13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Περιπέτεια, δράμα, θρίλερ, κομεντί… Εσύ τι θα δεις απόψε;

«Δεσποινίς Διευθυντής» (1964) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Λίλα Βασιλείου, πολιτικός μηχανικός, που μόλις έχει πάρει το δίπλωμά της,  αναλαμβάνει τη διεύθυνση μιας τεχνικής εταιρείας έχοντας διαρκώς στο πλευρό της τον υπερπροστατευτικό πατέρα της. Θέλοντας να δώσει προτεραιότητα στην καριέρα της ως επιστήμων, παραμελεί τη θηλυκότητα της αποθαρρύνοντας το φλερτ του υφισταμένου της υπομηχανικού και λάτρη του γυναικείου φύλου Αλέκου Σαμιωτάκη. Όταν τον ερωτεύεται, παροτρύνεται από την ξαδέλφη της, Αθηνά, να μεταμορφωθεί σε ναζιάρικο θηλυκό.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Λίλη Παπαγιάννη, Δημήτρης Νικολαΐδης, Ελένη Ζαφειρίου, Κώστας Καρράς, Νίτσα Μαρούδα, Κατερίνα Γώγου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Ελένη Μαυρομάτη, Περικλής Χριστοφορίδης.

*Mega, Σάββατο 21/1 στις 21:00

«Ο Τζαναμπέτης» (1969) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Νεόφυτος (Λάμπρος Κωνσταντάρας), ο Σάββας (Δημήτρης Νικολαΐδης) και ο Λάμπης (Ορφέας Ζάχος) είναι τρεις μεσόκοποι εργένηδες που απαγορεύουν στον ανιψιό τους Ντίνο (Παύλο Λιάρο) να παντρευτεί την αγαπημένη του Καίτη (Καίτη Τριανταφύλλου).
Η θεία της Καίτης, Βέρα, που μόλις γύρισε από την Ιταλία, αναλαμβάνει να μεταπείσει τα γεροντοπαλίκαρα.
Και οι τρεις θείοι θα πιαστούν στα δίχτυα της γοητευτικής θείας της Καίτης, της Βέρας (Μάρω Κοντού), και τελικά θα δώσουν τη συγκατάθεσή τους για το γάμο.

Ο δε Νεόφυτος θα κάνει ένα βήμα παραπάνω και θα παντρευτεί τη Βέρα.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας,Μάρω Κοντού,Δέσποινα Στυλιανοπούλου,Νίκος Ρίζος,Δημήτρης Νικολαϊδης,Μαρίκα Νέζερ.

*Ant1, Σάββατο 21/1 στις 21:00

«Μόνος στο Σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη» (1992) σκηνοθεσία  Κρις Κολόμπους 

Κωμωδία Περιπέτεια – Η οικογένεια ΜακΚάλιστερ θα περάσει τα φετινά Χριστούγεννα στο Μαϊάμι και όλοι οι συγγενείς μαζεύονται στο δικό τους σπίτι γαι να ξεκινήσουν από εκεί.
Ο μικρός Κέβιν δεν είναι ενθουσιασμένος για το ταξίδι αφού η ζέστη της Φλόριντα δεν είναι ότι καλύτερο για Χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Κατά τη διάρκεια της αναχώρησής τους από το αεροδρόμιο ο Κέβιν βρίσκεται σε λάθος διάδρομο και με το πορτοφόλι του πατέρα του στα χέρια του επιβιβάζεται σε πτήση για Νέα Υόρκη.

Ατρόμητος αφού το έχει ξαναπεράσει τριγυρνά στην στολισμένη Νέα Υόρκη, γνωρίζει ένα φιλάνθρωπο με κατάστημα παιχνιδιών, μένει στο ξενοδοχείο Plaza και πληρώνει με την πιστωτική του πατέρα του.

Για κακή του τύχη όμως πέφτει πάνω στους διαρρήκτες που είχαν εισβάλλει πέρυσι στο σπίτι του και τώρα το έχουν σκάσει από τη φυλακή.
Εκείνοι έχουν βάλει στόχαστρο το παιχνιδάδικο του φίλου του, ο Κέβιν όμως είναι αποφασισμένος να τους ανατρέψει τα σχέδια….

Παίζουν: Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν, Τζον Χερντ, Τιμ Κάρι, Μπρέντα Φρίκερ, Κάθριν Ο’Χάρα.

*Star, Σάββατο 21/1 στις 21:00

«Εκείνες Που Δεν Πρέπει ν’ Αγαπούν» (1951) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Δραματική Ελληνική Ταινία – Ο Παύλος (Αλέκος Αλεξανδράκης), σπουδαστής μουσικής, ονειρεύεται να κάνει καριέρα ως τραγουδιστής.

Ο νεαρός είναι πολύ ερωτευμένος με την Καίτη (Σμαρούλα Γιούλη), μία φτωχή κοπέλα με την οποία και συγκατοικεί, μαζί με δύο ακόμη φίλους του.

Λόγω της δεινής του οικονομικής κατάστασης, ο Παύλος εργάζεται παράλληλα με τις σπουδές του σε ένα κέντρο διασκέδασης με λαϊκό πρόγραμμα.

Στο κέντρο που τραγουδά, θα γνωρίσει τη Λίζα (Άννα Καλουτά), την ερωμένη ενός παντρεμένου κυρίου (Λάμπρος Κωνσταντάρας) της καλής κοινωνίας. Η Λίζα τον γοητεύει και ξεκινάνε μία ερωτική σχέση, με αποτέλεσμα ο Παύλος να σταματήσει τις σπουδές του αλλά και τον δεσμό του με την Καίτη.

Η Καίτη, δεν θα διστάσει να συναντήσει τη Λίζα και να της ζητήσει να αφήσει τον Παύλο αν θέλει πραγματικά το καλό του.

Παίζουν:  Άννα Καλουτά, Αλέκος Αλεξανδράκης, Σμαρούλα Γιούλη, Κούλης Στολίγκας, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Περικλής Χριστοφορίδης, Γιάννης Γκιωνάκης, Γεωργία Βασιλειάδου.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 21/1 στις 22:00

«Λάρισα εμπιστευτικό» (2012) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική κωμωδία  – Για χρόνια, η ζωή στην Πεζούλα και τη Βρυσούλα κυλούσε αρμονικά. Όμως το τελευταίο διάστημα τα δύο χωριά έξω από τη Λάρισα βρίσκονται σε… “εμπόλεμη” κατάσταση.

Πλέον ένας τοίχος έχει χτιστεί, χωρίζοντας Πεζούλα και Βρυσούλα, ώστε κανείς να μην μπλέκεται στη δουλειά του άλλου. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Καλλικράτης ενώνει τα δύο χωριά την ώρα που μαίνεται η διαμάχη για το που θα εγκατασταθεί το εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού.

Την ίδια στιγμή στο γραφείο του υπουργού κ. Πίπα στήνεται μια περίτεχνη κομπίνα με θύμα τους κατοίκους της περιοχής. Η κηδεία στο χωριό ενός μεγαλοδημοσιογράφου θα φέρει την αναστάτωση, φέρνοντας στην επιφάνεια μίζες, λαδώματα, έρωτες, μυστικά και παρανομίες…

Παίζουν: Μιχάλης Μαρίνος, Ελένη Γερασιμίδου, Μπέσυ Μάλφα, Τάσος Κωστής, Κατερίνα Παπουτσάκη, Δημήτρης Τζουμάκης, Γιάννης Ζουγανέλης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Έφη Παπαθεοδώρου.

*Alpha, Σάββατο 21/1 στις 22:15

«Υποψία» (2009) σκηνοθεσία Ατόμ Εγκογιάν

Δραματική Μυστηρίου Ρομαντική – Ένα ερωτικό θρίλερ με πρωταγωνιστές τους Τζούλιαν Μουρ, Λίαμ Νίσον και Αμάντα Σειφρεντ.
Η Κάθριν (Τζούλιαν Μουρ) έχει το ιατρείο της απέναντι από το μπαρ Four Seasons και είναι παντρεμένη με τον Ντέιβιντ (Λίαμ Νήσον). Η συμπεριφορά του Ντέιβιντ της δίνει βάσιμες υποψίες ότι την απατά και αποφασίζει να τον δοκιμάσει.

Αναθέτει στην Κλόι (Αμάντα Σέιφρεντ) που εργάζεται ως πόρνη πολυτελείας να σαγηνεύσει τον σύζυγό της και τις επόμενες ημέρες συναντιούνται συχνά προκειμένου να ενημερώνεται για την πορεία της “συμφωνίας” τους. Η Κάθριν αρχίζει να γίνεται εμμονική με την εξιστόρηση της Κλόι για τις συναντήσεις της με τον Ντέιβιντ και τη συναντά όλο και συχνότερα.

Αυτό που δεν μπορεί να φανταστεί όμως είναι πως, αυτό το υπολανθάνον ερωτικό τρίγωνο και η προσχεδιασμένη μηχανορραφία της, θα την φέρει αντιμέτωπη με αναπάντεχους κινδύνους.

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Αμάντα Σέιφρεντ, Λίαμ Νίσον, Μάξ Θίριοτ, Νίνα Ντόμπρεβ, Μίσου Βελάνι.

*Ant1, Σάββατο 21/1 στις 23:00

«Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου: Μέρος 1ο» (2010) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς

Περιπέτεια Φαντασίας – O Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη ξεκινούν την επικίνδυνη αποστολή της ανίχνευσης και καταστροφής του μυστικού της αθανασίας του Βόλντεμορτ. Πλέον βρίσκονται χωρίς την καθοδήγηση και την προστασία των καθηγητών τους και για να τα καταφέρουν θα πρέπει να στηριχτούν και να εμπιστευθούν ο ένας τον άλλο. Οι Σκοτεινές Δυνάμεις όμως απειλούν να τους εξολοθρεύσουν. Στο μεταξύ, ο κόσμος της μαγείας έχει μετατραπεί σε έναν πολύ επικίνδυνο τόπο για τους εχθρούς του Σκοτεινού Άρχοντα. Ο πόλεμος, που τόσο πολύ φοβούνταν όλοι, έχει ξεσπάσει και ο Βόλντεμορτ έχει αναλάβει τον έλεγχο του Υπουργείου Μαγείας αλλά και του Χόγκουαρτς, τρομοκρατώντας και συλλαμβάνοντας όποιον τολμήσει να προβάλει την οποιαδήποτε αντίρρηση ή αντίσταση. Αυτό όμως, που δεν έχει καταφέρει ακόμα και το οποίο έχει τεράστια αξία για τον Βόλντεμορτ, είναι άλλο: να βρει τον Χάρι Πότερ! Ο Εκλεκτός γίνεται το θήραμα καθώς οι Θανατοφάγοι κυνηγούν ανελέητα τον Χάρι Πότερ προκειμένου να τον οδηγήσουν στον Βόλντεμορτ ζωντανό.

Η μόνη ελπίδα του Χάρι είναι να βρει τους Πεμπτουσιωτές πριν προλάβει ο Βόλντεμορτ. Όσο αναζητά στοιχεία, ανακαλύπτει μια παλιά και σχεδόν ξεχασμένη ιστορία, τον θρύλο των Κλήρων του Θανάτου, ο οποίος, αν αποδειχθεί ότι αληθεύει, μπορεί να χαρίσει στον Βόλντεμορτ την υπέρτατη δύναμη, που αναζητά απεγνωσμένα. Ο Χάρι Πότερ όμως δεν γνωρίζει ότι το μέλλον του έχει χαραχτεί, λόγω του παρελθόντος του, όταν εκείνη τη μοιραία ημέρα έγινε “το αγόρι που έζησε”. Ο Χάρι Πότερ βρίσκεται πλέον πιο κοντά από ποτέ στην αποστολή για την οποία προετοιμάζεται από την πρώτη ημέρα, που βρέθηκε στο Χόγκουαρτς: την τελική μάχη με τον Βόλντεμορτ…

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκρίντ, Μάγκι Σμιθ, Ραλφ Φάινς, Άλαν Ρίκμαν, Ρόμπι Κόλτρεϊν, Ντέιβιντ Θιούλις, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

*Star, Σάββατο 21/1 στις 23:30

«Οι Ιππότες της Σανγκάης» (2003) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Περιπέτεια – Ένας κινέζος επαναστάτης, αφού δολοφόνησε τον πατέρα του Τσον, έκλεψε την Αυτοκρατορική Σφραγίδα και φαίνεται να κατέφυγε στη Βρετανία.

Ο Τσον ξανασυναντιέται με τον φίλο του, Ρόι, ο οποίος ξοδεύει τα χρήματα που κέρδισαν και ζει σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης κάνοντας τη μεγάλη ζωή. Οι δύο τους ορκίζονται να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Έτσι, αποφασίζουν να πάνε στο Λονδίνο, όπου θα συναντήσουν την αδελφή του Τσον, τη Λιν, που έχει βρεθεί εκεί για τον ίδιο λόγο και μόλις έχει ανακαλύψει μια απίστευτη συνωμοσία κατά της βασιλικής οικογένειας. 

Παίζουν: Τσάκι Τσαν, Όουεν Γουίλσον, Ντόνι Γεν, Έινταν Γκίλεν, Φαν Γουόνγκ.

*Alpha Σάββατο 21/1 στις 00:15

«The Way Back » (2010) σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ

Δράσης Περιπέτεια – Βρισκόμαστε στο 1940 και τρεις φυλακισμένοι άνδρες προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη κομμουνιστική Ρωσία δραπετεύοντας από ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας (γκούλαγκ) στη Σιβηρία.
Μαζί τους θα βρεθούν και άλλοι συγκρατούμενοι Ρώσοι αντιφρονούντες, που επιθυμούν την ελευθερία τους. Συνολικά 7 κρατούμενοι οδηγούνται από το ένστικτο της επιβίωσης με μία και μόνη οδηγία: Να κινούνται συνεχώς!

Για να καταφέρουν να επιβιώσουν και να ζήσουν ελεύθεροι, πρέπει να διανύσουν με τα πόδια μία απόσταση πάνω από 6.500 χιλιόμετρα με χιονισμένα βουνά και ατελείωτη έρημο, να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο και να συνεργαστούν.

Το ταξίδι για την ελευθερία όμως θα γίνει αγώνας για επιβίωση μέσα στις παγωμένες νύχτες της Σιβηρίας, όταν θα τους κυριεύσουν πείνα, δίψα, κουνούπια και ηθικά διλλήματα.

Μετά από ένα ταξίδι 10.000 χιλιομέτρων, για περίπου 12 μήνες και βαθιές αλλαγές στις προσωπικότητες και τη συμπεριφορά τους, φτάνουν στη μακρινή Ινδία και κερδίζουν την ελευθερία τους.

Παίζουν: Εντ Χάρις, Κόλιν Φάρελ, Σίρσα Ρόναν, Τζιμ Στέρτζες, Μαρκ Στρογκ, Ντράγκος Μπούκουρ.

*Skai, Σάββατο 21/1 στις 00:30

«Salt» (2010) σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις

Δράσης, θρίλερ – Η πράκτορας της CIA ‘Εβελιν Σολτ θα βρεθεί από την μια στιγμή στην άλλη καταζητούμενη και φυγάς στην ίδια της την χώρα, μετά από την κατηγορία που θα ασκήσει εναντίον της ένας Ρώσος που έχει αυτομολήσει στις ΗΠΑ, ότι η ίδια είναι Ρωσίδα κατάσκοπος με στόχο την δολοφονία του Αμερικανού προέδρου.

Με όπλα τις ικανότητες και την πείρα που έχει αποκτήσει ως πράκτορας, θα ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για την απόδειξη της αθωότητάς της, θα προσπαθήσει να προστατεύσει το σύζυγό της και παράλληλα να αποφύγει την σύλληψη από τις μυστικές υπηρεσίες της πατρίδας της.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Λιβ Σράιμπερ, Ντάνιελ Ολμπρίτσκι.

*Mega, Σάββατο 21/1 στις 00:30

«Booksmart» (2019) σκηνοθεσία Ολίβια Γουάιλντ

Κωμωδία – Κολλητές και αριστούχες μαθήτριες, οι Έιμι (Κέιτλιν Ντέβερ) και Μόλι (Μπίνι Φέλντσταϊν), πίστευαν ότι έχοντας τη μύτη τους χωμένη μονίμως στα βιβλία θα υπερτερούσαν των έξαλλων συμμαθητριών τους.

Την παραμονή της αποφοίτησής τους, η πραγματικότητα τους χτυπάει την πόρτα καθώς συνειδητοποιούν ότι έχουν χάσει πολλά όσο ήταν βουτηγμένες στα βιβλία τους.

Αποφασισμένες να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο, προσπαθούν να χωρέσουν τέσσερα χρόνια διασκέδασης σε ένα μόνο βράδυ χαοτικής περιπέτειας που κανένα βιβλίο δεν θα μπορούσε να τις προετοιμάσει γι’ αυτό.

Παίζουν: Κέιτλιν Ντέβερ, Μπίνι Φέλντσταϊν, Λίζα Κούντροου, Μπίλι Λουρντ, Τζέισον.

*Ant1, Σάββατο 21/1 στις 01:00

«Lion» (2016) σκηνοθεσία Γκαρθ Ντέιβις

Βιογραφική Δραματική – Κάπου στη βόρεια Ινδία, ο πεντάχρονος Σαρού μπαίνει στο λάθος τρένο και ταξιδεύει τρομοκρατημένος και μόνος χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, στην χαοτική Καλκούτα.

Εκεί γίνεται ένα από τα ημι-άγρια παιδιά του δρόμου και σαν από θαύμα καταφέρνει να επιβιώσει από πολλούς κινδύνους, καταλήγοντας σε ένα ορφανοτροφείο.

Τελικά ο Σαρού υιοθετείται από ένα ζευγάρι Αυστραλών, οι οποίοι τον μεγαλώνουν με αγάπη. Ο Σαρού, όμως, δεν μπορεί να αφήσει πίσω του το παρελθόν, και 25 χρόνια μετά, αποφασίζει να εντοπίσει το παλιό του σπίτι και μαζί του την οικογένειά του.

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Ρούνι Μάρα, Ντεβ Πατέλ.

*Star, Σάββατο 21/1 στις 02:30

«Σίνα: Η Βασίλισσα της Ζούγκλας» (1984) σκηνοθεσία Τζον Γκιλέρμιν

Περιπέτεια – Η κατάξανθη Σίνα, ένα ορφανό κορίτσι από την περιοχή των Ζαμπούλι, μεγάλωσε στα χέρια μιας φυλής ιθαγενών που της έμαθαν να επικοινωνεί τηλεπαθητικά με όλα τα πλάσματα του ζωϊκού βασιλείου. Η Σίνα γνωρίζει για πρώτη φορά τον έρωτα από τον τηλεοπτικό ρεπόρτερ Βικ Κάσεϊ, που έχει επισκεφτεί την Αφρική, με σκοπό να γράψει μια ιστορία για τον άσσο του ποδοσφαίρου, τον πρίγκιπα Οργουάνι.

Ο Βικ, άθελά του, εμπλέκεται στην ταραχώδη πολιτική ζωή του τόπου. ‘Οταν ο ύπουλος πρίγκιπας αποφασίζει να επιτεθεί στην περιοχή των Ζαμπούλι, η Σίνα είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας της ειρηνικής φυλής της, αλλά και του άνδρα που την μύησε στα μυστικά του έρωτα και της αγάπης!

Παίζουν: Τάνια Ρόμπερτς, Τεντ Γουός, Ντόνοβαν Σκοτ, Ελίζαμπεθ του Τόρο, Φρανς Ζόμπντα, Τρέβορ Τόμας.

*Mega, Σάββατο 21/1 στις 02:40