10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Book Club» (2018) σκηνοθεσία Μπιλ Χόλντερμαν

Κωμωδία – Η Νταϊάν (Νταϊάν Κίτον) έμεινε πρόσφατα χήρα, μετά από 40 χρόνια έγγαμου βίου. Η Βίβιαν (Τζέιν Φόντα) απολαμβάνει μια ερωτική ζωή χωρίς δεσμεύσεις. Η Σάρον (Κάντις Μπέργκεν) προσπαθεί ακόμα να ξεπεράσει ένα διαζύγιο 18 ετών.

Η Κάρολ (Μαίρη Στίνμπεργκεν) βλέπει τον γάμο της να καταρρέει, μετά από 35 χρόνια. Η ζωή τεσσάρων φίλων θα αλλάξει δια παντός μετά την ανάγνωση του περιβόητου βιβλίου «50 Αποχρώσεις του Γκρι» που θα πυροδοτήσει μια σειρά από εξωφρενικές επιλογές και καταστάσεις.

Νέοι έρωτες αλλά και αναζωπύρωση παλιών σκανδαλίζουν τις τέσσερις γυναίκες με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα. Μια γλυκιά και ειλικρινής κωμωδία που αποδεικνύει πως ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή.

Παίζουν: Τζέιν Φόντα, Νταϊάν Κίτον, Κάντις Μπέργκεν, Μαίρη Στίνμπεργκεν, Άντι Γκαρσία, Αλίσια Σίλβερστοουν.

*Open, Τετάρτη 18/01 στις 21:00

«Συνήγορος Υπεράσπισης» (2016) σκηνοθεσία Κόρτνεϊ Χαντ

Αστυνομική, Μυστηρίου – Ο Ρίτσαρντ Ράμσεϊ είναι ένας πετυχημένος δικηγόρος. Εργάζεται πάνω σε μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση υπεράσπισης ενός 17χρονου που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον πολύ πλούσιο πατέρα του. Ο Ράμσεϊ που δεν είναι τόσο πεισμένος για την ενοχή του θα καταφύγει στη βοήθεια μιας νεαρής δικηγόρου, η οποία είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Ρενέ Ζελβέγκερ, Γκούγκου Μπάθα Ρο, Γκάμπριελ Μπάσο.

*Star, Τετάρτη 18/01 στις 21:00

«Το Τρίτο Έγκλημα» (2017) σκηνοθεσία Χιροκάζου Κόρε-Εντα

Μυστηρίου – Ο επιτυχημένος δικηγόρος Σιγκεμόρι αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Μισούμι, κατηγορούμενου για φόνο και κλοπή, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και για έναν άλλο φόνο πριν 30 χρόνια.

Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Σιγκεμόρι την υπόθεση είναι μικρές αφού ο πελάτης του ομολογεί ελεύθερα την ενοχή του, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή αν καταδικαστεί.

Καθώς διερευνά όλο και πιο βαθιά την υπόθεση, μελετώντας τις καταθέσεις της οικογένειας του θύματος και του ίδιου του Μισούμι, ο συνήθως σίγουρος Σιγκεμόρι αρχίζει να αμφιβάλλει για το αν ο πελάτης του είναι ο πραγματικός δολοφόνος.

Παίζουν: Μασακάρου Φουκουγιάμα, Κότζι Γιακούσο, Σινοσούκε Μιτσουσίμα

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 18/01 στις 22:00

«Το Φάντασμα στο Κέλυφος» (2017) σκηνοθεσία Ρούπερτ Σάντερς 

Δράσης – Η «Ταγματάρχης» είναι ένα μοναδικό στο είδος της υβρίδιο ανθρώπου-cyborg, μια πολεμική μηχανή που ηγείται της ειδικής ομάδας 9. Αποφασισμένοι να σταματήσει κάθε επικίνδυνο εγκληματία ή εξτρεμιστή, η ομάδα 9 αντιμετωπίζει έναν νέο εχθρό, έναν χάκερ που έχει ως μοναδικό στόχο να εξαφανίσει από προσώπου γης τα επιτεύγματα της Hanka Robotics.

Παίζουν: Σκάρλετ Τζόχανσον, Μάικλ Πιτ, Πιλού Άσμπεκ, Ζιλιέτ Μπινός, Τακέσι Κιτάνο.

*Alpha, Τετάρτη 18/01 στις 22:40

«Στη Σκιά των Κατασκόπων» (2004) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Περιπέτεια –  Ο Τζέισον Μπορν, ο κατάσκοπος χωρίς μνήμη του “Χωρίς ταυτότητα”, βρίσκεται ινκόγκνιτο στην Ινδία, όπου κάποιοι αποπειρώνται να τον σκοτώσουν και να του φορτώσουν ένα φόνο. Έρχεται στην Ευρώπη, κι ενώ τον καταζητούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, προσπαθεί να βρει ποιος τον παγίδεψε και γιατί. Καταιγισμός δράσης, με μια εντυπωσιακή σκηνή καταδίωξης στη Μόσχα.

Παίζουν:  Ματ Ντέιμον, Φράνκα Ποτέντε, Μπράιαν Κοξ, Τζούλια Στάιλς, Τζόαν Άλεν.

*Star, Τετάρτη 18/01 στις 22:50

«Η Λέσχη της Κομψής Αλητείας» (2014) σκηνοθεσία Λόνε Σέρφιγκ

Δραματική, τρόμου – Tο σπουδαίο «Riot Club» είναι μια λέσχη για πλούσιους φοιτητές καλών οικογενειών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στην οποία όμως κάποια στιγμή, αναπόφευκτα, αναμένεται να βγουν εκτός ελέγχου.
Η πεποίθησή τους ως μέλη της λέσχης είναι ότι τα χρήματα αγοράζουν τα πάντα, ο αριθμός των μελών της είναι πάντα 10, μόνο άντρες και να έχουν φοιτήσει σε ιδιωτικό σχολείο.

Φάρσες, ακραίες πλάκες κι εκκεντρικές εκδηλώσεις είναι στο καθημερινό μενού της διασκέδασης των φοιτητών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που ανήκουν στην περιβόητη «Λέσχη της Κομψής Αλητείας».

Τα δύο νέα μέλη, ο πιο ευαίσθητος Μαξ Άιρονς και ο βίαιος και εκδικητικός Σαμ Κλάφλιν, αποτελούν τα δύο άκρα του κλειστού κλαμπ. Η μύησή τους αν και δυσάρεστη ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Ο Μαξ έχει σχέση με μια απλή κοπέλα από το Μάντσεστερ, που προέρχεται από την εργατική τάξη και διαπιστώνει με ταχύρρυθμες διαδικασίες τον πραγματικό σκοπό της ομάδας και ο Σαμ ξεδιπλώνει το αβυσσαλέο μίσος του προς οτιδήποτε δεν είναι αριστοκρατικό και ίδιον μιας ελίτ που έχει κανονικά απαξιώσει την τάξη των δούλων της κληρονομικής εξουσίας.

Στην ανεξέλεκτη παρέα τους και ένας νεαρός Έλληνας, ο Ντιμίτρι Μητρόπουλος, γόνος εφοπλιστών, που παραπονιέται πως η ethnic καταγωγή του θα μπορούσε να του στερήσει τη θέση του προέδρου.

Εκεί που η εξουσία του χρήματος συναντά τη νεανική και κομψή αλητεία, με πολλά απρόβλεπτα αποτελέσματα για το μέλλον των νεαρών.

Παίζουν: Σαμ Κλάφλιν, Σαμ Ριντ, Νάταλι Ντόρμερ, Ντάγκλας Μπουθ, Μαξ Άιρονς, Τζέσικα Μπράουν Φάιντλεϊ, Τομ Χολάντερ, Χολιντέι Γκρέινγκερ.

*Open, Τετάρτη 18/01 στις 23:15

«Πεθαίνω στα γέλια» (2009) σκηνοθεσία Τζαντ Άπαταου

Δραματική Κωμωδία – Ο Τζώρτζ είναι ένας πολύ επιτυχημένος stand-up κωμικός πλην όμως εγωίσταρος, που μαθαίνει ότι πάσχει από μία ανίατη σοβαρή ασθένεια και του μένει λιγότερο από ένας χρόνος ζωής. Μια μέρα, θα γνωρίσει έναν ανερχόμενο κωμικό (Σεθ Ρόγκεν) και θα τον προσλάβει για βοηθό του, ενώ σύντομα μια δυνατή φιλία θα αναπτυχθεί μεταξύ τους.

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Λέσλι Μαν, Σεθ Ρόγκεν, Τζόνα Χιλ.

*Ant1, Τετάρτη 18/01 στις 23:30

«Logan Lucky» (2017) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράσης Κωμωδία – Οι Λόγκανς ανήκουν στην εργατική τάξη και ζουν στην δυτική Virginia. H οικογένεια τους είναι διάσημη εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια για την κακοτυχία της, όταν ο Τζίμι Λόγκαν (Channing Tatum) αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα η τύχη της να αλλάξει.

Ο Τζίμι Λόγκαν (Τσάνινγκ Τέιτουμ), είναι χειριστής βαρέων μηχανημάτων σε εργοτάξια, αλλά βρίσκεται άνεργος χάρη στο κουτσό του πόδι: είναι χωρισμένος κι έχει μια μικρή κόρη, που ετοιμάζεται για τα τοπικά καλλιστεία, αλλά έχει χάσει την επιμέλειά της στο διαζύγιο. Ο αδελφός του είναι ο Κλάιντ (Ανταμ Ντράιβερ), μονόχειρας μπάρμαν που έχει χάσει το χέρι του σε μια από τις δυο αποστολές του στο Ιράκ.

Τα δύο αδέρφια έχουν την ιδέα να κλέψουν την μπάζα της Nascar από τους αγώνες ταχύτητας Coca-Cola 600 στη διπλανή πολιτεία, στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, όπου τα χρήματα που συγκεντρώνονται μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου σωληνώσεων, στα έγκατα της γης κάτω από το στάδιο.

Για να τα καταφέρουν, θα ζητήσουν τη βοήθεια ενός φυλακισμένου ειδήμονα στις ανατινάξεις χρηματοκιβωτίων, με το ταιριαστό όνομα Τζο Μπανγκ (ο Ντάνιελ Κρεγκ), αλλά και της αδελφής των Λόγκαν, των δυο αδελφών του Τζο, της ευρύτερης οικογένειας μιας μικρής κοινότητας losers που ζει, πίσω από πραγματικά ή νοητά κάγκελα, στα σύνορα του γοητευτικού Νότου και της μεσοδυτικής Βιρτζίνια της παρακμής και της αποτυχίας.

Παίζουν: Ανταμ Ντράιβερ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ντάνιελ Κρεγκ, Ράιλι Κίου, Σεθ ΜακΦάρλεϊν, Τζακ Κουέιντ, Μπράιαν Γκλίσον, Χίλαρι Σουάνκ, Φάρα Μακένζι, Κέιτι Χολμς, Ντέιβιντ Ντένμαν, Ντουάιτ Γιόκαμ, Σεμπάστιαν Σταν.

*Alpha, Τετάρτη 18/01 στις 01:00

«Πράκτορας Από Ατσάλι» (2017) σκηνοθεσία Λίο Ζανγκ

Δράσης – Ένας ειδικός πράκτορας, που έχει ως αποστολή την προστασία μιας νεαρής γυναίκας, η οποία εμπλέκεται σε ένα πείραμα μακροζωίας, από μια επικίνδυνη εγκληματική συμμορία του υποκόσμου. Αισθάνεται όμως πως ένας βαθύτερος δεσμός τον ενώνει με αυτή τη γυναίκα, σαν να έχουν βρεθεί ξανά σε μια προηγούμενη ζωή.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Σόου Λο, Να Να Ου Γιάνγκ.

*Star, Τετάρτη 18/01 στις 01:15

«Sniper: Η Απολυτη Αποστολη» (2017) σκηνοθεσία Κλαούντιο Φα

Περιπέτεια – O Κολομβιανός βαρόνος ναρκωτικών Μοράλες προσλαμβάνει έναν ελεύθερο σκοπευτή με το όνομα “διάβολος” για να εξοντώσει έναν προς έναν τους εχθρούς του. Χωρίς αντιπάλους ο Μοράλες αποκτά τον έλεγχο των περισσοτέρων καρτέλ στις ΗΠΑ

Η αστυνομία για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την παντοδυναμία του Μοράλες στέλνει στην Κολομβία την πράκτορα Εστράντα, που παρακολουθούσε τον Μοράλες για πολύ καιρό και τον πεζοναύτη Μπέκετ με αποστολή να σκοτώσουν τον «διάβολο» και να μεταφέρουν τον Μοράλες στις ΗΠΑ για να δικαστεί για τα εγκλήματά του.

Οι πράκτορες πιστεύουν ότι έχουν τα πάντα υπό τον έλεγχό τους, αλλά ο Μοράλες και ο «διάβολος» έχουν ετοιμάσει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για τον Μπέκετ και την ομάδα του

Για πρώτη φορά, οι Μπράντον Μπέκετ (Κόλινς), Ρίτσαρντ Μίλερ (Ζέιν) και ο Λοχίας Τόμας Μπέκετ (Μπέρεντζερ) ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Κολομβία για να καταστρέψουν ένα επικίνδυνο καρτέλ ναρκωτικών.

Παίζουν: Τσάντ Μάικλ Κόλλινς, Μπίλι Ζέιν, Τομ Μπέρεντζερ, Ντανάι Γκαρσία, Τζόε Λάντ.

*Mega, Τετάρτη 18/01 στις 02:00