Τροχαίο ατύχημα με ποδηλάτη στην Καστοριά – Τον έσωσε το κράνος

Τροχαίο ατύχημα είχε την Δευτέρα ο καστοριανός ποδηλάτης, Δημήτρης Βασιλείου, όταν άνοιξε απότομα η πίσω  πόρτα παρκαρισμένου αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει και να τον ρίξει κάτω στο οδόστρωμα.

Η ανάρτηση του Δημήτρη στο facebook:

Μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα να γράψω για ένα περιστατικό που μου συνέβη προχθές , κάνοντας την καθημερινή μου προπόνηση με το ποδήλατο. Ευτυχώς χωρίς άσχημο τέλος .
Ίσως σε πολλούς φίλους να έχω καταντήσει γραφικός ή κουραστικός, λέγοντας τους συνέχεια για το κράνος!!! να το βάζουν ακόμα και όταν βγαίνουν βόλτα για να πιούν έναν καφέ .

Οι φωτογραφίες σήμερα είναι από το σημείο που είχα το ατύχημα στις 19/12/2022.
Όπως γνωρίζουμε στην χώρα μας η ποδηλατική συνείδηση και οι ποδηλατόδρομοι , είναι σε εμβρυακό στάδιο και σε καμία περίπτωση, ούτε στο 10% από ότι είναι το πολιτισμένο επίπεδο των αναπτυσσόμενων ή αναπτυγμένων χωρών.

Για αυτό τον λόγο όσοι μετακινούνται ή κάνουν προπόνηση με τα ποδήλατα τους , είναι υποχρεωμένοι να συνυπάρχουν στον ίδιο δρόμο ( στην Ελλάδα μας , δυστυχώς , έχει καταντήσει κάτι σαν στίβος μάχης ), με τα αυτοκίνητα, λεωφορεία και φορτηγά.

Η προσοχή του ανθρώπου που οδηγάει το μικρότερο όχημα είναι και η πιο αδύναμη σε αυτόν τον στίβο !!! Άρα η προσοχή πρέπει να είναι πάντα στο 150% !! Αν από όλους τους οδηγούς, συνοδηγούς η προσοχή ήταν στο 100% θα μιλούσαμε για θαύμα !!!

Προχθές στην Λεωφόρο Κύκνων , στο σημείο που βρίσκεται η Εθνική τράπεζα , την τελευταία στιγμή άνοιξε η πίσω αριστερή πόρτα από παρκαρισμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να με χτυπήσει και χωρίς να το καταλάβω να βρεθώ , φαρδιά – πλατιά κάτω στο οδόστρωμα !! Ευτυχώς φορούσα το κράνος μου !!! Και ακόμα πιο τυχερός που εκείνη την στιγμή δεν ερχόταν κανένα όχημα !!! Δεν ξέρω αν ερχόταν, τι κατάληξη θα είχα.

Για άλλη μια φορά θα ήθελα να γράψω ότι το ΚΡΆΝΟΣ ΣΏΖΕΙ ΖΩΈΣ !!!! Όπως η ζώνη ασφαλείας στα αυτοκίνητα, έτσι είναι και το κράνος για τα ποδήλατα ,και γενικά για όλα τα δίτροχα!!

Συγνώμη φίλοι μου αν σας κούρασα πάλι !! Αλλά πιστεύω ότι , έστω και αν ένας άνθρωπος το διαβάσει και αποφασίσει μετά, να φόρα ΚΡΆΝΟΣ θα είναι κάτι καλό που θα έχω κάνει .
Τελειώνοντας να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές με υγεία!!!

Όλοι μαζί με σύμμαχο την αγάπη προς τον κόσμο, Μπορούμε όντως να αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες !!

May be an image of 2 people, outdoors and text that says 'BLONA1 C Blackview A80Pro Quad Camera'