11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μέσα στον Κυκλώνα» (2014) σκηνοθεσία Στίβεν Κουέιλ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Παρότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις έχουν προειδοποιήσει για την έλευση απειλητικού κυκλώνα, εντούτοις οι προετοιμασίες του γυμνασίου της κωμόπολης του Σίλβερτον στην περιφέρεια της Οκλαχόμα εντός ολίγου θα ολοκληρωθούν με την απονομή των πτυχίων στους αποφοίτους του.

Μέσα σε μια μέρα, το Σίλβερτον των Η.Π.Α. δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση ανεμοστρόβιλων, των πιο δυνατών και καταστροφικών στην ιστορία του κόσμου. Ολόκληρη η πόλη βρίσκεται στο έλεος του κυκλώνα, ο οποίος προβλέπεται ότι θα επιδεινώνεται ραγδαία και μοιραία.

Ενώ ο πληθυσμός αναζητά καταφύγιο και σωτηρία, κάποιοι προσπαθούν να πλησιάσουν από κοντά το περιστρεφόμενο τέρας για να το μελετήσουν ή να το απαθανατίσουν. Ανάμεσά τους, δυο έφηβοι κι ένα συνεργείο από μανιώδεις κυνηγούς τυφώνων.

Το πρώτο απότομο χαλάζι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ενδεικτικό του χαλασμού που πρόκειται να επακολουθήσει.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, Σάρα Γουέιν Κάλις, Ματ Γουόλς, Αλίσια Ντέμπναμ-Κάρεϊ, Αρλεν Εσκαρπέτα, Μαξ Ντίκον, Νέιθαν Κρες, Τζέρεμι Σάμπτερ, Κάιλι Ντέιβις, Τζον Ριπ, Σκοτ Λόρενς.

*Open, Τετάρτη 07/12 στις 21:00

«Το καρφί» (2013) σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Γουώ

Δράσης – Ο επιχειρηματίας Τζον Μάθιους συντρίβεται όταν ο 18χρονος γιος του Τζέισον δέχεται ελάχιστη ποινή δεκαετούς κάθειρξης όταν συλλαμβάνεται με ένα πακέτο που του έδωσε ένας φίλος του, το οποίο χωρίς να γνωρίζει περιείχε παράνομες ναρκωτικές ουσίες.

Όταν ο Τζέισον απορρίπτει μια προσφορά από την πολιτικά φιλόδοξη Γενική Εισαγγελέα Τζοάν Κίγκαν για μείωση της ποινής του κατασκευάζοντας αποδεικτικά στοιχεία εναντίον κάποιου άλλου, ο Τζον ζητά από την Κίγκαν να εισχωρήσει ως μυστικός πράκτορας στον κόσμο των ναρκωτικών για να βρει τα στοιχεία που ζητά.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Σούζαν Σαράντον, Μπάρι Πέπερ.

*Skai, Τετάρτη 07/12 στις 21:00

«Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» (2017) σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα

Αστυνομική, μυστηρίου – Μία ιστορία που ξεκινάει ως ένα πολυτελές ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη, εξελίσσεται γρήγορα σε ένα από τα πιο κομψά, αγωνιώδη και συναρπαστικά μυστήρια που έχουν ειπωθεί ποτέ.

Από τη συγγραφέα των best-sellers, Αγκάθα Κρίστι, το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» αφηγείται την ιστορία δεκατριών άγνωστων ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα τρένο, όπου όλοι είναι ύποπτοι.

Ένας άντρας πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στον χρόνο, πριν προλάβει ο δολοφόνος να χτυπήσει ξανά.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Κένεθ Μπράνα, Πενέλοπε Κρουζ, Ουίλεμ Νταφόε, Τζούντι Ντεντς, Τομ Μπέιτμαν, Μισέλ Φάιφερ, Τζος Γκαντ, Ντέρεκ Τζακόμπι, Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Μαρουάν Κενζάρι, Ολίβια Κόλμαν.

*Star, Τετάρτη 07/12 στις 21:00

«Μαχητές των Δρόμων 8» (2017) σκηνοθεσία Φ. Γκάρι Γκρέι

Δράση, περιπέτεια – Η παρέα των Μαχητών του Δρόμου, μετά το γάμο του Ντομ και της Λέτι και την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Μπράιαν και της Μία, προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Όταν, όμως, η Σάιφερ, μια μυστηριώδης γυναίκα, σαγηνεύει τον Ντομ και τον παρασύρει στον κόσμο του εγκλήματος, εκείνος προδίδει τα κοντινά του πρόσωπα, η οικογένεια διαλύεται και η ομάδα, με επικεφαλής τον Χομπς που για χάρη του Ντομ πέρασε στην παρανομία, μπλέκει σε επικίνδυνες περιπέτειες στην πρώτη ταινία της τελευταίας τριλογίας της σειράς…

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κερτ Ράσελ, Σαρλίζ Θερόν, Έλεν Μίρεν.

*Ant1, Τετάρτη 07/12 στις 21:00

«Αμερικάνικο Όνειρο» (2018) σκηνοθεσία Ιωάννα Ουρικάρου

Δραματική – Μια τριαντάχρονη ανύπαντρη μητέρα από τη Ρουμανία, η οποία δουλεύει στις ΗΠΑ ως αποκλειστική νοσοκόμα, παντρεύεται έναν ασθενή της λίγο πριν λήξει η άδεια παραμονής της στη χώρα, για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον γιο της.

Ωστόσο, η εχθρική στάση των γύρω της και τα δεινά της καθημερινής γραφειοκρατίας τη γεμίζουν αμφιβολίες για το αν έπραξε το σωστό.

Μια παραγωγή του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Κρίστιαν Μουντζίου (εκπροσώπου του λεγόμενου «Νέου Κύματος του ρουμανικού σινεμά») για την πικρόξινη γεύση του σύγχρονου κόσμου, όπου η πιο σκληρή εξουσία ασκείται μέσα από την ψευδαίσθηση της ελεύθερης επιλογής.

Παίζουν: Μαλίνα Μανόβιτσι, Ντίλαν Σμιθ, Στιβ Μπάσιτς.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 07/12 στις 22:00

«The Matrix Reloaded» (2003) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Στο The Matrix Reloaded οι μαχητές της ελευθερίας, ο Νίο, η Τρίνιτι κι ο Μορφέας (Κιάνου Ριβς, Κάρι-Άνν Μος & Λόρενς Φίσμπορν) συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο Στρατό των Μηχανών, προβάλλοντας εξαιρετικές ικανότητες μάχης κι όπλων ενάντια στις συστηματικές δυνάμεις καταστολής και εκμετάλλευσης της ανθρώπινης φυλής.

Η Ζάιον αποτελεί το μοναδικό προπύργιο αντίστασης των ανθρώπων. Τώρα πια, όμως, διαθέτουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Στο πλάι τους βρίσκεται ο Νίο, ο Εκλεκτός, που χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να συντρίβει τον μεταλλικό εχθρό. Παρόλα αυτά, άσχημα νέα περιμένουν την Αντίσταση: 250.000 Μηχανές – Φρουροί ανοίγουν σήραγγα με στόχο την Ζάιον και εκτιμάται πως πρόκειται να φτάσουν εκεί μέσα σε 72 ώρες!

Και ενώ οι αντάρτες της Ζάιον ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, η Όρακλ (Γκλόρια Φόστερ) συμβουλεύει τον Νίο, τον Μορφέα και την Τρίνιτι να προσεγγίσουν τον Κλειδοκράτορα (Ράνταλ Ντουκ Κιμ) καθώς αυτός διαθέτει προσβάσεις σε όλες τις «πόρτες» και φαίνεται να είναι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας.

Παράλληλα, ο πράκτορας Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)παρακούει το σύστημα, που διέταξε τη διαγραφή του, και τώρα είναι ελεύθερος με μοναδικό σκοπό την εξόντωση του Νίο.

Στην προσπάθειά τους να σώσουν τους ανθρώπους που απειλούνται, οι τρεις μαχητές, «εντάσσονται» ακόμα περισσότερο μέσα στο Matrix και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της μοίρας των ανθρώπων.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Open, Τετάρτη 07/12 στις 23:00

«Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή» (2017) σκηνοθεσία Πάτρικ Χιούζ

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Δίχως άδεια και υπό επιτήρηση, ο Μπράις αναγκάζεται να επανέλθει στην ενεργό δράση από την ακόμα περισσότερο ασταθή γυναίκα του Ντάριους, την διαβόητη διεθνούς φήμης απατεώνισσα Σόνια Κινκέιντ.

Καθώς ο Μπράις οδηγείται εκτός ορίων από τους δύο προστατευόμενους του, οι τρεις τους αναμειγνύονται σε μια παγκόσμια συνομωσία και σύντομα θα βρεθούν ανάμεσα στην Ευρώπη και ένα εκδικητικό και παντοδύναμο εχθρό.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Σάλμα Χάγιεκ, Φρανκ Γκρίλο, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ, Αντόνιο Μπαντέρας, Μόργκαν Φρίμαν.

*Star, Τετάρτη 07/12 στις 21:00

«Η Κατάρα» (2004) σκηνοθεσία Τακάσι Σιμίζου

Μυστηρίου Τρόμου – Η Κάρεν, μία Αμερικανίδα νοσοκόμα ζει στο Τόκιο με τον φίλο της Νταγκ.

Αναλαμβάνει τη φροντίδα μιας άρρωστης γυναίκας, που πάσχει από κατατονία, όταν η νοσοκόμος της εξαφανίζεται. Από την πρώτη της επίσκεψη νοιώθει ότι κάτι σκοτεινό κι επικίνδυνο κατοικεί εκεί. Χωρίς να το ξέρει, εγκλωβίζεται σ’ έναν κύκλο τρόμου που στοιχειώνει το σπίτι.

Μία ασφυκτική αλυσίδα ανεξήγητων φαινομένων, αρχίζει να την πνίγει ενώ μπροστά της εμφανίζονται απειλητικές φιγούρες ανθρώπων που θα έπρεπε να είναι νεκροί. Όταν, σε μια ντουλάπα, η Κάρεν και ο Νταγκ ανακαλύπτουν ένα αγόρι δεμένο χειροπόδαρα μαζί με τη γάτα του, αναγκάζονται να πολεμήσουν τις μεταφυσικές απειλές που τους υπερβαίνουν και να σπάσουν τον κύκλο του τρόμου που τους έχει φυλακίσει.

Παίζουν: Σάρα Μισέλ Γκέλαρ, Τζέισον Μπεχρ, Κλέα Ντιβάλ, Τακάκο Φούτζι, Κάντι Στρικλαντ, Μπιλ Πούλμαν, Γουίλιαμ Μαπάδερ.

*Skai, Τετάρτη 07/12 στις 23:30

«Λέοντες Αντί Αμνών» (2007) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Κοινωνική – Η ταινία ξετυλίγεται σε πραγματικό χρόνο και περιγράφει τα γεγονότα μίας μέρας, αποκαλύπτοντας το πώς οι τολμηρές κινήσεις ενός Γερουσιαστή στην Ουάσινγκτον, η “καυτή” ιστορία που κυνηγά μια δημοσιογράφος κάτω από έντονη πίεση, και δύο γενναίοι στρατιώτες σε μια μυστική και επικίνδυνη αποστολή, συνδέονται με έναν νέο, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο να κατανοήσει την πραγματική δύναμη της ελευθερίας, της πίστης και της δέσμευσης.

Τι είναι ρίσκο; Τι είναι θάρρος; Τι είναι υποχρέωση; Τι σημαίνει πραγματικά να παίρνεις θέση όσον αφορά τα M.M.E., τους πολιτικούς και τη νεολαία;

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής προσπαθεί να πουλήσει με την κροκοδείλια γοητεία του μια στρατιωτική λύση επέμβασης στο Αφγανιστάν σε μια λαμπρή δημοσιογράφο, που όμως καταλαβαίνει πως αν γράψει αυτολεξεί την κατευθυνόμενη και κίβδηλη ιστορία που της αφηγήθηκε, θα υπερβεί ακόμη και τα αυτά τα όρια του συνωμοτικού επαγγελματισμού της.

Ο καθηγητής προσπαθεί να πείσει τον τεμπέλη, πανέξυπνο φοιτητή του, πως η απουσία του δεν τον τιμά, και πως η μηδενιστική θεώρηση της i-pod generation καταλήγει στη μαλθακή επανάσταση του καναπέ.

Ενδιάμεσα, δύο άλλοι φοιτητές αποφασίζουν πως ο μοναδικός τρόπος να αναλάβουν πολιτική δράση είναι να καταταγούν και να πολεμήσουν (λαμβάνουν μέρος στη στρατιωτική αποστολή που εμπνεύστηκε ο γερουσιαστής και το επιτελείο του και καταλήγουν στη μέση του πουθενά, τραυματισμένοι και έκθετοι στον κίνδυνο).

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μέριλ Στριπ, Τομ Κρουζ, Μάικλ Πένια.

*Ant1, Τετάρτη 07/12 στις 23:45

«Λούφα και Παραλλαγή» (1984) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης

Κωμωδία – Ο στρατιώτης Γιάννης Παπαδόπουλος μετατίθεται από τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα στη Διεύθυνση Κινηματογραφίας των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αθήνα.

Σ’ αυτή την προνομιακή θέση, πολύ κοντά στο σπίτι του, τη σύζυγό του και τις δίδυμες κόρες τους, περνά ευχάριστες μέρες, σκαρώνοντας διάφορες φάρσες με τους συναδέλφους του – μια ομάδα στρατιωτών ενταγμένων στην τότε νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων, έναν καινούριο τηλεοπτικό σταθμό, που δημιουργήθηκε για τους πολίτες, αλλά που το προσωπικό του αποτελείτο κυρίως από στρατιώτες, που είχαν προϋπηρεσία στον κινηματογράφο πριν την κατάταξή τους.

Ωστόσο, αυτή η τρελή παρέα των φαντάρων καταφέρνει να βγάζει και χρήματα, γυρίζοντας… σεξοταινίες με υλικό του στρατού, ώσπου το πρωινό της 21ης Απριλίου του 1967, το στρατιωτικό πραξικόπημα ενός άλλου Παπαδόπουλου, μόνιμου συνταγματάρχη, έρχεται να τους κόψει τα φτερά…

Παίζουν: Νίκος Καλογερόπουλος, Γιώργος Κιμούλης, Τάκης Σπυριδάκης, Σταύρος Ξενίδης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Χρήστος Βαλαβανίδης, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Τάνια Καψάλη, Δημήτρης Πουλικάκος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Παύλος Χαϊκάλης.

*Alpha, Τετάρτη 07/12 στις 00:00

«Get Hard» (2015) σκηνοθεσία Έταν Κοέν

Αστυνομική Κωμωδία – Ο Τζέιμς Κιγκ( Γουιλ Φάρελ) ένας πλούσιος τραπεζικός διευθυντής καταδικάζεται άδικα για απάτη.

Έχοντας μόνο τριάντα ημέρες ελευθερίας στη διάθεσή του και λόγω του μεγάλου του φόβου για το τι θα αντιμετωπίσει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, προσλαμβάνει τον άντρα που του καθαρίζει το αυτοκίνητο, Νταρνέλ Λιους (Κέβιν Χαρτ) για να τον μετατρέψει σε «σκληρό καρύδι»…

Παίζουν: Γουίλ Φέρελ, Κέβιν Χαρτ, Κρεγκ Τι Νέλσον, Άλισον Μπρι, Τζον Μάγιερ

*Star, Τετάρτη 07/12 στις 01:45