9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς» (2016) σκηνοθεσία Ντέρεκ Σιανφράνς

Δραματική, ρομαντική -Λίγα χρόνια μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Τομ και η Ίζαμπελ ζουν ήσυχα σε ένα μικρό νησάκι κοντά σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Αυστραλίας, όπου ο Τομ είναι φαροφύλακας.

Ενώ προσπαθούν να ξεπεράσουν το τραύμα της τρίτης κατά σειρά αποτυχημένης κύησης της Ίζαμπελ, βρίσκουν ένα φαινομενικά εγκαταλελειμμένο μωρό σε μια βάρκα που ξεβράζεται στο νησάκι.

Μέσα στο πένθος τους, αποφασίζουν να το παρουσιάσουν σαν δικό τους μωρό και περνούν ευτυχισμένοι τα χρόνια που έρχονται. Όμως, η συντετριμμένη μητέρα του παιδιού μπαίνει ξαφνικά στη ζωή τους

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Αλίσια Βικάντερ, Ρέιτσελ Βάις.

*Open, Τρίτη 17/01 στις 21:00

«Ο Εξαφανισμένος Φάκελος» (2018) σκηνοθεσία Ερίκ Ζονκά

Αστυνομική Μυστηρίου – Ο Ντάνυ, έφηβος γιος της οικογένειας Αρνώ, εξαφανίζεται. Η οικογένειά του αποτελείται από έναν εξαφανισμένο πατέρα, μια απόλυτα αγχωμένη μητέρα και την μικρή του αδερφή που πάσχει από νοητική στέρηση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσουν αρκετά να δηλώσουν την εξαφάνισή του.

Ο αστυνομικός που θα αναλάβει την υπόθεση είναι ο Φρανσουά Βισκόντι (Βενσάν Κασέλ), ένας μεσήλικας, αλκοολικός τύπος.

Εκείνον τον έχει χωρίσει η γυναίκα του, πνίγει τον καημό του στο ουίσκι και πλέον είναι απρόθυμος και ανίκανος να ασχοληθεί με τον δικό του 16χρονο γιο, που διακινεί ναρκωτικά.

Ο μόνος λόγος που δεν τον έχουν απολύσει ακόμη από το Σώμα είναι γιατί όταν πίνει (αρκετά) αποκτά μία πνευματική διαύγεια που του επιτρέπει να βρίσκει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται, για να λύνει τις υποθέσεις που αναλαμβάνει.

Ο Φρανσουά ξεκινά τις έρευνες για τον αγνοούμενο νεαρό, διαπιστώνοντας ότι ο γείτονας Γιαν Μπελαίλ (Ρομέν Ντουρίς) και πρώην καθηγητής του Ντάνι, όταν μαθαίνει για την εξαφάνιση του μαθητή του, δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις και προσφέρεται να συνεισφέρει στις έρευνες του Βισκοντί.
Αυτό το περίεργο ενδιαφέρον και η συμπεριφορά του τον καθιστά ως τον κύριο ύποπτο και έτσι ξεκινάει ένα παιχνίδι ποντικιού και γάτας.

Καθώς η υπόθεση οδηγείται προς ένα τέλος, τίποτα πια δεν μοιάζει να είναι όπως εμφανιζόταν στην αρχή…

Παίζουν: Βενσάν Κασέλ, Ρομέν Ντουρίς, Σαντρίν Κιμπερλέν, Ελοντί Μπουσέ, Τσαρλς Μπερλινγκ, Λορένα Θελιέ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 17/01 στις 22:00

«Ένα Ήσυχο Μέρος 2» (2020) σκηνοθεσία Τζον Κρασίνσκι

Δραματική Τρόμου – Η οικογένεια Άμποτ συνεχίζει τον αγώνα επιβίωσης στον κόσμο της σιωπής που έχουν “επιβάλλει” εξωγήινα τυφλά όντα, με οξεία αίσθηση ακοής. Ο Λη (Τζον Κρασίνσκι) δεν είναι πια μαζί τους, αφού θυσιάστηκε για να σώσει την οικογένειά του.

Γνωρίζοντας ότι ο σωστός συνδυασμός ακουστικών βαρηκοΐας και ομιλιών μπορεί να αποδυναμώσει τα θηρία αυτά, αποχωρούν από την κατεστραμμένη αγροικία τους αθόρυβα.
Μόλις 5 μίλα από το σπίτι τους συναντούν τον Έμετ (Κίλιαν Μέρφυ) έναν πρώην οικογενειακό φίλο, που ζει σε πλήρη απομόνωσή μετά την απώλεια της οικογένειάς του.

Η Έβελιν Άμποτ (Έμιλι Μπλαντ) και τα τρία παιδιά της, σύντομα θα καταλάβουν ότι τα πλάσματα αυτά, δεν είναι οι μόνοι κίνδυνοι που καραδοκούν στο μονοπάτι της σιωπής…

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Κίλιαν Μέρφι, Μίλισεντ Σίμοντς, Νόα Τζουπ, Ντζιμόν Χουνσού.

*Alpha, Τρίτη 17/01 στις 22:40

«Χαμένοι στη Μετάφραση» (2003) σκηνοθεσία Σοφία Κόπολα

Κομεντί Ρομαντική – Αυτός; Ένας έκπτωτος, μεσήλικας σταρ του παλιού κινηματογράφου, που βρίσκεται στο Τόκιο για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού γυρίσματος μιας μάρκας ουίσκι.

Αυτή; Μία νεαρή σύζυγος ενός εργασιομανούς φωτογράφου, που αναγκάζεται να τον συνοδέψει στο επαγγελματικό του ταξίδι στο Τόκιο.

Δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι βρίσκονται για τελείως διαφορετικούς λόγους στο ίδιο σημείο. Μία τυχαία συνάντηση στο μπαρ του ξενοδοχείου αρκεί για να αναπτυχθεί μεταξύ τους μία πολύ ιδιαίτερη σχέση. Κοινός παρονομαστής και των δύο αποτελεί η έντονη εσωτερική μοναξιά. Έτσι, σταδιακά ο ένας αναγνωρίζει στον άλλον κομμάτι του εαυτού του.

Θα ανακαλύψουν παρέα το απαστράπτον αστικό τοπίο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, υπερπηδώντας το εμπόδιο της γλώσσας και του πολιτιστικού χάσματος.

Η αρχική σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ τους μετατρέπεται σε έναν πολύ ιδιαίτερο δεσμό με μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Παίζουν: Μπιλ Μάρεϊ,Σκάρλετ Γιόχανσον,Τζιοβάνι Ριμπίσι.

*Ant1, Τρίτη 17/01 στις 23:30

«Amityville: Το Ξύπνημα» (2017) σκηνοθεσία Φρανκ Καλφούν

Τρόμου – Η Μπελ, η μικρή της αδελφή και ο αδελφός της που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, μετακομίζουν με τη μητέρα τους, Τζόαν, σε ένα νέο και παράξενο σπίτι στο Άμιτιβιλ, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα και να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην κοστοβόρα θεραπεία υγείας του νεαρού Τζέιμς.

Κάποια περίεργα φαινόμενα, όμως, –συμπεριλαμβανομένης και της ανεξήγητης, θαυματουργής ίασης του νεαρού αδελφού– δεν θ’ αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στο σπίτι της οικογένειας, με αποτέλεσμα η Μπελ να υποψιαστεί πλέον ότι η μητέρα τους απέκρυψε την πλήρη ανατριχιαστική αλήθεια για το μυστηριώδες σπίτι…

Όταν πλέον συνειδητοποιήσουν όλοι ότι το σπίτι στο οποίο μετακόμισαν είναι το ξακουστό στοιχειωμένο σπίτι του Άμιτιβιλ, ίσως να είναι αργά. Υπάρχει άραγε τρόπος να βγει κανείς από την κόλαση;

Παίζουν: Μπέλα Θορν, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Κάμερον Μόναγκαν, Μακένα Γκρέις, Τζένιφερ Μόρισον.

*Open, Τρίτη 17/01 στις 23:45

«Abduction» (2011) σκηνοθεσία Τζον Σίνγκλετον

Δράσης Μυστηρίου – Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του, για μια εργασία κοινωνιολογίας, ο δεκαεπτάχρονος Νέιθαν Χάρπερ, ανακαλύπτει τη φωτογραφία ενός μωρού που είχε χαθεί το 1994, και του μοιάζει ανατριχιαστικά. Με τη βοήθεια της φίλης του, Κάρεν, ο Νέιθαν ξεκινάει την αναζήτηση της πραγματικής του ταυτότητας για να ανακαλύψει πως όλη του τη ζωή βρίσκεται σε ένα μυστικό πρόγραμμα προστασίας.

Παίζουν: Τέιλορ Λότνερ, Λίλι Κόλινς, Άλφρεντ Μολίνα.

*Star, Τρίτη 17/01 στις 00:15

«Τερματικός Σταθμός» (2018) σκηνοθεσία Βον Στάιν 

Δράσης – Στη σκοτεινή καρδιά μιας άναρχης, ανώνυμης πόλης, το «Terminal» ακολουθεί τις γεμάτες ανατροπές ιστορίες δυο δολοφόνων (Μάξ Άιρονς και Ντέξτερ Φλέτσερ) σε μια ολέθρια αποστολή, ενός δασκάλου που δίνει μάχη με μια θανάσιμη ασθένεια (Σάιμον Πεγκ), ενός αινιγματικού επιστάτη (Μάικ Μάγιερς) και μιας περίεργης σερβιτόρας που ζει επικίνδυνη, διπλή ζωή (Μάργκο Ρόμπι).

Το βαθύ σκότος της νύχτας θα φέρει δολοφονικές συνέπειες, καθώς οι ζωές τους περιπλέκονται στα χέρια ενός μυστηριώδους εγκληματία με μοναδικό σκοπό την εκδίκηση.

Παίζουν: Μάργκοτ Ρόμπι, Σάιμον Πεγκ, Μάθιου Λιούις, Μάικ Μάγιερς, Μάξ Άιρονς, Ντέξτερ Φλέτσερ.

*Alpha, Τρίτη 17/01 στις 00:45

«Διπλή Δύναμη» (1997) σκηνοθεσία Τσούι Χαρκ

Δράσης – Ο καλύτερος άνδρας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, που έχει αποσυρθεί και απολαμβάνει τη ζωή κοντά στην όμορφη γυναίκα του, επανέρχεται στην ενεργό δράση για να βοηθήσει στη σύλληψη του πιό επικίνδυνου τρομοκράτη στον κόσμο. Πρόκειται για την καλύτερη ταινία με τον Ζαν-Κλοντ Βαντάμ, που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Ένα ολότελα παλαβό σενάριο, το οποίο και περιλαμβάνει: έναν τρομοκράτη ονόματι Σταύρος, ένα μυστικό πράκτορα που το μόνο που θέλει είναι να γίνει πατέρας, έναν πανκ έμπορο όπλων που εμφανίζεται κάθε φορά με διαφορετικό χρώμα μαλλί, ένα νησί φυλακή για μυστικούς πράκτορες που έπεσαν σε δυσμένεια και, μερικά φλεγόμενα κτίρια… όπως το Κολοσσαίον!
Παίζουν: Ζαν-Κλοντ Βαντάμ, Ντένις Ρόντμαν, Μίκι Ρουρκ, Πολ Φρίμαν.

*Mega, Τρίτη 17/01 στις 02:00

«Έμφυτο Ελάττωμα» (2014) σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον 

Αστυνομική Κομεντί – Λος Άντζελες, δεκαετία του 1970.

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Λάρι «Ντοκ» Σπορτέλο δέχεται την επίσκεψη της πρώην κοπέλας του, Σάσα Φέι Χέπγουορθ, που τώρα έχει σχέση με τον επιτυχημένο και πάμπλουτο μεσίτη Μίκι Γούλφμαν.

Η Σάσα ζητάει τη βοήθεια του Ντοκ επειδή η σύζυγος του Μίκι και ο εραστής της, θέλουν να τον κλείσουν σε μια ψυχιατρική κλινική ώστε να απολαύσουν την περιουσία του.

Ο ιδιόρρυθμος Ντοκ αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση, η οποία όμως αποδεικνύεται επικίνδυνα πολύπλοκη…

Παίζουν:  Χοακίν Φίνιξ, Τζος Μπρόλιν, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Ρις Γουίδερσπουν.

*Star, Τρίτη 17/01 στις 02:30