8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μαγικά Φίλτρα» (1998) σκηνοθεσία Γκρίφιν Νταν

Κομεντί Ρομαντική Φαντασίας – Σε ένα μικρό νησί της Μασαχουσέτης, εδώ και πάνω από 300 χρόνια , οι κάτοικοι αποδίδουν όλα τα κακά και τις ατυχίες που τους συμβαίνουν στις γυναίκες της οικογένειας Όουενς. Τις θεωρούν μάγισσες, μοχθηρές, ανήθικες και θανατηφόρες για το ανδρικό φύλο.

Η Γκίλιαν (Νικόλ Κίντμαν) και η Σάλι Όουενς (Σάντρα Μπούλοκ) μετά τον θάνατο των γονιών τους έρχονται να ζήσουν στο νησί με τις δύο θείες τους (Ντάιαν Γουέστ & Στόκανρντ Τσάνιγκ). Και οι τέσσερις γυναίκες διατηρούν την μαγική δύναμη των προγόνων τους, που περνά από γενιά σε γενιά.
Όμως η ίδια αρνητική διάθεση από τους συμπολίτες τους τις στιγματίζει ακόμη και σήμερα αφού θεωρούνται υπαίτιες για κάθε ατυχία.
Παράλληλα τις κατατρέχει μια παλιά κατάρα να μην ζήσουν ευτυχισμένες δίπλα σε έναν εραστή, αφού οι άντρες στην οικογένεια Όουενς είναι καταδικασμένοι να πεθαίνουν νωρίς.

Η Σάλι όμως είναι αποφασισμένη να γνωρίσει τον έρωτα, αλλά για να το καταφέρει, θα πρέπει πρώτα ή να σπάσει την κατάρα ή να βρει ένα ξόρκι που να της στείλει τον πραγματικό έρωτα. Το μόνο που επιθυμεί είναι να ζήσει μια φυσιολογική ζωή ως κοινή θνητή.

Η Γκίλιαν από την άλλη, ατίθαση και περιπετειώδης το σκάει από το νησί για να ζήσει την ένταση του έρωτα.

Όταν ο Τζίμι, πρώην σύντροφός της και επικίνδυνος αρχίζει να την καταδιώκει, αναζητά καταφύγιο πίσω στο νησί, φέρνοντας αντιμέτωπη όλη την οικογένεια με μεταφυσικούς δαίμονες και κινδύνους…

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Νικόλ Κίντμαν, Ντάιαν Γουίστ, Γκόραν Βίσντζικ, Στόκαρντ Τσάνινγκ, Έινταν Κουίν, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ

*Open, Τρίτη 06/12 στις 21:00

«Ο Θρύλος του Μπάγκερ Βανς» (2000) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρεντφορντ

Δραματική Φαντασίας – Λίγο μετά το μεγάλο οικονομικό κραχ στις ΗΠΑ του ’30, η Αντέλ βρίσκεται ξαφνικά μόνη και απροστάτευτη, αφού ο πατέρας της, μετά την κατασκευή ενός μοναδικού γηπέδου γκολφ, αυτοκτονεί υπό το βάρος των χρεών του.

Οι πιστωτές την πιέζουν, κι έτσι η Αντέλ σκαρφίζεται μια πρωτότυπη ιδέα για να μαζέψει χρήματα και να βοηθήσει ολόκληρη την πόλη της. Διοργανώνει έναν αγώνα γκολφ με αγωνιζόμενους τους δύο καλύτερους παίκτες της εποχής και το μεγαλύτερο ταλέντο της προηγούμενης γενιάς, τον βετεράνο Ράνουλφ Τζούνα.

Όμως ο Τζούνα έχει πια «σκουριάσει» και είναι γεμάτος ψυχολογικά τραύματα από τη συμμετοχή του στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για να ξαναβρεί το ξεχασμένο ταλέντο του θα χρειαστεί τη βοήθεια του μυστηριώδη Μπάγκερ Βανς, ο οποίος του δίνει πολύτιμες συμβουλές όχι μόνο για το παιχνίδι αλλά και για την ίδια τη ζωή.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Ματ Ντέιμον, Σαρλίζ Θερόν, Μάικλ Ο’ Νιλ, Τριπ Χάμιλτον, Μπρους μακ Γκιλ.

*Skai, Τρίτη 06/12 στις 21:00

«Mudbound: Δάκρυα στο Μισισιπή» (2017) σκηνοθεσία Ντι Ρις

Δραματική Πολεμική – Η οικογένεια McAllan έχει μόλις αφήσει την ήρεμη, πολιτισμένη ατμόσφαιρα του Μέμφις και βρίσκεται εντελώς απροετοίμαστη απέναντι στις σκληρές απαιτήσεις της αγροτικής ζωής στο δέλτα του Μισισιπή.

Παρά τα μεγαλεπήβολα όνειρα του Henry McAllan (Jason Clarke), η γυναίκα του Laura (Carey Mulligan) παλεύει να διατηρήσει την πίστη της στο μάταιο εγχείρημα του συζύγου της και να μεγαλώσει τις δύο κόρες της. Εντωμεταξύ, ο Hap και η Florence Jackson (Rob Morgan, Mary J. Blige), οι μαύροι μισθωτοί καλλιεργητές που έχουν δουλέψει τη γη για χρόνια, παλεύουν να πετύχουν το δικό τους μικρό όνειρο παρά τους αμείλικτους κοινωνικούς περιορισμούς.

Ο πόλεμος ανατρέπει τα σχέδια των δύο οικογενειών με την επιστροφή των αγαπημένων τους, του Jamie McAllan (Garrett Hedlund) και του Ronsel Jackson (Jason Mitchell), οι οποίοι αναπτύσσουν μία δυνατή φιλία που προκαλεί την κοινωνία στην οποία ζουν.

Παίζουν: Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζέισον Κλαρκ, Τζέισον Μίτσελ, Μέρι Τζ. Μπλάιτζ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 06/12 στις 22:00

«Κινηματογράφος Majestic» (2001) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Δραματική Ρομαντική – Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι ο Πήτερ Άπλετον, ένας σεναριογράφος του Χόλυγουντ, ο οποίος “απομακρύνεται” από τη βιομηχανία του κινηματογράφου λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε αδιέξοδο τόσο επαγγελματικά αλλά και στην προσωπική του ζωή.

Ένα βράδυ μεθυσμένος, οδηγώντας σε μία μικρή πόλη έξω από την Καλιφόρνια, προκαλεί ένα τροχαίο δυστύχημα και καταλήγει με απώλεια μνήμης.
Ο κάτοικος της πόλης Σταν Κέλερ τον βοηθά και τον πηγαίνει στο γιατρό της περιοχής που τον περιθάλπει.

Αποφασίζει να εγκατασταθεί στην πόλη για βρει από την αρχή τα «πατήματά» του.
Όλοι οι κάτοικοι όμως, πιστεύουν ότι πρόκειται για το χαμένο γιο του ιδιοκτήτη του μοναδικού σινεμά της πόλης, ο οποίος δεν επέστρεψε ποτέ από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και του συμπεριφέρονται ανάλογα.
Ο ίδιος μη μπορώντας να θυμηθεί την προηγούμενη ζωή του αποδέχεται το ρόλο του αγνοούμενου στρατιώτη.

Το παρελθόν του όμως τον βρίσκει ξανά και σύντομα η ζωή του θα ανατραπεί όπως και όλων γύρω του….

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Λόρι Χόλντεν, Μάρτιν Λάνταου, Χαλ Χολμπρουκ, Μπομπ Μπάλαμαν, Τζέφρεϊ Ντεμαν.

*Open, Τρίτη 06/12 στις 23:15

«Ο Μύθος του Ακέφαλου Καβαλάρη» (1999) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Τρόμου, Μυστηρίου, Φαντασίας – Ο νεαρός επιθεωρητής Ίκαμποντ Κρέιν (Τζόνι Ντεπ), κάπου στις αρχές του 18ου αιώνα, ταξιδεύει στην επαρχία Σλίπι Χάλοου για να λύσει το μυστήριο που προκαλεί ένας μυστηριώδης ακέφαλος καβαλάρης, ο οποίος τρομοκρατεί τη μικρή κωμόπολη, αποκεφαλίζοντας τα θύματά του.

Οπαδός της επιστήμης ο Κρέιν, ακολουθεί πρωτοποριακές ερευνητικές μεθόδους όπως δαχτυλικά αποτυπώματα, αυτοψίες, κλπ, αρχικά δεν πιστεύει στα λόγια των πολιτών που μιλούν για έναν ακέφαλο υπερφυσικό πολεμιστή, που βγαίνει από τον τάφο του καβαλώντας το κατάμαυρο άλογό του και σκορπίζει τον θάνατο.

Μέχρι τη στιγμή που ο Ακέφαλος Καβαλάρης (Κρίστοφερ Γουόκεν) σκοτώνει μπροστά στα μάτια του τον Δικαστή της περιοχής Σάμιουελ Φίλιπς…

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Κριστίνα Ρίτσι, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Μάικλ Γκάμπον, Μαρκ Πίκερινγκ, Τζέφρεϊ Τζόουνς, Κάσπερ Βαν Ντίεν, Ίαν ΜακΝτίαρμιντ, Μάικλ Γκόου, Κρίστοφερ Γουόκεν.

*Skai, Τρίτη 06/12 στις 23:15

«Crimson Tide» (1995) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Δράσης – Όταν στο κοντινό μέλλον κάποιοι Ρώσοι εθνικιστές παίρνουν τον έλεγχο μιας πυρηνικής βάσης στη Ρωσία, η αμερικανική κυβέρνηση, ανήσυχη, αποφασίζει να στείλει το πυρηνικό υποβρύχιο «Αλαμπάμα» στη περιοχή.

Αποστολή του είναι να παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά και να επέμβει με τα πυρηνικά του όπλα αν χρειαστεί.

Όταν κάποια στιγμή, όμως, το υποβρύχιο δεχτεί επίθεση, ο πλοίαρχος Ράμσεϊ θα έρθει σε ρήξη με τον αξιωματικό Χάντερ, αφού δεν συμφωνούν στο αν πρέπει να απαντήσουν στο χτύπημα ή όχι.

Σύντομα, η ρήξη θα οδηγήσει σε μια αναμέτρηση «γιγάντων», αλλά και μια ανταρσία με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Τζιν Χάκμαν, Ματ Κρέιβεν, Βίγκο Μόρτενσεν, Τζέιμς Γκαντολφίνι.

*Alpha, Τρίτη 06/12 στις 00:00

«Νήσος» (2009) σκηνοθεσία Χρήστος Δήμας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η κλειστή κοινωνία ενός νησιού που όλα δείχνουν να κυλάνε ήσυχα, αναστατώνεται από τον ξαφνικό και περίεργο θάνατο του άρχοντα του τόπου, Θεμιστοκλή Δίκαιου, που αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία. Καθώς είναι άκληρος, όλοι αναρωτιούνται σε ποιον θα μείνουν τόσα χρήματα.

Η διαθήκη τους επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις. Η περιουσία μοιράζεται στις τέσσερις «εξουσίες» του χωριού. Τον πρόεδρο της κοινότητας, τον αστυνομικό διευθυντή, τον δάσκαλο του σχολείου και τον ιερέα της εκκλησίας.

Για να πάρουν όλοι τα χρήματα θα πρέπει να δεχτούν να διαβαστούν, δημοσίως, στην πλατεία του χωριού τέσσερις επιστολές-μία για τον καθένα- το περιεχόμενο των οποίων δεν το γνωρίζει κανείς, παρά μόνο ο ίδιος ο Θεμιστοκλής Δίκαιος. Θα δεχτούν όμως και οι τέσσερις να διαβαστούν οι συγκεκριμένες επιστολές;

Μεγάλος ο πειρασμός… Από την μία η τεράστια περιουσία και από την άλλη τα μυστικά… Γιατί και αυτά υπάρχουν στην κοινωνία τους… Και είναι πολλά.

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κώστας Βουτσάς, Ντορρέτα Παπαδημητρίου, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελένη Καστάνη, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα.

*Mega, Τρίτη 06/12 στις 00:10

«Αφεντικά για Σκότωμα 2» (2014) σκηνοθεσία Σον Άντερς

Αστυνομική Κωμωδία – Έχοντας βαρεθεί να δίνουν λογαριασμό σε προϊστάμενους, ο Νικ, ο Ντέιλ και ο Κούρτ αποφασίζουν να γίνουν αφεντικά των εαυτών τους, ανοίγοντας τη δική τους επιχείρηση.
Η επιχείρηση όμως οδεύει προς την καταστροφή όταν ο πιθανότερος χρηματοδότης τους, τούς βάζει χαρακτηριστικά ανήθικη καπιταλιστική τρικλοποδιά.
Εξαπατημένοι, απογοητευμένοι και χωρίς νομική βοήθεια, οι τρεις επίδοξοι επιχειρηματίες σχεδιάζουν να απαγάγουν τον ενήλικο γιο του επενδυτή για να τον εκβιάσουν ώστε να ανακτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας τους.

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Τζέισον Σουντέικις, Τσάρλι Ντέι, Τζένιφερ Άνιστον, Κέβιν Σπέισι, Τζέιμι Φοξ, Κρις Πάιν, Τζόναθαν Μπανκς, Κρίστοφ Βαλτς.

*Star, Τρίτη 06/12 στις 00:45