11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ελληνικές και ξένες κωμωδίες, ταινίες δράσης αλλά και φαντασίας σήμερα το βράδυ στην τηλεόραση σου!

«Ironmask: Ταξίδι στην Κίνα» (2019) σκηνοθεσία Όλγα Στρεπτσένκο

Δράσης, περιπέτεια – 18ος αιώνας. Ο εγγλέζος ταξιδευτής Τζόναθαν Γκριν λαμβάνει από τον Μεγάλο Πέτρο μια διαταγή για να χαρτογραφήσει την άπω ανατολική περιφέρεια της Ρωσίας. Έτσι, ξεκινάει ακόμα ένα μακρύ του ταξίδι γεμάτο απίστευτες περιπέτειες, που θα τον οδηγήσουν στην Κίνα. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με απίθανες ανακαλύψεις, θα συναντήσει αλλόκοτα πλάσματα, θα γνωρίσει κινέζες πριγκίπισσες και θα έρθει αντιμέτωπος με τις φοβερές πολεμικές τέχνες και τον ίδιο τον βασιλιά των δράκων.

Παίζουν: Τζέισον Φλέμινγκ, Τσάκι Τσαν, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Ρούτγκερ Χάουερ.

*Star, Σάββατο 07/01, στις 21:00

«Πριν έρθεις εσύ» (2016) σκηνοθεσία Θία Σάροκ 

Αισθηματικό δράμα – Η εικοσιεξάχρονη Λουίζα Κλαρκ (Εμίλια Κλαρκ) είναι μία χαρούμενη,εξωστρεφής γυναίκα που ζει και υποστηρίζει την εργατική της οικογένεια. Έχοντας χάσει την δουλειά της σε μία τοπική καφετέρια, προσλαμβάνεται ως η φροντιστής του Γουιλ Τρέινορ (Σαμ Κλάφλιν) ενός πρώην επιτυχημένου τραπεζίτη και κάποτε δραστήριου νεαρού άνδρα που έμεινε παράλυτος κατόπιν της εμπλοκής του σε αυτοκινητικό δυστύχημα πριν δύο χρόνια.

Η Λουίζα δεν έχει καμία εμπειρία στον τομέα αυτό, αλλά η μητέρα του Γουιλ πιστεύει ότι η χαριτωμένη προσωπικότητά της θα τον βοηθήσει να συνέλθει. Ο Γουιλ περνάει τον χρόνο του μόνο με τον Νέιθαν, τον νοσοκόμο του, ο οποίος βοηθάει στην φροντίδα του, την άσκηση και την κίνηση και γνωρίζει ότι δεν θα επανακτήσει την χρήση του σώματός του εξαιτίας της ζημιάς στην σπονδυλική του στήλη. Κυνικός και δυσαρεστημένος επειδή δεν μπορεί να ζει πλέον μια δραστήρια ζωή, ο Γουιλ αρχικά αντιδρά ψυχρά στην αισιόδοξη στάση της Λουίζα και την αντιμετωπίζει με περιφρόνηση, αλλά σταδιακά δημιουργείται ένα δέσιμο ανάμεσά τους.

Παίζουν: Εμίλια Κλαρκ, Σαμ Κλάφλιν, Μάθιου Λιούις, Τζένα Κόουλμαν, Μπρένταν Κόιλ.

*Ant1, Σάββατο 07/01, στις 21:45

«Ο Μεθύστακας» (1945) σκηνοθεσία Γιώργος Τζαβέλλας

Δραματική Ελληνική Ταινία – Ένας φτωχός τσαγκάρης που ζει στην Πλάκα, προσπαθεί να πνίξει τον καημό του στο ποτό, επειδή έχει χάσει το γιό του στον πόλεμο του ’40.

Έτσι, καταντάει μεθύστακας και περίγελος της γειτονιάς, ενώ η κόρη του και η αδελφή του που ζουν μαζί του, μάταια προσπαθούν να τον συνεφέρουν.

Όταν κάποια στιγμή η κόρη του ερωτεύεται τον γιο του εργοδότη της, βρίσκει το κίνητρο να ξεπεράσει το πάθος του ώστε να μην εκτεθεί στην οικογένεια του νεαρού. Οι προσπάθειές του όμως δεν καρποφορούν και έτσι ο φτωχός τσαγκάρης προσπαθεί να δώσει τέλος στη ζωή του μην αντέχοντας να πληγώνει τους δικούς του ανθρώπους.

Παίζουν: Ορέστης Μακρής, Δημήτρης Χορν, Μπίλλη Κωνσταντοπούλου, Αθανασία Μουστάκα, Κάτια Λίντα, Μαρία Γιαννακοπούλου, Νίκος Βλαχόπουλος, Άννα Κυριακού.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 07/01, στις 22:00

«Κλεφτρόνι και Tζέντλεμαν» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Λέων Στάθης πιστεύει ότι με το που θα πάρει το πτυχίο του, θα λύσει αυτόματα το πρόβλημα της εργασίας, αλλά βρίσκεται μπροστά σε τοίχους και κλειστές πόρτες που για να ανοίξουν απαιτείται το απαραίτητο «μέσο».

Καθώς αναζητά δουλειά από πόρτα σε πόρτα, συναντά τη Μαρίνα και την ερωτεύεται. Η κοπέλα, που έχει δεσμό με ένα κλεφτρόνι μηχανών και εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του πατέρα της, θέλει να γίνει σκηνοθέτης, έτσι ζητά από τον Στάθη να τη βοηθήσει και αυτός ανταποκρίνεται ολόψυχα και αποτελεσματικά.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σπύρος Καλογήρου, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Έφη Πίκουλα, Ευαγγελία Σαμιωτάκη.

*Alpha, Σάββατο 07/01, στις 22:30

«Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς» (2005) σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ 

Μυστηρίου, οικογενειακή, περιπέτεια, φαντασίας – Ο Χάρι Πότερ επιλέγεται από το Κύπελλο της Φωτιάς να συμμετάσχει στο Τρίαθλο της Μαγείας, αντιμετωπίζοντας τρεις επικίνδυνους και δύσκολους άθλους, που θα εξαντλήσουν τα όρια της σωματικής αντοχής, της τόλμης και της ευφυίας όλων των διαγωνιζομένων στη μάχη για την υπέρτατη διάκριση. Τώρα ο Χάρι θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα θανατηφόρο δράκο, τους αγριεμένους δαίμονες του νερού και ένα μαγεμένο λαβύρινθο προτού καταλήξει στα νύχια του…Ακατονόμαστου!

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμμα Γουάτσον, Τίμοθι Σπολ, Ρούπερτ Γκριντ, Μπόνι Ράιτ.

*Star, Σάββατο 07/01, στις 23:30

«Που Χάθηκες, Μπερναντέτ;» (2019) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Κωμωδία – Η Μπερναντέτ Φοξ τα έχει όλα: έναν τρυφερό σύζυγο, μια γλυκύτατη κόρη και μια υπέροχη ζωή. Το μόνο που λείπει από τη ζωή της είναι η περιπέτεια.

Όταν η Μπερναντέτ εξαφανίζεται πριν από ένα προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι στην Ανταρκτική, η 15χρονη κόρη της θα κάνει τα πάντα να την εντοπίσει, ανακαλύπτοντας στην πορεία συγκλονιστικά στοιχεία από το παρελθόν της μητέρας της.

Ο πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (Πριν το Ξημέρωμα, Πριν το Ηλιοβασίλεμα, Boyhood) καθοδηγεί τη βραβευμένη με δύο Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ σε ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι.

Παίζουν: Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστεν Γουίγκ, Λόρενς Φίσμπερν, Έμα Νέλσον, Τζούντι Γκριρ.

*Ant1, Σάββατο 07/01, στις 00:00

«Πριν τα Μεσάνυχτα» (2013) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ρομαντικό δράμα – Δεκαοκτώ χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση, και με ενδιάμεσο σταθμό το Παρίσι το 2009, ο Τζέσι και η Σελίν είναι πλέον μαζί, έχουν δίδυμες κόρες, οι καριέρες τους βρίσκονται στο απόγειό τους, αλλά ο έρωτας, ενώ υπάρχει, αποδεικνύεται ένα δύσβατο ταξίδι.

Ενώ οι διακοπές στην Ελλάδα τελειώνουν ο Τζέσι πρέπει να αποχαιρετήσει τον γιο από τον πρώτο του γάμο, να τον βάλει στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Αμερική. Πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα αργήσει να τον ξαναδεί, ότι χάνει στιγμές από την εφηβεία του, ότι έχει γίνει ο πατέρας των γιορτών και των διακοπών.

Η Σελίν από την άλλη εξετάζει μία πρόταση για μία δουλειά με απαιτητικά ωράρια και υποχρεώσεις, κάτι που το έχει ανάγκη αλλά θα ανατραπεί η οικογενειακή καθημερινότητά τους. Συζητώντας σαν σύντροφοι και φίλοι τα δύο ενδεχόμενα, πώς φαίνεται σε εκείνον η προοπτική της νέας δουλειάς, πώς θα άκουγε εκείνη την πιθανότητα να μετακομίσουν στο Σικάγο για να βλέπει ο Τζέσι τον γιο του, ξεσπούν οι μικρές ανεπαίσθητες εκρήξεις που κλονίζουν την αυτοπεποίθησή σου σε μια σχέση.

Οι ανασφάλειες ξυπνούν, η πορεία της ζωής γεμίζει δαίμονες και αναρωτιέσαι αν ο άνθρωπος που μοιράζεσαι τη ζωή του σε καταπιέζει ή αν καταπιέζεται.
Ο έρωτας και το πάθος έχουν δώσει τη θέση τους σε ωμά κατηγορώ, απογοητεύσεις, επώδυνες αλήθειες και πικρά βλέμματα.

Πρέπει να ανταλλάξουν αλήθειες και να θυμηθούν τι τους έκανε να είναι μαζί. Κι αν αυτό που τους ένωσε τότε, είναι ακόμα ζωντανό, αληθινό και δυνατό ώστε να παραμείνουν μαζί.

Πρέπει πριν το ρολόι σημάνει μεσάνυχτα, να ανακαλύψουν αν η αγάπη είναι τελικά μία μεγάλη παραμυθένια κολοκύθα, ή αν κάποια παραμύθια είναι αληθινά.

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Ζίλί Ντελπί, Ξένια Καλογεροπούλου, Γουόλτερ Λάσαλι, Σίμους Ντέιβις-Φιτζπάτρικ, Τζένιφερ Πράιορ, Σαρλότ Πράιορ, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, Γιάννης Παπαδόπουλος.

*Alpha, Σάββατο 07/01, στις 00:20

«Ο Μάγος Αϊζενχάιμ» (2006) σκηνοθεσία Νηλ Μπέργκερ

Δραματική Μυστηρίου Φαντασίας – Αρχές του 20ου αιώνα.
Ο μάγος Άϊζενχάιμ (Έντουαρντ Νόρτον) φτάνει στη Βιέννη του 1900 έτοιμος να καταπλήξει τα πλήθη με την τέχνη του. Οι παραστάσεις που δίνει κερδίζουν το θαυμασμό του κοινού, μέσα στο οποίο βρίσκεται και ο αρχηγός της αστυνομίας (Πωλ Τζιαμάτι). Η φήμη του μάγου γρήγορα φτάνει στον πρίγκιπα Λεοπόλδο (Ρούφους Σιουελ), διάδοχο του αυτοκρατορικού θρόνου.

Όταν ένα από τα κόλπα του Άϊζενχαϊμ φέρνει την πριγκίπισσα Σοφία (Τζέσικα Μπίελ) στη σκηνή, τα μάτια τους αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του άλλου μία παιδική συντροφιά σχεδόν ξεχασμένη και τον έρωτα τους που βίαια διακόπηκε από τη διαφορά της κοινωνικής τους τάξης.
Όμως, τα πράγματα για τον ίδιο δυσκολεύουν όταν η νεαρή πριγκίπισσα ανακοινώνει πως αποφάσισε να παντρευτεί το διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Λεοπόλδο.

Η καρδιά του νεαρού μάγου ραγίζει.
Ο μοναδικός τρόπος να κερδίσει την αγαπημένη του, είναι να χρησιμοποιήσει τις μαγικές δυνάμεις του! Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βιέννης αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο έργο.
Να συλλάβει τον Άϊζενχαϊμ κατασκευάζοντας ψεύτικες κατηγορίες. Ο μάγος όμως έχει αντίθετη γνώμη και ετοιμάζεται για ένα τελευταίο κόλπο που θα κόψει την ανάσα.

Παίζουν: Έντουαρντ Νόρτον, Πολ Τζιαμάτι, Ρούφους Σιούελ, Τζέσικα Μπίελ.

*Skai, Σάββατο 07/01, στις 00:30

«Σατανική Συνάντηση» (2012) σκηνοθεσία Κρις Φίσερ

Αστυνομική Μυστηρίου – Ένα συνταρακτικό ψυχολογικό θρίλερ που θα σας φέρει αντιμέτωπους με τον απόλυτο τρόμο μιας εφιαλτικής διαδρομής. Ο Τζον είναι ένας πρόσφατα απολυμένος και απο- γοητευμένος οικογενειάρχης που ζει στα προάστια.

Ο Ρίτσι, ένας μυστηριώδης ‘άγνω- στος’, εμφανίζεται ξαφνικά στην πόρτα του σπιτιού του, ζητώντας τη βοήθειά του και ο Τζον θα βρεθεί άθελά του μπλεγμένος σε μια σειρά αιματηρών δολοφονιών.

Όταν ο Ρίτσι επισκέπτεται την σύζυγό του, η μοναδική πια επιλογή του Τζον είναι να φτάσει στα άκρα, προκειμένου να σταματήσει τις σαδιστικές πράξεις του απρόβλεπτου αυτού δολοφόνου.

Πόσο φρικτό όμως θα είναι το τίμημα για να σώσει την οικογένειά του που απειλείται θανάσιμα;

Παίζουν: Σάμιουελ Τζάκσον, Λουκ Γουίλσον, Λέσλι Μπιμπ.

*Mega, Σάββατο 07/01, στις 02:10

«Λος Άντζελες Εμπιστευτικό» (1997) σκηνοθεσία Κέρτις Χάνσον

Αστυνομική – Στο Λος Άντζελες του ’50, τρεις αστυνομικοί με διαφορετική νοοτροπία και μέθοδο δουλειάς εμπλέκονται σε μια μπερδεμένη ιστορία φόνων, διακίνησης ναρκωτικών, πορνείας και διαφθοράς. Από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέιμς Ελρόι.

Παίζουν: Κέβιν Σπέισι Ντάνι ντεΒίτο Κιμ Μπάσινγκερ Ράσελ Κρόου Γκάι Πιρς

*Open, Σάββατο 07/01, στις 02:15

«Ματωμένο Διαμάντι» (2006) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζουίκ

Περιπέτεια – Έτος 1999, Σιέρα Λεόνε. Ο εμφύλιος πόλεμος μαστίζει τη χώρα. Οι αιματηρές συμπλοκές ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας. Για τη χρηματοδότηση του αγώνα τους, οι αντάρτες συνηθίζουν να ανταλλάσσουν διαμάντια με όπλα! Μέσα στη φρίκη και το χάος που επικρατούν, ο Σόλομον Βάντι, ψαράς της φυλής των Μέντε, ζει με το όνειρο πως, κάποια μέρα, ο γιος του θα γίνει σπουδαίος γιατρός. Ένα όνειρο που μετατρέπεται σε εφιάλτη από τη μέρα που στο χωριό του εισβάλλουν οι αντάρτες. Ο Σόλομον συλλαμβάνεται και καταλήγει εργάτης στα αδαμαντωρυχεία ενώ ο γιος του στρατολογείται με τη βία από το Επαναστατικό Μέτωπο.

Κάτω από τον καυτό ήλιο και τις άθλιες συνθήκες εργασίας, ο Σόλομον ανακαλύπτει ένα σπάνιο και τεράστιο ροζ διαμάντι. Με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, ο νεαρός ψαράς κρύβει τον πολύτιμο λίθο ενώ γίνεται αντιληπτός από τον λοχαγό Πόιζον. Την ίδια ώρα όμως οι αντάρτες δέχονται αιφνιδιαστική επίθεση από τον κυβερνητικό στρατό. Ο Σόλομον και ο λοχαγός Πόιζον συλλαμβάνονται και οδηγούνται στις φυλακές της Φριτάουν, πρωτεύουσας της Σιέρα Λεόνε. Ο Ντάνι Άρτσερ, λευκός νοτιοαφρικανός και πρώην μισθοφόρος από τη Ροδεσία, εκτίει ποινή φυλάκισης στη Φριτάουν για λαθρεμπορία διαμαντιών.

Ο Ντάνι μαθαίνει για τον πολύτιμο λίθο που βρήκε ο Σόλομον. Μετά την αποφυλάκισή τους, ο Ντάνι πείθει τον Σόλομον να κλείσουν μια συμφωνία: ο πρώην μισθοφόρος θα βοηθήσει τον ψαρά να ξαναβρεί την οικογένειά του με αντίτιμο το διαμάντι.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ντζιμόν Χουνσού, Τζένιφερ Κόνελι, Άρνολντ Βόσλοου, Μάικλ Σιν.

*Star, Σάββατο 07/01, στις 02:30