9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η κατάλληλη πρόταση για σήμερα το βράδυ είναι ο καναπές σου με ποπ κορν, μια κουβέρτα παρέα με μια ταινία.

«Οδύσσεια» (1997) σε σκηνοθεσία Αντρέι Κοντσαλόφσκι

Μυθολογική περιπέτεια – Μετά την πτώση της Τροίας ο Οδυσσέας, που ήταν και ο εμπνευστής του στρατηγικού τεχνάσματος του Δούρειου Ίππου, παρασύρεται από την αλαζονεία του, χλευάζει τους θεούς με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή τους. Θυμωμένος από την υπερφίαλη συμπεριφορά του, ο Ποσειδώνας, θεός της θάλασσας, τον καταριέται με αποτέλεσμα να περάσουν δέκα χρόνια μέχρι τη στιγμή της επιστροφής του πολυμήχανου ήρωα στην πατρίδα του.

Το ταξίδι του θα γίνει «συνώνυμο» της περιπέτειας και του κινδύνου. Ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του θα περάσουν από τις χώρες των Κικόνων, των Λωτοφάγων, των Λαιστρυγόνων και θα έρθουν αντιμέτωποι με τον γιγαντόμορφο και ανθρωποφάγο Πολύφημο, θα παραμείνουν για έναν χρόνο στο νησί της Κίρκης ενώ ο ίδιος ο Οδυσσέας θα κατέβει στον Άδη και θα συνομιλήσει με τον Τειρεσία, που θα του δώσει οδηγίες για το μέλλον, συμβουλεύοντάς τον να μην πειράξει τα βόδια του Ήλιου.

Οι περιπέτειες του Οδυσσέα όμως δεν έχουν ακόμη τελειώσει.

Παίζουν: Έρικ Ρόμπερτς, Αρμάν Ασάντε, Γκρέτα Σκάτσι, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Μπερναντέτ Πίτερς, Κρίστοφερ Λι Σκηνοθεσία: Αντρέι Κοντσαλόφσκι.

*Star, Κυριακή 08/01, στις 21:00

«Έγκλημα στο Νείλο» (1978) σκηνοθεσία Τζον Γκίλερμιν

Αστυνομική Μυστηρίου – Κατά τη διάρκεια των διακοπών του Ηρακλή Πουαρό σε μια πολυτελή κρουαζιέρα στο Νείλο, μία όμορφη κληρονόμος βρίσκεται δολοφονημένη εν πλω. Θα καταφέρει ο Πουαρό να βρει τον δολοφόνο πριν το τέλος του ταξιδιού;

Παίζουν: Πίτερ Ουστίνοφ, Μία Φάροου, Μπέτι Ντέιβις, Μάγκι Σμιθ, Άντζελα Λάνσμπερι, Ολίβια Χάσσεϊ, Ντέιβιντ Νίβεν, Τζέιν Μπίρκιν.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 08/01, στις 21:30

«Logan Lucky» (2017) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράσης Κωμωδία – Οι Λόγκανς ανήκουν στην εργατική τάξη και ζουν στην δυτική Virginia. H οικογένεια τους είναι διάσημη εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια για την κακοτυχία της, όταν ο Τζίμι Λόγκαν (Channing Tatum) αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα η τύχη της να αλλάξει.

Ο Τζίμι Λόγκαν (Τσάνινγκ Τέιτουμ), είναι χειριστής βαρέων μηχανημάτων σε εργοτάξια, αλλά βρίσκεται άνεργος χάρη στο κουτσό του πόδι: είναι χωρισμένος κι έχει μια μικρή κόρη, που ετοιμάζεται για τα τοπικά καλλιστεία, αλλά έχει χάσει την επιμέλειά της στο διαζύγιο. Ο αδελφός του είναι ο Κλάιντ (Ανταμ Ντράιβερ), μονόχειρας μπάρμαν που έχει χάσει το χέρι του σε μια από τις δυο αποστολές του στο Ιράκ.

Τα δύο αδέρφια έχουν την ιδέα να κλέψουν την μπάζα της Nascar από τους αγώνες ταχύτητας Coca-Cola 600 στη διπλανή πολιτεία, στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, όπου τα χρήματα που συγκεντρώνονται μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου σωληνώσεων, στα έγκατα της γης κάτω από το στάδιο.

Για να τα καταφέρουν, θα ζητήσουν τη βοήθεια ενός φυλακισμένου ειδήμονα στις ανατινάξεις χρηματοκιβωτίων, με το ταιριαστό όνομα Τζο Μπανγκ (ο Ντάνιελ Κρεγκ), αλλά και της αδελφής των Λόγκαν, των δυο αδελφών του Τζο, της ευρύτερης οικογένειας μιας μικρής κοινότητας losers που ζει, πίσω από πραγματικά ή νοητά κάγκελα, στα σύνορα του γοητευτικού Νότου και της μεσοδυτικής Βιρτζίνια της παρακμής και της αποτυχίας.

Παίζουν: Ανταμ Ντράιβερ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ντάνιελ Κρεγκ, Ράιλι Κίου, Σεθ ΜακΦάρλεϊν, Τζακ Κουέιντ, Μπράιαν Γκλίσον, Χίλαρι Σουάνκ, Φάρα Μακένζι, Κέιτι Χολμς, Ντέιβιντ Ντένμαν, Ντουάιτ Γιόκαμ, Σεμπάστιαν Σταν.

*Alpha, Κυριακή 08/01, στις 22:00

«Χίλιοι Τρόποι να Πεθάνεις στην Άγρια Δύση» (2014) σκηνοθεσία Σεθ ΜακΦάρλαν

Γουέστερν, Κωμωδία – Ο Άλμπερτ, ένας δειλός αγρότης, επιθυμεί όσο τίποτα άλλο στη ζωή του να του δοθεί η ευκαιρία να φύγει μακριά από την πολεμόχαρη Δύση. Η κοπέλα του Λουίζ τον εγκαταλείπει για κάποιον πλούσιο και εκείνος απελπίζεται.

Η άφιξη στην πόλη της εντυπωσιακής και δυναμικής Άννα,  θα αλλάξει τα δεδομένα στη ζωή του Άλμπερτ. Κανείς όμως δεν φαντάζεται πως η Άννα είναι σύζυγος του αδίστακτου –και καταζητούμενου– πιστολά Κλιντς. Τελικά υπάρχουν 1000 τρόποι για να πεθάνεις στη Δύση και ο Άλμπερτ επέλεξε τον χειρότερο…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Σαρλίζ Θερόν, Αμάντα Σέιφριντ, Σεθ ΜακΦάρλαν, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τζιοβάνι Ριμπίσι, Σάρα Σίλβερμαν, Έβαν Τζόουνς.

*Ant1, Κυριακή 08/01, στις 22:15

«Kickboxer: Η Εκδίκηση» (2016) σκηνοθεσία Τζον Στόκγουελ

Αστυνομική Δράσης – Ο Έρικ κι ο Κερτ Σλόαν είναι απόγονοι μιας φημισμένης στις πολεμικές τέχνες οικογένειας από το Βένις της Καλιφόρνιας. Ο Κέρτ πάντα βρίσκονταν στη σκιά του μεγάλου του αδελφού, καθώς του λείπει το ένστικτο που χρειάζεται κάποιος για να γίνει πρωταθλητής.

Αλλά όταν γίνεται μάρτυρας της αδίστακτης δολοφονίας του Έρικ από τον ταϊλανδό πρωταθλητή του μουάι-τάι Τονγκ Πο, ορκίζεται εκδίκηση.

Προπονείται με τον μέντορα του αδελφού του, τον δάσκαλο Ντουράντ, για μάχη στο ρινγκ μέχρι θανάτου. Ο Ντουράντ αρχικά πιστεύει ότι είναι αδύνατον να εκπαιδεύσει τον νεαρό, αλλά μετά από σκληρή προπόνηση βλέπει μέσα του το πνεύμα που χρειάζεται για να φτάσει ως την τελική μονομαχία.

Παίζουν: Αλέν Μουσί, Ντέιβ Μπατίστα, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Τζίνα Καράνο.

*Open, Κυριακή 08/01, στις 00:00

«Τερματικός Σταθμός» (2018) σκηνοθεσία Βον Στάιν 

Δράσης Μυστηρίου – Η Μάργκοτ Ρόμπι είναι μια σερβιτόρα που ζει διπλή ζωή σε μία δυστοπική, αχανής πόλη με σκοτεινές επιδιώξεις και επικίνδυνους στόχους.

Δύο πληρωμένοι δολοφόνοι (Ντέξτερ Φλέτσερ, Μαξ Άιρονς) αναλαμβάνουν μία ακόμα καταχθόνια αποστολή. Στον δρόμο τους θα συναντήσουν έναν δάσκαλο (Σάιμον Πεγκ ) που πάσχει από θανάσιμη ασθένεια, έναν αινιγματικό επιστάτη (Μάικ Μάγιερς ) και μία παράξενη σερβιτόρα (Μάργκοτ Ρόμπι).

Το βαθύ σκότος της νύχτας θα φέρει δολοφονικές συνέπειες. Οι ζωές τους διασταυρώνονται στα χέρια ενός μυστηριώδους εγκληματία που διψάει για εκδίκηση και φόνο. Πριν ακόμα ξημερώσει, όλοι θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με την ανελέητη δικαιοσύνη.

Παίζουν: Μάργκοτ Ρόμπι, Σάιμον Πεγκ, Μάθιου Λιούις, Μάικ Μάγιερς, Μάξ Άιρονς, Ντέξτερ Φλέτσερ.

*Alpha, Κυριακή 08/01, στις 00:45

«Twister» (1996) σκηνοθεσία Γιαν ντε Μποντ 

Δράσης Περιπέτεια – Ο Μπιλ Χάρντινγκ κυνηγάει την πρώην γυναίκα του και «κυνηγό ανεμοστρόβιλων» Τζο, προκειμένου να του υπογράψει τα χαρτιά του διαζυγίου για να παντρευτεί τη νέα του αγαπημένη, τη Μελίσα.

Η φύση όμως τους παίζει περίεργα παιχνίδια, αφού εκεί που συναντιούνται βρίσκονται και οι δυο ενωμένοι στον κοινό αγώνα να καταφέρουν να τοποθετήσουν στο κέντρο ενός υπερβολικά δυνατού ανεμοστρόβιλου ένα νέο σύστημα μέτρησης των στοιχείων του, με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Παίζουν: Έλεν Χαντ, Μπιλ Πάξτον, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Τζέιμι Γκερτζ, Κάρι Έλγουις, Λοις Σμιθ.

*Ant1, Κυριακή 08/01, στις 00:45

«Lion» (2016) σκηνοθεσία Γκαρθ Ντέιβις

Βιογραφική Δραματική – Κάπου στη βόρεια Ινδία, ο πεντάχρονος Σαρού μπαίνει στο λάθος τρένο και ταξιδεύει τρομοκρατημένος και μόνος χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, στην χαοτική Καλκούτα.

Εκεί γίνεται ένα από τα ημι-άγρια παιδιά του δρόμου και σαν από θαύμα καταφέρνει να επιβιώσει από πολλούς κινδύνους, καταλήγοντας σε ένα ορφανοτροφείο.

Τελικά ο Σαρού υιοθετείται από ένα ζευγάρι Αυστραλών, οι οποίοι τον μεγαλώνουν με αγάπη. Ο Σαρού, όμως, δεν μπορεί να αφήσει πίσω του το παρελθόν, και 25 χρόνια μετά, αποφασίζει να εντοπίσει το παλιό του σπίτι και μαζί του την οικογένειά του.

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Ρούνι Μάρα, Ντεβ Πατέλ.

*Star, Κυριακή 08/01, στις 01:00

«Οξυγόνο» (2003) σκηνοθεσία Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Δραματική – Μια ιστορία ενός εκβιασμού σε μια επαρχιακή πόλη κάπου στην Ελλάδα του σήμερα. ”Όλα ξεκινούν με αφορμή την απαλλοτρίωση ενός οικοπέδου που οδηγεί τους ήρωες σε μια αλυσίδα εκβιασμών και πιέσεων. Η διαφθορά μιας κοινωνίας και η διάλυση μιας οικογένειας σε ένα παιχνίδι κυνισμού και απληστίας που φθάνει μέχρι τον φόνο…

Παίζουν: Νένα Μεντή, Μαρία Καβογιάννη, Ακύλλας Καραζήσης, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Τζόυς Ευείδη, Αλέξης Γεωργούλης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τζένη Θεωνά, Μαρία Λεκάκη, Κώστας Κόκλας, Βίκυ Σταυροπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Τάσος Χαλκιάς, ‘Αννα Παναγιωτοπούλου, Αντώνης Λουδάρος, Μίνα Αδαμάκη, Μίμης Χρυσομάλλης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Κατερίνα Λέχου, Αλέκος Συσσοβίτης.

*Mega, Κυριακή 08/01, στις 01:50