Ο μέσος καναπές έχει δει 311 τσακωμούς, 316 χυμένα ποτά και 286 ερωτικές “συμφιλιώσεις”

Αν ο καναπές είχε μάτια για να βλέπει και στόμα για να πει όσα έχει δει, θα ήταν πραγματικό μέλος της οικογένειάς μας.

Οι καναπέδες μας είναι η καρδιά του σπιτιού για τόσες πολλές στιγμές, μικρές ή μεγάλες. Κατά μέσο όρο, ένας καναπές μένει στο σπίτι μας για 8 χρόνια. Αποτελεί την τοποθεσία 401 υπνάκων και φιλοξενεί 8.508 ώρες τηλεθέασης. Η μελέτη σε 2.000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε επίσης ότι ο τυπικός καναπές υφίσταται 65 μουτζούρες από παιδιά.

Βλέπει τους άνδρες να κοιμούνται πάνω του συνολικά 269 φορές μετά από έναν καυγά ή μια μεθυσμένη βραδινή έξοδο. Η έρευνα διαπίστωσε, επίσης, ότι ένας κοινός καναπές θα καταπιεί το τηλεχειριστήριο ανάμεσα στα μαξιλάρια του 346 φορές. Όσον αφορά τα κατοικίδια οι καναπέδες θα χρειαστούν προστασία από τα νύχια 488 φορές κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.

Ο μέσος καναπές σε αριθμούς

  • 311 διαφωνίες
  • 286 ερωτικές συνευρέσεις
  • 316 χυμένα ποτά
  • 401 μεσημεριανοί ύπνοι
  • 537 προβολές ταινιών
  • 346 χαμένα τηλεχειριστήρια
  • 269 νύχτες μετά από καυγά
  • 8.508 ώρες τηλεόρασης
  • 65 παιδικές μουτζούρες

Ένας στους τρεις χαρίζει τον μεταχειρισμένο καναπέ του σε συγγενείς και φίλους

Οι Βρετανοί αναγνωρίζουν την αξία του επίπλου που περνούν τόσο χρόνο απολαμβάνοντας. Παραδέχονται, μάλιστα, ότι είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν πάνω από 1.200 δολάρια για να αποκτήσουν τον καναπέ των ονείρων τους.

Εντούτοις, το 71% των ανθρώπων έχουν αγοράσει ή θα σκεφτόντουσαν να αγοράσουν μεταχειρισμένο καναπέ. Το 43% αυτών που το κάνουν θεωρούν ότι είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Εν τω μεταξύ, το 44% εξετάζει τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά ενός καναπέ πριν προβεί στην αγορά του.

Ο κύριος λόγος για την αντικατάσταση ενός καναπέ είναι όταν το ύφασμα και το υλικό γεμίσματος αρχίζουν να παλιώνουν και να φθείρονται. Ο τελικός τόπος ανάπαυσης των περισσότερων καναπέδων που έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους για το 38% είναι η τοπική χωματερή.

Το ένα τρίτο το προωθεί και χαρίζει τα έπιπλά του σε ένα μέλος της οικογένειας ή σε έναν φίλο. Ένα προνοητικό 47 τοις εκατό των ιδιοκτητών καναπέδων προσπαθεί να διασφαλίσει ότι ο καναπές τους διατηρεί κάποια αξία μεταπώλησης όταν δεν τον θέλουν πλέον.