14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη βράδυ και μία λίστα από ταινίες σε περιμένει.

«Ναι Σε Όλα» (2008) σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ

Κωμωδία – Ο Καρλ Άλεν είναι ένας άντρας που βλέπει τη ζωή του να μένει στάσιμη και να μην οδηγείται πουθενά, και συνειδητοποιεί ότι γι’ αυτό φταίει ο ίδιος και κυρίως η άρνησή του σε κάθε πρόταση, καθώς έχει την κακή συνήθεια να λέει στα πάντα όχι.

Μέχρι που παίρνει την απόφαση να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα αυτοβοήθειας που βασίζεται σε μια απλή αρχή: να λες “Ναι Σε Όλα”.

Η δύναμη του “ΝΑΙ” αρχίζει να μεταμορφώνει τη ζωή του Καρλ με εντυπωσιακό και απρόσμενο τρόπο: όχι μόνο παίρνει προαγωγή, αλλά δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για ένα νέο μεγάλο έρωτα. Η προθυμία του όμως, να αντιμετωπίζει θετικά κάθε δεδομένη ευκαιρία, ίσως να μην αποβεί και τόσο θετική γι αυτόν.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Ζί Ντεσανέλ, Ρις Ντάρμπι, Τέρενς Σταρμπ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Σάσα Αλεξάντερ.

*Open, Πέμπτη 08/12, στις 21:00

«Η Κληρονομιά του Μπορν» (2012) σκηνοθεσία Τόνι Γκίλροϊ

Δράσης Μυστηρίου Περιπέτεια – Δώδεκα χρόνια μετά την εμφάνιση του Τζέισον Μπορν στο κινηματογραφικό στερέωμα, ένας εντελώς καινούργιος ήρωας γεννιέται, ένας ακόμα πιο «εξελιγμένος» πράκτορας της CIA, του οποίου η ζωή ή ο θάνατος εξαρτάται από τα γεγονότα των τριών πρώτων ταινιών.

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει πλέον, καθώς γνωρίζουμε έναν κατάσκοπο, που έχει εκπαιδευτεί από το ίδιο πρόγραμμα όπως ο Μπορν κι επομένως είναι ένας εξίσου αποτελεσματικός εκτελεστής, αλλά και μια πολυσχιδής προσωπικότητα, που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις, ιδίως όταν διατάζεται η εξόντωσή του.

Παίζουν: Τζέρεμι Ρένερ, Σκοτ Γκλεν, Στέισι Κιτς, Έντουαρντ Νόρτον, Ρέιτσελ Βάις.

*Ant1, Πέμπτη 08/12, στις 21:00

«Το Θύμα» (1969) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Κωμωδία – Ένας ευκατάστατος νέος από την επαρχία, αποφασίζει να πάει στην Αθήνα για να νουθετήσει τον ανεπρόκοπο αδελφό του, που υποτίθεται ότι σπουδάζει αλλά στην πραγματικότητα γλεντάει κάθε νύχτα.

Ο αυστηρός αδελφός θα πέσει θύμα της γοητευτικής πρωτεύουσας και θα ερωτευτεί μια σαγηνευτική και φιλόδοξη τραγουδίστρια, η οποία επιδιώκει να του φάει όλα τα χρήματα για να γυρίσει δίσκους.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Αλέκος Τζανετάκος, Σπύρος Καλογήρου, Αθηνόδωρος Προύσαλης.

*Skai, Πέμπτη 08/12, στις 21:00

«Spectre» (2015) σκηνοθεσία Σαμ Μέντες

Περιπέτεια – Ο Τζέιμς Μποντ επιστρέφει για 24η φορά με μια ακόμα φανταστική περιπέτεια!

Ένα κωδικοποιημένο μήνυμα από το παρελθόν οδηγεί τα μυστηριώδη βήματα του Τζέιμς Μποντ σε μια μοναχική αποστολή, αρχικά στην Πόλη του Μεξικού και τελικά στη Ρώμη, όπου συναντά τη Λουτσία Σκιάρα, την όμορφη και απαγορευμένη χήρα ενός περιβόητου εγκληματία.

Ο Μποντ διεισδύει σε μία μυστική συνάντηση και ανακαλύπτει την ύπαρξη μιας εγκληματικής οργάνωσης, γνωστή ως SPECTRE.

Όσο o M μάχεται τις πολιτικές δυνάμεις για να κρατήσει ζωντανή τη μυστική υπηρεσία, ο Μποντ «ξεφλουδίζει» τα στρώματα της διαφθοράς για να αποκαλύψει τη φρικτή αλήθεια…

Παίζουν: Ντάνιελ Κρεγκ, Μόνικα Μπελούτσι, Λέα Σεντού, Ντέιβ Μπαουτίστα, Κριστόφ Βάλτς.

*Star, Πέμπτη 08/12, στις 21:00

«Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» (2021) σκηνοθεσία Δημήτρης Μπαβέλλα

Δραματική Κωμωδία – Ο Αντώνης Τιτσάνης και ο Χρήστος Φερτάκης είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Άνεργοι και πλήρως αποκομμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο τα βγάζουν πέρα όπως μπορούν, με τα ελάχιστα έσοδα από τις μικροδουλειές που κάνουν ή με τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας που εισπράττει ο Χρήστος.

Τους δυο ήρωες ενώνει ο κοινός, πλατωνικός έρωτας που μοιράζονται για την Λώρα Ντουράντ, μια μυθική πορνοστάρ της δεκαετίας του ’90, τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Όταν τα πράγματα στη ζωή τους πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι φίλοι αποφασίζουν να πάνε κόντρα στην τύχη τους και παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να ξεκινήσουν την αναζήτηση της χαμένης Λώρα.

Έτσι λοιπόν θα εισέλθουν σε μια ροκ εν ρολ Οδύσσεια όπου κυριαρχούν Λωτοφάγοι, Κύκλωπες και Πηνελόπες, όπου τα κινηματογραφικά στερεότυπα (από το προπολεμικό sci-fi και το Γουέστερν μέχρι το Φιλμ Νουάρ) και η άφθονη μουσική (από τη Ρέγκε και το Πανκ μέχρι το Ρεμπέτικο) θα ενσωματωθούν στην ίδια την ιστορία, και θα οδηγήσουν την πλοκή σε απρόσμενα… Ομηρικά μονοπάτια.

Παίζουν: Άννα Καλαϊτζίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης, Μαρία Σκουλά.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 08/12, στις 22:00

«Έγγαμος Βίος» (2007) σκηνοθεσία Άιρα Σακς

Δραματική – Ένα γοητευτικό ερωτικό….τεράγωνο που κρύβει πάθος, μυστήριο και προδοσία.

1949. Ο Χάρι, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, εξομολογείται στον καλύτερό του φίλο, Ρίτσαρντ, ότι είναι ερωτευμένος με την κατά πολύ μικρότερή του, Κέι.
Όταν ο Ρίτσαρντ γνωρίζει την Κέι, αποφασίζει ότι την θέλει για τον εαυτό του.
Τι σκέφτεται πραγματικά, ο άνθρωπος που κοιμάται δίπλα σου;
Πόσο καλά γνωρίζεις τον καλύτερό σου φίλο; Πόσο εμπιστεύεσαι το σύζυγό σου;

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Κρις Κούπερ, Πατρίτσια Κλάρκσον, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Άναμπελ Κερσο, Σίλα Πάτερσον.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 08/12, στις 22:00

«Ο προστάτης» (2012) σκηνοθεσία Μπόαζ Γιακίν

Δράσης Μυστηρίου – Ο Λουκ Ράιτ, ένας παλαιστής μεικτών πολεμικών τεχνών, θα βάλει τη ζωή του στο στόχαστρο της ρωσικής μαφίας μετά την απόφασή του να «πουλήσει» ένα στημένο αγώνα.

Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες, αφού η οικογένειά του θα δολοφονηθεί, ενώ ο ίδιος θα οδηγηθεί σύντομα στην κοινωνική απομόνωση και το φόβο.

Όταν όμως θα συναντήσει μια δωδεκάχρονη Κινέζα, την Μέι, ορφανή αλλά και μαθηματική διάνοια, που έχει αναγκαστεί να δουλέψει για την ρωσική «Τριάδα» ως λογίστρια, ο Λουκ θα αναλάβει δράση και θα επιστρέψει αποφασιστικά σε έναν πόλεμο, όπου παίζονται πολλά περισσότερα από αυτά που φαίνονται στην επιφάνεια

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Κάθριν Χαν, Κρις Σάραντον, Ρόμπερτ Τζον Μπερκ, Τζέιμς Χονγκ, Άνσον Μάουντ.

*Alpha, Πέμπτη 08/12, στις 22:40

«Κωδικός προστασίας» (2006) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λοκρέιν

Δράσης – Ο Τζακ Στάνφιλν (Χάρισον Φορντ) σχεδιάζει προγράμματα υψίστης ασφαλείας για έναν κολοσσιαίο τραπεζικό όμιλο. Το χρήμα διακινείται πια μέσα από δίκτυα υπολογιστών και φυλάσσεται σε πανίσχυρους σκληρούς δίσκους.

Ο Τζακ κατόρθωσε να στήσει ένα μηχανισμό προστασίας- Firewall- που κάνει το εικονικό αυτό θησαυροφυλάκιο απόρθητο. Και είναι φυσικά ο μόνος που μπορεί να το ξεκλειδώσει.

Όταν η οικογένειά πέσει στα χέρια αδίστακτων απαγωγέων, ο μόνος τρόπος να σώσει ό,τι πολυτιμότερο έχει στον κόσμο, είναι να κλέψει από το σύστημα εκείνο που οι απαγωγείς θεωρούν πολυτιμότερο: εκατό εκατομμύρια δολάρια. Πόσο εύκολα μπορεί ένας συνηθισμένος άνθρωπος να μετατραπεί στον πιο αποφασισμένο εγκληματία;

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Πολ Μπέτανι, Μαίρη Λην Ραισκουμπ, Βιρτζίνια Μάνσεν, Τζίμι Μπένετ, Κάρλι Σρέντερ.

*Open, Πέμπτη 08/12, στις 23:15

«Σνόουντεν» (2016) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Αστυνομική Δραματική – Ο αμερικανός Έντουαρντ Σνόουντεν εγκαταλείπει απροειδοποίητα την εργασία του ως υψηλόβαθμος τεχνικός στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (N.S.A.) και τη C.I.A. και επισκέπτεται το Χονγκ Κονγκ για να συναντηθεί μυστικά με δύο δημοσιογράφους.

Είναι Μάιος του 2013 και ο Σνόουντεν έχει αποφασίσει -έπειτα από μια δραματική μάχη με τον εαυτό του- να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα απόρρητα έγγραφα που συγκέντρωσε σχολαστικά στα άδυτα των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας. Μια απόφαση, που ήρθε μετά τη συγκλονιστική διαπίστωσή του ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρακολουθεί και υποκλέπτει τις ψηφιακές επικοινωνίες, όχι μόνο άλλων κυβερνήσεων ή τρομοκρατικών ομάδων, αλλά και απλών πολιτών.

Μην αντέχοντας το βάρος της συνενοχής σε κάτι με το οποίο ήταν αντίθετος, θα εγκαταλείψει τη σύντροφό του και την εξασφαλισμένη καριέρα του και θα επιλέξει το δρόμο της προσωπικής ευθύνης και αρετής. Αυτό όμως θα έχει ένα τεράστιο τίμημα…

Για κάποιους ήρωας, για κάποιους άλλους προδότης, ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο Νο1 καταζητούμενος στον κόσμο, θα κλονίσει με τις αποκαλύψεις του συθέμελα τις πολιτικές ισορροπίες του πλανήτη και θα γράψει ιστορία. Ένα καθηλωτικό θρίλερ για μια από τις πιο αμφιλεγόμενες αλλά τολμηρές προσωπικότητες του 21ου αιώνα, με την υπογραφή του Όλιβερ Στόουν.

Παίζουν: Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Σέιλιν Γούντλεϊ, Μελίσα Λίο, Ζάκαρι Κουίντο, Τομ Γουίλκινσον, Σκοτ Ίστγουντ, Τίμοθι Όλιφαντ, Νίκολας Κέιτζ.

*Skai, Πέμπτη 08/12, στις 23:15

«Ma» (2019) σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Μυστηρίου Τρόμου – Η βραβευμένη με Όσκαρ Οκτάβια Σπένσερ είναι η μοναχική Σου Αν, που μένει σε μια ήσυχη πόλη του Οχάιο. Όταν η έφηβη Μάγκι (Νταϊάν Σίλβερς, Glass) της ζητάει να αγοράσει αλκοόλ για εκείνη και την παρέα της, η Σου Αν βρίσκει την ευκαιρία να κάνει… νέους φίλους.

Και έτσι παραχωρεί στα παιδιά το υπόγειο του σπιτιού της έτσι ώστε να είναι ασφαλή και να μην οδηγούν υπό την επήρεια του αλκοόλ. Όμως υπάρχουν και κάποιοι κανόνες: Ένα από τα παιδιά πρέπει να παραμείνει νηφάλιο.

Δεν πρέπει να βλασφημούν. Δεν πρέπει να ανέβουν στον επάνω όροφο.  Και πρέπει να την φωνάζουν «Mα».

Σταδιακά η φιλοξενία της Ma αρχίζει να γίνεται εμμονή και αυτό που αρχικά φάνταζε ως το τέλειο εφηβικό όνειρο αρχίζει να γίνεται εφιάλτης.

Το σπίτι της Mα μεταμορφώνεται από το καλύτερο μέρος της πόλης, στο χειρότερο μέρος της Γης!

Παίζουν: Οκτάβια Σπένσερ,Νταϊάνα Σίλβερς, Τζούλιετ Λιούις, Λουκ Έβανς

*Ant1, Πέμπτη 08/12, στις 23:45

«Ο Βασιλιάς» (2002) σκηνοθεσία Νίκος Γραμματικός

Δραματική Ελληνική Ταινία – Ο τριαντάχρονος Βαγγέλης αποφυλακίζεται, έχοντας εκτίσει ποινή για κατοχή και χρήση ναρκωτικών. Όντας αποφασισμένος να ξεκόψει από το σκοτεινό παρελθόν του, φεύγει για το κτήμα του πατέρα του στην Πελοπόννησο. Οι κάτοικοι της περιοχής τον υποδέχονται με καχυποψία, η οποία σταδιακά μετατρέπεται σε απροκάλυπτη εχθρότητα.

Εμμένοντας στην απόφαση του να ξαναφτιάξει τη ζωή του, εξομαλύνει τις καταστάσεις και μοιάζει να εντάσσεται στην τοπική κοινωνία.

Ώσπου, η άφιξη της Μαρίας, μιας γυναίκας από το παρελθόν, θα τον οδηγήσει σε κάθετη σύγκρουση με τους γύρω του.

Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μηνάς Χατζησάββας, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Βιβή Κόκκα.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 08/12, στις 00:00

«First kill» (2017) σκηνοθεσία Στίβεν Σ. Μίλερ

Δράσης Τρόμου  – Σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθεί  με τον γιο του Ντάνι, ο Γουίλ, επιτυχημένος χρηματιστής της Γουόλ Στριτ, πηγαίνει με την οικογένεια του για διακοπές στο εξοχικό, όπου μεγάλωσε.

Ενώ πατέρας και γιος έχουν πάει για κυνήγι, η εκδρομή τους παίρνει μια θανάσιμη τροπή όταν γίνονται μάρτυρες της δολοφονίας ενός διεφθαρμένου αστυνομικού, μετά από μια αποτυχημένη ληστεία τράπεζας.

Ο Ντάνι πιάνεται όμηρος από τη συμμορία ενώ ο Γουίλ αναγκάζεται να εξαπατά τον αστυνομικό, που αναλαμβάνει την υπόθεση δολοφονίας, πασχίζοντας να βρει τα κλεμμένα χρήματα και να τα ανταλλάξει με τη ζωή του γιου του…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Χέιντεν Κρίστενσεν, Γκετίν Άντονι, Μάγκι Αβίλα

*Star, Πέμπτη 08/12, στις 00:10

«Κάθε Στιγμή Μετράει» (2014) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ, Γουός Γουεστμόρλαντ

Δραματική – Η Δρ. ‘Αλις Χόουλαντ (Τζούλιαν Μουρ) έχει τα πάντα. Είναι μία καταξιωμένη ακαδημαϊκός γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μία ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα τριών, μεγάλων πια, παιδιών.

Όταν η μνήμη της αρχίζει να την προδίδει, αρχικά δεν δίνει σημασία. Αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά όταν χάνεται στην ίδια της τη γειτονιά. Ο προσωπικός αγώνας με αντίπαλο τη μη αναστρέψιμη νόσο του Αλτσχάιμερ μόλις ξεκινά.

Mε πρωταγωνίστρια την καθηλωτική Τζούλιαν Μούρ, το “Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει” είναι βασισμένο στο best seller της Λίσα Γκένοβα.
Η ιστορία πραγματεύεται με διεισδυτικό τρόπο τη συγκλονιστική πορεία μιας δυναμικής και νέας γυναίκας που προσβάλλεται αναπάντεχα από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, και τις συνέπειες που έχει αυτό στη ζωή, την προσωπικότητα και την οικογένεια της.

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Αλεκ Μπόλντγουιν, Κρίστεν Στίουαρτ, Κέιτ Μπόσγουορθ.

*Alpha, Πέμπτη 08/12, στις 02:00

«Απαγορευμένο Έδαφος» (1997) σκηνοθεσία Ντάρελ Ρόοντ

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Μετά από πολλά χρόνια και κατά την περίοδο της ανόδου του Νέλσον Μαντέλα στην εξουσία, ο Βούζι Μαντλάζι επιστρέφει στο χωριό του, στη Νότιο Αφρική, όπου είχε εγκαταλείψει για να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ, εξαιτίας της δίωξής του από το καθεστώς του απαρτχάιντ.

Εκεί συναντά τον αδελφό του, Έρνεστ, ο οποίος τον πληροφορεί πως ο άλλος αδελφός τους, ο Στίβεν, έχει εξαφανιστεί εδώ και καιρό. Οι έρευνες του Βούζι τον οδηγούν στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Εκεί συναντά την Κάρεν, στριπτιζέζ και πρώην κοπέλα του αδελφού του. Μέσα από πολλές περιπέτειες, ο Βούζι θα διαπιστώσει πως δεν έχουν αλλάξει πολλά από την εποχή του απαρτχάιντ, όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης και τα δικαιώματα των μαύρων..

Παίζουν: Ice Cube, Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, Βιγκ Ρέιμς, Ρον Σμέρτζακ, Ροσλιν Μοραπέντι, Γκρεγκ Λάτερ.

*Star, Πέμπτη 08/12, στις 02:30