10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποικιλία επιλογών για άλλο ένα βράδυ Κυριακής!

«Για Ποιον Χτυπά η Κουδούνα» (1968) σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Κωμωδία – Ο εργοστασιάρχης Απόστολος Λαμπιρίκος είναι πνιγμένος στα χρέη. Όλοι του ζητούν χρήματα, αλλά από κανέναν οφειλέτη δεν μπορεί να εισπράξει.

Από αυτήν τη δύσκολη θέση έρχεται να τον βγάλει ο υπάλληλός του ο Κώστας, μ’ένα τέχνασμα: ο Κώστας προτείνει στο αφεντικό του να ‘αυτοκτονήσει’. Ο Λαμπιρίκος με μια πέτρα δεμένη στο λαιμό του, παριστάνει ότι πέφτει στη θάλασσα!

Για του λόγου το αληθές μάλιστα, ο Κώστας τον βγάζει και μια φωτογραφία. Την επόμενη μέρα, η φωτογραφία είναι δημοσιευμένη σε όλες τις εφημερίδες.

Η ‘αυτοκτονία’ του απελπισμένου εργοστασιάρχη γίνεται πρωτοσέλιδο.

Οι πιστωτές του παύουν να ζητούν τα χρήματά τους, οι χρεώστες πληρώνουν και οι παραγγελίες πέφτουν βροχή για να σωθεί το εργοστάσιο και η οικογένειά του.

Τα πράγματα όμως δυσκολεύουν επικίνδυνα, όταν ένας από τους προμηθευτές ζητά…’την χείρα’ της χήρας του εργοστασιάρχη!.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Νόρα Βαλσάμη, Άννα Παϊτατζή, Περικλής Χριστοφορίδης, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Χρήστος Δοξαράς.

*Star, Κυριακή 15/01, στις 21:00

«Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» (2017) σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα

Αστυνομική, μυστηρίου – Μία ιστορία που ξεκινάει ως ένα πολυτελές ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη, εξελίσσεται γρήγορα σε ένα από τα πιο κομψά, αγωνιώδη και συναρπαστικά μυστήρια που έχουν ειπωθεί ποτέ.

Από τη συγγραφέα των best-sellers, Αγκάθα Κρίστι, το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» αφηγείται την ιστορία δεκατριών άγνωστων ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα τρένο, όπου όλοι είναι ύποπτοι.

Ένας άντρας πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στον χρόνο, πριν προλάβει ο δολοφόνος να χτυπήσει ξανά.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Κένεθ Μπράνα, Πενέλοπε Κρουζ, Ουίλεμ Νταφόε, Τζούντι Ντεντς, Τομ Μπέιτμαν, Μισέλ Φάιφερ, Τζος Γκαντ, Ντέρεκ Τζακόμπι, Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Μαρουάν Κενζάρι, Ολίβια Κόλμαν.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 15/01, στις 21:30

«Τέλος Χρόνου» (2019) σκηνοθεσία Στίβεν Μίλλερ

Αστυνομική Δράσης – Ένας αποτυχημένος αστυνομικός, ο Φρανκ, θα βρεθεί να αγωνίζεται κόντρα στον χρόνο προκειμένου να βρει στοιχεία ώστε να ανακαλύψει πού βρίσκεται το ανήλικο θύμα μιας απαγωγής, αμέσως μετά που ο ίδιος σκοτώνει σε μια τυχαία εμπλοκή τον απαγωγέα.

Το ρολόι χτυπάει και ο κόσμος παρακολουθεί, ενώ ο Φρανκ, έχοντας στο πλευρό του μια νεαρή δημοσιογράφο που αναμεταδίδει ζωντανά την κάθε τους κίνηση, θα πρέπει όχι μόνο να αντιμετωπίσει κάθε εμπόδιο, αλλά και τον εξοργισμένο αδερφό του νεκρού απαγωγέα ο οποίος ζητάει εκδίκηση.

Παίζουν: Άαρον Έκχαρτ, Κόρτνεϊ Ίτον, Μπεν ΜακΚένζι, Τζιανκάρλο Εσποζίτο, Τζέσικα Λου, Ντίνα Μέιερ.

*Alpha, Κυριακή 15/01, στις 22:00

«Καταιγίδα» (2000) σκηνοθεσία Γούλφγκανγκ Πίτερσεν

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Andrea Gail, ενός εμπορικού αλιευτικού που παγιδεύτηκε στη Τέλεια Θύελλα του 1991.

Ο Μπιλ Τάινι, καπετάνιος ενός ψαράδικου, δεν έχει τύχη τον τελευταίο καιρό. Αντιμετωπίζοντας οικονομικό πρόβλημα, ο Μπιλ μαζί με το πλήρωμά του, τον Μπομπ, τον Ντέιλ και τον Ντέιβιντ, ξανοίγονται για μια ακόμη φορά στη θάλασσα όταν πληροφορούνται πως ένα τεράστιο κοπάδι ψαριών έχει κάνει την εμφάνισή του στα ανοιχτά.

Πράγματι, η φήμη βγαίνει αληθινή και σύντομα οι τέσσερις ψαράδες φορτώνουν τις αποθήκες του πλοίου με ψάρια. Όμως εντελώς απροσδόκητα, το ψυγείο του πλοίου παθαίνει βλάβη και ο Μπιλ συνειδητοποιεί ότι πρέπει να βγουν το συντομότερο στη στεριά για να μη χαλάσουν τα ψάρια.

Είναι η στιγμή, που οι τέσσερις άνδρες θα έρθουν αντιμέτωποι με μια από τις χειρότερες καταιγίδες, που έπληξε ποτέ τις Βερμούδες.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ντάιαν Λέιν, Τζον Σι Ράιλι, Γουίλιαμ Φίκτνερ, Κάρεν Άλεν, Μέρι Ελιζαμπεθ Μαστραντονιο.

*Star, Κυριακή 15/01, στις 22:50

«Silent» (2015) σκηνοθεσία Γιώργος Γκικαπέππας 

Δραματική Ελληνική Ταινία – Η Διδώ, νεαρή σοπράνο και δευτερότοκη κόρη μιας οικογένειας διανοουμένων, χάνει τη φωνή της και απομονώνεται σε ένα άδειο, οικογενειακό σπίτι.
Τα κοντινά της πρόσωπα, αμήχανα αλλά και θορυβημένα από τη συμπεριφορά της, αδυνατούν να ξεχωρίσουν τι είναι φυσιολογικό και τι όχι όταν τη βλέπουν, παραμορφωμένα κι αυτά από την υστερία μιας εποχής που αντιμετωπίζει σαν αρρώστια τη σιωπή της ηρωίδας.

Και ενώ η Διδώ προσπαθεί να αυτοθεραπευτεί, τα γύρω πρόσωπα που την περικυκλώνουν την αρρωσταίνουν ακόμα πιο πολύ.

Η «επαναστατική» οικογένεια κλονίζεται και ξεσπά, σαν μια μικρογραφία ενός σύγχρονου κόσμου που ενώ μιλάει ακατάπαυστα και πιο ελεύθερα από ποτέ, δεν γνωρίζουμε πια καθαρά το τι ακριβώς λέει.

Παίζουν: Κίκα Γεωργίου, Ανέζα Παπαδοπούλου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Όμηρος Πουλάκης, Μάνος Βακούσης, Ιωάννα Μαυρέα, Γιώργος Ζιόβας, Κώστας Μπερικόπουλος.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 15/01, στις 23:10

«Η Μούμια» (1999) σκηνοθεσία Στίβεν Σόμμερς

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Στις Θήβαις της Αίγυπτου το 1290 π.Χ., ο αρχιερέας Ιμχοτέπ Ιμούθης έχει μια ερωτική σχέση με την Ανάκ-Σου-Ναμόν, την ερωμένη του Φαραώ Σέτι Α.

Όταν ο Φαραώ ανακαλύπτει την υπόθεση, οι δύο εραστές τον δολοφονούν. Ο Ιμχοτέπ φεύγει, ενώ η Ανάκ-Σου-Ναμόν αυτοκτονεί περιμένοντας τον Ιμχοτέπ να την αναστήσει.

Ο Ιμχοτέπ και οι ιερείς του κλέβουν το πτώμα της και το πηγαίνουν στην Χαμουνάπτρα, την πόλη των νεκρών, αλλά το τελετουργικό της ανάστασης σταματάει από τους σωματοφύλακες του Σέτι, τους Μενττζάι.

Οι ιερείς του Ιμχοτέπ θάβονται ζωντανοί, ενώ ο ίδιος ο Ιμχοτέπ καταδικάστηκε να υποστεί την Χομ-Ντάι, τη χειρότερη αιγυπτιακή κατάρα. Μουμιοποιήθηκε ζωντανός και τον έβαλαν σε μια σαρκοφάγο με αιγυπτιακούς σαρκοφάγους σκαραβαίους.

Ο Ιμχοτέπ σφραγίζεται μακριά και διατηρείται υπό αυστηρή επιτήρηση από τους Μενττζάι, οι οποίοι έχουν αναλάβει να αποτρέψουν την επιστροφή του.

Τρεις χιλιάδες χρόνια αργότερα, μια ομάδα Αμερικανών ανακαλύπτει τον τάφο του και χωρίς να το ξέρουν τον ελευθερώνουν.
Εκείνος θα ζητήσει εκδίκηση και θα συνεχίσει να ψάχνει για τη χαμένη του αγάπη με κάθε κόστος.

Παίζουν: Μπρεντάν Φρεΐζερ, Ρέιτσελ Βάις, Τζον Χάννα, Άρνολντ Βοσλόου, Κέβιν Ο’Κόνορ, Πατρίσια Βελασίγκεζ.

*Ant1, Κυριακή 15/01, στις 23:30

«Ο Καθηγητής και ο Τρελός» (2019) σκηνοθεσία Π. Μπ. Σέμραν

Βιογραφική Δραματική – Λονδίνο, 1872. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θέλει να εκδώσει το απόλυτο λεξικό της αγγλικής γλώσσας και ορίζει υπεύθυνο τον Σκωτσέζο αυτοδίδακτο καθηγητή  Τζέιμς Μάρεϊ (Μελ Γκίμπσον), ο οποίος παρά τις δυσκολίες που συναντά είναι αποφασισμένος να το ολοκληρώσει.

Γρήγορα καταλαβαίνει ότι τα 10 χρόνια που υπολόγιζε ότι θα χρειαστούν δεν είναι αρκετά, αφού πρόκειται για χιλιάδες των χιλιάδων λέξεις, λήμματα και παραπομπές. Παράλληλα οι “τρικλοποδιές” από τις εσω-πανεπιστημιακές κόντρες δυσκολεύουν πολύ το έργο του.  Έτσι για να επισπεύσει την διαδικασία ζητά τη βοήθεια των απανταχού αναγνωστών. Σε κάθε βιβλίο που πωλείται εσωκλείει μία επιστολή και ζητά να στείλουν ορισμούς και έννοιες λέξεων, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία συγγραφής και έκδοσης του λεξικού.

Ο πιο φανατικός αναγνώστης, ο Δρ. Γουίλιαμ Μάινορ (Σον Πεν), που ανταποκρίθηκε απόλυτα στο αίτημα του στέλνει  με την πάροδο των ετών, πάνω από 10.000 ορισμούς.

Όταν ο Μάρεϊ θελήσει να τον γνωρίσει, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα γιατρό και λοχαγό του αμερικάνικου στρατού που πάσχει από παράνοια και βρίσκεται φυλακισμένος στο φρενοκομείο αφού σκότωσε ένα αθώο οικογενειάρχη, σε μία κρίση τρέλας, νομίζοντας ότι τον καταδιώκει…

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Σον Πεν, Νάταλι Ντόρμερ, Έντι Μάρσαν, Τζένιφερ Ιλ, Τζέρεμι Ίρβιν, Ιοαν Γκρούφονρτ, Ντέιβιντ Ο’ Χάρα, Στίβεν Ντιλέιν, Στιβ Κούγκαν.

*Alpha, Κυριακή 15/01, στις 00:00

«Jurassic World» (2015) σκηνοθεσία Κόλιν Τρέβοροου

Περιπέτεια – Είκοσι δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του Jurassic Park, το νησί Nublar διαθέτει πλέον ένα θεματικό πάρκο δεινοσαύρων το «Jurassic World». όπως το είχε οραματιστεί ο John Hammond.

‘Έπειτα από αρκετά χρόνια λειτουργίας και βλέποντας τους επισκέπτες κάθε χρόνο να μειώνονται, οι υπεύθυνοι του θεματικού πάρκου «Jurassic World» είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το καινούριο υπερθέαμα, έναν γενετικά κατασκευασμένο, γιγάντιο και σαρκοφάγο δεινόσαυρο, ο οποίος όμως δραπετεύει από το χώρο του και σπέρνει τον πανικό στο γεμάτο χιλιάδες επισκέπτες νησιωτικό πάρκο…

Παίζουν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Τάι Σίμπκιν.

*Star, Κυριακή 15/01, στις 01:30

«Slaughterhouse Rulez» (2018) σκηνοθεσία Κρίσπιαν Μίλς

Κωμωδία Τρόμου Φαντασία – Μία νεανική κωμωδία τρόμου από τους Σάιμον Πεγκ και Νικ Φροστ.

Το Σχολείο Σφαγείου είναι ένα ιδιαίτερο βρετανικό οικοτροφείο στο οποίο τα υπερφυσικά αποτελούν την καθημερινότητα και τον κανόνα τόσο για τους μαθητές όσο και για το προσωπικό του σχολείου.

Με την άφιξη του Ντον Γουάλας στο χώρο του οικοτροφείου, ταυτόχρονα φτάνουν και τα νέα για την ύπαρξη μίας καταβόθρας που ανακάλυψε η εταιρεία ύδρευσης στο διπλανό δάσος.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι η εμφάνιση των τεράτων που βγαίνουν μέσα από την τεράστια τρύπα, τα οποία θα αφήνουν πίσω τους θύματα.

Για να παραμείνουν ζωντανοί όσοι βρίσκονται μέσα στο ιδιότυπο εκπαιδευτήριο Slaughterhouse Rulez, θα πρέπει να συμμαχήσουν και να ενώσουν τι δυνάμεις του ενάντια στα τέρατα της καταβόθρας.

Παίζουν: Χερμάιονι Κόρφιλντ, Μαργκό Ρόμπι, Μαικλ Σιν,Σάιμον Πεγκ Άσα Μπάτερφιλντ, Φιν Κόουλ.

*Mega, Κυριακή 15/01, στις 01:50

«Ο Άγιος Βασίλης Εκπαιδεύεται» (2019) σκηνοθεσία Κρίστιαν Φόγκελερ

Κομεντί – Κάθε 30 χρόνια, ένας νέος Άγιος Βασίλης επιλέγεται για να αντικαταστήσει τον παλιό.
Έτσι και φέτος δύο ξωτικά καταφθάνουν από τον Βόρειο πόλο για να εκπαιδεύσουν τον εκλεκτό, τυχερό που θα αναλάβει τη θέση.

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα. Ο εκλεκτός αυτή τη χρονιά, είναι ένας αδιόρθωτος γκρινιάρης που μισεί τα Χριστούγεννα. Τα ξωτικά από την άλλη, δεν έχουν ιδέα τι τους περιμένει και τα αποτελέσματα θα είναι ξεκαρδιστικά!

Παίζουν: Αντόνιο Σαμπάτο Τζούνορ, Ρομπέρτο Εσκομπάρ, Χούλιο Ιγκλέσιας Τζούνιορ, Κέιτ Κάτζμαν, Κάρσον Ρόουλαντ.

*Skai, Κυριακή 15/01, στις 02:30