10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια καινούργια εβδομάδα μόλις ξεκίνησε και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ο Αριστερόχειρας» (2015) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Δράμα – Αν και αριστερόχειρας, ο Μπίλι «The Great» Χόουπ έχει κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας ελαφριών βαρέων βαρών στο αμερικανικό πρωτάθλημα πυγμαχίας, χάρη κυρίως στην χαρακτηριστική επιθετική κίνηση «southpaw», και μοιάζει να τα έχει όλα: μία εντυπωσιακή καριέρα, μια υπέροχη οικογένεια, και έναν υπερπολυτελή τρόπο ζωής.

Η ιδανική ζωή του, όμως, καταρρέει όταν ένα τραγικό συμβάν τον βυθίσει στον εθισμό του  αλκοόλ και του στοιχίσει την καριέρα του, αλλά και την κηδεμονία της κόρης του. Εκεί που όλα μοιάζουν χαμένα, ένας πρώην μποξέρ, ιδιοκτήτης πλέον ενός φτωχικού συνοικιακού γυμναστηρίου, τον παίρνει υπό την προστασία του και τον βοηθά να βρει πάλι το δρόμο του προς την κορυφή.

Αντιμέτωπος με τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του, ο Μπίλι θα πρέπει να  νικήσει τους δαίμονές του και να μάθει ότι μερικές φορές ο μεγαλύτερος αντίπαλός σου είναι ο εαυτός σου…

Παίζουν: Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Φόρεστ Γουίτακερ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Ναόμι Χάρις, Κέρτις “50 Cent” Τζάκσον, Ρίτα Όρα.

*Open, Δευτέρα 09/01 στις 21:00

«Το Βαποράκι» (2018) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Αστυνομική, δράμα, θρίλερ – Ο Ερλ Στόουν, ένας άντρα της δεκαετίας του ’80, ο οποίος ζει μόνος και έρχεται αντιμέτωπος με την χρεοκοπία της επιχείρησής του, του προσφέρεται μία δουλειά, στην οποία – φαινομενικά- πρέπει απλά να οδηγεί. Χωρίς να το γνωρίζει, υπογράφει για να γίνει μεταφορέας σ’ ένα μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών. Και τα καταφέρνει καλά, τόσο καλά που οι «παραγγελίες» ολοένα και αυξάνονται και ο ίδιος σύντομα ανεβαίνει στην ιεραρχία της «επιχείρησης». Δεν αργεί ωστόσο να τον εντοπίσει το ραντάρ του σκληρού πράκτορα της υπηρεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών (DEA) Κόλιν Μπέιτς (Μπράντλεϊ Κούπερ).

Παίζουν: Κλιντ Ιστγουντ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Λόρενς Φίσμπερν, Μάικλ Πένια, Ντάιαν Γουεστ, Άντι Γκαρσία, Σεζαρ ντε Λεόν, Πάτρικ Λ. Ράις.

*Star, Δευτέρα 09/01 στις 21:00

«Εντός Ορίων» (2017) σκηνοθεσία Φίλιπ φαν Λέου

Δραματική – Ένα διαμέρισμα στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας γίνεται καταφύγιο για τη νοικοκυρά του σπιτιού και τα παιδιά της, τον φίλο μιας από τις κόρες της, τον πεθερό της, την οικογένεια μιας γειτόνισσας, και μια οικιακή βοηθό.

Όταν στον έξω κόσμο πέφτουν βόμβες και οι δρόμοι γεμίζουν ελεύθερους σκοπευτές, η μικρή αυτή κοινωνία προσπαθεί να κρατηθεί όρθια ακολουθώντας τη ρουτίνα της.

Παίζουν: Χιάμ Αμπάς, Ντιαμάντ Μπου Αμπουντ, Ζουλιέτ Ναβίς.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 09/01 στις 22:00

«Έλα Να Αγαπηθούμε Ντάρλινγκ» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Στάθης, ένας ζωηρούλης «νεανίας», του οποίου ο πατέρας έχει καφενείο στην κεντρική πλατεία του νησιού, κάνει «καμάκι» στις προκλητικές τουρίστριες. Εμπόδιο σ’ αυτές τις ερωτικές εξορμήσεις του στέκεται η γειτόνισσά του Ρένα που τον αγαπά και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει.

Απ’ την άλλη, η αδελφή του Καίτη, μια νόστιμη και ρομαντική κοπέλα, ερωτεύεται έναν Αθηναίο που γνώρισε στο πλοίο, τον Σταμάτη, ο οποίος μένει για χάρη της στο νησί. Μετά από πολλά ευτράπελα επεισόδια, το ευτυχές τέλος επέρχεται για τα δύο ζευγάρια.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Σταμάτης Γαρδέλης, Ρένα Παγκράτη, Έφη Πίκουλα.

*Alpha, Δευτέρα 09/01 στις 23:00

«John Wick» (2014) σκηνοθεσία Τσαντ Σταχέλσκι, Ντέιβιντ Λάιτ

Δράσης – Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, ο Τζον Γουίκ λαμβάνει ένα τελευταίο δώρο από εκείνη: ένα κουτάβι με το όνομα Ντέιζι. Ο θρήνος του διακόπτεται απότομα, όταν ο αδίστακτος Ιόσεφ και η συμμορία του εισβάλλουν στο σπίτι του, αφήνοντας τον ίδιο αναίσθητο και τη Ντέιζι νεκρή.

Δίχως να το γνωρίζουν, μόλις ξύπνησαν έναν από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους του υπόκοσμου. Η αναζήτηση του Τζον για το κλεμμένο αυτοκίνητο, που του πήρε η συμμορία, τον οδηγεί σε μια μυστική κοινότητα της Νέας Υόρκης, όπου κάποτε ο ίδιος ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων. Εκεί μαθαίνει ότι ο Ιόσεφ είναι ο μοναχογιός ενός παλιού του συνεργάτη, ο οποίος και εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Τζον Γουίκ, προκειμένου να μη φτάσει ποτέ στο γιο του. Με έναν ολόκληρο στρατό στο κατόπι του, ο Τζον μετατρέπεται ξανά στην τρελή φονική μηχανή, που φοβόταν ολόκληρος ο υπόκοσμος.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Αντριάν Παλίκι, Γουίλεμ Νταφόε, Μάικλ Νίκβιστ, Άλφι Άλεν.

*Open, Δευτέρα 09/01 στις 23:30

«Criminal» (2016) σκηνοθεσία Άριελ Βρόμεν

Δράσης. επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ – Ο πράκτορας της CIA Μπιλ Πόουπ σκοτώνεται κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά σημαντικής αποστολής, προσπαθώντας να ξεσκεπάσει τα ίχνη του περίφημου «Ολλανδού», ενός εγκληματία, που κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο σύνολο του οπλισμού των ΗΠΑ. Με τον θάνατο του Πόουπ κάθε πληροφορία γύρω από τη δράση του «Ολλανδού» εξαφανίζεται για πάντα, καθώς οι νεκροί δε μπορούν να αποκαλύψουν πληροφορίες.

Ή μήπως μπορούν; Ο αμείλικτος επικεφαλής της CIA στο Λονδίνο επιστρατεύει έναν εκκεντρικό νευροχειρούργο για να εμφυτεύσει το DNA και τις αναμνήσεις του Πόουπ στον Τζέρικο Στούαρτ, έναν παντελώς απρόβλεπτο και ιδιαίτερα επικίνδυνο κακοποιό με βαρύ ποινικό μητρώο, ο οποίος αντί μιας παρατεταμένης ποινής φυλάκισης, προτιμά να υποβληθεί στο πρωτοποριακό επιστημονικό πείραμα. Όμως, ο Τζέρικο έχει τα δικά του σχέδια, ενώ η τελευταία ελπίδα της CIA, πριν όλα τιναχτούν στον αέρα, βρίσκεται πλέον στο μυαλό ενός αδίστακτου εγκληματία…

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Γκάρι Όλντμαν, Ράιαν Ρέινολντς, Τόμι Λι Τζόουνς.

*Open, Δευτέρα 09/01 στις 23:45

«8 Mile» (2002) σκηνοθεσία Κέρτις Χάνσον

Βιογραφική, Δραματική – Με τη μητέρα του να μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στο αλκοόλ και τις εφήμερες σχέσεις και τη φτώχεια καθημερινό συνοδοιπόρο τους, ένας λευκός ράπερ αναζητά διέξοδο στη μουσική, ελπίζοντας σε μια ευκαιρία για διάκριση.

8 Mile ονομάζεται ο δρόμος στο Ντητρόιτ που χωρίζει τις συνοικίες των λευκών από εκείνες των μαύρων. Ο Τζίμι είναι ένας λευκός ράπερ. Μπορεί να εργάζεται στο εργοστάσιο, μπορεί να μένει στο τροχόσπιτο της μητέρας του μαζί τον κατά πολύ μικρότερο σε ηλικία φίλο της, παρόλα αυτά ονειρεύεται ότι μια μέρα θα κατορθώσει να κάνει καριέρα ως τραγουδιστής.

Παίζουν: Έμινεμ, Μπρίτανυ Μέρφι, Κίμ Μπεισινγκερ, Μίκι Φάιφερ.

*Ant1, Δευτέρα 09/01 στις 23:45

«Υδάτινος Κόσμος» (1995) σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς

Δράσης Περιπέτεια – Όταν οι πολικοί πάγοι λιώνουν, η στάθμη της θάλασσας αυξάνεται πολύ πάνω από 7.600 μέτρα καλύπτοντας σχεδόν ολόκληρη τη γη.  Βρισκόμαστε στο 2500 μ.Χ. και οι εναπομείναντες άνθρωποι παλεύουν να επιβιώσουν σε πρόχειρες νησίδες και ερειπωμένες βάρκες γνωστές ως ατόλες.

Συχνά μάχονται μεταξύ τους για να επωφεληθούν από τις προμήθειες και τους λάκους υγρών λιπασμάτων που δίνουν ενέργεια στις κοινότητες.

Όλοι ωστόσο πιστεύουν ότι υπάρχει ξηρά κάπου στον απέραντο ωκεανό. Όταν ένας μεταλλαγμένος μοναχικός ταξιδιώτης (Κέβιν Κόσνερ) εμφανίζεται σε μία κοινότητα για να ανταλλάξει χώμα με προμήθειες, εκείνοι τον φυλακίζουν ως επικίνδυνο.

Την ίδια στιγμή η ατόλη τους δέχεται επίθεση από τους “καπνιστές”, πειρατές που αναζητούν την Ενόλα, ένα κορίτσι που κατέχει τον χάρτη για να βρουν την ξηρά. Η κηδεμόνας της μικρής για να τη γλυτώσει απελευθερώνει τον μεταλλαγμένο, με την προϋπόθεση να τις πάρει μαζί του στο καράβι του.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Τζιν Τρίπλχορν, Ντένις Χόπερ, Ρικ Άβιλες.

*Alpha, Δευτέρα 09/01 στις 01:00

«Lukas» (2018) σκηνοθεσία Ζυλιέν Λεκλέρκ

Δράσης Περιπέτεια – Ένας πορτιέρης σε νυχτερινό μαγαζί και πρώην μποξέρ καταλήγει στη φυλακή μετά από έναν καυγά.

Την επιμέλεια της 8χρονης κόρης του αναλαμβάνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Οι Αρχές του κάνουν μια πρόταση, να συνεργαστεί μαζί τους και να εισχωρήσει στη συμμορία ενός Ολλανδού κακοποιού, που στήνει παράνομους αγώνες, ώστε να αποκτήσει την ελευθερία του και ξανά την επιμέλεια της κόρης του.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Σάμι Μπουαζιλά, Σβέβα Αλβίτι, Κέβιν Τζάνσενς, Αλίς Βερσετ

*Star, Δευτέρα 09/01 στις 01:45

«Escape Room» (2019) σκηνοθεσία  Άνταμ Ρόμπιτελ

Θρίλερ –  Έξι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, δέχονται την πρόκληση να μπουν σε ένα δωμάτιο διαφυγής κι αν καταφέρουν να ξεφύγουν να κερδίσουν ένα εκατομμύριο δολάρια. Έχουν στη διάθεση τους μόλις μία ώρα και σύντομα θα ανακαλύψουν ότι αν δεν καταφέρουν να αποφύγουν τις θανάσιμες παγίδες και τους περίπλοκους γρίφους, κινδυνεύουν να μείνουν μέσα για πάντα. Για να επιβιώσουν θα χρειαστεί να συνεργαστούν μεταξύ τους και να βάλουν στην άκρη τα προσωπικά τους συμφέροντα…θα τα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί;

Παίζουν: Τάιλερ Λαμπίν, Ντέμπορα Αν Γολ, Τέιλορ Ράσελ, Νικ Ντοντάνι, Λόγκαν Μίλερ, Τζέι Έλις, Τζέσικα Σάτον.

*Mega, Δευτέρα 09/01 στις 01:50