Τα μυστικά για να αδυνατίσουμε γρήγορα με το περπάτημα

Τα μυστικά που θα μετατρέψουν το περπάτημα σε σύμμαχό μας για πιο εύκολο αδυνάτισμα.

Γνωρίζουμε ότι το περπάτημα πρόκειται ίσως για την πιο εύκολη αερόβια άσκηση, ήπιας έντασης, την οποία μπορούμε να κάνουμε παντού, απολαμβάνοντας πολλά οφέλη, όπως πιο υγιή καρδιά, βελτιωμένη κυκλοφορία, μειωμένη αρτηριακή πίεση, καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα και μείωση του στρες. Εκτός από το να διατηρεί τις ευαίσθητες αρθρώσεις υγιείς και χαρούμενες, το περπάτημα μας βοηθά να χάσουμε κιλά πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Τι να κάνουμε πριν από το περπάτημα

Ανεξάρτητα από το πόσα βήματα κάνετε, θέλετε να προσέχετε και την διατροφή σας. Αυτό διότι εάν συνεχίσετε να καταναλώνετε την ίδια ποσότητα θερμίδων ή πιθανώς περισσότερες από αυτές που έχετε κάψει, είναι πιθανό να μην μειωθεί το βάρος σας.

Εάν ο στόχος σας λοιπόν, είναι να χάσετε βάρος γρήγορα περπατώντας, η δίαιτα είναι ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας. Το τακτικό περπάτημα μπορεί να κάνει «θαύματα» αλλά η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι κομβικής σημασίας για να τα καταφέρετε.

Η καλύτερη επιλογή, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να ακολουθήσετε οποιαδήποτε δίαιτα είναι πιο πιθανό να τηρήσετε μακροπρόθεσμα με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις, επιλέγοντας τροφές πλούσιες σε άπαχη πρωτεΐνη.

Ξεκινάμε…
Οι συνολικές θερμίδες που θα «κάψετε» περπατώντας θα εξαρτηθούν από την ταχύτητα και το βάρος σας. Με μέσο ρυθμό, σημαίνει ότι καίτε περίπου 250 θερμίδες ανά ώρα περπατήματος. Κι ενώ πρόκειται για μια πολύ καλή άσκηση που θα σας «σηκώσει» από την καρέκλα, δεν είναι ιδανική για να κάψετε πολλές θερμίδες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κι όμως, αυτό μπορούμε να το διορθώσουμε…

Αλλάζουμε ταχύτητες
Ένας τρόπος για να αυξήσετε τις επιδόσεις σας στο περπάτημα είναι να εναλλάσσετε την ταχύτητά σας καθώς περπατάτε. Περπατήστε με τον τυπικό σας ρυθμό για αρκετά λεπτά και μετά επιταχύνετε τα βήματά σας για κάποια λεπτά πριν επιστρέψετε στην κανονική σας ταχύτητα. Όταν τελειώσετε, κάντε το ξανά.

Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ένας πιο ήπιος τύπος διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης, καθώς όσο περπατάτε πιο γρήγορα ο καρδιακός σας ρυθμός θα αυξηθεί και θα κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Επιλέγουμε νέες διαδρομές
Δεν αλλάζουμε μόνο ταχύτητες αλλά και διαδρομές, καθώς τα διαφορετικά επίπεδα και ύψη μας βοηθούν να κάψουμε περισσότερες θερμίδες. Βρείτε μια διαδρομή που έχει μια μεγάλη ποικιλία από υψώματα και κλίσεις για να προκαλέσετε τους μυς σας να εργαστούν σκληρότερα.

Το ανισόπεδο έδαφος είναι επίσης ευεργετικό, καθώς ενεργοποιεί και ενισχύει τους μυς της ισορροπίας σας.

Προσθέτουμε έξτρα βάρος
Η φυσική σας κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με μια άλλη απλή μέθοδο. Προσθέστε μικρά βαράκια στους αστραγάλους σας και βγείτε για να κάνετε το περπάτημά σας. Αρκεί να προσθέτετε βάρος δύο φορές την εβδομάδα για να επωφεληθείτε.