Αγωνία για τον 6χρονο Θωμά από τα Γρεβενά – Έγινε ψύξη εγκεφάλου

Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο – Οι γιατροί προχώρησαν και σε γονιδιακό έλεγχο

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο, μετά από ανακοπή καρδιάς.

Οι γιατροί του νοσοκομείου του Ρίου προσπαθούν όσο μπορούν για να αναστρέψουν την κατάσταση για τον 6χρονο Θωμά, που αναγκάστηκε να ταξιδέψει από τα Γρεβενά στην Πάτρα. Το επόμενο 48ωρο είναι κρίσιμο.

Σύμφωνα με το tempo24.news, το παιδί έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και άμεσα το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό.

Έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπήρχε ελεύθερο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία «ψύξης» του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής, ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή.

Παράλληλα οι γιατροί προχώρησαν και σε γονιδιακό έλεγχο για να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής και έχουν σταλεί τα δείγματα στην Αθήνα.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία του μικρού αγοριού, σημειώνοντας πάντως πως πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την διακομιδή, το ασθενοφόρο έπαθε βλάβη στην Ιόνια Οδό και χρειάστηκε να το παραλάβει άλλο ασθενοφόρο.