Η θεραπευτική δύναμη των τετράποδων φίλων μας

Ηρθες στη ζωή μου αναπάντεχα, ξαφνικά… Mια λαχτάρα που πάντα είχα. Να αποκτήσω ένα πραγματικό φίλο, ένα φίλο που να ανυπομονεί να με δει, να καθίσει δίπλα μου, να με ακολουθεί στα πάντα, να είναι το παρεάκι μου.Να μεγαλώσω από μικρό και να φροντίσω ένα πλάσμα υπέροχο, με αληθινά συναισθήματα και ξεχωριστό χαρακτήρα.

Σε αντικρίζω πάντα και χαμογελώ, τα ματάκια σου δηλώνουν αγάπη και αφοσίωση. Αξίζεις σεβασμό, αξίζεις τα καλύτερα, μία σχέση που ποτέ δεν θα με εγκαταλείψει, μία σχέση που πάντα θα αναζητώ στα μάτια των ανθρώπων. Οι άνθρωποι όμως σε πληγώνουν, εσύ ποτέ. Εξαρτώμαι από σένα και εσύ από μένα.

Η ανιδιοτελής αγάπη δεν είναι πλεονέκτημα των δίποδων, των λογικών. Απαιτεί ένστικτο, απαιτεί συναίσθημα, μία σχέση εμπιστοσύνης που χτίζεται καθημερινά, που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην αγάπη και στην αφοσίωση, που σε κάνει να ξεχνάς όλα τα άσχημα βιώματα της ημέρας και να βρίσκεις τη συντροφικότητα και την ηρεμία αγκαλιάζοντας το συγκάτοικό σου, το φιλαράκι σου.

Κι όσοι με ρωτούν και αναρωτιούνται γιατί προσφέρω τόσα σε ένα πλάσμα που δεν με ακούει, δεν με καταλαβαίνει, δεν μπορεί να αντιληφθεί τον πόνο ή τη χαρά μου, απαντώ πάντα ότι η προσφορά του σε μένα είναι διπλάσια. Η αγάπη και η παρουσία του μου διώχνει το στρες, με ηρεμεί, μου προσφέρει το συναίσθημα της ανιδιοτελούς αγάπης, προσφοράς και φροντίδας σε ένα πλάσμα που τελικά σε καταλαβαίνει όσο κανείς άλλος.

Μακάρι όλοι να αναγνώριζαν τη θεραπευτική δύναμη των ζώων. Να θαυμάσουν τις απίστευτες ενστικτώδεις συμπεριφορές τους που εξηγούνται πλήρως από τη φύση τους. Να κατανοήσουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του καθενός, ακόμα και εκείνων που ανήκουν στο ίδιο είδος.

Οφείλουμε να τα σεβόμαστε, να τα αγαπάμε, να τα φροντίζουμε. Και εύχομαι όλοι να αποκτήσουν μία σχέση αληθινή, τρυφερότητας και φροντίδας, όπως εσύ και εγώ. Τότε θα είχαμε λιγότερα προβλήματα κατάθλιψης, άγχους, λιγότερες επιθετικές συμπεριφορές, λιγότερα βιώματα οργής και θυμού, θα γινόμασταν πιο «ανθρώπινοι». Αλλά η ανθρωπιά είναι ιδιότητα του ζωικού βασιλείου και εκείνη που σε κάνει να στρέφεσαι εκεί και να αναζητάς την παρηγοριά και την αγάπη που δύσκολα βρίσκεις στους ανθρώπους

Τα ζώα είναι εκείνα που μας κάνουν καλύτερους και μας βγάζουν την αληθινή μας ανθρωπιά. Με τον καιρό γινόμαστε πιο συμπονετικοί και φιλικοί με τους συνανθρώπους μας. Άλλωστε είμαστε όλοι συγκάτοικοι αυτού του πλανήτη και οφείλουμε να σεβόμαστε όλα τα πλάσματα που κατοικούν σε αυτό.

Όσο για μένα σου οφείλω πολλά, και σου ζητώ συγνώμη για τις φορές που δεν έπαιξα μαζί σου γιατί ήμουν κουρασμένη, που δεν σε αγκάλιασα γιατί ήμουν στεναχωρημένη. Η θεραπευτική αξία της παρουσίας σου μου είναι πολύτιμη και εύχομαι μόνο ένα πράγμα. Να είμαι τυχερή και να βρίσκεσαι δίπλα μου όσο πιο πολύ αντέξεις.

omorfizoi.gr