Πεντανόστιμα σπιτικά τσιπς

Θέλετε να κλέψετε την παράσταση με μια πανεύκολη συνταγή; Eτοιμάστε τσιπς με τα χεράκια σας και κάντε τα παιδιά σας και τους φίλους σας να ενθουσιαστούν. Θα γίνουν σίγουρα το απόλυτο must για το πάρτι σας. Δεν θέλουν κόπο, θέλουν τρόπο!

Τα έχουμε κατατάξει στο μυαλό μας ως την απόλυτη διατροφική αμαρτία. Πόσες βραδιές δεν γεμίσατε τα σεντόνια σας με ψίχουλα, απολαμβάνοντας με βουλιμία μια σακούλα πατατάκια; Πώς θα τα φτιάξετε μόνοι σας, ώστε να είναι νόστιμα και παράλληλα υγιεινά;

Το απόλυτα γευστικό σνακ φτιάχνεται πανεύκολα, ακόμη και την τελευταία στιγμή και σίγουρα η οικογένεια σας και οι φίλοι των παιδιών σας θα ενθουσιαστούν.

Υλικά

2 πατάτες μεγάλες
1 ξύστρο

Εκτέλεση

Καθαρίστε τις πατάτες, πλύντε τις και άρχιστε να τις κόβετε φλοίδες με το ξύστρο όπως ακριβώς σαν να τις καθάριζετε.

Γεμίστε ένα μπολ νερό και ρίξτε μέσα όλες τις φλοίδες για να καθαρίσουν από το πολύ άμυλο και να μην κολλούν μεταξύ τους.

Αλλάξτε το νερό 2-3 φορές στο συνολικό διάστημα 1 ώρας και στη συνέχεια σουρώστε τις καλά.

Στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας και τοποθετείστε τις στην κατάψυξη για 8 λεπτά.

Ρίχτε τις, μια μια, σε καυτό λάδι, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε κατσαρόλα, αντί για τηγάνι, για την ευκολία σας.

Τηγανίστε τις μέχρι να ροδίσουν και καλή σας όρεξη!

Tip
Πρέπει να είστε από πάνω, την ώρα που τηγανίζονται για να μην μαυρίσουν

Τα τσιπς σερβίρονται με αλάτι, ρίγανη, ζεστά, κρύα, όπως σας αρέσουν! Εγώ τους βάζω τριμμένο τυρί ή πάπρικα, δοκίμασε το! Εναλλακτικά μπορείτε να τους προσθέσετε ξύδι ή λεμόνι!

Ζήτω η πατάτα!

Είναι μια από τις αγαπημένες τροφές μικρών και μεγάλων. Παράλληλα αποτελεί πηγή φυτικών ινών, οι οποίες συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού και ενισχύουν την υγιή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Η πατάτα περιέχει άμυλο, υδατάνθρακες και υψηλά επίπεδα μαγνησίου, στοιχείο που λέγεται ότι συμβάλλει στη διατήρηση χαμηλής πίεσης, αλλά βοηθά και στον καθαρισμό των νεφρών από πέτρες.

Μποφυλάτου Δήμητρα