8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η κατάλληλη πρόταση για σήμερα το βράδυ είναι ο καναπές σου με ποπ κορν, μια κουβέρτα παρέα με μια ταινία.

«The Transporter» (2002) σε σκηνοθεσία Λουίς Λετεριέ, Κόρι Γιουέν

Δράσης – Ο Φρανκ Μάρτιν, ένα πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων, μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ζει στη νότια Γαλλία.

Η νέα του απασχόληση είναι να μεταφέρει πακέτα – συχνά υπόπτου περιεχομένου – με την πειραγμένη του BMW.

Για να αποφεύγει τους μπελάδες, που συνεπάγεται η επικίνδυνη δουλειά του, ο Φρανκ ακολουθεί τρεις απαράβατους κανόνες: «ποτέ μην αλλάζεις τη συμφωνία», «ποτέ μη ρωτάς ονόματα», «ποτέ μην κοιτάς το περιεχόμενο του πακέτου».

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Κι Σου, Φρανσουά Μπερλάν, Ρικ Γιάνγκ.

*Star, Κυριακή 04/12, στις 21:00

«Μερικοί το Προτιμούν Κρύο» 1963) σκηνοθεσία  Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία –  Ο Λάκης ταλαιπωρεί την αρραβωνιαστικιά του Λέλα, γιατί οι αρχές της οικογένειάς του, δεν του επιτρέπουν να παντρευτεί προτού αποκαταστήσει τις τρεις αδελφές του και ειδικά τη μεγαλύτερη, τη Ρένα. Οι δύο μικρότερες αδελφές, η Εύα και η Μαίρη, θα γνωρίσουν δύο νεαρούς, τον Γιώργο και τον Κλεόπα και θα τους ερωτευθούν.

Και η Ρένα όμως αγαπάει κάποιον κρυφά από τον αδελφό της και απορρίπτει κάθε υποψήφιο μνηστήρα, που της παρουσιάζουν. Ο Λάκης πιέζεται αφόρητα από τους τέσσερις αδελφούς της αγαπημένης του και έτσι ξετυλίγεται μια σειρά από ξεκαρδιστικά συμβάντα μέχρι όλοι οι ήρωες να πραγματοποιήσουν το όνειρο της ζωής τους: το γάμο.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ζωή Λάσκαρη, Ρένα Βλαχοπούλου, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Χλόη Λιάσκου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιάννης Βογιατζής, Τζόλυ Γαρμπή.

*Alpha, Κυριακή 04/12, στις 21:00

«Η Ψεύτρα» (1963) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, η Μαίρη (Αλίκη Βουγιουκλάκη), που συνηθίζει να κάνει φάρσες στους άντρες, βάζει στοίχημα με τον πατέρα της (Διονύση Παπαγιαννόπουλο) ότι θα καταφέρει να τυλίξει τον γοητευτικό αλλά δύσκολο στις επιλογές του γλύπτη, Θάνο Σωτηρίου (Αλέκο Αλεξανδράκη).

Έτσι, του παρουσιάζεται σαν φτωχό μοντέλο, βάζοντας τον πατέρα της να του παραγγείλει ένα μεγάλο έργο που αναπαριστά μια γυμνή κοπέλα.

Η Μαίρη καταφέρνει με τα καμώματα της να κάνει τον Θάνο να την ερωτευτεί και να τον χωρίσει από την αρραβωνιαστικιά του, όμως τα πράγματα αλλάζουν όταν ο Θάνος πληροφορείται την απάτη.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Ζωή Φυτούση, Χλόη Λιάσκου, Λαυρέντης Διανέλλος, Εύα Κουκούλη.

*Open, Κυριακή 04/12, στις 22:00

«Speed 2: Κρουαζιέρα με τον Κίνδυνο» (1997) σκηνοθεσία Γιαν Ντε Μποντ

Περιπέτεια – Η Άνι Πόρτερ, η γυναίκα, που ήταν όμηρος ενός βομβιστή στο λεωφορείο, που έπρεπε να τρέχει με συγκεκριμένη ταχύτητα για να μην ανατιναχθεί, βρίσκεται με τον αγαπημένο της Άλεξ σε μια υπέροχη κρουαζιέρα.

Ο Άλεξ είναι αστυνομικός και δεν μπορεί να αγνοήσει την παράξενη συμπεριφορά ενός ταξιδιώτη, του Γκέιγκερ.Οι υποψίες του αποδεικνύονται σωστές καθώς ο Γκέιγκερ είναι αυτός που δημιούργησε το σύστημα πληροφορικής του πλοίου αλλά στη συνέχεια απολύθηκε.

Για να πάρει εκδίκηση, «σπάει» τους κωδικούς στο σύστημα πληροφορικής και καθορίζει μια υπερβολική ταχύτητα σε μια πορεία σύγκρουσης με ένα γιγαντιαίο πετρελαιοφόρο. Ο Άλεξ και η Άνι προσπαθούν να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Τζέισον Πάτρικ, Γουίλεμ Νταφόε.

*Alpha, Κυριακή 04/12, στις 23:00

«Ο Θρύλος του Ζορρό» (2005) σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Δράσης Περιπέτεια Ρομαντική – Ο προστάτης των φτωχών και των αδικημένων, ο Ζορό, επιστρέφει, όχι μόνο για να σταματήσει έναν επικείμενο εμφύλιο πόλεμο, αλλά και για να ξανακερδίσει την γυναίκα που αγαπά και την εκτίμηση του ατίθασου γιου του, Χοακίν.

Βρισκόμαστε στο 1850 στο Σαν Φραντσίσκο, και ο μασκοφόρος ήρωας Ζορό έχει αφήσει τη μάσκα και τους ηρωισμούς απολαμβάνοντας μία ήσυχη, οικογενειακή ζωή. Τηρώντας έτσι την υπόσχεσή του στην Έλενα να ξεχάσει τις περιπέτειες και να συνεχίσουν τη ζωή τους ως ευυπόληπτη οικογένεια ντε λα Βέγκα.

Ο 10χρονος γιος του Χουάν δεν γνωρίζει τίποτε για την κρυφή ζωή του πατέρα του και σε πολλές περιπτώσεις τον αντιμετωπίζει σαν ένα μαλθακό, άβουλο πιόνι της αριστοκρατίας.

Όταν όμως οι Ιππότες της Αραγονίας, μία μυστική ισχυρή σέκτα, αποφασίζουν να εμποδίσουν τις επικείμενες εκλογές για την προσάρτηση της Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ζορρό δεν θα μείνει απλός παρατηρητής και είναι ο μόνος που μπορεί να τους σταματήσει.

Αποφασισμένος να τους πολεμήσει, πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την ίδια του την οικογένεια και την απειλή του χωρισμού…

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Ρούφους Σιουέλ, Αντριάν Αλόνσο, Νικ Τσινλουντ, Μάικλ Εμερσον.

*Mega, Κυριακή 04/12, στις 00:10

«Έμφυτο Ελάττωμα» (2014) σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον 

Αστυνομική Κομεντί – Λος Άντζελες, δεκαετία του 1970.

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Λάρι «Ντοκ» Σπορτέλο δέχεται την επίσκεψη της πρώην κοπέλας του, Σάσα Φέι Χέπγουορθ, που τώρα έχει σχέση με τον επιτυχημένο και πάμπλουτο μεσίτη Μίκι Γούλφμαν.

Η Σάσα ζητάει τη βοήθεια του Ντοκ επειδή η σύζυγος του Μίκι και ο εραστής της, θέλουν να τον κλείσουν σε μια ψυχιατρική κλινική ώστε να απολαύσουν την περιουσία του.

Ο ιδιόρρυθμος Ντοκ αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση, η οποία όμως αποδεικνύεται επικίνδυνα πολύπλοκη…

Παίζουν:  Χοακίν Φίνιξ, Τζος Μπρόλιν, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Ρις Γουίδερσπουν.

*Star, Κυριακή 04/12, στις 01:45

«Η Γυναίκα με τα Μαύρα 2: Άγγελος του Θανάτου» (2014) σκηνοθεσία Τομ Χαρπερ

Μυστηρίου, τρόμου – «Η Γυναίκα με τα Μαύρα» επιστρέφει, 30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας…
Ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται, μια ομάδα Λονδρέζων μαθητών, με επικεφαλής τη διευθύντριά τους Τζιν Χογκ και τη νεαρή δασκάλα Ιβ Πάρκινς, εγκαταλείπουν το Λονδίνο με προορισμό την περίφημη ερειπωμένη βίλα Ελ Μαρς, στα ανεμοδαρμένα αλμυρά έλη του Nine Lives Causeway.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, σε ένα έρημο αγροτικό χωριό της Μεγάλης Βρετανίας, η παρουσία τους θα ξεσηκώσει μια κακόβουλη δύναμη με εκδικητικό πνεύμα.

Ο ανατριχιαστικός ήχος μιας καρέκλας που τρίζει, το αρχαίο γραμμόφωνο με τις εξωπραγματικές μελωδίες, τα στοιχειωμένα όνειρα που μοιάζουν τρομακτικά αληθινά, οι σκοτεινές σκιές τα βράδια και το κακόβουλο πνεύμα που τους καταδιώκει θα κάνουν δύσκολη τη ζωή των μαθητών, όμως θα μπορέσουν άραγε να ξεφύγουν από τη «Γυναίκα με τα Μαύρα»;

Παίζουν: Έλεν ΜακΚρορι, Τζέρεμι Ίρβιν, Φιμπι Φοξ, Λιν Μπεστ, Μαίρη Ρόσκο, Αμέλια Κρουτς, Νεντ Ντένεχι, Έιντριαν Ρόουλινς.

*Open, Κυριακή 04/12, στις 02:30

«The Rhythm Section» (2020) σκηνοθεσία Ρηντ Μοράνο

Δράσης Μυστηρίου – 3 χρόνια πριν ένα αεροπορικό δυστύχημα κόστισε τη ζωή όλης της οικογένειας της Στέφι Πάτρικ (Μπλέικ Λαιβλι). Μία πτήση στην οποία έπρεπε να είχε επιβιβαστεί και εκείνη.

Χωρίς να έχει ξεπεράσει ακόμη το χαμό τους, τριγυρνά έχοντας χάσει την ανάγκη να ζει και λειτουργώντας αυτοκαταστροφικά.
Ένας δημοσιογράφος που ερευνά την αεροπορική τραγωδία, καταφέρνει να την εντοπίσει και την ενημερώνει ότι το αεροπορικό δυστύχημα στην πραγματικότητα ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

Τώρα η Στέφι έχει ξανά ένα λόγο για να ζήσει. Ζητά τη βοήθεια ενός πρώην συνεργάτη της CIA για να εντοπίσει αυτούς που είναι υπεύθυνοι.
Τότε θα εκδικηθεί για την οικογένειά της ακόμη και αν είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνει πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Τζουντ Λο, Ρίτσαρντ Μπρέικ, Έλι Κέρτις, Στέρλιγκ Μπράουν, Ντάνιελ Μέις, Μαξ Κασέλα.

*Skai, Κυριακή 04/12, στις 02:30