Βρήκαν τον διαρρήκτη τριών καταστημάτων στην Κοζάνη

Συνολικά έκλεψε 1.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 70 ευρώ

Μετά το… διήμερο διαρρήξεων, την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, κατά την διάρκεια του οποίου παραβίασε τρία καταστήματα στην πόλη της Κοζάνης, ήρθε και η ώρα της δικαιοσύνης για τον δράστη που άρπαξε από τα ταμεία συνολικά 1.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 70 ευρώ, ενώ σε τουλάχιστον μία περίπτωση είχε και τσιλιαδόρο.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας προέκυψε ότι ένας 49χρονος Έλληνας ήταν αυτός που διέπραξε τις κλοπές την ίδια μεθοδολογία, παραβιάζοντας το παράθυρο ή την πόρτα της εισόδου των καταστημάτων και, το μεσημέρι της Πέμπτης, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Μετά την προανάκριση, σχηματίστηκε σε βάρος του 49χρονου δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, με την οποία οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν τα στοιχεία του τσιλιαδόρου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης τρεις (3) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, που τελέστηκαν σε βάρος τριών (3) καταστημάτων, στην πόλη της Κοζάνης, για τις οποίες συνελήφθη προχθες (24-11-2022) το μεσημέρι στην Κοζάνη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης, 49χρονος ημεδαπός.

Από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των προαναφερόμενων αστυνομικών προέκυψε ότι, ο 49χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 22-11-2022 έως 23-11-2022, διέπραξε τρεις (3) κλοπές σε καταστήματα, στην Κοζάνη, ενώ σε μία (1) τουλάχιστον από αυτές βρίσκονταν εξωτερικά του καταστήματος, ένα ακόμη άτομο, το οποίο ενεργούσε ως τσιλιαδόρος και τα στοιχεία του οποίου αναζητούνται να ταυτοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, παραβίασε είτε παράθυρο είτε πόρτα εισόδου των καταστημάτων, εισήλθε σε αυτά και αφαίρεσε από τα ταμεία τους, συνολικά το χρηματικό ποσό των -1000- ευρώ και -1- κινητό τηλέφωνο αξίας -70- ευρώ.

Προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.