11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Πιο Σκοτεινή Ώρα» (2011) σκηνοθεσία Κρις Γκόρακ 

Δράσης Περιπέτεια Τρόμου – Μετά από μια παγκόσμια καταστροφή, οι ηλεκτρονικές συσκευές σταματούν να λειτουργούν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μέσα στο χάος, μια ομάδα Αμερικανών και Βρετανών, που έχουν επισκεφθεί τη Μόσχα, βρίσκονται παγιδευμένοι στην Μόσχα.
Δύο επίδοξοι αλλά άπειροι επιχειρηματίες του Διαδικτύου (Εμίλ Χιρς και Μαξ Μινγκέλα) πήγαν εκεί προκειμένου να κυνηγήσουν τα όνειρά τους στο νέο διεθνές οικονομικό κέντρο, που σφύζει από χρήμα αλλά και ανήθικες πρακτικές.

Δύο αγαπημένες φίλες (Ρέιτσελ Τέιλορ και Ολίβια Θίρλμπι) που ταξιδεύουν με προορισμό το Νεπάλ, ξεμένουν κατά λάθος στην πρωτεύουσα κι αποφασίζουν να γνωρίσουν από κοντά τη μοσχοβίτικη νυχτερινή ζωή. Οι τέσσερις νέοι κι ένας ανήθικος επιχειρηματίας (Τζόελ Κίναμαν) που τους έχει ήδη εξαπατήσει, θα βρεθούν στο ίδιο nightclub, το Zvezda, γεμάτο μοντέλα και νεόπλουτους, το οποίο όμως γρήγορα θα μετατραπεί σε σκηνικό τρόμου καθώς οι εξωγήινοι έχουν εξαπολύσει επίθεση και το μόνο που υπάρχει γύρω τους είναι το σκοτάδι.

Τα μέλη της ομάδας βρίσκουν καταφύγιο κάτω από τη γη και προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο. Πέντε μέρες αργότερα φτάνουν σε μια στοιχειωμένη πόλη, που κάποτε έσφυζε από ζωή, όσο όμως ψάχνουν για άλλους επιζήσαντες, γίνεται ξεκάθαρο ότι η απειλή είναι ακόμη ορατή.
Η μόνη τους πιθανότητα για επιβίωση είναι να προσαρμοστούν και να συνεργαστούν σαν ομάδα.

Παίζουν: Εμίλ Χιρς, Ολίβια Θέρλμπι, Μαξ Μινγκέλα, Ρέιτσελ Τέιλορ, Τζόελ Κιναμαν.

*Open, Πέμπτη 19/01, στις 21:00

«Ο Johnny English Ξαναχτυπά» (2018) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κερ

Δράσης Κωμωδία – Ο ένας και μοναδικός Ρόουαν Άτκινσον επιστρέφει στο ρόλο που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε, εκείνου του ατζαμή κατασκόπου Johnny English που, στη φιλότιμη προσπάθειά του να σώσει τον κόσμο, δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά του.

Αυτήν τη φορά, όταν αποκαλύπτονται οι πραγματικές ταυτότητες όλων των Βρετανών μυστικών πρακτόρων, ο Johnny English αφήνει τη διδασκαλία και αναλαμβάνει να «αποκρυπτογραφήσει» τον ψηφιακό κόσμο με τις άπειρες αναλογικές του γνώσεις και να βρει τους χάκερς!

Στο πλευρό του η εντυπωσιακή Όλγκα Κιριλένκο, που προσπαθεί να του βάλει ”φρένο”, αλλά ο οδοστρωτήρας Johnny English δε σταματά να προσφέρει απλόχερα το γέλιο.

Παίζουν: Ρόουαν Ατκινσον, Μπεν Μίλερ, Ολγα Κιριλένκο, Τζέικ Λέισι, Εμα Τόμσον.

*Ant1, Πέμπτη 19/01, στις 21:00

«Ζητείται επειγόντως γαμπρός» (1971) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Ρένα Βλαχοπούλου είναι μια ώριμη χήρα και επιτυχημένη επιχειρηματίας που αποφασίζει να ξαναφτιάξει τη ζωή της.
Δυστυχώς στην προσπάθεια αυτή ερωτεύεται άντρες νεότερους όπως ο Ντίμης (Παύλος Λιάρος) ή τον γοητευτικό πλέι-μπόι Άγγελο (Ανδρέας Μπάρκουλης), οι οποίοι ενώ αρχικά δείχνουν να την προσεγγίζουν από ενδιαφέρον για αυτή, σύντομα στρέφουν την προσοχή τους στην νεαρή κόρη της Πίτσα (Μπέτυ Λιβανού), η οποία είναι σε ηλικία γάμου.

Και ενώ συνέρχεται από την απογοήτευση διαπιστώνει ότι και ένας υπάλληλός της προσπαθεί να την ξεμοναχιάσει και ενώ αρχικά αφήνεται να παρασυρθεί, σύντομα διαπιστώνει ότι θέλει να της ζητήσει δανεικά τα οποία χρειάζεται.

Λυπημένη και εντελώς μόνη δείχνει να έχει χάσει τη θέληση και κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή…

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Μπέτυ Λιβανού, Ανδρέας Μπάρκουλης, Άννα Κυριακού, Παύλος Λιάρος, Βασίλης Ανδρονίδης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Μαίρη Σπάθη, Βάσω Βενιέρη.

*Skai, Πέμπτη 19/01, στις 21:00

«Greenland: Το Τελευταίο Καταφύγιο» (2020) σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Βο

Δραματική Δράσης Περιπέτεια -Ένας κομήτης απειλεί την Γη με αφανισμό. Ο Tζον θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προστατέψει την γυναίκα και τον μικρό του γιο και να βρεθούν όλοι μαζί σε ένα ασφαλές καταφύγιο.

Καθώς η ώρα μηδέν για τη σύγκρουση πλησιάζει η οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με πολλά εμπόδια που την κρατούν μακριά από την σωτηρία.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μορένα Μπάκαριν, Σκοτ Γκλεν.

*Star, Πέμπτη 19/01, στις 21:00

«Μάθε παιδί μου γράμματα» (1981) σκηνοθεσία Θόδωρος Μαραγκός

Δραματική Ελληνική Ταινία Κομεντί – Σ’ ένα χωριό της ορεινής Αρκαδίας, λίγο μετά τη Μεταπολίτευση, τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απασχολούν την τοπική κοινωνία. Κατά τη διάρκεια της τελετής το όνομα του Χρίστου Καναβού, ενός αριστερού αντιστασιακού που σκοτώθηκε στην περιοχή, παραλείπεται. Ο Περικλής, συντηρητικός διευθυντής του Γυμνάσιου, έρχεται σε σύγκρουση τόσο με τη γυναίκα του Ελπίδα όσο και με τους δύο γιους του, που υπερασπίζονται το δικαίωμα της Χρυσάνθης και της οικογένειάς της να καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη του Καναβού.

Παίζουν: Βασίλης Διαμαντόπουλος, Άννα Μαντζουράνη, Νίκος Καλογερόπουλος, Κώστας Τσάκωνας, Χρήστος Καλαβρούζος, Ρένα Καζάκου, Δήμος Αβδελιώδης, Δημήτρης Καμπερίδης, Ελπιδοφόρος Γκότσης, Κάτια Αλεξάνδρου, Θωμάς Παλιούρας, Νίκος Κοτσώνης, Σταυρίνα (Βούλα) Πρεβεδώρου, Κώστας Μπιλίρης, Δήμητρα Ζέζα, Στέλιος Λιονάκης, Μενέλαος Ντάφλος, Μαίρη Νάνου, Εύη Πρασσά, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Θανάσης Λιάμης, Ανδρέας Βαρούχας, Λίτσα Ματράκη, Παναγιώτης Σαμπατάκος, Παναγιώτης Τζακλάκας, Νίκος Κικίλιας

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 19/01, στις 22:00

«Τι Έκανες Μπαμπά στην Άγρια Δύση» (1991) σκηνοθεσία  Ρον Άντεργουντ 

Κωμωδία – Χθες ήταν επιχειρηματίες. Σήμερα είναι καουμπόηδες. Αύριο θα περπατούν περίεργα.
Ο νεοϋορκέζος Μιτς Ρόμπινς (Μπίλι Κρίσταλ) είναι 39 και μίζερος. Έχει βαρεθεί την δουλειά και την ζωή του. Οι δυο του φίλοι, Εντ (Μπρούνο Κίρμπι) και Φιλ (Ντάνιελ Στερν), δεν διαφέρουν και πολύ από αυτόν, είναι τρεις φίλοι που περνούν την κρίση της μέσης ηλικίας.

Προκειμένου να διώξουν μακριά τα προβλήματα και την μονοτονία, αποφασίζουν να ακολουθήσουν το ένστικτό τους και να κάνουν τις διακοπές των ονείρων τους, αναζητώντας την ελευθερία και την περιπέτεια στο Μεξικό.

Αποφασίζουν να πάνε δύο βδομάδες διακοπές στην Άγρια Δύση, διασχίζοντας τη διαδρομή Νέο Μεξικό-Κολοράντο.
Εκεί θα γνωρίσουν τον Κάρλι, έναν αυθεντικό καουμπόι που θα τους διδάξει περισσότερα από το να διαβιώνουν στην άγρια πλευρά της φύσης.

Παίζουν: Μπίλι Κρίσταλ, Ντάνιελ Στερν, Τζακ Πάλανς, Μπρούνο Κίρμπι, Πατρίσια Γέτιγκ, Χέλεν Σλέιτερ.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 19/01, στις 22:00

«Fargo» (1996) σκηνοθεσία Τζόελ και Ίθαν Κοέν

Αστυνομική – Το Φάργκο πραγματεύεται την έρευνα μιας σειράς ανθρωποκτονιών στην χιονισμένη Μινεάπολη και το σχέδιο ενός χρεωκοπημένου πωλητή αυτοκινήτων να βάλει δύο εγκληματίες να απαγάγουν τη γυναίκα του.
Ο χρεωμένος πωλητής αυτοκινήτων Τζέρι Λούντγκαρντ (Ουίλλιαμ Χ. Μέϊσι), στον οποίο ο πλούσιος πεθερός του δεν εμπιστεύεται ούτε δέκα σεντς, αποφασίζει να απαγάγει τη γυναίκα του και να οικειοποιηθεί τα λύτρα που θα πληρώσει ο πατέρας της.

Οι απαγωγείς, που προσλαμβάνει όμως, Καρλ Σόου Γουόλτερ (Στιβ Μπουσέμι) και Γκάεαρ Γκρίμστραντ (Πήτερ Στόρμαρ),έχουν δικές τους μεθόδους δράσης και τα τρία πτώματα που θα σπείρουν στο δρόμο τους θα περιπλέουν την υπόθεση λίγο περισσότερο. Τότε καταφθάνει και η Μάρτζι Γκούντερσον (Φράνσις ΜακΝτόρμαντ), μια έγκυος αστυνομικίνα, για να διαλευκάνει τις υποθέσεις…

Παίζουν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Στιβ Μπουσέμι, Πίτερ Στορμάρε, Γουίλιαμ Χ. Μέισι, Κρίστιν Ρουντρουντ, Τζον Κάρολ λιντς.

*Open, Πέμπτη 19/01, στις 23:00

«Οι Λωποδύτες» (2001) σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον

Κωμωδία – Ο δυναμικός, αποφασιστικός και αρρενωπός Τζο Μπλέικ (Μπρους Γουίλις) και ο ευαίσθητος, πανέξυπνος και υποχόνδριος Τέρι Κόλινς (Μπίλι Μπομπ Θόρντον), δραπετεύουν από τη φυλακή και επιστρέφουν στο επάγγελμα-ληστείες τραπεζών- με στόχο να πιάσουν την καλή, μια και καλή!

Tο σχέδιό τους πετυχαίνει, η ληστεία ολοκληρώνεται με γερή μπάζα αλλά καθώς η αστυνομία τους καταδιώκει, τους τρακάρει με το αυτοκίνητό της, η Κέιτ Γουίλερ (Κέιτ Μπλάνσετ), μια συνηθισμένη νοικοκυρά που έχει σιχαθεί τη βαρετή ζωή της.

Η Κέιτ δεν διστάζει να ακολουθήσει τον Τζο και τον Τέρι στην προσπάθεια διαφυγής τους, στην πορεία όμως τα πράγματα γίνονται πολύπλοκα.

Οι δύο συνεργάτες ερωτεύονται την Κέιτ κι εκείνη ανταποκρίνεται, αλλά δεν ξέρει ποιον να διαλέξει.

Tόσο ο Τζο και όσο και ο Τέρι απέχουν πολύ από το ανδρικό πρότυπο, αλλά και οι δύο μαζί φτιάχνουν… τον τέλειο άνδρα!

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Κέιτ Μπλάνσετ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Τρόι Γκάριτι.

*Ant1, Πέμπτη 19/01, στις 23:00

Ο Τελευταίος Επιζών» (2007) σκηνοθεσία Σκοτ Γουάιπερ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Τζακ Κόνραντ (Στηβ Ωστιν) είναι ένας θανατοποινίτης που περιμένει την ημέρα της εκτέλεσής του σε μια φυλακή της Κεντρικής Αμερικής. ΄

Ένας πλούσιος τηλεοπτικός παραγωγός εμφανίζεται και τον «αγοράζει» μαζί με άλλους εννέα θανατοποινίτες και θα στήσει γύρω τους ένα τηλεοπτικό σόου. τους δίνει την ευκαιρία να αποφύγουν τη θανατική ποινή, να κερδίσουν την ελευθερία τους αλλά και να γίνουν πλούσιοι, εφόσον συμμετέχουν και νικήσουν σε ένα παιχνίδι επιβίωσης. Σε ένα ερημικό νησί του Νοτιου Ειρηνικού θα πρέπει να παλέψουν μεταξύ τους μέχρι θανάτου σε ένα παράνομο παιχνίδι που προβάλλεται μόνο διαδικτυακά.

Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, οι θανατοποινίτες θα πρέπει να αλληλοσκοτωθούν, ενώ όποιος επιζήσει θα κερδίσει την ελευθερία

Παίζουν: Στιβ Όστιν, Βίνι Τζόουνς, Νέιθαν Τζόουνς, Ρικ Χόφμαν, Κρίστοφερ Μπέικερ, Σάμ Χίλι, Μάρκους Τζόνσον, Νέιθαν Τζόουνς.

*Skai, Πέμπτη 19/01, στις 23:00

«Εγώ ο Κατάσκοπος » (2002) σκηνοθεσία Μπέτι Τόμας

Κωμωδία δράσης – Ο ειδικός πράκτορας Αλεξ Σκοτ (Όουεν Γουίλσον) και ο παγκόσμιος πρωταθλητής μεσαίων βαρών Κέλι Ρόμπινσον (Έντι Μέρφι), δεν τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια ο ένας για τον άλλο, αλλά είναι αναγκασμένοι να συνεργαστούν σε μία επικίνδυνη αποστολή.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Αμερικής τους αναθέτει μία ιδιαίτερη αποστολή: να φέρουν πίσω το πιο σύγχρονο αμερικανικό αεροσκάφος τύπου Στελθ, που έχει κλαπεί από έναν εμπόρων όπλων, προτού φτάσει στα χέρια των διεθνών τρομοκρατών.

Καθήκον του Κέλι είναι να εισχωρήσει στο καταφύγιο του εμπόρου, φανατικού λάτρη της πυγμαχίας προσφέροντας κάλυψη στον συνάδελφό του. Μόνο που ο Κέλι δεν έχει ιδέα από κανόνες κατασκοπείας.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Όουεν Γουίλσον, Φάμκε Γιάνσεν, Μάλκολμ Μακντάουελ, Γκάρι Κόουλ.

*Mega, Πέμπτη 19/01, στις 01:40

«Ένα Ήσυχο Μέρος 2» (2020) σκηνοθεσία Τζον Κρασίνσκι

Δραματική Τρόμου – Η οικογένεια Άμποτ συνεχίζει τον αγώνα επιβίωσης στον κόσμο της σιωπής που έχουν “επιβάλλει” εξωγήινα τυφλά όντα, με οξεία αίσθηση ακοής. Ο Λη (Τζον Κρασίνσκι) δεν είναι πια μαζί τους, αφού θυσιάστηκε για να σώσει την οικογένειά του.

Γνωρίζοντας ότι ο σωστός συνδυασμός ακουστικών βαρηκοΐας και ομιλιών μπορεί να αποδυναμώσει τα θηρία αυτά, αποχωρούν από την κατεστραμμένη αγροικία τους αθόρυβα.
Μόλις 5 μίλα από το σπίτι τους συναντούν τον Έμετ (Κίλιαν Μέρφυ) έναν πρώην οικογενειακό φίλο, που ζει σε πλήρη απομόνωσή μετά την απώλεια της οικογένειάς του.

Η Έβελιν Άμποτ (Έμιλι Μπλαντ) και τα τρία παιδιά της, σύντομα θα καταλάβουν ότι τα πλάσματα αυτά, δεν είναι οι μόνοι κίνδυνοι που καραδοκούν στο μονοπάτι της σιωπής.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Κίλιαν Μέρφι, Μίλισεντ Σίμοντς, Νόα Τζουπ, Ντζιμόν Χουνσού.

*Alpha, Πέμπτη 19/01, στις 01:45