Καφές απ΄ έξω – Γιατί μας φαίνεται καλύτερος;

Είναι πράγματι καλύτερος ο καφές απέξω και αν ναι σε ποιες περιπτώσεις;

Ανεξάρτητα από το πόσο up-to-date είναι ο εξοπλισμός μας για την παρασκευή του καφέ στο σπίτι, τα παγωμένα κρεμώδη latte ή και τα ζεστά γευστικά cappucino που παίρνουμε απέξω παραμένουν μοναδικά στην καρδιά μας. Αν και οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι μύθος, μερικές φορές μπορεί πράγματι ο καφές που προμηθευόμαστε απέξω να είναι πράγματι καλύτερος από  αυτόν που φτιάχνουμε σπίτι.

Γιατί μπορεί να είναι καλύτερος ο καφές απέξω;

Μερικοί λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό, περιλαμβάνουν:

Οι baristas έχουν πολλές γνώσεις και εμπειρία

Εκτός από τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την εμπειρία που έχουν οι επαγγελματίες barista, τα ίδια τα καταστήματα είναι επίσης εξοπλισμένα με επαγγελματικό εξοπλισμό, συνήθως κορυφαίας τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει ότι εφαρμόζεται περισσότερη συνέπεια και ακρίβεια κατά την παρασκευή καφέ, το οποίο με την σειρά του μεταφράζεται σε καλύτερη γεύση ή και άρωμα.

Η ιδανική θερμοκρασία νερού για την παρασκευή καφέ, για παράδειγμα, είναι 90 βαθμοί έως 96. Πολύ λίγες μηχανές καφέ που θα βρείτε για οικιακή χρήση μπορούν να φτάσουν σε αυτό εύρος. Και για όσους αναζητούν πιο μοναδικά χαρακτηριστικά, τα καταστήματα τείνουν επίσης να έχουν μεγαλύτερη ποικιλία σε σιρόπια, γεύσεις και γάλα από ό,τι μπορεί να έχει ο μέσος καταναλωτής καφέ στο σπίτι.

Χρησιμοποιούν φρέσκους κόκκους

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα καταστήματα χρησιμοποιούν εξαιρετικά φρέσκους (και φρεσκοαλεσμένους) κόκκους. Αν αναζητάτε απλώς ένα υπέροχο φλιτζάνι καφέ, ο καφές με την καλύτερη γεύση θα προέλθει από ένα κατάστημα που εστιάζει σε υψηλής ποιότητας, φρέσκους κόκκους.

Οι κόκκοι είναι φρεσκοκαβουρδισμένοι

Τι ακριβώς κάνει τους κόκκους καφέ να χαρακτηρίζονται ως σούπερ φρέσκοι; Σύμφωνα με τον εμπειρικό κανόνα, οι επτά έως 21 ημέρες μετά το καβούρδισμα των κόκκων δίνουν τον πιο γευστικό καφέ. Ωστόσο, δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία λήξης. Απλώς οι κόκκοι του τείνουν να χάνουν την γεύση και την έντασή τους με την πάροδο του χρόνου.