθραυστο ηλεκτρονικό σύστημα πληροφοριών της χώρας απειλείται με ολική καταστροφή από αδίστακτους τρομοκράτες.

Ώρα για τον Τζον Μακλέιν να δράσει και αυτή τη φορά τα βάζει με την ψηφιακή τεχνολογία και τους καταδιώκει ανελέητα…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τζάστιν Λονγκ, Τίμοθι Όλιφαντ.

*Star, Παρασκευή 25/11, στις 01:30

«The Matrix» (1999) σκηνοθεσία Λίλι και Λάνα Γουακόφσκι

Δράσης Περιπέτεια – Η ζωή κυλά ήρεμα για τον νεαρό χάκερ Τόμας Άντερσον (Κιανου Ριβς), μέχρι τη στιγμή που προσεγγίζεται από τον αινιγματικό Μορφέα (Λώρενς Φισμπουρν).

Αυτός θα του αποδείξει πως η ζωή του δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ψέμα, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για το έτος 2199 και οι μηχανές έχουν κυριεύσει τον κόσμο.

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορν, Κάρι-Άνν Μος, Χιούγκο Γουίβινγκ, Γκλόρια Φόστερ, Τζο Παντολιάνο, Πολ Γκοντάρ, Μπελίντα Μακ Κλόρι.

*Open, Παρασκευή 25/11, στις 02:30