11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μια Φορά τον Χρόνο» (2015) σκηνοθεσία Τζέσι Νέλσον

Κομεντί Ρομαντική – Τα Χριστούγεννα έρχονται μια φορά το χρόνο – κι αυτό είναι υπερ-αρκετό για τους Κούπερ.

Καθώς οι τέσσερις γενιές της οικογένειας ετοιμάζονται για ακόμη ένα εορταστικό δείπνο, κάνουν τα πάντα για να κρύψουν τις λιγότερο τέλειες πλευρές της ζωής τους. Η μάζωξη επιφυλάσσει συγκρούσεις, προσβολές, αποκαλύψεις και αναπάντεχους επισκέπτες, μέχρι που ένα έκτακτο περιστατικό ανατρέπει τα πάντα και αναγκάζει αδέρφια, γονείς και παιδιά να επανασυνδεθούν για να θυμηθούν το πραγματικό πνεύμα των γιορτών.

Παίζουν: Ολίβια Γουάιλντ, Νταϊάν Κίτον, Αλαν Άρκιν, Αμάντα Σέιφριντ Τζον Γκούντμαν, Μαρίσα Τομεϊ, Εντ Χελμς, Τζουν Σκουίμπ, Τζέικ Λέισι, Αντονι Μακί.

*Open, Τετάρτη 21/12 στις 21:00

«Η Ληστεία της Στοκχόλμης» (2018) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μπουντρό

Δράσης – Στοκχόλμη, 1973. O Λαρς, ένας Αμερικανός πρώην κατάδικος, εισβάλλει στη μεγαλύτερη τράπεζα της Σουηδικής πρωτεύουσας με σκοπό, όχι μόνο να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο, αλλά και να απαιτήσει από τις αρχές να ελευθερώσουν τον φυλακισμένο φίλο του.

Γοητεύοντας σταδιακά τους όμηρους υπαλλήλους της τράπεζας με την χαρισματική, ευαίσθητη, αλλά και λίγο ανισόρροπη προσωπικότητά του, θα τους κάνει, όχι μόνο να τον υπερασπιστούν, αλλά να θελήσουν να τον βοηθήσουν να ξεφύγει απ’ τον στενό κλοιό της αστυνομίας και να δραπετεύσει με εκατομμύρια.

Μία από τις υπαλλήλους μάλιστα, θα αρχίσει να τρέφει αισθήματα απέναντί του.

Παίζουν: Ιθαν Χοκ, Νούμι Ραπάς, Μάρκ Στρονγκ

*Skai, Τετάρτη 21/12 στις 21:00

«Χριστουγεννιάτικη Μαγεία» (2017) σκηνοθεσία Πολ Α. Κάουφμαν

Κομεντί Ρομαντική – Η Λέισι Κουίν έχει παραιτηθεί από την ιδέα της αγάπης. Η καρδιά της πολλές φορές έχει γίνει χίλια κομμάτια.

Τώρα θέλει να επικεντρωθεί στην καριέρα της ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων στο Σαν Φρανσίσκο. Η καλύτερή της φίλη, Άβα Κάλαχαν της ζητά να γίνει παράνυφός της, κι εκείνη αναλαμβάνει κάποιες ευθύνες.

Πρέπει να εξασφαλίσει ότι η εξοχική κατοικία των Κάλαχαν θα είναι στην εντέλεια για τον μήνα του μέλιτος. Σύμφωνα με την παράδοση, αν οι νιόπαντροι περάσουν εκεί την πρώτη νύχτα του γάμου τους, η αγάπη τους θα κρατήσει για πάντα και θα είναι ευτυχισμένοι.

Η Λέισι δεν έχει αυτή την αίσθηση, ειδικά όταν βρίσκεται εκεί αποκλεισμένη από το χιόνι μαζί με τον Ίαν, τον αδελφό της Άβα.

Πρέπει να σκεφτεί σοβαρά αν το σπιτάκι μπορεί να προσφέρει λίγη ρομαντική, χριστουγεννιάτικη μαγεία.

Παίζουν: Μέριτ Πάτερσον, Στιβ Λουντ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 21/12 στις 22:00

«Είναι Μπερδεμένο» (2009) σκηνοθεσία Νάνσι Μέιερς

Ρομαντική Κομεντί – Η Τζέιν Άντλερ, μια διαζευγμένη επιχειρηματίας και μητέρα τριών παιδιών, είναι τελείως παραιτημένη από τον έρωτα μετά την απιστία και προδοσία του πρώην συζύγου της, όταν βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένη σ’ ένα ερωτικό τρίγωνο.

Οι άντρες που την διεκδικούν είναι ο Άνταμ, ένας επίσης διαζευγμένος αρχιτέκτονας, έξω καρδιά, αλλά κι ο Τζέικ, ο μετανιωμένος πρώην σύζυγός της, ο οποίος την επαναπροσεγγίζει ερωτικά, στην αποφοίτηση του γιού τους, έπειτα από 10 χρόνια κι αρκετή κατανάλωση αλκοόλ και τo πράγμα είναι μπερδεμένο!

Όπως είναι φυσικό, οι ισορροπίες είναι επισφαλείς και το γέλιο άφθονο, αφού αυτό το ερωτικό τρίο δεν είναι και από τα πιο συνηθισμένα! Ποιον θα επιλέξει τελικά η Τζέιν; Μια ταινία για τον έρωτα, το διαζύγιο κι ό,τι ήθελε προκύψει!

Παίζουν: Ρόμπερτ Έινταμσον, Μπλάνσαρντ Ράιαν, Μέριλ Στριπ, Στιβ Μάρτιν, Άλεκ Μπόλντγουιν, Τζον Κρασίνσκι, Χάντερ Πάρις.

*Ant1, Τετάρτη 21/12 στις 23:00

«Η Μέθοδος της Αράχνης» (2001) σκηνοθεσία Λι Ταμαχόρι

Δραματική Μυστηρίου – Ο θάνατος της συνεργάτιδάς του έχει οδηγήσει τον Άλεξ Κρος (Μόργκαν Φρήμαν) σε πρόωρη συνταξιοδότηση. Ο διάσημος ντετέκτιβ, ψυχολόγος και συγγραφέας θα επανέλθει στην ενεργό δράση όταν ο απαγωγέας της κόρης ενός γερουσιαστή του αφήνει κάποια αποδεικτικά στοιχεία στο γραμματοκιβώτιό του. Ο ντετέκτιβ μαζί με μια πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών, ακολουθούν το μονοπάτι που τους υποδεικνύουν το ένστικτό τους και όσα στοιχεία διαθέτουν, αναζητώντας ταυτόχρονα με τη σύλληψη του δράστη τη δική τους εξιλέωση για τα λάθη του παρελθόντος…

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Μόνικα Πότερ, Μάικλ Γουάινκοτ, Πενέλοπε Αν Μίλερ, Μάικλ Μοριάρτι, Ντάιλαν Μπέικερ.

*Skai, Τετάρτη 21/12 στις 23:00

«Ad Astra» (2019) σκηνοθεσία Τζέιμς Γκρέι

Περιπέτεια – Ο Ρόι (Μπραντ Πιτ), είναι ένας αστροναύτης που εργάζεται στην μεγαλύτερη κεραία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, προορισμένη να αποκαλύψει τα σημάδια της εξωγήινης ζωής που πρέπει να υπάρχει εκεί έξω.

Όταν όμως ένα ατύχημα σχεδόν του κοστίζει τη ζωή, ο Ρόι στρατολογείται με έναν ακόμα πιο σημαντικό στόχο: να ανακαλύψει τι τελικά συνέβη στην τελευταία αποστολή που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ψάχνοντας σημάδια εξωγήινης ζωής και να βρει την αιτία των όλο και πιο συχνών παγκόσμιων ηλεκτρικών εκκενώσεων που προέρχονται από τα βάθη του διαστήματος και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση του πλανήτη.

Η αποστολή αυτή φέρνει ιδιαίτερο προσωπικό βάρος για τον Ρόι, καθώς ο πατέρας του (Τόμι Λι Τζόοουνς) ήταν ο επικεφαλής της ομάδας που έπαψε να στέλνει ξαφνικά πληροφορίες ύστερα από άγνωστα αλλά μάλλον ανησυχητικά γεγονότα.

Η απώλεια της πατρικής φιγούρας αλλά και το φορτίο της υστεροφημίας της, είναι κάτι που μόνιμα βασανίζει τον Ρόι, ο οποίος παραμένει αποκομμένος από κάθε αγαπημένο του άνθρωπο αδυνατώντας ή απλά αποφεύγοντας συνειδητά να δημιουργήσει στενούς συναισθηματικούς δεσμούς.

Για τον Ρόι, το διάστημα υπάρχει ήδη μέσα του και το ταξίδι «προς τα άστρα» είναι απλά η λογική συνέχεια μιας απόλυτα προσωπικής διαδρομής.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ρουθ Νέγκα, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

*Open, Τετάρτη 21/12 στις 23:30

«Sex and the City» (2008) σκηνοθεσία Μάικλ Πάτρικ Κινγκ

Ρομαντική Κομεντί – Η Κάρι περπατά μέσα στις λεωφόρους του Μανχάταν και αναλογίζεται το δρόμο που πήρε η ζωή, τόσο η δική της όσο και των φιλενάδων της, Σαμάνθας, Σάρλοτ και Μιράντας. Η ίδια είναι πλέον σε σχέση με τον Mr. Big και το τελευταίο διάστημα βλέπουν διαμερίσματα μέσα στην πόλη, για να συζήσουν. Σύντομα, όμως αυτό θα μετατραπεί σε… πρόταση γάμου, που θα βάλει την Κάρι και τη θρυλική παρέα στην πρίζα της γαμήλια προετοιμασίας και της επιλογής νυφικού. Στα σκαλιά της εκκλησίας όμως, τα πράγματα θα πάρουν μιαν άλλη, αναπάντεχη, τροπή…

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κάτραλ, Σίνθια Νίξον, Κριστίν Ντέιβις.

*Alpha, Τετάρτη 21/12 στις 00:00

«The Black Bachelor» (2018) σκηνοθεσία Γιάννης Παπαδάκος

Κωμωδία – Οι τέσσερις κολλητοί φίλοι (Τσιμιτσέλης, Βισκαδουράκης, Μελέτης, Βουρλιώτης) επιστρέφουν και ταξιδεύουν μέχρι τη Μάνη για το γάμο του Μάνου (Λευτέρης Ελευθερίου), ενός φίλου τους από τα παλιά. Όμως, για ακόμα μια φορά όλα θα πάνε στραβά και θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη και πολύ παράξενη Μανιάτικη οικογένεια.  

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Νίκος Βουρλιώτης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Μελέτης Ηλίας, Βίβιαν Κοντομάρη, Ελένη Φιλίνη, Γιάννης Δρακόπουλος, Τάκης Παπαματθαίου, Κατερίνα Στικούδη, Παντελής Καναράκης, Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Κάτια Ταραμπάνκο, Βασίλης Γιακουμάρος.

*Mega, Τετάρτη 21/12 στις 00:10

«Ο Άι Βασίλης είναι… Λέρα» (2003) σκηνοθεσία Τέρι Ζουίγκοφ

Αστυνομική Δραματική Κομεντί – Ο Γουίλι (Μπιλι Μπομπ Θόρτον), βρίζει, καπνίζει, πίνει και μισεί τα παιδιά. Είναι ένας καταθλιπτικός αλκοολικός απατεώνας αλλά κάθε Χριστούγεννα πιάνει δουλειά ως Άι Βασίλης σε εμπορικά καταστήματα.
Ο λόγος που το κάνει είναι για να μπορεί να ληστεύει καταστήματα την παραμονή των Χριστουγέννων, μαζί με τον βοηθό του Μάρκους, που μεταμφιέζεται σε τάρανδος.

Όμως, η παρορμητικότητα και οι σεξουαλικές ορέξεις του ασταθή Άι Βασίλη γίνονται κάθε χρόνο πιο επικίνδυνες για τους δύο εγκληματίες.

Όταν ένα παιδί, που γίνεται συχνά στόχος για πλάκες από τους συνομήλικους του, έρχεται πιο κοντά του και τους κάνει να αντικρίσουν κατάματα το νόημα των Χριστουγέννων, περιπλέκει την κατάσταση.

Από την άλλη ο υπεύθυνος ασφαλείας έχει καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά και τους παρακολουθεί στενά για να ανατρέψει τα σχέδια τους.

Παίζουν: Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Τόνι Κοξ, Λόρεν Γκράχαμ, Μπρετ Κέλι, Λόρεν Τομ, Μπέρνι Μακ, Λόρνα Σκοτ, Άλεξ Μπόρσταϊν.

*Skai, Τετάρτη 21/12 στις 01:00

«Παλεύοντας με την Οικογένειά μου» (2019) σκηνοθεσία Στήβεν ΜερτσαντΑθλητική Βιογραφική Κομεντί – Η ταινία Παλεύοντας με την Οικογένειά μου (Fighting with My Family) βασίζεται στην ιστορία της Σαράγια Πέιτζ Μπέβις, η οποία κατάφερε να γίνει στα 21 της, η νεότερη συμμετέχουσα που κερδίζει τίτλο στον αμερικάνικο θεσμό WWE.

Γεννημένοι σε μια δεμένη οικογένεια παλαιστών, η Πέιτζ και ο αδελφός της, Ζακ, εκστασιάζονται όταν κερδίζουν τη μία και μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν την τύχη τους στο WWE.

Όταν η Πέιτζ περνάει τα προκριματικά αλλά ο αδερφός της, Ζακ, μένει εκτός, πρέπει να αφήσει την οικογένειά της και να αντιμετωπίσει αυτό τον καινούργιο, ανελέητο κόσμο μόνη της.

Τώρα, η Πέιτζ προσπαθεί να αποδείξει πως αυτό που την κάνει διαφορετική, είναι αυτό ακριβώς που μπορεί να την κάνει διάσημη.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Λένα Χάντλεϊ, Βινς Βον, Πέιτζ, Φλόρενς Πίου, Νικ Φροστ.

*Ant1, Τετάρτη 21/12 στις 01:30

«Κλεμμένες Ζωές» (2004) σκηνοθεσία Ντ.Τζ.Καρούσο

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ένας κατά συρροή δολοφόνος κάθε φορά που σκοτώνει, υιοθετεί την ταυτότητα του θύματός του.
Η Ιλεάνα Σκοτ, ειδική πράκτορας του FBI στη σκιαγράφηση προσωπικοτήτων φτάνει στο Μόντρεαλ για να συνδράμει τις έρευνες και τη σύλληψη του δολοφόνου.
Η συνεργασία των καναδών αστυνομικών μαζί της είναι ιδιαίτερα δύσκολη και έρχονται σε αντιπαράθεση φτάνοντας τις έρευνες σε αδιέξοδο.
Στο μεταξύ η γνωριμία της με τον γκαλερίστα και αυτόπτη μάρτυρα της τελευταίας δολοφονίας, Τζέιμς Κόστα τους βοηθά να συνεχίσουν αφού έχουν πλέον ένα σκίτσο του δολοφόνου. Η ερωτική έλξη που αισθάνονται και οι δύο δεν θα αργήσει να βάλει σε κίνδυνο όλη την επιχείρηση…

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Ιθαν Χοκ, Κίφερ Σάδερλαντ, Ολιβιέ Μαρτιζέζ, Τσέκι Κάριο, Ζαν Ιγκ Ανγκλαντ, Τζίνα Ρόουλαντς.

*Open, Τετάρτη 21/12 στις 01:45