Τρίτη νύχτα ταραχών στη Αττική – Τραυματίστηκε αστυνομικός στο πρόσωπο σε ενέδρα Ρομά

Έστησαν οδοφράγματα, έβαλαν φωτιές και πυροβόλησαν κατά αστυνομικών

Νύχτα έντασης και η χθεσινή στη Δυτική Αττική, με ομάδες ΡΟΜΑ να προκαλούν ταραχές με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη.

Νεαροί από τους καταυλισμούς του Ζεφυρίου, των Άνω Λιοσίων και του Ασπροπύργου, βγήκαν για τρίτη ημέρα στους δρόμους στήνοντας οδοφράγματα και πραγματοποιώντας επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Στον Ασπρόπυργο, μια ομάδα ΡΟΜΑ άνοιξε πυρ κατά της ομάδας ΟΠΚΕ τραυματίζοντας έναν αστυνομικό στο πρόσωπό. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ, στη λεωφόρο Διυλιστηρίων και τα πυρά προήλθαν από κυνηγετικό όπλο.

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε και στο Σχιστό Κορυδαλλού όπου ΡΟΜΑ έκαψαν κάδους σκουπιδιών και λάστιχα κλείνοντας για αρκετή ώρα τους δρόμους. Στην οδό Δερβενακίων, μάλιστα, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής καθώς οι νεαροί είχαν βάλει φωτιές και είχαν στήσει οδοφράγματα.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στον καταυλισμό των Μεγάρων όπου ομάδες ΡΟΜΑ να πέταξαν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ με αποτέλεσμα η Τροχαία να προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου (βόρειος παράδρομος N.E.O.A.K) από το 39 έως το 42 χλμ. και στα δύο ρεύματα στην περιοχή των Μεγάρων, ενώ στην κυκλοφορία δόθηκε και η Περιφερειακή Οδός Αιγάλεω από το ύψος της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου έως της λεωφόρο ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα.

Χθες το πρωί, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής πραγματοποιήσε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στους καταυλισμούς του Ζεφυρίου, των Άνω Λιοσίων και των Νεόκτιστων Ασπροπύργου.

Πάνοπλοι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ, των ΟΠΚΕ καθώς και διμοιρίες των ΜΑΤ συνοδεία περιπολικών επιχείρησαν μέσα στους καταυλισμούς και κάνουν κατ οίκων έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν τους ταραξίες.

Η επιχείρηση διεξήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, και οι επτά συλλήψεις αφορούν κατοχή ναρκωτικών, τη στιγμή που έγιναν και 25 κατ’ οίκον έρευνες, ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί και σήμερα.