Η #1 wellness κίνηση για ομορφιά, λάμψη και ξεκούραστη όψη λίγο πριν από το ρεβεγιόν

Αξιοποιούμε αυτή την απολαυστική και ωφέλιμη εμπειρία ιεροτελεστίας για ομορφιά, λάμψη και ξεκούραστη όψη λίγο πριν από το ρεβεγιόν ή μία σημαντική έξοδο.

Αποτελεί μία καθαρά προσωπική στιγμή χαλάρωσης, γι’ αυτό αξίζει να του δώσουμε τη σημασία που του αρμόζει. Ιδίως τις μέρες πριν από τα ρεβεγιόν, όπου συνήθως το πρόγραμμά μας είναι φορτωμένο. Η συγκεκριμένη κίνηση μας χαλαρώνει, μας ξεκουράζει και μας προσφέρει όλο όσα αναζητάμε μετά από μία δύσκολη ημέρα με πολύ άγχος. Γι’ αυτό, ας του δώσουμε την αξία που του αρμόζει.

#1 Φτιάχνουμε ατμόσφαιρα

Τα κεριά και η μουσική είναι απαραίτητα συστατικά για ένα πετυχημένο αφρόλουτρο. Χαμηλώνουμε τον φωτισμό ή ανάβουμε το φως σε ένα διπλανό δωμάτιο προκειμένου να έχουμε σχετικό φως. Στη συνέχεια ανάβουμε μερικά αρωματικά κεριά και βάζουμε την αγαπημένη μας μουσική που ταιριάζει στην περίσταση.

#2 Προσθέτουμε μία νότα έξτρα πολυτέλειας

Εχουμε δίπλα μας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι πλούσιο σε ρεσβερατρόλη και άλλες ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που ενισχύουν την υγεία του οργανισμού και προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση. Εναλλακτικά, αν δεν είμαστε φαν του κρασιού, έχουμε κάποιο ζεστό αφέψημα ή κάποιο βιταμινούχο smoothie.

#3 Περιορίζουμε τους αντιπερισπασμούς

Εννοείται ότι η ώρα που θα κάνουμε αφρόλουτρο είναι σχετικά αργά, όταν τα παιδιά θα έχουν ξαπλώσει και γενικώς η οικογένεια θα έχει ηρεμήσει. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να χαμηλώσουμε τον ήχο του κινητού και να το αφήσουμε σε κάποιο άλλο δωμάτιο. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε digital αποτοξίνωση έστω και για λίγη ώρα.

#4 Προσθέτουμε αιθέρια έλαια

Λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας ή χαμομηλιού θα ενισχύσουν την αίσθηση χαλάρωσης και θα αφήσουν την επιδερμίδα απαλά αρωματισμένη. Η λεβάντα αλλά και η βανίλια έχουν την ιδιότητα να βελτιώνουν και την ποιότητα του ύπνου.

#5 Ρίχνουμε στο νερό άλατα μπάνιου

Τα άλατα μπάνιου έχουν ιδιαίτερα ευεργετική δράση σε πολλαπλά επίπεδα. Για παράδειγμα, σύμφωνα με μια μελέτη, τα άλατα Epsom αυξάνουν τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι απαλλάσσει το σώμα από τους πόνους και βοηθά τους μύες να χαλαρώσουν. Επιπλέον, συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του δέρματος.

#6 Βάζουμε μία μάσκα προσώπου και κάνουμε μασάζ

Εκμεταλλευόμαστε το γεγονός ότι έχουν ανοίξει οι πόροι της επιδερμίδας μας και χρησιμοποιούμε μία υφασμάτινη μάσκα προσώπου ή eye patches.

Στη συνέχεια, με ένα απαλό σφουγγάρι κάνουμε κυκλικές κινήσεις στις γάμπες, στην κοιλιά, στον θώρακα και στα χέρια. Ετσι διεγείρουμε το λεμφικό σύστημα, προάγοντας την αποτοξίνωση, βοηθάμε στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και ξεκουράζουμε επιπλέον τους μύες μας.

#7 Τρίβουμε με μία ράσπα τα πέλματά μας

Αφού μείνουμε για λίγη ώρα στην μπανιέρα, απομακρύνουμε τα τραχιά σημεία από τα πέλματα. Ετσι θα γίνουν απαλά και θα μπορέσουν να απορροφήσουν καλύτερα τη θρεπτική κρέμα που θα τους απλώσουμε αργότερα.

#8 Ξεπλένουμε το δέρμα μας με ζεστό νερό

Αφού τελειώσουμε το μπάνιο μας, ξεπλένουμε με ζεστό νερό προκειμένου να απομακρύνουμε νεκρά κύτταρα, ρύπους και τοξίνες από τους πόρους που έχουν ανοίξει. Σκουπιζόμαστε με απαλές κινήσεις.

#9 Ενυδατώνουμε το δέρμα μας

Μία θρεπτική κρέμα σώματος αμέσως μετά το μπάνιο βοηθάει στη βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας. Στη συνέχεια, λίγο πριν ξαπλώσουμε εφαρμόζουμε μία θρεπτική κρέμα ή body butter και στα πέλματά μας.

Bonus tip: Τα οφέλη του απολαυστικού αφρόλουτρού μας μεγεθύνονται αν πέσουμε κατευθείαν για ύπνο.