9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Οι τέσσερις και το μαγικό πλάσμα» (2020) σκηνοθεσία Άντι Ντι Εμονί

Φανταστική κομεντί – Μια ομάδα παιδιών, ενώ βρίσκονται σε διακοπές με την οικογένειά τους, θα έχουν μια απρόσμενη συνάντηση σε μία παραλία με ένα μαγικό πλάσμα, το οποίο έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί τις πιο απίθανες και τρελές ευχές – για κάποιες από αυτές όμως, η παρέα θα χρειαστεί να μάθει ότι το «πρόσεχε τι εύχεσαι» μπορεί και να είναι χρήσιμο

Παίζουν: Πόλα Πάτον, Μάθιου Γκουντ, Μπίλι Τζένκινς, Μάικλ Κέιν, Τέντι-Ρόουζ Μάλεσον-Άλλεν, Ράσελ Μπραντ.

*Open, Τετάρτη 11/01 στις 21:00

«Justice League» (2017) σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Η ώρα της Justice League πλησιάζει. Ωθούμενος από την αποκατεστημένη πίστη του στην ανθρωπότητα και εμπνευσμένος από την ανιδιοτελή πράξη του Superman, ο Μπρους Γουέιν ζητά τη βοήθεια της νέας του συμμάχου, Νταϊάνα Πρινς, για να αντιμετωπίσει έναν ακόμη πιο επικίνδυνο εχθρό.

Μαζί, ο Batman και η Wonder Woman δρουν γρήγορα για να βρουν και να στρατολογήσουν μια ομάδα μετά-ανθρώπων που θα αντισταθούν σ’ αυτήν την καινούργια απειλή.

Αλλά, παρά τη δημιουργία αυτής της χωρίς προηγούμενο λεγεώνας ηρώων – Batman, Wonder Woman, Aquaman, The Flash και Cyborg – μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά για να σωθεί ο πλανήτης από μία επίθεση καταστροφικών διαστάσεων.

Παίζουν: Μπεν Αφλεκ, Γκαλ Γκαντότ, Τζέισον Μομόα, Χένρι Καβίλ, Εϊμι Ανταμς, Εζρα Μίλερ.

Star, Τετάρτη 11/01 στις 21:00

«Μπλε Ουρανός» (1994) σκηνοθεσία Τόνι Ρίτσαρντσον 

Δραματική Ρομαντική – Σε έναν κόσμο μυστικών, η αγάπη είναι το πιο ισχυρό όπλο.

Στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, ο Χανκ Μάρσαλ (Τόμι Λη Τζόουνς) είναι υπεύθυνος για τις πυρηνικές δοκιμές του στρατού των ΗΠΑ.
Οι απόψεις του για τους πυρηνικούς εξοπλισμούς τον φέρνουν σε αντιπαράθεση με τους ανώτερούς του, ενώ η σκανδαλώδης συμπεριφορά της συζύγου του (Τζέσικα Λαγκ) τους δίνει λαβή για να τον υποτιμήσουν.
Ανυποχώρητος, ο Χανκ αρνείται να υποκύψει στις πιέσεις για το θέμα των όπλων ή να εγκαταλείψει τη γυναίκα που αγαπά, φλερτάροντας με την καταστροφή κάθε στιγμή.

Παίζουν: Τζέσικα Λανγκ, Τόμι Λι Τζοόυνς, Πάουερς Μπουθ, Κρις Ό Ντόνελ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 11/01 στις 22:00

«Ράκος…Νο14: Και ο Πρώτος Μπουνάκιας» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Σπίνος, κοκκαλιάρης, οδοντογλυφίδα, απένταρος, φουκαράς, ανακαλύπτει ότι έχει τρομερή δύναμη στα χέρια.

Αμέσως αλλάζει η ζωή του. Διάφοροι κομπιναδόροι προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν πλασάροντάς τον για πρωταθλητή της πυγμαχίας…

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σοφία Αλιμπέρτη, Μάγδα Τσαγγάνη.

*Alpha, Τετάρτη 11/01 στις 23:00

«Ψυχρή Καταδίωξη» (2019) σκηνοθεσία Χανς Πίτερ Μόλαντ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Στο χειμερινό θέρετρο Κεμόε, η θερμοκρασία είναι 10 βαθμοί υπό το μηδέν και συνεχώς κατεβαίνει σε αυτό το δημοφιλή, χειμερινό προορισμό στα Βραχώδη Όρη.

Η τοπική Αστυνομία συνήθως δεν έχει δουλειά μέχρι την ημέρα που ο γιος του Νιλς (Λίαμ Νήσον), ενός λακωνικού οδηγού εκχιονιστικού μηχανήματος του δήμου, δολοφονείται με υπερβολική δόση ναρκωτικών, ύστερα από εντολή του “Viking”, του τοπικού Βαρόνου των ναρκωτικών.

Έχοντας μόλις ανακηρυχτεί Πολίτης της Χρονιάς στη μικρή ορεινή κωμόπολη στα Βραχώδη Ορη όπου οδηγεί το εκχιονιστικό του, ο Νιλς Κόξμαν έρχεται αντιμέτωπος με το πένθος, το οποίο δυσκολεύεται να διαχειριστεί και τον απομακρύνει από τους ανθρώπους γύρω του…

Οργισμένος και εξοπλισμένος με βαριά μηχανήματα ο Νιλς αποφασίζει να εξολοθρεύσει το καρτέλ ξεπαστρεύοντας ένα, ένα τα μέλη του, αλλά το μόνο που γνωρίζει από φόνους είναι ό,τι έχει διαβάσει από αστυνομικά μυθιστορήματα.

Καθώς τα πτώματα στοιβάζονται, ένας πόλεμος ξεσπά μεταξύ του Βαρόνου των ναρκωτικών “Viking” και του Αρχιμαφιόζου “ White Bull” και οι πλαγιές της μικρής πόλης από ολόλευκες βάφονται κόκκινες.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Τομ Μπέιτμαν, Τομ Τζάκσον, Εμι Ρόσουμ, Τζούλια Τζόουνς, Λόρα Ντερν, Γουίλιαμ Φορσάιθ.

*Star, Τετάρτη 11/01 στις 23:30

«Οι Σύμμαχοι» (2019) σκηνοθεσία Χένρι Άλεξ Ρούμπιν

Αστυνομική Δράσης – Η ιστορία συγκεντρώνει την αφήγησή της σε 2 πρόσωπα εκ των παραπάνω 5: του Κάλαχαν, αστυνομικού και του Όιστερ, θετού αδελφού του και προστατευόμενού του ο οποίος είναι και ο πιο μικρός της παρέας και δουλεύει σε ένα εστιατόριο. Η σχέση μεταξύ του Κάλαχαν (Τζέι Κόρτνεϊ) και του Όιστερ (Νατ Γουλφ) είναι τεταμένη καθώς ο δεύτερος δεν μπορεί παρά να μην αγνοεί προνόμια συγκεντρωμένα στο πρόσωπο του πρώτου και να βλέπει την αγάπη και την συμπάθεια όλων να εκφράζεται άδολα προς τον θετό αδερφό του σε αντίθεση με τον ίδιο που αντιμετωπίζεται ως μπελάς.

Ως αποτέλεσμα, ο Όιστερ μπλέκει συνεχώς σε καταστάσεις δυνητικά επικίνδυνες για τον ίδιο και για τους υπόλοιπους κάτι που τον οδηγεί σε περαιτέρω περιθωριοποίηση. Μία από αυτές τις καταστάσεις θα τον οδηγήσει να διαπράξει ανθρωποκτονία εξ αμελείας και θα καταλήξει στην φυλακή. Ο Καλ όμως, θέλοντας να μείνει πιστός στον όρκο θα συγκεντρώσει το γκρουπ και θα οργανώσει μία επιχείρηση απόδρασης. Οι τροχοί θα τεθούν σε κίνηση και οι 4 φίλοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους χρησιμοποιώντας όσα έχουν μάθει στα χρόνια εκπαίδευσής τους για να πετύχουν το ακατόρθωτο.

Παίζουν: Τζέι Κόρτνεϊ, Λέιτον Μίστερ, Φιν Γουίτροκ, Νατ Γουλφ.

*Open, Τετάρτη 11/01 στις 23:30

«Πορφυρός Λόφος» (2015) σκηνοθεσία Γκιγέρμο ντελ Τόρο

Μυστηρίου Τρόμου Φαντασίας – Στην Αγγλία του 19ου αιώνα, η Ίντιθ (Μία Γουασικόφσκα) έχει μείνει ορφανή από μητέρα όταν ήταν 10 ετών.

Από εκείνη τη στιγμή αφοσιώνεται στη φροντίδα του πατέρα της και στην ανάγκη της να ξεχωρίσει στη βικτωριανή ανδροκρατούμενη κοινωνία, ως συγγραφέας βιβλίων γοτθικής φαντασίας.

Όταν στη ζωή της εμφανίζεται ο σερ Τόμας Σαρπ (Τομ Χίντλεστον), νεαρός βαρωνέτος ο οποίος αναζητά χρηματοδότηση για τον πύργο του στην Αγγλία, εκείνη ταλαντεύεται ανάμεσα στα αισθήματα που της προκαλεί ο μυστηριώδης άγνωστος και την αγάπη της για τον παιδικό της φίλο.

Ο ανεξήγητος θάνατος του πατέρας της την οδηγεί να παραδοθεί στην έλξη της για τον Τόμας και αφού τον παντρεύεται, τον ακολουθεί στην έπαυλή του, όπου μένει μαζί με την εσωστρεφή αδερφή του, Λουσίλ (Τζεσικα Τσαστέιν).

Η Λουσίλ εμμονική, ζηλιάρα και απόλυτα αφοσιωμένη στον αδερφό της, περνάει τον καιρό της παίζοντας πιάνο και εκβιάζοντας τον Τόμας με τα κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος.

Προσπαθώντας να ξεφύγει από τα φαντάσματα του παρελθόντος της η Ίντιθ, στο νέο της σπίτι, εκεί που πιστεύει ότι βρήκε ένα «καταφύγιο», σύντομα θα διαπιστώσει ότι τα μυστικά της οικογένειας είναι αιματοβαμμένα και ζητάνε εκδίκηση

Παίζουν: Μία Γουασικόφσκα, Τομ Χίντλεστον, Τζέσικα Τσαστέιν, Τσάρλι Χάναμ, Τζιμ Μπίβερ.

*Ant1, Τετάρτη 11/01 στις 23:45

«Η Άννα και ο Βασιλιάς» (1999) σκηνοθεσία Άντι Τέναντ

Αισθηματικό δράμα – Η βρετανίδα δασκάλα Άννα Λιονόουενς έρχεται στη Μπανγκόγκ για να διδάξει το πνεύμα του δυτικού πολιτισμού στα 67 παιδιά του βασιλιά της Ταϊλάνδης. Μέσα στη δίνη των πολιτικών εξελίξεων το ειδύλλιο μεταξύ τους μοιάζει αναπόφευκτο. Μια μεγάλη παραγωγή, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα από το ημερολόγιο της Άννα Λιονόουενς, η οποία επισκέφτηκε το Ταϊλανδό βασιλιά Μονγκούτ το 1860. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η ακαταμάχητη Τζόντι Φόστερ.

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Γιαν–Φατ Τσόου, Λίνγκ Μπάι, Μελίσα Κάμπελ, Ράνταλ Ντουκ Κιμ.

*Alpha, Τετάρτη 11/01 στις 01:00

«Sniper: Ο Σκοπευτης Φαντασμα» (2016) σκηνοθεσία Ντον Μάικλ Πολ

Περιπέτεια – Οι ελεύθεροι σκοπευτές Μπράντον Μπέκετ (Τσάντ Μάικλ Κόλλινς) και Ρίτσαρτντ Μίλλερ (Μπίλι Ζέιν) μάχονται εναντίον εξτρεμιστών στη Μέση Ανατολή, όταν ο διοικητής τους, τους αναθέτει μια νέα αποστολή, να να προστατεύσουν έναν αγωγό φυσικού αερίου που εκτείνεται από τη Δημοκρατία της Γεωργίας έως τη Δυτική Ευρώπη από εξτρεμιστές που επιθυμούν να κάνουν μια πολιτική δήλωση.

Όταν, όμως, οι αψιμαχίες με τον εχθρό, οδηγούν στον θάνατο ελεύθερων σκοπευτών των ΗΠΑ, από έναν σκοπευτή – φάντασμα, οι ισορροπίες στην ομάδα ανατρέπονται και οι υποψίες για κατάσκοπο μεγαλώνουν. Η κορύφωση του δράματος θα είναι σίγουρα εκρηκτική!

Παίζουν: Ντένις Χάισμπερτ, Νικ Γκόμεζ, Στεφανί Βογκτ, Τσάντ Μάικλ Κόλλινς, Μπίλι Ζέιν.

*Mega, Τετάρτη 11/01 στις 01:50