10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλη μία Παρασκευή με πολλές επιλογές για να παρακολουθήσεις στην τηλεόραση.

«Playmobil: Η Ταινία» (2019) σκηνοθεσία Λίνο ΝτιΣάλβο

Κινούμενα Σχέδια – Όταν ο μικρότερος αδελφός του Τσάρλι εξαφανίζεται απροσδόκητα στο μαγευτικό, κινούμενο σύμπαν του PLAYMOBIL®, η Μάρλα καταβάλει όλες της τις προσπάθειες για να επιστρέψει σπίτι.

Ενώ ξεκινάει το φανταστικό της ταξίδι στους εντυπωσιακούς νέους κόσμους, η Μάρλα συνεργάζεται με μερικούς απίθανους και ηρωικούς νέους φίλους: τον ομαλό οδηγό τροχόσπιτων Ντελ, τον αστείρευτο και χαρισματικό μυστικό πράκτορα Ρεξ Ντάσερ, ένα ολόψυχο ρομπότ, μία νεράιδα και πολλούς άλλους.

Μέσα από τη ζωντανή τους περιπέτεια, η Μάρλα και ο Τσάρλι συνειδητοποιούν ότι ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή, ο καθένας μπορεί να επιτύχει το οτιδήποτε όταν πιστεύει στον εαυτό του!

Παίζουν: Άνια Τέιλορ-Τζόι, Τζιμ Γκαφφιγκάν, Γκάμπριελ Μπέιτμαν

*Open, Παρασκευή 06/01, στις 21:00

«Τα Χριστούγεννα του Dennis του Τρομερού» (2007) σκηνοθεσία Ρον Όλιβερ

Κομεντί – Παρόλο που ο μικρός και σκανταλιάρης Ντένις έχει προβλήματα με τον «παλικαρά» του σχολείου, παράλληλα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τον κύριο Γουίλσον να νιώσει το Πνεύμα των Χριστουγέννων. Κι αυτό γιατί περιμένει να του προσφέρει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο!

Βέβαια μόνο ένα… θαύμα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την ευχή του Ντένις.

Όμως, αυτά τα Χριστούγεννα, τη λύση θα δώσει ένας άγγελος, που επισκέπτεται τη Γη για να μεταδώσει το Πνεύμα των Χριστουγέννων σε όποιον το έχει πραγματικά ανάγκη.

Παίζουν: Μάξγουελ Πέρι Κότον , Ρόμπερτ Βάγκνερ, Λουίζ Φλέτσερ.

*Star, Παρασκευή 06/01, στις 21:00

«Γκοτζίλα ΙΙ: Ο Βασιλιάς των Τεράτων» (2019) σκηνοθεσία Μάικλ Ντάκερτι

Δράσης Φαντασίας – Η Μόναρκ, μια κρυφή ζωολογική ομάδα, έρχεται αντιμέτωπη με τιτάνια τέρατα, συμπεριλαμβανομένου και του Γκοτζίλα, που συγκρούεται με τη Μόθρα, τον Ρόνταν και την απόλυτη νέμεσή του, τον τρικέφαλο Γκιντόρα.

Όταν αυτά τα αρχαία τέρατα, που θεωρούνταν από κάποιους απλώς μύθοι, ξυπνήσουν ξανά, θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους για την απόλυτη κυριαρχία, ακόμα και σε βάρος της ανθρωπότητας, που απειλείται με αφανισμό…

Παίζουν: Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ, Βέρα Φαρμίγκα, Σάλι Χόκινς, Κάιλ Τσάντλερ.

*Star, Παρασκευή 06/01, στις 22:50

«Μάντεψε τι κάνω… τα βράδια» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική, Κωμωδία – Ένας ορφανός νέος, μεγαλωμένος από τσιγγάνους, ανοίγει μια σχολή για επίδοξους ζητιάνους. Τα βράδια όμως ζει μέσα στην πολυτέλεια, μέχρις ότου ένα ζευγάρι απατεώνων προσπαθεί να τον ξεγελάσει. Τελικά θα ερωτευθεί τη γυναίκα-απατεώνα και θα ζήσει μαζί της ευτυχισμένος, μακριά από τις παρανομίες.

Παίζουν:  Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Ρένα Παγκράτη, Νίκος Ρίζος, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Γιάννης Ρώτας,  Γιάννης Ευδαίμων,Γιώργος Γεωργίου.

*Alpha, Παρασκευή 06/01, στις 23:00

«The Holiday» (2006) σκηνοθεσία Νάνσι Μέγιερς

Κομεντί Ρομαντική – Δύο γυναίκες, η μία στην Αγγλία (Κέιτ Μπλάνσετ) και η άλλη στην Αμερική (Κάμερον Ντιαζ) βιώνουν το ίδιο πρόβλημα: τα αισθηματικά τους βαλτώνουν και θα είναι μόνες τα Χριστούγεννα.
Αποφασίζουν να ανταλλάξουν σπίτια για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μέσω του διαδικτύου και τελικά θα αλλάξει όλη η ζωή τους.

Η ρομαντική Ίρις (Κέιτ Γουινσλετ) θα γνωρίσει έναν μουσικό που εργάζεται στο Χόλιγουντ ενώ η νευρωτική Αμάντα (Κάμερον Ντιάζ) θα ερωτευτεί τον γοητευτικό αδερφό (Τζουντ Λο) της Ίριδας.

Παίζουν: Τζουντ Λο, Κάμερον Ντίαζ, Κέιτ Γουίνσλετ, Τζακ Μπλακ, Ίλαϊ Γουάλας, Έντουαρτ Μπερνς, Ρούφους Σιούελ.

*Ant1, Παρασκευή 06/01, στις 00:00

«Ο Καθηγητής και ο Τρελός» (2019) σκηνοθεσία Π. Μπ. Σέμραν

Βιογραφική Δραματική – Λονδίνο, 1872. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θέλει να εκδώσει το απόλυτο λεξικό της αγγλικής γλώσσας και ορίζει υπεύθυνο τον Σκωτσέζο αυτοδίδακτο καθηγητή  Τζέιμς Μάρεϊ (Μελ Γκίμπσον), ο οποίος παρά τις δυσκολίες που συναντά είναι αποφασισμένος να το ολοκληρώσει.

Γρήγορα καταλαβαίνει ότι τα 10 χρόνια που υπολόγιζε ότι θα χρειαστούν δεν είναι αρκετά, αφού πρόκειται για χιλιάδες των χιλιάδων λέξεις, λήμματα και παραπομπές. Παράλληλα οι “τρικλοποδιές” από τις εσω-πανεπιστημιακές κόντρες δυσκολεύουν πολύ το έργο του.  Έτσι για να επισπεύσει την διαδικασία ζητά τη βοήθεια των απανταχού αναγνωστών. Σε κάθε βιβλίο που πωλείται εσωκλείει μία επιστολή και ζητά να στείλουν ορισμούς και έννοιες λέξεων, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία συγγραφής και έκδοσης του λεξικού.

Ο πιο φανατικός αναγνώστης, ο Δρ. Γουίλιαμ Μάινορ (Σον Πεν), που ανταποκρίθηκε απόλυτα στο αίτημα του στέλνει  με την πάροδο των ετών, πάνω από 10.000 ορισμούς.

Όταν ο Μάρεϊ θελήσει να τον γνωρίσει, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα γιατρό και λοχαγό του αμερικάνικου στρατού που πάσχει από παράνοια και βρίσκεται φυλακισμένος στο φρενοκομείο αφού σκότωσε ένα αθώο οικογενειάρχη, σε μία κρίση τρέλας, νομίζοντας ότι τον καταδιώκει…

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Σον Πεν, Νάταλι Ντόρμερ, Έντι Μάρσαν, Τζένιφερ Ιλ, Τζέρεμι Ίρβιν, Ιοαν Γκρούφονρτ, Ντέιβιντ Ο’ Χάρα, Στίβεν Ντιλέιν, Στιβ Κούγκαν.

*Alpha, Παρασκευή 06/01, στις 00:50

«Ο Πεταλούδας» (1973) σκηνοθεσία Φράνκλιν Σάφνερ

Δραματική περιπέτεια – Στο Παρίσι του 1931, ο Γάλλος μικρογκάνγκστερ Ανρί Σαριέρ, γνωστός ως «Πεταλούδας» από ένα τατουάζ στο στήθος του, συλλαμβάνεται για τον φόνο ενός προαγωγού στη Μονμάρτρη.
Παρά τις προσπάθειές του να πείσει τη γαλλική δικαιοσύνη πως δεν ευθύνεται για το έγκλημα, καταδικάζεται σε ισόβια και στέλνεται στο Καγιέν, διαβόητη αποικιακή φυλακή στη Γαλλική Γουιάνα.
Τρία χρόνια μετά, επιχειρεί την πρώτη του απόδραση με πλεούμενο, φθάνει στο Μαρακαϊμπο και ζει για λίγο καιρό με τους ιθαγενείς Ινδιάνους, μέχρι που ξανασυλλαμβάνεται και εγκλείεται στη Νήσο του Διαβόλου.
Αλλά δεν το βάζει κάτω, παρά τις ατέλειωτες μέρες βασανιστηρίων, απομόνωσης και πείνας.
Στα επόμενα δέκα χρόνια, επιδίδεται σε άλλες οκτώ απόπειρες απόδρασης.

Παίζουν: Στιβ ΜακΚουίν, Ντάστιν Χόφμαν, Βίκτορ Τζόρι, Ντον Γκόρντον, Τζορτζ Κουλούρις.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 06/01, στις 01:00

«Ρομπέν των Δασών: Οι Ήρωες με τα Κολάν» (1993) σκηνοθεσία Μελ Μπρουκ

Κωμωδία Περιπέτεια – Ο Πρίγκηπας Τζον, με την βοήθεια και την υποστήριξη του Σερίφη του Ρότιγκχαμ, έχει βάλει χέρι στην βασιλική περιουσία. ‘Ετσι, ο Ρομπέν αναγκάζεται να πάρει τον δρόμο της παρανομίας και να καταφύγει στο δάσος του Σέργουντ. Εκεί στρατολογεί ένα μάτσο… άχρηστους, τους οποίους προσπαθεί να εκπαιδεύσει και να μετατρέψει σε… ήρωες!

‘Οσο για αίσθημα, υπάρχει η Μάριον, της οποίας την καρδιά επιχειρεί να κατακτήσει με κάθε τρόπο ο Ρομπέν, αν και – μεταξύ μας – δεν θα ήταν άσχημα να έπεφτε στα χέρια του το κλειδί της ζώνης αγνότητάς της…

Ο δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών Μελ Μπρουκς (“Μπότες, σπιρούνια και καυτές σέλες”, “Φράνκενστάϊν τζούνιορ”, “Η τελευταία τρέλα του Μελ Μπρουκς”) υπογράφει μια ακόμη υπέροχη κωμωδία, την οποία σκηνοθετεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Μας μεταφέρει έτσι στο καλοκαίρι του 1125 και… ο 12ος αιώνας δεν είναι πιά όπως τον ξέρατε.

Σ’ αυτά λοιπόν τα παλιά τα χρόνια, οι άνδρες που ήθελαν να λέγονταν “άνδρες” φορούσαν… κολάν! Ηρωϊκότερος όλων ήταν βέβαια ο Ρομπέν του Λόξλεϊ, θρυλικά γνωστός σαν Ρομπέν των Δασών.

Χρόνια μακριά από την πατρίδα του, ο Ρομπέν ριψοκινδύνευσε την ζωή του στις Σταυροφορίες του Βασιλιά Ριχάρδου και πλέον… βαρέθηκε! Επιστρέφει στην Αγγλία λοιπόν, όπου βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα βασίλειο… ρημαδιό!

Παίζουν: Κάρι ‘Ελγουες, Ρίτσαρντ Λιούις, Ρότζερ Ρις, Ντομ Ντε Λουίζ, Ντέιβ Τσάπελ, ‘Ειμι Γιάσμπεκ, Τρέισι Ούλμαν, ‘Αιζακ Χέις.

*Mega, Παρασκευή 06/01, στις 01:00

«Μαχητές των Δρόμων: Tokyo Drift» (2006) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Δράσης – Ο Σον Μπόσγουελ αναγκάζεται να καταφύγει στο σπίτι του πατέρα του στο Τόκυο, καθώς στην Αμερική τον περιμένει ποινή φυλάκισης. Εκεί, ανακαλύπτει τους αγώνες αυτοκινήτων drift.

Λάτρης της ταχύτητας ο ίδιος, θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπος με τον “βασιλιά” του drift στο Τόκυο και μοιραία, θα χάσει. Για να ξεπληρώσει το χρέος του θα χρειαστεί να βυθιστεί ακόμα περισσότερο στον υπόκοσμο της Yakuza, της Ιαπωνικής μαφίας. Οι αγώνες δεν είναι πια ένα μετεφηβικό παιχνίδι, το ρίσκο θα είναι οριακό και ως έπαθλο θα οριστεί το πολυτιμότερο αγαθό: η επιβίωση.

Κι όλα αυτά σε μία μεγαλούπολη-σταυροδρόμι πολλών λαών και πολιτισμών, όπου το πιο εύκολο πράγμα είναι να περάσεις το όριο ταχύτητας και να ερωτευθείς το λάθος κορίτσι.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Λούκας Μπλακ, Νάταλι Κέλι, Μπράιαν Τι, Σόνια Τίμπα, Ντάμιεν Μαρζέτ, Τρούλα Μάρκους.

*Star, Παρασκευή 06/01, στις 01:30

«Power Rangers» (2017) σκηνοθεσία Ντιν Ισραλάιτ

Δράσης Περιπέτεια – Οι Power Rangers είναι η ιστορία πέντε καθημερινών εφήβων που πρέπει να μεταμορφωθούν σε κάτι εξωπραγματικό όταν μαθαίνουν ότι η μικρή πόλη που κατοικούν, η Έιντζελ Γκρόουβ, και ολόκληρος ο κόσμος βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, εξαιτίας μίας επίθεσης από εξωγήινους.

Οι ήρωές μας, επιλεγμένοι από την μοίρα, γρήγορα ανακαλύπτουν ότι αυτοί είναι που πρέπει να σώσουν τον πλανήτη. Αλλά, προκειμένου να το πετύχουν, πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν τα προβλήματα που έχουν στην πραγματική ζωή και, πριν να είναι πολύ αργά, να ενώσουν τις δυνάμεις τους ως Power Rangers.

Παίζουν: Ντακρ Μοντγκόμερι, Ναόμι Σκοτ, Ρ. Τζέι Σάιλερ, Μπέκι Τζι, Λούντι Λιν, Μπράιαν Κράνστον, Ελίζαμπεθ Μπανκς.

*Open, Παρασκευή 06/01, στις 02:45