11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Και Μόνο την Αλήθεια» (2008) σκηνοθεσία Ροντ Λιούρι

Δραματική Μυστηρίου – Η Ρέιτσελ Άρμστρονγκ (Κέιτ Μπέκινσεϊλ) είναι μια νεαρή ρεπόρτερ που εργάζεται σε μεγάλη ημερήσια εφημερίδα της Ουάσιγκτον.

Με ένα εκρηκτικό άρθρο, η Ρέιτσελ αποκαλύπτει την ταυτότητα μιας μυστικής πράκτορα της CIA που ακούει στο όνομα Έρικα Βαν Τόρεν. Αμέσως μετά τη δημοσίευση του άρθρου, η κυβέρνηση απαιτεί να μάθει την ταυτότητα της πηγής της Ρέιτσελ, όμως η τολμηρή δημοσιογράφος, με την υποστήριξη του άντρα της, της αρχισυντάκτριάς της και του δικηγόρου της εφημερίδας, αντιστέκεται στις πιέσεις του χαρισματικού και φιλόδοξου ειδικού εισαγγελέα Πέιτον Ντιμπουά.

Η υπόθεση φτάνει στα δικαστήρια και η επίμονη άρνηση της Ρέιτσελ να αποκαλύψει την πηγή της, την οδηγεί στη φυλακή. Ενώ παρακολουθούμε από κοντά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η δημοσιογράφος στη φυλακή, παράλληλα με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του δικηγόρου της, Άλμπερτ Μπέρνσαϊντ, το ερώτημα παραμένει: ποια είναι η πηγή της και γιατί η Ρέιτσελ θυσιάζει τόσο πολλά για να την προστατεύσει; 

Παίζουν: Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Ματ Ντίλον, Άλαν Άλντα, Άντζελα Μπάσετ, Βέρα Φαρμίγκα, Ντέιβιντ Σουίμερ.

*Open, Πέμπτη 11/01, στις 21:00

«Ο Καζανόβας» (1963) σκηνοθεσία Σωκρατης Καψασκης

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ο καλοκάγαθος Γιώργος Χατζηγεωργαλάς βρίσκεται στη φυλακή, με ποινή δέκα μηνών, και εκμυστηρεύεται τον πόνο του στον δεσμοφύλακα. Έχοντας διαβάσει τα απομνημονεύματα του Καζανόβα κι έχοντας επηρεασθεί βαθιά απ’ την προσωπικότητά του, εγκατέλειψε τα Φάρσαλα και ήρθε στην Αθήνα με το όραμα να γίνει μεγάλος γυναικοκατακτητής.

Βρήκε τον συνονόματο εξάδελφό του και έπιασε δουλειά στην ταβέρνα του. Εκεί συγκρούστηκε με τον χασάπη Πανάγο, αδελφό της Τζούλιας, αιώνιας μνηστής τού εξαδέλφου του και το ’βαλε στα πόδια. Ακολούθως κατέφυγε στον άλλο συνονόματο εξάδελφο, ο οποίος του βρήκε δουλειά πορτιέρη σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Η Μήτση και η Σούζυ, δύο κυρίες που του γνώρισε ο εξάδελφός του, παρίσταναν τις ερωτευμένες μαζί του, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι είναι ένας ακαταμάχητος Δον Ζουάν. Η παραζάλη του δεν του επέτρεψε να αντιληφθεί ότι ο εξάδελφός του ήταν αρχηγός μιας σπείρας λαθρεμπόρων αρωμάτων, η οποία είχε ως μέλη τις δύο κυρίες, μέχρι που τους συνέλαβε όλους η αστυνομία, κι έτσι ο Γιώργος κατέληξε στη φυλακή.

Με το τέλος της αφήγησής του δέχεται την επίσκεψη της Τζούλιας η οποία τον έχει ερωτευτεί και έχει πείσει τον Πανάγο να πληρώσει για να αποφυλακιστεί ο Γιώργος και να γίνει σύζυγός της.

Παίζουν: Κωστας Χατζηχρηστος, Λαμπρος Κωνστανταρας, Μαρθα Καραγιαννη, Ντινα Τριαντη.

*Skai, Πέμπτη 11/01, στις 21:00

«Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε» (2019) σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Γουό

Δράσης – Ύστερα από μια συγκλονιστική απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού Προέδρου Άλαν Τράμπουλ (Μόργκαν Φρίμαν), ο έμπιστος του μυστικός πράκτορας Μάικ Μπάνινγκ (Τζέραρντ Μπάτλερ) κατηγορείται αδίκως και τίθεται υπό κράτηση.

Αφού δραπετεύσει, σύντομα θα βρεθεί μόνος του και θα χρειαστεί να αποφύγει την υπηρεσία του και να ξεγελάσει το FBI ώστε να εντοπίσει ποιος απειλεί τον Πρόεδρο.

Απεγνωσμένος να βρει την αλήθεια, ο Μπάνινγκ στρέφεται σε ξένους συμμάχους με σκοπό να διατηρήσουν το όνομά του καθαρό, να προστατεύσουν την οικογένειά του από το κακό και να σώσουν τη χώρα από τον επικείμενο κίνδυνο.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μόργκαν Φρίμαν, Πάιπερ Περάμπο, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, Χολτ ΜακΚάλανι, Νικ Νόλτε.

*Star, Πέμπτη 11/01, στις 21:00

«22 Jump Street» (2014) σκηνοθεσία Φιλ Λόρντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Ο Τσάνιγκ Τάτουμ και ο Τζόνα Χίλ επιστρέφουν ως απόφοιτοι λυκείου (για δεύτερη φορά), έτοιμοι για τη νέα μυστική τους αποστολή στο κολλέγιο.

Οι δυο τους θα ζήσουν μοναδικές πανεπιστημιακές εμπειρίες για να εξιχνιάσουν μια επικίνδυνη μυστική οργάνωση.

Σύντομα θα ανακαλύψουν ότι η ζωή στο κολέγιο είναι, στην καλύτερη περίπτωση, χαοτική και απολαυστικά επικίνδυνη. Η φιλία τους θα δοκιμαστεί, αφού νέα πρόσωπα θα μπουν στις ζωές τους.

Ετσι, η προσοχή τους δεν θα είναι αποκλειστικά στραμμένη στην αποστολή τους, αλλά και στο πώς να επαναπροσδιορίσουν τη φιλία και τη σχέση τους.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζόνα Χιλ, Άις Κιούμπ, Πίτερ Στομάρε, Σαλ Λονγκομπάρντο, Γουάιτ Ράσελ, Άμπερ Στίβενς, Τζίλιαν Μπελ.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 11/01, στις 22:00

«Λούγκερ» (2021) σκηνοθεσία Κώστας Χαραλάμπους

Δραματική – Ορεινή Κρήτη, 1958. Η οικογένεια Αγγελιδάκη, μια συνηθισμένη φτωχή εργατική οικογένεια της εποχής, προσπαθεί να ανέλθει κοινωνικά.

Η ενασχόλησή της με το εμπόριο πετρελαίου θα αποτελέσει το εφαλτήριό της για την απόκτηση τεράστιου πλούτου και υπέρμετρης κοινωνικής ανόδου.

Ο απότομος πλουτισμός όμως θα επηρεάσει καταλυτικά τα μέλη της οικογένειας.

Ακολουθώντας την οικογένεια Αγγελιδάκη σε βάθος 25 χρόνων, θα ξετυλιχθεί ένα κουβάρι περίπλοκων σχέσεων και λεπτών ισορροπιών, με τη σταδιακή αποξένωσή τους να τους στιγματίζει βαθιά.

Πώς αλήθεια επηρεάζει ο πλούτος τους ανθρώπους; Μπορούν όλα να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη;

Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Στεφανία Γουλιώτη, Γιωργής Τσουρής, Ερρίκος Λίτσης, Νίκος Χίλιος, Έφη Γούση, Μάνος Ιωάννου, Κυριακή Γάσπαρη, Δημήτρης Μακαλιάς, Ισίδωρος Σταμούλης, Χρήστος Ευθυμίου, Γιολάντα Μπαλαούρα, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Αλέξανδρος Τρανουλίδης, Σοφία Μανωλάκου, Νίκη Λάμη, Μαρία Οικονόμου, Γιώργος Ζώης, Κυριακή Στούρου, Γιώργος Γαρνάβος.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 11/01, στις 22:00

«Killers: Γάμος να Σου Πετύχει» (2010) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λουκέτικ

Κωμωδία Ρομαντική – H Τζεν Κόρνφελντ, είναι σίγουρη ότι δεν θα ερωτευθεί ποτέ ξανά. Όμως σε ένα ταξίδι στη γαλλική Ριβιέρα, όπου έχει πάει σχεδόν με το ζόρι, θα γνωρίσει τον άντρα των ονείρων της, τον τέλειο, όμορφο, γοητευτικό Σπένσερ Έιμς.

Τρία χρόνια μετά τη γνωριμία τους, το όνειρο της Τζεν έχει γίνει πραγματικότητα: είναι παντρεμένη με τον Σπένσερ και ζουν ειδυλλιακά σε ένα ήσυχο προάστιο.

Τουλάχιστον μέχρι τη μέρα των γενεθλίων του Σπένσερ γιατί μετά οι σφαίρες αρχίζουν να πέφτουν σαν το χαλάζι!

Ο τέλειος άντρας έχει ένα δύσκολο παρελθόν, που έρχεται στην επιφάνεια με φονικές διαθέσεις καθώς ο Σπένσερ είναι ένας υπερκατάσκοπος!

Παίζουν: Άστον Κούτσερ, Κάθριν Χέιγκλ, Τομ Σέλεκ

*Skai, Πέμπτη 11/01, στις 22:45

«Η Σιωπή των Αμνών» (1991) σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι

Δραματική Μυστηρίου Τρόμου – H νεαρή μαθητευόμενη πράκτορας του FBI Κλαρίς Στάρλινγκ (Τζόντι Φόστερ) σύντομα θα της ανατεθεί μια πολύ σημαντική αποστολή από τον προϊστάμενό της.

θα πρέπει να επισκεφθεί τον χρόνια έγκλειστο ιδιοφυή ψυχίατρο Χάνιμπαλ Λέκτερ (Άντονυ Χόπκινς), ο οποίος έτρωγε τα θύματά του.

Το FBI την στέλνει εκεί με σκοπό να του αποσπάσει πληροφορίες σχετικά με έναν κατ` εξακολούθηση δολοφόνο που φέρει το ψευδώνυμο “Buffalo Bill”(Τεντ Λεβίνι), ο οποίος έχει απαγάγει την κόρη μιας γερουσιαστού.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων τους, που λαμβάνουν χώρα σ’ ένα υψίστης ασφάλειας ψυχιατρείο, μια παράξενη σχέση αναπτύσσεται ανάμεσα στην Κλαρίς και στον Λέκτερ, καθώς ο τελευταίος εισβάλει σταδιακά στο υποσυνείδητο της, ενώ παράλληλα την τροφοδοτεί με τα στοιχεία εκείνα που θα την οδηγήσουν στο να σχηματίσει το προφίλ του παρανοϊκού δολοφόνου.

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Άντονυ Χόπκινς, Σκοτ Γκλεν, Τεντ Λεβίνι, Άντονυ Χέαλντ, Φράνκι Φέισον, Μπρουκ Σμιθ.

*Open, Πέμπτη 11/01, στις 23:30

«Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο» (2019) σκηνοθεσία Τιμ Μίλερ 

Δράσης – Έχουν περάσει περισσότερο από δύο δεκαετίες από τότε που η Σάρα Κόνορ εμπόδισε την Ημέρα της Κρίσης, άλλαξε το μέλλον και ξαναέγραψε τη μοίρα της ανθρωπότητας.

Η Ντάνι Ράμος (Ναταλία Ρέγιες) ζει μια απλή ζωή στην Πόλη του Μεξικού με τον αδερφό της (Ντιέγκο Μπονέτα) και τον πατέρα της όταν ένας υψηλά προηγμένος και θανάσιμος Εξολοθρευτής – ο Rev-9 (Γκάμπριελ Λούνα) – ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να την κυνηγήσει και να την σκοτώσει.

Η επιβίωση της Ντάνι εξαρτάται από τη συνεργασία της με δύο πολεμιστές: τη Γκρέις (Μακένζι Ντέιβις), μια παντοδύναμη πολεμίστρια από το μέλλον και μια σκληραγωγημένη Σάρα Κόνορ (Λίντα Χάμιλτον).

Καθώς ο Rev-9 καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του χωρίς οίκτο κυνηγώντας τη Ντάνι, οι τρεις τους στρέφονται σε ένα T-800 (Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ) από τον καιρό της Σάρα που μπορεί να είναι η τελευταία τους ελπίδα.

Παίζουν: Λίντα Χάμιλτον, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Μακένζι Ντέιβις, Ναταλία Ρέγιες, Γκάμπριελ Λούνα, Ντιέγκο Μπονέτα.

*Star, Πέμπτη 11/01, στις 23:30

«Το Ακρωτήρι του Φόβου» (1991) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε

Μυστηρίου, περιπέτεια, τρόμου – Μετά από 14 χρόνια φυλάκισης ο βιαστής Μαξ Κέιντι βγαίνει αποφασισμένος να εκδικηθεί τον δικηγόρο που είχε αναλάβει την υπόθεσή του Σαμ Μποντίν, γιατί είναι πεπεισμένος ότι δεν τον υπερασπίστηκε όπως όφειλε και ότι καταδικάστηκε άδικα.

Η υπεράσπιση του Μποντίν ήταν όντως ανεπαρκής και ενώ μέχρι τώρα ζούσε ήσυχα με την οικογένειά του, στο Φορτ Λόρελντεϊλ της Φλόριντα, όταν ο Κέιντι τους επισκέπτεται, η ζωή της οικογένειας Μποντίν μετατρέπεται σταδιακά σε εφιάλτη.

Παίζουν: Νικ Νόλτε, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέσικα Λανγκ, Τζουλιέτ Λιούις, Ρόμπερτ Μίτσαμ, Γκρέγκορι Πεκ.

*Ant1, Πέμπτη 11/01, στις 23:45

«Η Θεωρία των Πάντων» (2014) σκηνοθεσία Τζέιμς Μαρς

Δραματική, Ρομαντική – Η ζωή ενός από τα μεγαλύτερα μυαλά της ανθρωπότητας και διάσημου αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ, από τη στιγμή που πρωτογνωρίζει και ερωτεύεται τη μετέπειτα σύζυγό του Τζέιν Γουάιντ.

Όλα ξεκινούν στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όπου ο Στίβεν Χόκινγκ (Εντι Ρέντμέιν) είναι σπουδαστής και γοητεύεται από μια νεαρή συμφοιτήτριά του (Φελίσιτι Τζόουνς). Σύντομα έρχονται κοντά και ενώ ξεκινά τη διατριβή του ανακαλύπτει μετά από μια πτώση του, ότι πάσχει από την ασθένεια του κινητικού νευρώνα. Τότε, ξεκινά ένας αγώνας με παραστάτη τη σύζυγό του, από τη μια να παλέψει με μια ασθένεια που του βάζει χρονικά όρια στη ζωή του και από την άλλη να συνεχίσει να αναπτύσσει όσα πηγάζουν από την αστείρευτη δύναμη του λαμπερού του μυαλού. Όλα αυτά καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι έως το τέλος της ασυνήθιστης, επίπονης αλλά σπουδαίας ζωής του.

Παίζουν: Έντι Ρέντμεϊν, Φελίσιτι Τζόουνς, Τσάρλι Κοξ, Έμιλι Γουάτσον, Σάιμον ΜακΜπέρνεϊ, Ντέιβιντ Θιούλις, Κρίστιαν Μακέι.

*Alpha, Πέμπτη 11/01, στις 01:30

«Ντόνι Μπράσκο» (1997) σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ 

Αστυνομική – Ο Τζόνι Ντεπ είναι ο μυστικός πράκτορας του FBI Τζόσεφ Πιστόνε ο οποίoς παριστάνοντας τον έμπορο διαμαντιών Ντόνι Μπράσκο, διεισδύει στους κύκλους της μαφιόζικης φαμίλιας Μπονάνο, χάρη στην ψήφο εμπιστοσύνης που του δίνει ο Λέφτι (Αλ Πατσίνο), ένας μεσόκοπος εκτελεστής.

Ανάμεσα στους δύο άντρες αναπτύσσεται δυνατή φιλία και εμπιστοσύνη, χωρίς βέβαια ο Λέφτι να γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα τού Τζο. Αλλά και ο Τζο, από την πλευρά του, διακινδυνεύει τα πάντα αφού αν διασχίσει τη γραμμή που χωρίζει τον ομοσπονδιακό πράκτορα από τον εγκληματία, θα οδηγήσει τον μέντορά του σε βέβαιο θάνατο.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Αλ Πατσίνο, Μπρούνο Κίρμπι, Μάικλ Μάντσεν, Αν Χετς, Τζέιμς Ρούσο.

*Mega, Πέμπτη 11/01, στις 01:50